הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

mma וקרוספיט

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
יצא לי לראות אתמול כמה קרבות mma.
ותהיתי, האם החבר'ה האלה עוסקים באימוני קרוספיט כאמצעי כושר העיקרי שלהם
מישהו יודע?*

* יודע = לא מניח/מסיק/מנחש וכו'

תשמע, אני לא יכול להכליל לגבי כל הלוחמי MMA, אבל אני כן מכיר כמה חבר'ה רציניים בארה"ב שהם לוחמי MMA, וכן הם עוסקים באימוני קרוספיט לרוב, כאמצעי כושר העיקרי שלהם.

קרוספיט + אומנויות לחימה

מישהו יודע?*

חד משמעית כן!
רמת הכושר המגוון הנדרשת מלוחמים שעוסקים בשילוב מספר אומנויות לחימה ,כמו mma,ufc לחימה משולבת וכ"ו...היא מהגבוהות בעולם הספורט ואין היום שום סוג אימון שמסוגל לתת לך את המענה הזה כמו קרוספיט.

הנה אימון לדוגמא ,שנבנה כדי לדמות זמנים של קרב mma בדרישה פיסית גבוהה הרבה יותר:

מומלץ לקרוא את הכתוביות במהלך הסרטון ולהמשיך לסרטים נוספים כדי להבין את הרעיון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אחד המפורסמים

מישהו יודע?*

BJ Penn משתמש בקרוספיט כחלק מתוכנית האימונים שלו, fight gone bad בתכלס פותח בשבילו ואז תפס כאחד ה WOD הרצחניים ביותר ומאלו שנותנים אומדן לכושר.
בתור אחד שמתאמן ב BJJ אני יכול רק להעיד, שקרוספיט תורם משמעותית. פתאום אימונים של קרבות רצופים על הקרקע שנמשכים 40 דקות ומעלה ללא הפסקה כמעט הופכים יותר קלים במשהו.

BJ Penn משתמש בקרוספיט כחלק מתוכנית האימונים שלו, fight gone bad בתכלס פותח בשבילו ואז תפס כאחד ה WOD הרצחניים ביותר ומאלו שנותנים אומדן לכושר.
בתור אחד שמתאמן ב BJJ אני יכול רק להעיד, שקרוספיט תורם משמעותית. פתאום אימונים של קרבות רצופים על הקרקע שנמשכים 40 דקות ומעלה ללא הפסקה כמעט הופכים יותר קלים במשהו.

להביא את בי גיי פן כדוגמא לכושר זה מגוחך , ולמרות זאת ראיתי הרבה מאוד סרטי אימונים שלו ולא ראיתי שום דבר שמזכיר קרופסיט .
בכל מקרה רובם לא מתאמנים בקרוספיט , זה שהם מרימים משקולות ורצים
לא אומר שזה קרוספיט .

להביא את בי גיי פן כדוגמא לכושר זה מגוחך , ולמרות זאת ראיתי הרבה מאוד סרטי אימונים שלו ולא ראיתי שום דבר שמזכיר קרופסיט .
בכל מקרה רובם לא מתאמנים בקרוספיט , זה שהם מרימים משקולות ורצים
לא אומר שזה קרוספיט .
למה BJ כדוגמה לא מתאים, בנוסף לא מעט סניפים הם גם מכוני MMA וגם מאמנים בקרוספיט.
העובדה שאולי בצורה מוצהרת לא מסתובבים לוחמי UFC או כל ארגון אחר וצועקים אני עושה קרוספיט לא אומר שהם לא משתמשים בזה. מה עם crosspit שאותה "עיצב" John Hackleman's המאמן של צ'אק ליידל, שמשתמש במתודות של קרוספיט.
קרוספיט היא תבנית שאותה ניתן לקחת ולעצב לכל מטרה וכיוון שרוצים, יש חלק לא מעט אנשי MMA שמשתמשים בקרוספיט (הפורום של קרוספיט הוא אחד המקומות שניתן לראות את זה).

אני זוכר שריץ' פרנקלין ושון שרק העלו ל UFC ALL ACCESS בזמנו סרטי אימונים שלהם שרצח רק לחשוב עליהם.
המון circuit training אבל לא ראיתי מרכיב של oly-lifting

אני זוכר שריץ' פרנקלין ושון שרק העלו ל UFC ALL ACCESS בזמנו סרטי אימונים שלהם שרצח רק לחשוב עליהם.
המון circuit training אבל לא ראיתי מרכיב של oly-lifting
האימונים של לוחמי MMA הם רצח נקודה, לא משנה אם מדובר בקרוספיט או כל דבר אחר. יש עקרון מאד דומה שעובר באימונים שלהם ובאימוני קרוספיט, שזה נושא השילוב והגיוון. שון שרק (שנמצא גם עד כמה שידוע לי על סטרואידים, יתכן והוכח אחרת אני לא מעודכן), יש סרטון שלו שמדגים אימון בסגנון של caveman trainning שוב עקרון הגיוון והשילוב.
לדעתי ואני חושב שיסכימו איתי, לוחמי MMA מבחינה אתלטית הם פשוט חיות בכל תחום. כל אחד מוצא את מה שעובד בשבילו, בבסיס ניתן לקחת את קרוספיט ולהתאים את התבנית ל MMA ולכל דבר אחר.
דוגמא טובה היא crossfit endurance או crossfit strength bias או crosssfit football, אפשר לקחת את התבנית ולהתאים לכל דבר.

האימונים של לוחמי MMA הם רצח נקודה, לא משנה אם מדובר בקרוספיט או כל דבר אחר. יש עקרון מאד דומה שעובר באימונים שלהם ובאימוני קרוספיט, שזה נושא השילוב והגיוון. שון שרק (שנמצא גם עד כמה שידוע לי על סטרואידים, יתכן והוכח אחרת אני לא מעודכן), יש סרטון שלו שמדגים אימון בסגנון של caveman trainning שוב עקרון הגיוון והשילוב.
לדעתי ואני חושב שיסכימו איתי, לוחמי MMA מבחינה אתלטית הם פשוט חיות בכל תחום. כל אחד מוצא את מה שעובד בשבילו, בבסיס ניתן לקחת את קרוספיט ולהתאים את התבנית ל MMA ולכל דבר אחר.
דוגמא טובה היא crossfit endurance או crossfit strength bias או crosssfit football, אפשר לקחת את התבנית ולהתאים לכל דבר.
בדיוק

בי גיי פן נחשב לאחד הכשרונות הכי גדולים מבחינת היכולות שלו אבל גם לעצלן שלא מתאמן רציני , ושופך מנוע בדרך כלל אחרי הסיבובים הראשונים .
בקשר לאימונים , הcaveman trainning זה לא קרוספיט .
הבעיה היחידה שלי שקוראים לכל דבר קרוספיט היום .

בי גיי פן נחשב לאחד הכשרונות הכי גדולים מבחינת היכולות שלו אבל גם לעצלן שלא מתאמן רציני , ושופך מנוע בדרך כלל אחרי הסיבובים הראשונים .
זה כבר לא ככה, תראה תמונות של BJ PENN מלפני שנתיים ותראה היום, הוא השתנה לגמרי, כשרון כבר לא מספיק היום להיות אלוף הUFC.
וכמעט בכל UFC ALL ACCESS או בראיונות שראיתי אם לוחמים ברמות הגבוהות הם אומרים שהם עושים קרוס פיט.

אני חושב שאתה לוקח את מה שאני כותב מילולית מדי, קשה בדיוק להבין את כוונת המשורר רק מהכתב. כל הדברים שציינת לגבי פן הם נכונים, אבל לא לזה הייתה הכוונה. הדיון התחיל בשאלה האם יש לוחמי MMA שמשתמשים בקרוספיט, התשובה היא שכן יש כאלו שמתאמנים בקרוספיט רק או בשילוב האימונים שלהם. ה cave man הם לא קרוספיט נכון, אבל אם נתבונן נראה שיש קווים דומים. לא כל אימוני התחנות / מחזורים וכו' הם קרוספיט, אבל כולם חותרים לאותו הכיוון של הצטיינות במספר תחומים בו זמנית. MMA כספורט הוא דוגמה טובה לחשיבות של ההתמחות בכמה וכמה תחומים שבאים לידי ביטוי ברגע אחד ועל בשרי אני יכול להעיד על כך.
בנוסף אני לא חושב שבשרשור הזה קראו לכל דבר קרוספיט ולכל צורת אימון מחזורי או איטרנוולים קרוספיט, אבל כן בכל הנוגע לכושר אמיתי בקרוספיט עושים את העבודה כמו שצריך והיא שיטה מצויינת לכך. היא לא השיטה היחידה עלי אדמות אבל מבחינת התובענות והרמה שאליה את מגיע עם קרוספיט, מעטות שיטות האימון שעומדות באותם הסטנדרנטים.
בקצרה כמו שאומרים, כל אחד עושה את מה שטוב לו וטוב שכך 😵‍💫🥊

יש הרבה כאן בהולנד שעושים אימוני קרוספיט והם גם בMMA

הבחור מצד שמאל הוא חבר חדש בקרוספיט ניו-יורק
3663607979_d0e68cd825.jpg

Back
למעלה תחתית