הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להפסיק לעשן

Rabbit nervous

משתמש קבוע
1,215
111
נק' מוניטין:
384
1,215
111
הרקולס
אז כך... מגיל 13 אני מעשן כבר בגיל 14 קופסה ביום.
עד גיל 17+ משם הפסקתי למשך שנה וחצי.
אחרי סיום הכשרה עברתי להיות רספ......
חזרתי לעשן המון לחץ מלא חוסרים כאב ראש....
מעשן כבר 9 חודש פחות או יותר.
מסיים קופסה אפילו ב 10 שעות.

לאאאאא מצליייחחחחח להפסיקקק לעשן לא רואה את החיים שלי בלי סיגריות......
יש לי כוח רצון גדול אבל רק בזה אני לא מצליח בעברתי הייתי מעשן כל מיני שטיות וגם את זה הפסקתי
הפסקתי לשתות גם..... לא מצליח סיגריות יש למישהוא רעיון או משהוא.....
אני אבוד.....

לך למכון גמילה.
אם המצב כ"כ חמור, אני לא מאמין שעצה מהפורום תועיל לך בגמילה.
בהצלחה

לי הייתה אותה הבעיה אבל עם קפה, הייתי ממש מכור לקפה, כשרציתי להפסיק אמרתי לעצמי כל בוקר היום אני לא נוגע בקפה, לא נוגע פשוט.
ככה כל בוקר אמרתי לעצמי, לא לשתות קפה היום, היום הפך לשבוע, השבוע לחודש וככה הצלחתי.
היום אני שותה מתי שבא לי אבל מגביל את עצמי לכוס ביום.
תנסה את מה שאמרתי, ככה זה יותר קל.
אם עדיין אתה לא מצליח אז תשקול אולי באמת ללכת לגמילה, זה לא כמו סמים, אז שהשם של הדבר הזה ״מכון גמילה״ לא ייתן לך את התחושה שאתה איזה נרקומן או משהו, תלך תראה, יש שם מפגשים חברתיים כאלה, זה מאוד שונה מגמילה מסמים.

הרבה פעמים התמכרות לסיגריות היא לא לניקוטין אלא לעשן.
תנסה לקנות סיגריה אלקטרונית

הרבה פעמים התמכרות לסיגריות היא לא לניקוטין אלא לעשן.
תנסה לקנות סיגריה אלקטרונית
סיגריה אלקטרונית זה לא כזאת מציאה, זה עושה בצקות בריאות.
יש לי חברה שזה קרה לו.
אבל רק אם מעשנים אותה בקביעות

תעשה את זה בצורה אופרטיבית
תפחית לאט לאט, סיכוי קלוש שיצליח לך אם תנסה במכה, זה נשמע חסר סיכוי וממש קשה
רד ל10 סיגריות ביום, אחרי זה ל8, אחרי זה ל6 וכן הלאה, תפחית לאט לאט, אם צריך אפילו תכין לעצמך לוח זמנים ותתכנן את הזמן שתעשן ככה יהייה לך יותר קל לשלוט בכמויות... תסתכל על זה כמו דיאטה
אני לא מעשנת אז אני לא אצליח להבין את מה שאתה מרגיש או מתאר, אבל אני יודעת שאם הייתי מעשנת ככה הייתי בוחרת להתמודד
בהצלחה 😃

תעשה את זה בצורה אופרטיבית
תפחית לאט לאט, סיכוי קלוש שיצליח לך אם תנסה במכה, זה נשמע חסר סיכוי וממש קשה
רד ל10 סיגריות ביום, אחרי זה ל8, אחרי זה ל6 וכן הלאה, תפחית לאט לאט, אם צריך אפילו תכין לעצמך לוח זמנים ותתכנן את הזמן שתעשן ככה יהייה לך יותר קל לשלוט בכמויות... תסתכל על זה כמו דיאטה
אני לא מעשנת אז אני לא אצליח להבין את מה שאתה מרגיש או מתאר, אבל אני יודעת שאם הייתי מעשנת ככה הייתי בוחרת להתמודד
בהצלחה 😃

הפוך אחד הטעויות הכי גדולות זה להפחית כמויות , ברגע שמפחיתים זה דופק עוד יותר את השטיפת מוח (החלק הכי חשוב בלהפסיק) ואז חוזרים לעשן יותר , שמפסיקים זה במכה אחת , אבל, וזה אבל גדול , רק אחרי ששוטפים את המוח עם הספר של אלן קאר , אני עישנתי 5 שנים , ניסיתי את כל "השיטות" , הספר הזה מטפל בשורש הבעיה (היחיד כנראה.. , כוח רצון ? הכוח רצון היחיד שתצטרך זה רק לקנות את הספר , לא מפסיקים עם כוח רצון מסיבה פשוטה שאף אחד לא נהנה או לא יכול בלי לעשן (חושב זה משהו אחר, ופה זה מחזיר אותנו לנושא של שטיפת המוח)

ככה שלהשתמש בכוח רצון זאת לא דרך נכונה עד כמה שזה נשמע מוזר , ברגע שמשתמשים בכוח רצון סתם סובלים , סופרים ימים , ובסוף 99% חוזרים

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך חוץ מללכת לאיזה אברהמסון או משהו בסגנון, זה להפסיק בבום ולהחליט שכל פעם שיש לך את החשק לסיגריה אתה נופל ל5 פקלים, לא משנה איפה אתה..יש לזה סיבה אבל אין לי איזה מחקר או הוכחה מדעית. נסה ותראה שזה עובד, זה יעביר לך את החשק + אתה תעשה לא מעט פקלים ביום שזה גם חיובי 🏋️

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך חוץ מללכת לאיזה אברהמסון או משהו בסגנון, זה להפסיק בבום ולהחליט שכל פעם שיש לך את החשק לסיגריה אתה נופל ל5 פקלים, לא משנה איפה אתה..יש לזה סיבה אבל אין לי איזה מחקר או הוכחה מדעית. נסה ותראה שזה עובד, זה יעביר לך את החשק.+תעשה לא מעט פקלים ביום שזה גם חיובי 🏋️

תוסיף לחוב גם לצעוק "אני חלשלוש קטן ומסריח". 📢

טיפ ממני- מסטיקים- והרבה.
עזר לי המון בהפסקת העישון.

יש לי חברים שהפסיקו לעשן קראו את הספר וחזרו, ועכשיו מסתבר יש איזה "סמניר" כזה לאנשים בעיתיים יותר אז הם נרשמו ויש קטע שאם חזרת לעשן אחרי כמה חודשים אתה יכול לעשות את הסמינר שוב או שמחזירים לך את הכסף משהו כזה (וזה עולה איזה 2000 ש"ח)

בכל מקרה אני הייתי מעשן לא באופן קבוע, בערך מהצבא עד לפני שנה בערך , זה נהיה רציני יחסית לפני שנה ואז התחלתי קרוספיט וזה ממש הפריע ופשוט הפסקתי ביום אחד.

באותו מצב כמו שלך. הבעיה אצלי (ואצל מכורים בכללי) שאני לא רוצה להפסיק לעשן. טוב לי עם הסיגריה. זה מרגיע. מנחם. זה הרבה דברים שרק אדם מעשן יכול להבין. הסיגריה של הבוקר.. הסיגריה של אחרי אוכל.. רע לי עם ההשלכות הבריאותיות, הכסף, הסירחון.. אבל שמכורים מכורים..

כוסומו.

לא לצאת לחיטוב בזמן הקרוב ולדאוג שתמיד יהיה משהוא בפה
והבחור שהשווה סיגריות לקפה 😵

תמצא משהו ששווה לך מספיק כדי שתפסיק לעשן ואז אחרי כמה זמן אתה כבר לא תשים לב...

התחליף שלי היה מים. עישנתי כמעט 5 שנים, גם בכמות של קופסה ביום פלוס מינוס. הפסקתי בבום והתחלתי לשתות מים. וכשאני כותב לשתות, אני מתכוון להסתובב עם גלון של ארבעה ליטרים כל היום. כל פעם שרציתי להכניס משהו לפה (אתה תראה כמה תרצה פתאום לאכול כל הזמן כשתפסיק) או לעשן, פשוט שתיתי. זה עוזר.
אבל אתה צריך לקבל החלטה. להגיע להבנה עם עצמך שאתה לא רוצה את זה יותר. אם לא תחליט, כלום לא יקרה. אפילו לא בעזרת הסדנאות האלו. אימא שלי הלכה לסדנה\מכון של אלן קר. סיימה את הפגישה והדליקה סיגריה. גם היא הבינה למה זה קרה, היא לא רוצה להפסיק. לכן, אתה חייב לרצות את זה.

אני יכול להגיד לך מהניסיון של ההורים שלי שעישנו איזה 15 שנה והפסיקו ולא עישנו כבר בערך 10 שנים +-
להפסיק במכה לא עובד. אין מה לעשות. הגוף צריך את זה אל תיתן לו שוק. תוריד לאט לאט את הכמויות. ותלעס מסטיקים. הרבה מאד מסטיקים. זה גם יכול להיות לך סוג של התמכרות אבל מסטיקים הרבה יותר טובים מסיגריות. אמא שלי איזה 5 שנים לא הייתה מפסיקה ללעוס אבל זה עדיף בהרבה על סיגריה.
תוריד ממש בהדרגה. אפילו על פני חצי שנה. ככל שזה יהיה על פרק זמן גדול יותר כל פעם אתה תרגיל את הגוף לכמות קטנה יותר עד שאתה פשוט לא תרצה את זה יותר. וזאת המטרה. לא לרצות את זה. כי להילחם ברצון לא יעבוד. מתישהו אתה תישבר. כשלא תרצה את זה יותר אז תיגמל.
אם היום אתה על קופסא ביום תנסה להוריד עכשיו 2 סיגריות. תמשיך עם זה שבועיים שלוש. עד שאתה באמת רגיל לזה וכבר לא מרגיש צורך לעשן יותר. אבל הכי חשוב זה באמת לא לעשן יותר מזה. בשום יום. אתה כבר לא צריך יותר מזה? מזל טוב! השלב הראשון בגמילה הגיע! אתה מעשן פחות. עכשיו תעשן 2 סיגריות פחות מזה ליום. ככה תמשיך עד שאתה בשלב שאתה מעשן סיגריה או 2 ביום ופשוט תפסיק לחלוטין. בשלב הזה אתה כבר פשוט לא תרצה יותר סיגריות ולא תחזור לזה.
וכל הזמן הזה כשאתה רוצה לשים משהו בפה - מסטיקים. והרבה. תדאג שיהיה לך סטוקים של מסטיקים כאילו זה חזה עוף... שאף פעם לא יגמר!

• פותח/ת השרשור
אני יכול להגיד לך מהניסיון של ההורים שלי שעישנו איזה 15 שנה והפסיקו ולא עישנו כבר בערך 10 שנים +-
להפסיק במכה לא עובד. אין מה לעשות. הגוף צריך את זה אל תיתן לו שוק. תוריד לאט לאט את הכמויות. ותלעס מסטיקים. הרבה מאד מסטיקים. זה גם יכול להיות לך סוג של התמכרות אבל מסטיקים הרבה יותר טובים מסיגריות. אמא שלי איזה 5 שנים לא הייתה מפסיקה ללעוס אבל זה עדיף בהרבה על סיגריה.
תוריד ממש בהדרגה. אפילו על פני חצי שנה. ככל שזה יהיה על פרק זמן גדול יותר כל פעם אתה תרגיל את הגוף לכמות קטנה יותר עד שאתה פשוט לא תרצה את זה יותר. וזאת המטרה. לא לרצות את זה. כי להילחם ברצון לא יעבוד. מתישהו אתה תישבר. כשלא תרצה את זה יותר אז תיגמל.
אם היום אתה על קופסא ביום תנסה להוריד עכשיו 2 סיגריות. תמשיך עם זה שבועיים שלוש. עד שאתה באמת רגיל לזה וכבר לא מרגיש צורך לעשן יותר. אבל הכי חשוב זה באמת לא לעשן יותר מזה. בשום יום. אתה כבר לא צריך יותר מזה? מזל טוב! השלב הראשון בגמילה הגיע! אתה מעשן פחות. עכשיו תעשן 2 סיגריות פחות מזה ליום. ככה תמשיך עד שאתה בשלב שאתה מעשן סיגריה או 2 ביום ופשוט תפסיק לחלוטין. בשלב הזה אתה כבר פשוט לא תרצה יותר סיגריות ולא תחזור לזה.
וכל הזמן הזה כשאתה רוצה לשים משהו בפה - מסטיקים. והרבה. תדאג שיהיה לך סטוקים של מסטיקים כאילו זה חזה עוף... שאף פעם לא יגמר!

הבעיה שזה לא קבוע יש ימים שאני מעשן 10 ביום וי ימים עם לחץ בצבא של קופה ויש של 2 , הבעיה שאם אני מגביל את עצמי למספר מסוים אני לא מחזיק מעמד בו ...... אני קבעתי שאחרי חופש פסח אני לא מעשן ..... לשבועיים 3 ימים עכשיו אני מעשן למוות ומכין את עצמי מנטלית להפסיק לעשן......
אני מקווה שאני יצליח.
עצה של מישהוא מכאן.....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית