הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה עם אסמתה

EcoLine

משתמש מתחיל
59
0
נק' מוניטין:
0
59
0
אני אסמתי במאמץ להתאמן אני יכול בלי לקבל התקף אבל ריצות קצת קשה לי על הליכון אין לי בעיה לרוץ משהו כמו קילומטר וחצי 2 על הליכון אבל בחוץ אתמול ניסיתי לא הגעתי לקילומטר ולא יכולתי לרוץ (לא התקף אבל מבחינת סיבולת לא הייתי מסוגל) יש איזושהי דרך כן לעבוד על ריצה? או שאני מוגבל עם זה בגלל האסתמה?

אין הגבלה על חולי אסטמה לבצע פעילות גופנית, יש לי גם חבר אסמטי ווואלה הוא משחק איתנו כדורגל כמו גדול ומתאמן גם לבד.
אבל חשוב להקפיד על כמה דברים אם אתה יוצא לאימונים:
1. תמיד שיהיה איתך משאף ונטולין או בריקלין! (מה שיש לך), ואם מגיע התקף פשוט להשתמש במשאף ולעצור את האימון.
2. הוכיחו שאימונים במזג אוויר קר מעלים את הסיכוי להתקף (עיניינים של הצרת כלי נשימה ועוד כמה דברים בטח אתה מכיר), ככה שאם אתה שם לב שיש רוחות קרות בחוץ או שהגרוק בסביבה- עדיף שתתאמן במקום סגור/ תדחה את האימון.
3. לבצע חימום לפני פעילות ולא להתחיל עם מאמץ פתאומי עצים- שוב, מעלה את הסיכוי להתקף.

בסופו של דבר, אתה מכיר את עצמך הכי טוב, אפשר ומומלץ להתאמן עם אסטמה פשוט להקפיד על הדברים האלה יש גם הרבה חומר באינטרנט לקרוא עוד אם אתה רוצה, שיהיה בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
לגבי 3 הכוונה לחימום אחי לפני ריצה מה לחמם את השרירים כאילו מתיחות?

הכוונה בעיקר לא להתחיל עם מאמץ פתאומי שיכביד על כל מערכת הנשימה ויכול לעורר התקף, זה נוגע בעיקר לאימונים אירוביים, תתחיל טיפה בסיבובי מפרקים והליכה קלה לפני הריצה עצמה כדי לתת לגוף להיכנס למאמץ בהדרגה ולא באופן פתאומי.

הייתי הולך להתייעץ עם רופא ריאות
זה גם תלוי ברמה של האסטמה שלך.
לי נתנו symbicort שזה די עוזר.
בעקרון כפעילות אירובית שחייה מומלצת לחולי אסטמה יותר מריצה,
בגלל הבדלים באוויר היבש שנושמים בריצה, שגורם להתקפים
לעומת האוויר הלח שמעל המים ,שפחות מגרה את דרכי הנשימה.
בהצלחה

זה תלוי כביכול עד כמה זה רציני אבל לרוב פשוט תנסה לעשות הליכה ולאט לאט להגביר את הקצב עד לריצה.

Back
למעלה תחתית