הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לוג פאוור-בילדינג

כל מי שאני מכיר שרץ 400 ב-62,נמצא באזור ה-6:30-6:40 באלפיים, ובטח שאין לו בעיה לרוץ 4-5 וגם 40 ק"מ. בחיים לא ראיתי יחס זמנים הזוי כמו שלך. או שה-400 שלך זה לא 400, או שיש לך פוטנציאל גנטי מטורף, הייתי שוקל במקומך להתחרות במרחקים האלה.
בכל מקרה, אני עם גובה ומשקל זהים לשלך (משלב ריצות וכוח), ואתה הרבה יותר מהיר והרבה יותר חזק ממני, אז כל הכבוד. דרך אגב, שין ספלינטס זאת פציעה בעייתית כי יש לה המון גורמים, עם חלקם אפשר להתמודד עם מנוחה בלבד וחלקם מצריכים ניתוח.
בכל מקרה, לא תזיק לך עבודה ישירה על הטביליאס אנטריור בדמות toe raises ממשטח מוגבה. זה שריר קטן שמתחזק די מהר.

• פותח/ת השרשור
כל מי שאני מכיר שרץ 400 ב-62,נמצא באזור ה-6:30-6:40 באלפיים, ובטח שאין לו בעיה לרוץ 4-5 וגם 40 ק"מ. בחיים לא ראיתי יחס זמנים הזוי כמו שלך. או שה-400 שלך זה לא 400, או שיש לך פוטנציאל גנטי מטורף, הייתי שוקל במקומך להתחרות במרחקים האלה.
בכל מקרה, אני עם גובה ומשקל זהים לשלך (משלב ריצות וכוח), ואתה הרבה יותר מהיר והרבה יותר חזק ממני, אז כל הכבוד. דרך אגב, שין ספלינטס זאת פציעה בעייתית כי יש לה המון גורמים, עם חלקם אפשר להתמודד עם מנוחה בלבד וחלקם מצריכים ניתוח.
בכל מקרה, לא תזיק לך עבודה ישירה על הטביליאס אנטריור בדמות toe raises ממשטח מוגבה. זה שריר קטן שמתחזק די מהר.

כמו שאמרתי באחת ההודעות פה, תמיד הייתי חלש מאוד בריצות ארוכות ויחסית טוב בריצות קצרות. גם ריצת ה60 שלי מהירה יחסית.
יכול להיות שה400 זה לא באמת 400, אבל זה לא מעניין אותי ואני רחוק מלהתחרות בריצה כמו שאני רחוק ממאדים.
לגבי השין ספלינטס, לצערי זה רודף אותי כבר כמה שנים טובות ואני לא מצליח להיפתר מזה. משלב תרגילים לחיזוק 3-4 פעמים בשבוע, ביניהם גם toe raises, וזה פשוט לא עוזר 🙁 קבעתי תור לאורתופד כמפלט אחרון, אולי יהיה לו משהו חכם להגיד..

בדרך כלל שין ספלינטס נפתרים על ידי מנוחה, במקרה של עומס לא הדרגתי על השריר
או על ידי חיזוק הטביליאס או התאומים, במקרה של חוסר איזון בשרירים (שריר אחד מכווץ והנגדי לו צריך לעבוד קשה יותר ולכן נתפס)
במידה ושני שיטות הטיפול הללו לא צלחו ואתה מדבר איתי על תקופה של שנים שזה בא והולך, הייתי מציע לשלול תופעות כרוניות
כמו תסמונת המדור, בעיקר כי אורתופדים לא מעלים את האפשרות הזאת בדרך כלל כי זה לא מצב שכיח.

מה שזה אומר בקצרה שמעטפת השריר בשוק לא גמישה מספיק בכדי להתרחב כשנפח השרירים גדל בעקבות זרימת דם מוגברת,
כתוצאה מכך אין לשריר השוק "מקום" להתרחב והוא לוחץ על המעטפת, מה שיוצר כאבים ודלקות. אופן הטיפול הוא באמצעות
חתך לאורך המעטפת בשוק בכדי לאפשר לה להתרחב.

אני לא רוצה סתם להפחיד אותך כי אני לא רופא מומחה ויכול להיות שזה משהו אחר.
בכל מקרה, אם אתה באמת מעוניין לחזור לרוץ בלי כאבים, תבקר אצל האורתופד ותסביר לו את המצב. ככל הנראה
הוא יעבור איתך את התהליך הבא : מנוחה -> מדרסים -> פיזיותרפיה ויכול להיות שבאיזשהו שלב בתהליך הבעיה תפתר.

• פותח/ת השרשור
אני מודה לך מאוד על הפירוט הנרחב והאכפתיות! ✌️ למדתי הרבה מההודעה שלך 😃
מקווה מאוד שזה יפתר איכשהו, למרות שאני סקפטי בשלב זה..

• פותח/ת השרשור
19.5.14

עוד אימון תחת, יש לי ירידת מוטיבציה רצינית בשבוע האחרון..

פרס 70 3-3-3 לא הצלחתי יותר מזה
פרס בדמבל יד יד בעמידה 20 8-8
הרחקות
מתח 18 6-6-6, מ.ג 14
טי באר
יד קדמית
בטן

שוקל לצאת לחיטובון של חודש, לא באמת צריך אותו ויזואלית אבל אולי זה יהיה ריסט טוב לגוף ויהיה קל יותר לחזור להפציץ אחריו. אתן לזה עוד שבוע-שבועיים ואחליט.

מ.ג לא מדדתי

• פותח/ת השרשור
21.5.14

איזה הפתעה, עוד חרא של אימון. הפעם מוצדק לחלוטין, בקושי ישנתי בלילה וזה אחרי שאתמול שיחקתי כדורסל 3 שעות רצופות.

בנץ' 107.5 2, 90 4-4 עם עצירות של 2 שניות
מקבילים 36 8-6, מ.ג 15-15
פלייס
יד אחורית

מ.ג 85.4

• פותח/ת השרשור
24.5.14

יחסית לימים האחרונים (פסטיבל הסטודנט, הרבה אלכוהול ומעט שינה) אימון סבבה לגמרי.

פרס- ריסט קטנטן - 62.5 5-5-5
תרגילי עזר לכתפיים
מתח 17.5 10-8-8, מ.ג 18
חתירה
פול אובר
יד קדמית

מ.ג לא בדקתי

• פותח/ת השרשור
26.5.14

בנץ' 107.5 3, 100 5-5
מקבילים 38 6-6 PR, מ.ג 20-15
פלייס
יד אחורית
בטן

כנראה עוד נסיון אחד להתקדם בבנץ' ואם לא אז טקסס/אד קוהן.

מ.ג 84.1 (הזוי)

• פותח/ת השרשור
28.5.14

היה אמור להיות ריסט בפרס אבל הרגשתי טוב אז הלכתי שוב על 70.

פרס 70 4-4. סט ראשון 4 חזרות קלות, 5 חוסר ריכוז מוחלט והתחרבש. סט שני כנ"ל. לא הלכתי על שלישי כי מיותר, רוצה 3x5.
50 10-8 עם עצירות בתחתית.
פוש פרס 60 6-6 קליל.
הנפות
מתח 20 6-6, מ.ג 10-10
חתירה
פול אובר
יד קדמית
בטן

מ.ג 85

• פותח/ת השרשור
30.5.14

בנץ' (ריסט) - 102.5 5-5
מקבילים 40 6-6-6 PR
פלייס
יד אחורית
תאומים

מ.ג 84.8

• פותח/ת השרשור
6.6.14 - אחרי שבוע הפסקה, אימון fb, משקלים לא באמת משנים.

סוגר פינות אחרונות לגבי אד קוהן וכנראה מתחיל אותה בעוד יומיים.

אני לא מבין למה אתה מופתע כל פעם או שאתה לא מופתע כשאתה רושם חרא של אימון ואז אומר שלא ישנת או אכלת או ששתית אלכוהול \:

• פותח/ת השרשור
לא עדכנתי כי אני במעין תקופת שפל מבחינת אימונים, כנראה ירידת מתח משולבת עם לחץ של לימודים.
בכל אופן, היו איזה שני אימונים שלא עדכנתי במהלך הזמן הזה, סתם בשביל לא לאבד את זה לגמרי.
נמאס לי מהעצלות הזאת, חוזר להתאמן כמו שצריך גם אם יש מבחנים באופק.

היום: 14.6.14

בנץ' עד ל100 ל3, אח"כ 105, 110 ו115 כל אחד ל1. ה115 היה עד'יין די קליל. החד"כ היה ריק (אפס ספוטרים נורמלים) ואני לא במיטבי אז לא רציתי לבדוק 1RM אמיתי, למרות שצריך לפני שמתחילים אד קוהן. מקווה שיצא לי לבדוק השבוע. מאמין שיש לי את ה120 לפחות, אולי 122.5 עם גריינד.
קצת משחקים עם בנץ' באחיזה צרה, מתחיל להתרגל לפני אד קוהן.
מקבילים +20 10-10, מ"ג 20
פלייס
פרס עד ל60 ל5 סתם בשביל הכשירות
יד אחורית
בטן

מ.ג - שפל חדש מזה כארבעה חודשים, 84.0. חוזרים לאכול.

• פותח/ת השרשור
התחלתי את התכנית הנסיונית עם המתכונת של אד קואן

22.6.14

פרס 62.5 5-5-5
לחיצת כתפיים בדאמבלים 22 8-8-8
הנפות וכתף אחורית
יד אחורית

• פותח/ת השרשור
24.6.14

בנץ' קל 70 10-10
מקבילים 28 8-8, מ"ג 14
פלייס
חתירה יד יד 10-10-8
פולי עליון 8-8
יד קדמית
תאומים

מ.ג 84.0

• פותח/ת השרשור
26.6.14

בנץ' פרס 81 10-10
בנץ' באחיזה צרה 72.5 10-10
בנץ' בשיפוע חיובי 65 10-8 (היה אמור להיות 10 בסט השני אבל הכתפיים כאבו מדי)
מתח 14 8-8, מ"ג 12-8
בטן

מ"ג 85.0

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית