הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עומס על הזוקפים BP

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
החודש התחלתי לעבוד לראשונה על תכנית PL ובעקבותיה על שיפור הטכניקה בBP, כיווץ שכמות, מרפקים בפנים וכו'.
העיניין הולך לא רע כלל, מה שכן אני מרגיש עומס על הזוקפים. אני מבין שזה נובע מכיווץ הגוף והמתיחה של הארבע ראשי.
האם ניתן בסטים הפחות כבדים (BBB למשל) להפחית מעט את ההקשתה בגב ע"י אי משיכת הרגליים חזק לאחור, ובכך להפחית את העומס על הזוקפים?

רק שים לב שהתחת לא מתרומם מהספסל.
אין סיבה לשנות את הטכניקה בBBB, בעיקר בגלל שאתה מתרגל טכניקה חדשה ונכונה (אני מקווה)

• פותח/ת השרשור
רק שים לב שהתחת לא מתרומם מהספסל.
אין סיבה לשנות את הטכניקה בBBB, בעיקר בגלל שאתה מתרגל טכניקה חדשה ונכונה (אני מקווה)
התחת לא עולה. הטכניקה נשארת זהה, כפות הרגליים נזרקות פחות לאחור, מה שמפחית את ההקשתה וכתוצאה מכך את הלחץ על הזוקפים.
ב BBB הנפח הוא גבוה (50 חזרות, מה שאומר עומס לזמן רב יחסית) והמשקל נמוך כך שניתן (אולי, זאת השאלה) לעבוד אם כיווץ מופחת.

יכול להיות שאתה מנסה ליצור קשת גבוהה מידי למצב ולגמישות שלך . כל כף הרגל שלך על הרצפה או רק אצבעות?

BORING BUT BIG.
זאת שיטה של עזר ב5/3/1 שאחרי כל העבודה הכבדה בתרגיל אתה עושה אותו שוב ל5X10 עם משקל קל יותר (50% בסבב הראשון, 60% בשני, ו70% בשלישי, או פשוט להעלות בהתאם להרגשה (סטייל תכניות בילדינג)
אז אימון בשיטה הזאת יראה משהו כזה:
ניקח לדוגמא את שבוע 2:
40%X5
50%X5
60%X3
70%X3
80%X3
90%X3+
פה רצוי להוסיף ג'וקרים וFSL
ואז אחרי כל זה עוד עושים
50%X5X10

• פותח/ת השרשור
חובה להתרכז בלמתוח את הבטן/להפעיל כוח מנגד כדי להוריד עומס מהגב לשרירי בטן...
יתכן ויהיה קשה, אך ישנה דרך להסביר במילים למה הכוונה או כמו מה התחושה צריכה להיות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית