הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון PL Meet 100% Raw 17.4.14 200/130/220

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
הסיכום שלי לתחרות (חפירה ahead):

הגעתי לתחרות כאשר אין לי שאיפות מיוחדות וכשהמטרה היחידה שלי היא להציב מספרים צפויים ובסיסיים על בסיס סבבי האימונים האחרונים שלי בתור התחלה להמשך ההתקדמות שלי באימונים ובתחרויות הבאות. בתרגום למספרים רציתי להשיג 210 בסקוואט, 220 בדדליפט ו-130 בבנץ'. באימונים הכבדים האחרונים הצלחתי לבצע 200X3 בסקוואט בשבת שלפני התחרות, 210X3 בדדליפט שבועיים לפני ובצעתי 125 סינגל בנץ' עם עצירה ותנאי תחרות ונכשלתי עם 130. לפני כל אלו בצעתי במשך כמעט חצי שנה סבבים חודשיים של 531+BBB שאפשר למצוא בלוג שלי פירוט כולל חלק מההכנות עד לתחרות.

לכן הייתי די בטוח בעצמי שאוכל לתת 210 ו-220 בסקוואט ובדדליפט, וב-130 בבנץ' היה לי ספק גדול וזאת היתה המטרה הכי חשובה שלי.

מבחינת תזונה ומשקל אני הייתי באיזור ה-98-102 במשך החודש שלפני התחרות ככה שלא בצעתי שום הכנה מיוחדת לפני השקילה ואף בשבועיים האחרון ירדתי קצת במשקל מלחץ בעבודה ובלימודים ונשקלתי על 97.6.

לתחרות עצמה הגעתי עם שותפי לאימונים @obzion, ה @Barvaz והבוס של אקטיב יוסי קלמנוביץ' ואני מוכרח לומר שהיה לי העונג לפגוש ולהכיר אישית לא מעט חבר'ה מהפורום שהיו לא פחות תומכים, מעודדים ונחמדים במציאות. שמחתי עם והתגאתי בהישגים של חברי למכון @Idan- ו-@Barvaz שיצאו עם תוצאות מצויינות וגם באנשים החדשים שהכרתי, בין היתר הביצועים המטורפים של @דני שובבני , @zaptamaher , @moo, @the Raccoon , @avrahm90, @Blast ועוד ועוד. כמו כן שמחתי לראות כל כך הרבה חבר'ה צעירים מפציצים בקטגוריות ה-teens ונותנים אחלה מספרים, כולל את קבוצת הילדודס של @moo שמגיע לו כל הכבוד על ארגון הקבוצה וההשקעה שנראתה לעין ביום התחרות.

אישית לא הצלחתי לישון לפני התחרות, אולי 4 שעות, בין אם זה מלחץ או משעות שינה דפוקות אני לא בטוח. קמתי ב-6 וחצי ונסעתי לחיפה ומשם לעתלית ואז לפתח תקווה. רציתי בהתחלה לנוח ואולי לנמנם קצת איפשהו וניסיתי לעשות זאת כמה פעמים כפי שכמה אנשים הצליחו לעשות (@zaptamaher ) אבל נסחפתי לגמרי בעידוד כל המתחרים ובמעקב אחרי הכניסות וכל מה שהתחולל מסביב וכך יצא שהייתי על הרגליים והתרוצצתי ממקום למקום מקצת לפני 09:00 עד תחילת החימום למקצה שלי. מבחינת אוכל שתיתי חלבון ואכלתי ממתקים כל כמה שעות מה שגרם לי לכאבי בטן (ושלשולים). אני לא יודע עד כמה כל הדברים הללו השפיעו לרעה אבל מה שבטוח הוא שלתחרות הבאה אני מגיע מקסימום שעה שעתיים לפני, אני אוכל אוכל נורמלי ואיכותי ואני ישן שינה מלאה ומנסה יותר להתרכז בעצמי.

בזמני החימום עצמם לא הייתי מרוכז, לא ממש הצלחתי להכנס אל תוך התנועות עצמן ולתפוס את הטכניקה כמו שצריך כי אני די מתקשה להיות ב"זון" במקומות חדשים ולא מוכרים. גם באקטיב לקח לי זמן להתרגל לסביבה החדשה וכעת כל התחרות עצמה היוותה משהו חדש שאני לא חוויתי מעולם. דברים אלה אכן נשמעים שטותיים אך הם בהחלט יכולים למנוע ממתחרה להיות ב-100% מהיכולת שלו. אני גם לא הצלחתי להתמקד בתזמון של החימום לפני הכניסות. גם בסקוואט וגם בבנץ' התחלתי להתחמם מוקדם מדי והיו לי רגעים שבהם חיכיתי רבע שעה או יותר כאשר אני כבר הגעתי לסט המקסימלי בחימום ואני חוזר עליו עוד כמה פעמים. בדדליפט קרה ההיפך ואני לא הספקתי להתחמם וקראו בשמי כאשר אני בדיוק סיימתי סט חימום של 160 קילו והכניסה הראשונה שלי היא 200 קילו. זה לא הפריע לי באותו הרגע אבל זה לא היה אידאלי.

לכניסות עצמן:

בכל האופנרים שלי בחרתי במספרים יחסית די נמוכים כדי להיות צנוע וללכת על הכי בטוח. בסוף הסתבר שזה היה גם חכם כי זה עזר לי להבין מה קורה בדיוק.

בסקוואט פתחתי עם 190, עלה בקלות למרות שעשיתי ATG כי פתאום באמצע הירידה נהייתי פרנואיד לגבי העומק. ה-200 עלה בלי קושי, למרות שהמוט נתקע בכוננים של המתקן בהוצאה (מה שקרה והפריע להרבה מהמתחרים בצורה די קריטית לפעמים):

ב-210 שציפיתי שיעלה על בטוח (בהתחשב ב-200X3 לא בעייתי שבוע לפני) נכנסתי לא מרוכז, חשבתי יותר מדי, והרפתי אחרי היציאה מהבור למרות שלא הרגשתי שאני קורס תחת המשקל. נכשלתי וזה די אכזב. אני רואה את זה כפספוס רציני:

בנץ' פתחתי עם 110 קליל כדי שאתרכז יותר בפקודות. במכון תרגלתי את הפקודות עם אה"ל ויוסי וטעיתי בהן לא מעט. ה-120 היה בסדר למרות שלא עשיתי סטאפ יוצא דופן. ב-130 נכנסתי די מרוכז ועם סטאפ טוב ונתתי לדעתי ניסיון יותר מוצלח מה-120 וזה עלה לשמחתי הגמורה, נכשלתי עם זה שבוע שבועיים לפני. מה שכן, אני מודה שהשופט נתן פקודות פרס מאוד מהירות (מיידיות אפילו) ואני לא בטוח שהייתי מצליח לסגור את ה-130 עם פקודת פרס מאה"ל או יוסי. בכל זאת לדעתי כן בצעתי עצירה מוחלטת של המוט בכל הכניסות בבנץ'. ה-130 הזה כיפר לי על הכשלון בסקוואט:

בדדליפט פתחתי עם 200 קליל (אחרי שכפי שציינתי לא התחלתי חימום בזמן ועשיתי סטים מהירים וצמודים והספקתי רק 160 לפני הכניסה הראשונה). לכניסה השניה תכננתי 210 אבל בעצתו של יוסי ואה"ל שוכנעתי ללכת על המספר הסופי שרציתי להוציא מהתחרות (220) כך שאוכל לנסות משקלים גבוהים יותר ולהמר. אני ממש מרוצה מההחלטה הזאת כי יצא לי דדליפט מעולה למרות שקפצתי ב-20 קילו למשקל שלא משכתי קרוב אליו מעולם:

אחרי זה התפרעתי והלכתי על 230 ולא הופתעתי מזה שהמוט בקושי התנתק מהרצפה. כנראה לא היה לי מספיק כוח למשקל הזה אבל לא נורא, a shot in the dark:

ובזאת זה נגמר. 7/9 בתחרות ראשונה ו-2 PR-ים וכמובן טוטאל ראשון, וכל זאת ללא חגורה. יכול להיות שלתחרות הבאה אגיע כבר עם חגורה. או שלא 😃

אני רוצה להודות בראש ובראשונה ל @obzion שפתח בפני את אקטיב ותמך בי לאורך כל הדרך גם כחבר וגם כמאמן ותרגל איתי טכניקה ופקודות באקטיב וגם הוציא לי את המוט בתחרות. ליוסי קלמנוביץ' שתומך בכל האתלטים שלו באקטיב עד הסוף ויוצר לנו בית והרגשה שיש למי לפנות בכל מצב, ל-@Barvaz ידידי, שאני מתגעגע אליו ברגע זה שתמך בי גם באימונים וגם בתחרות עצמה וליווה אותי כמתחרה וגם השאיל לי את החליפה האגדית, ל-@Idan- שכמו הברווז שותפי לאימונים וגם בתחרות עצמה היה שם בשבילי בכל רגע וצילם בשבילי את הסרטונים, לחן זוננרייך שלפני גיוסו הוכיח שאין נחמד ממנו, לצוות הספוטרים והטוענים ובראשם ליעד מאקטיב, לצוות השופטים ולגל ומאיה אדטו על הארגון המשפחתיות והאכפתיות למרות שהכרתי אותם רק לראשונה, וכמובן לכל שאר המתחרים בקטגוריה ובתחרות בכלל היה לי העונג לצפות בכולכם ולצעוק ולעודד אתכם. כל הכבוד ואני מאוד מקווה שאמשיך לראות כמה שיותר מכם בתחרויות הבאות.

הלאה התכנית שלי היא להכנס לחיטוב של כ-3 חודשים כולל צום הרמדאן ולאחר מכן להכנס לתקופת מסה וסייקלים של כוח, להעביר עם זה את כל החורף ולבנות בסיס ממש חזק ולהכניס אולי שימוש בחגורה עד שאני אצליח להכנס לתחרות הבאה, אולי בפסח הבא ואולי מוקדם יותר.

לגבי התחרות עצמה כנושא לדיון רציתי לציין כמה בעיות שאני חושב שניתן לפתור לתחרויות הבאות של אדטו ספציפית, בראש ובראשונה להחליף את מתקן הסקוואט כי הרוחב של המתקן והעובדה שבלתי אפשרי להוציא את המוט בלי להתקע במתקן זה לא בטיחותי וזה גרם לבעיות בזמן התחרות. לספק מוטות יותר טובים וייעודיים לסקוואט לבנץ' ולדדליפט, ושיהיה מספיק כך שלא נצטרך להחליף עם המוטות באיזור החימום. לספק לפחות 2 סטנדים של מגנזיות אחד לכניסות ואחד לאיזור החימום. לתגבר את מזכירות התחרות ואת מערך הכריזה/רישומים ולספק מערכת יותר טובה ל @PomFect כך שיוכל להגביר את הווליום בלי שהרמקולים יתפוצצו, זה חשוב.

אשמח לשמוע דעות נוספות ולדון בעניין.

תודה למי שקרא, חפרתי 😣

נ.ב. לאלו שהתעניינו ושאלו השיר שהשתמשתי בו לכל הכניסות (ותודה ל @PomFect על הסבלנות וההתחשבות) הינו:

נערך לאחרונה:
למה יחסית לראשונה?
הוא נתן פייט פיצוץ, גם יחסית לתחרות לא ראשונה!
לא הבנת אותי. מבחינתי התחרות שלו הייתה מעולה, הכוונה שלי הייתה שהייתה תחרות מעולה יחסית לכל מה שהוא כתב, ושלא יוריד מעצמו.

שמחתי לראות אותך במציאות.
תחרות מעולה יחסית לתחרות ראשונה.

כמה דברים לגבי מה שכתבת:
בקשר לבנצ' - אכן הפקודה הייתה מיידית, כי זו הייתה הפעם הראשונה של הראל בתור שופט, אז יצאת במזל, נתת אחלה משקל בבנצ'. כמובן שצריך לתרגל עצירה ארוכה יותר, כי לך תדע על איזה שופט תיפול פעם הבאה.
בקשר לדדליפט - אל תפחד מקפיצות גדולות. זה קריטי בסקוואט ובבנצ', אבל לא בדדליפט. אני לדוגמא נכנסתי כניסה ראשונה 180 וכניסה שנייה 225 וזה הרגיש לי הכי טבעי שיש. ככה זה בדדליפט, אתה מתמודד מול משקל מסויים וזה תמיד ירגיש לך טבעי, לא משנה מה ההפרשים במשקלים. מה שכן, ולמדתי את זה על בשרי ואני רואה שגם לך זה קרה - סביר להניח שאחרי כניסה שנייה של שיא, כניסה שלישית לא תעלה. שנינו נכשלנו על 230, כשאתה הקדמת עם 220 ואני עם 225. כך שאני למדתי לעצמי: לקחת סיכונים. להיכנס כניסה שנייה משקל שיא שאני מצפה, ולא משקל ריאלי שאני מצפה. כי אני יודע בוודאות, וגם יוסי אמר לי, שאם הייתי נכנס כניסה שנייה 230 - זה היה עולה. סביר להניח שגם לך, אם לא היית מתעייף מה-220. אז קח סיכונים, לא יקרה כלום. בסה"כ זו תחרות והמטרה בה היא לשבור שיאים ולהפתיע את עצמך, ולא ללכת על בטוח.

מוניטין.

נראה לי קפיצה גבוהה מאוד מכניסה ראשונה שלך לשנייה (45kg!!) אני לא הייתי עושה את זה
אבל איך שאתה מרגיש..

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית