הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לשבור מקביל עם מוט ריק, מצליח עם 130 ק"ג

• פותח/ת השרשור ICQ.S
  • פורסם בתאריך

ICQ.S

משתמש מתחיל
27
5
נק' מוניטין:
5
27
5
בסקוואט, בלי מוט, בלי משקל, אני לא מצליח לשבור מקביל.

אבל שיש עליו 130 קילו אני כן מצליח לשבור מקביל. האם זה הגיוני?

הגיוני. ככל שהמשקל יותר כבד ככה יותר קל לשבור מקביל (לצאת משם זה בדיוק ההפך).
למצב הזה בלי משקל צריך ממש להתאמץ למתוח את השרירים ברגליים שלך לנקודה שבו אתה מתחת למקביל וככל שיש לך יותר משקל על הגב ככה יותר קל לגוף להמתח לנקודה הזאת.
(מצטער על ההסבר בשקל).

רק אני מצליח להגיע atg ללא משקל וגם ללא מוט?? טוב אבל טצלי בעיה שונה. לא מצליח ליישם את עקרון הסטרץ' רפלקס. בטח יש איזה קורלציה בין השנים

ולשאלתך כמובן שזה אפשרי. ככל דאתה יורד עמוק יותר המאבק בין ההאמס לבין שרירי הליבה שמנסים לשמור על גב ישר מתעצם. ככל שהמשקל על הכתפיים יותר כבד שרירי הליבה מתכווצים יותר, מקבלים יותר טונוס, כך קורה שעם משקל שרירי הליבה מנצחים את ההאמס ביתר קלות. משום שהם יותר בשימוש בין אם תבחר או לא. לעומת מוט ריק שאתה צאיך ממש להתרכז ולהתאמץ לכווץ תגב

הנוסחא לחישוב כוח הכבידה הפועל עלייך היא m*g , לכן ככל שהמאסה יותר כבדה..ככה כוח הכבידה הפועל עלייך גדול יותר.

אנשים מפספסים פה את הנקודה. כשאתה עם משקל על הגב אתה יותר יציב! כמה פעמים ראית אנשים בלי משקל פתאום מחליקים אחורה בסקוואט? זה בגלל שהמרכז כובד יכול להיות בנקודה שונה (בגלל זה גם בסקוואט בלי משקל הם לוקחים את הידיים קדימה - כי מרכז הכובד נמצא מאחורה מדי. כשהמוט עליך מרכז הכובד במקום הרצוי ולכן אין לך בעיה לרדת מספיק עמוק

אנשים מפספסים פה את הנקודה. כשאתה עם משקל על הגב אתה יותר יציב! כמה פעמים ראית אנשים בלי משקל פתאום מחליקים אחורה בסקוואט? זה בגלל שהמרכז כובד יכול להיות בנקודה שונה (בגלל זה גם בסקוואט בלי משקל הם לוקחים את הידיים קדימה - כי מרכז הכובד נמצא מאחורה מדי. כשהמוט עליך מרכז הכובד במקום הרצוי ולכן אין לך בעיה לרדת מספיק עמוק
אם כמה שהסקוואט שלי נמוך והוא די LIGHT WEIGHT BABY גם לחלק מהבנות פה(אני מקווה שלא) ככל שמעמיסים לי יותר משקל על המוט ההרגשה היא שאני יותר יציב. מחזק.

הכוונה שלו לדעתי זה לא חוסר בשיווי משקל אלה מתיחה חזקה ברגליים בעיקר באמסטרינג שמקשה על שבירת המקביל

הכוונה שלו לדעתי זה לא חוסר בשיווי משקל אלה מתיחה חזקה ברגליים בעיקר באמסטרינג שמקשה על שבירת המקביל
אני בספק אם זה העניין, אבל אם זה העניין אז אכן אחרי חימום הוא אמור להצליח לשבור.

זה הגיוני כן,
לדעתי כדי לעבוד על מוביליטי וגמישות בכל מקרה. אני מאמין שרוב הליפטרים הגדולים ( ואני יודע במליון אחוז שהוויטליפטרים) גמישים יחסית.

זה הגיוני בגלל שבלי משקל(או עם משקל נמוך) מרכז הכובד יותר נמוך מאשר המקום של המוט(בערך באמצע הגב) ולכן צריך להשען יותר קדימה עם הגב, אפילו יותר מlb מה שגורם להאמסטרינג להמתח יותר ולמנוע ממך לשבור מקביל. זה בעצם אותה סיבה שיותר קשה לרדת עמוק בlb מאשר בhb.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית