הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טבעונות? הכירו את הדור הבא - פירותנות

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,431
מנהל
נק' מוניטין:
58,708
103,293
12,431
סדר חדש || ברוך אתה ה' בורא פרי וירק
קבוצה קטנה אך מתפתחת של ישראלים עברה מטבעונות לפירותנות - תזונה המורכבת מפירות וירקות חיים בלבד. אתמול הם ציינו בדרכם את ליל סדר

רועי צ'יקי ארד 16.04.2014 06:45

יש אוכלי בשר שהפכו לצמחונים, יש צמחונים שהפכו לטבעונים ויש טבעונים שהפכו לטבעונאים (טבעונים שאוכלים רק אוכל נא, רצ"א) - אבל בישראל מצויים כמאתיים בני אדם שהמשיכו לקצה סקאלת התזונה והפכו לפירותנים.

פירותנים, או בשמם הלועזי פרוטריאנים (fruitarians), מבססים את תזונתם על פירות וירקות שלא בושלו או עברו עיבוד. כלומר, אי אפשר לכנות אותם "בולסי טופו", כי הם כבר לא זוכרים את טעמו. בהכנות לליל סדר פירותני שנערך אתמול בקומונה הטבעונית ביפו פגשתי את שי בובה, מאמנת כושר בת 25, אשר בעוד כחודש וחצי תינשא לאהובה, אדם, בחתונה על טהרת הפירות שתתקיים במטע פקאן. במקום לשבור כוס, ייטע הזוג הצעיר עץ מנגו. בובה נפגשה עם אדם בפיקניק הפירותני הראשון שארגנה הקהילה. לדבריה, כבר שנה שהיא שוקדת על התפריט עם חברת הקייטרינג.

אביב ברכה, פסיכולוגית בת 34 המתגוררת בלוד עם בן זוג פירותני שפגשה דרך דף הקהילה בפייסבוק, מסבירה: "במשך שנים הייתי טבעונית, אבל יש עוד היבטים מלבד ההרסנות של תעשיית המזון מן החי. גם בטבעונות יש תעשיית ג'אנק ויש אריזות. בעלי חיים מתים גם בגלל רוטב סויה, בשטח שבו מקימים את המפעל ואת מפעל האריזה, ואחר כך גם מטיסים את הבקבוק. זו תעשייה שלא צריכה להתקיים".

kיל סדר על טהרת הפירות. משמאל: לריסה מילר ואביב ברכה. צילום: יאן קנדלר

ברכה מדגישה את הרקע הפרה־היסטורי של הפירותנות: "במרבית שנות האבולוציה חיינו באיזורים טרופיים וניזונו מפירות, כמו שימפנזות. כל הקטע של בישול זו פיסה קטנה של מאה אלף שנים, ביחס ל-2 וחצי מיליון שנים שבהן המין האנושי קיים", היא אומרת ומוסיפה כי "המערכות שלנו מתאימות לאכילת פירות. אפשר לראות את זה במבנה הלסת והידיים שלנו". ברכה, מנהלת דף הפייסבוק של הקהילה, עברה לתזונת פירות בעקבות התפרצות מחלת קרוהן (מחלה דלקתית כרונית של מערכת העיכול, רצ"א). יום רגיל של ברכה נפתח באכילת חמישה מלונים. בהמשך היא מנשנשת שליש אבטיח, לוגמת מיץ קלמנטינות ובערב מתפנקת במרק קר של עגבניות טחונות עם סלרי. לדבריה, המחלה הודברה. "זה ממש נס".

אישים שנודעו כפירותנים הם מהטמה גנדי, שאף התנזר מירקות, הדיקטטור האוגנדי אידי אמין אשר בערוב ימיו התמקד בלימונים וישנן אפילו עדויות לפיהן ליאונרדו דה־וינצ'י היה פירותני. לפני כמה שנים דווח כי השחקן אשטון קוצ'ר אושפז לאחר שהתנסה בפירותנות כהכנה לגילום דמותו של סטיב ג'ובס בסרט. ג'ובס עצמו, כך נטען, בחר את השם לחברת "אפל" בעקבות מעבר לפירותנות. "הסיפור עוות בתקשורת", אומרת על כך אביב. "קוצ'ר לוקח סמים בטירוף. פרוטריאניות לא יכולה לטפל בהכול. התנועה הזו גדלה בעולם, עם פסטיבלים בכל מקום, וגם המודעות בארץ עולה. לקבוצת הפייסבוק יש תוך זמן קצר 5,000 חברים", היא אומרת.

אחת הבעיות הקשורות בפירותנות, איתה התמודדתי על בשרי כשעזרתי לסחוב ארגז תפוזים עצום לקומת הגג בקומונה, היא הכמות האדירה של פירות וירקות שנחוצה לאדם כדי לשבוע. ברכה מספרת שהיא רוכשת בשוק מדי שבוע כ–50 קילו של פירות וירקות.

למרות שהם חביבים ולא פוגעים באיש, הפירותנים סופגים גם עוינות ולעג מהסביבה - כולל הטבעונים, אשר גילו שיש מי שעוקף אותם משמאל.

שולחן החג של הפירותניים. צילום: לריסה מילר

שי בובה מספרת שמשפחתה לא ביקרה את המעבר שלה לפירותנות: "כשעברתי לצמחונות זה הפריע להם, כשעברתי לטבעונות זה הפריע יותר. עכשיו הם צמחונים - והם מנסים להיות טבעונים". גם על התוכניות לחתונה פירותנית קיבלה תגובות ארסיות. במפתיע, "לא מהדודות. מישהי אמרה לי 'לא הייתי מגיעה לחתונה כזו'. אז אמרתי לה 'טוב מאוד, את לא מוזמנת'".

לדברי אביב ברכה, תזונה פירותנית יכולה להיות זולה יותר מטבעונית. "אם אתה רוצה פירות אורגניים, זה יקר יותר. אבל זה ודאי לא יקר יותר מתזונה מן החי".

המתיחות בין הטבעונים והפירותנים ניכרת. "זה לא שאין ויכוחים", אומרת בובה, "יש מי שזה מדליק אותם ויש אחרים שזה מאיים עליהם, כמו שטבעונות מאיימת על אוכלי מוצרים מן החי. קשה לאנשים להכיר בדברים לא טובים שהם עושים, להשתחרר מהתמכרויות".

רן ענתבי, איש היי־טק בן 30, התנסה באוכל נא והמשיך הלאה: "בטבעונאות אוכלים דברים עם אחוזי שומן גבוהים. למשל עוגות עם אגוזים. זה לא בריא וזה משמין. הרבה לא מצליחים לעבור לפירותנות בצורה הנכונה ומתייאשים. רחל טל־שיר כתבה שזה קיצוני. טוב, אם מישהו יאכל כבר ביום הראשון 15 בננות, יהיה לו קשה". לריסה מילר, אמנית בת 25 שאירחה את ליל הסדר בקומונה, מודה שגם אצלה ההתחלה לא היתה קלה: "הלכתי לסופר, קניתי תפוזים וכמה בננות לא בשלות. אכלתי, נשארתי רעבה ומיהרתי לחומוס".

לליל הסדר הפירותני ביפו הגיעו 13 אורחים. חלקם לא פירותנים. עיקר הקשר למסורת התבטא בשירת "מה נשתנה" ו"אחד מי יודע".

"אין קטע של כבדות אחרי הארוחה", מספרת אביב ברכה. "לא קראנו בהגדה, בעיקר צחקנו ודיברנו על כך שאנשים חוגגים את החירות באמצעות אכילת נשמות מעונות". שי בובה מוסיפה: "דיברנו על חופש, ופירותנות זה החופש האולטימטיבי. למרות שאני בורגנית - זה חופש מהעולם הקפיטליסטי. החופש לא ללכת לסופרמרקט, החופש מאוכל מבושל ומכביד. זה גם החופש להתמודד עם הרגשות שלי, בלי לברוח לג'אנק מבושל כדי לא להתמודד".

למרות האמונה בצדקת דרכם, לפירותנים רבים נותרו געגועים לאוכל המוכר שגדלו עליו. הם שותים מרק קר מתוך כוסות קפה שחור כדי להיזכר בקפה, יוצרים פסטה קרה מקישואים ומשהו דמוי־פלאפל שעשוי מגזר. אביב ברכה מודה שלפעמים היא נשברת: "החלטתי שפעם בחודש אלך לשווארמה הצמחונית. הבעיה היא שהגוף מתנקה וכבר קשה לחזור לג'אנק".

ברוך אתה ה' בורא פרי וירק

נערך לאחרונה:
התגובה הראשונית שלי:
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אנשים נדפקו לגמרי

ועכשיו ברצינות
"המערכות שלנו מתאימות לאכילת פירות. אפשר לראות את זה במבנה הלסת והידיים שלנו"
זה רק אני או שזה מנטרה חוזרת? כל אחד שממציא איזה כת כזאת טוען את זה רק כל פעם לטובתו..

הם שותים מרק קר מתוך כוסות קפה שחור כדי להיזכר בקפה,
מה רע בקפה???

ומעניין מתי הם יבינו שאפילו השדה שממנו מביאים להם את האבטיח תופס מקום של חיות, אם הם באמת רוצים ליהיות הארדקור שיגורו בג'ונגלים ויריבו עם שימפנזות על הבננות ואז הם באמת לא יפגעו בשום דבר.
הטרקטור שחורש את השדה לא מזהם את הסביבה?
ומה לגבי המפעל שייצר להם את הכוסות? הצלחות? הכלים? זה בסדר?

אין גבול לדברים האלה..אני רק מקווה שלא יגיע לכאן מישהו לפורום ויבקש עזרה לעשות מסה על תפריט פירותני 😵

"הם שותים מרק קר מתוך כוסות קפה שחור כדי להיזכר בקפה, יוצרים פסטה קרה מקישואים ומשהו דמוי־פלאפל שעשוי מגזר. "

wmgsLaI.gif

יש גם פראנה שממה שאני הבנתי הם לא אוכלים כלום למעט קצת מים מידי פעם ואיזה שייק שחיתות מבננה אחת. מזעזע...

אני בעד לעבור לפרותנות (לא פירות בכתיב חסר)

ובנימה קצת פחות משעשעת אשתי עברה לאחרונה מצמחונות לטבעונות (הורידה ביצים ומוצרי חלב)

דיכאון.

ברכה מדגישה את הרקע הפרה־היסטורי של הפירותנות: "במרבית שנות האבולוציה חיינו באיזורים טרופיים וניזונו מפירות, כמו שימפנזות. כל הקטע של בישול זו פיסה קטנה של מאה אלף שנים, ביחס ל-2 וחצי מיליון שנים שבהן המין האנושי קיים", היא אומרת ומוסיפה כי "המערכות שלנו מתאימות לאכילת פירות. אפשר לראות את זה במבנה הלסת והידיים שלנו".
טענה מפגרת. ההומו סאפיינס סאפיינס הופיע לפני 200K שנה, כמה מאות אלפי שנים לפני הגירסאות הראשונות של ההומו סאפיינס.
ההומו (אדם) הראשון התחיל להתפתח לפני 2 מיליון שנים מהמין אוסטרלופיתקוס.
אני לא בטוח אם כל סוגי ההומו התחילו בתור לקטים ציידים, אבל לפחות המין שלנו והמינים היותר "חדישים" התחילו בתור לקטים ציידים, משמע אנחנו בנויים לבשר, פירות וירקות, אגוזים ובתכל'ס פליאו.
מלפני 49K שנים ועד עכשיו האבולוציה האנושית הייתה כמעט רק תרבותית ולא ביולוגית אז לא, אנחנו לא בנויים לפירות וירקות (לא רק לפירות וירקות בכל אופן), ולא לעלים וחרא בתור כל התזונה. בטח שלא לחרא כמו סויה.
אנחנו בנויים לבשר, דגים, ביצים ומוצרים מהחי.
כן, וגם ירקות פירות וכל שאר המזונות שהלקטים ציידים ליקטו ולא צדו, אבל לכל זה ביחד, לא רק לירקות פירות. אם כן "לבדוד" משהו זה יהיה מוצרים מן החי שאפשר להשיג מהם גם מאקרו וגם מיקרו נוטרייטנטים, לעומת ירקות ופירות שבשביל 20 גרם חלבון אני לא יודע כמה קילו ירקות ופירות תצטרכו לטחון.

"אין קטע של כבדות אחרי הארוחה", מספרת אביב ברכה. "לא קראנו בהגדה, בעיקר צחקנו ודיברנו על כך שאנשים חוגגים את החירות באמצעות אכילת נשמות מעונות". שי בובה מוסיפה: "דיברנו על חופש, ופירותנות זה החופש האולטימטיבי. למרות שאני בורגנית - זה חופש מהעולם הקפיטליסטי. החופש לא ללכת לסופרמרקט, החופש מאוכל מבושל ומכביד. זה גם החופש להתמודד עם הרגשות שלי, בלי לברוח לג'אנק מבושל כדי לא להתמודד".
כמה צפוי שהפלצנים האלה חלק מהשטויות האלה חחח 😆

לא יודע איך זה נשמע להם הגיוני לאכול כמויות כאלו של פירות ביום,בטח הם מחרבנים כל 10 דקות,עוד כמה שנים יצתרכו גם לרכוש מזרקי אינסולין בכמות כזו.
בתאלכס,הם לא נראים קצת חולים? כאילו חסר להם משהו?
*כותב ההודעה נמצא על אפס פחמימה,נטו בשר,דגים,מים ביצים וחמאה,והמון שומן.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
😄😄😄😄😄
ומצד שני:
149eg:🙁🤦‍♂️🤦‍♂️

אני רואה דברים כאלה ועולה לי בראש רק דבר אחד, בשר בשר בשר בשר בשר בשר בשר!!!!!!!!!!!21321321

ברכה מדגישה את הרקע הפרה־היסטורי של הפירותנות: "במרבית שנות האבולוציה חיינו באיזורים טרופיים וניזונו מפירות, כמו שימפנזות. כל הקטע של בישול זו פיסה קטנה של מאה אלף שנים, ביחס ל-2 וחצי מיליון שנים שבהן המין האנושי קיים", היא אומרת ומוסיפה כי "המערכות שלנו מתאימות לאכילת פירות. אפשר לראות את זה במבנה הלסת והידיים שלנו".

מדהים איך הם משקרים לעצמם, תגידו את האמת - שאתם טבעונים שרוצים להיות רזים ואתם חושבים שזה מה שיעזור לכם.
בלינק הזה מופיע הסבר של מומחה אמיתי בקשר להתאמה של הלסת והשיניים שלנו לאכילת בשר:

הזכיר לי את הסרט נוטינג היל.

מהתמונה ברור שמדובר בסטלנים. נראה לי שלא אכפת להם לאכול רק פירות כל עוד הם מסוממים וטוב להם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית