הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר באוניברסיטה הפתוחה מתחת לגיל 18

לא קראתי את כל ההודעות.

אני אספר לך קצת. אני אישית מסיים כרגע תואר ראשון בהנדסת תוכנה.
ומתחיל תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון אבל לוקח בינתיים קורסים בפתוחה עד שאסיים את ההנדסת תוכנה.

הנדסת תוכנה \ מדעי המחשב. זה תואר ממש לא פשוט.
מתמטיקה ברמה גבוה + פיזיקה ברמה גבוה + הבנות לוגיות מאוד לא פשוטות. אני מסיים את התואר ב4 שנים ואני מותש מכל בחינה אפשרית, זה היה ממש קשה, לא משהו שאפשר לעשות תוך כדי התיכון. אפשר לעשות קורס-שניים בסמסטר (נניח ותיקח את ההכי כבדים שזה 5-6 נק"ז) זה עדיין לא משמעותי לעומת ה160 נק"ז שאתה צריך לצבור בשביל תואר.

אם אתה רוצה להגיע ליחידה מסויימת בצבא בתוכנה (8200 וכל אלה) אתה לא צריך ליהיות מהנדס תוכנה. אתה צריך ידע בתכנות -> תתחיל ללמוד.
הרבה מאוד ידע בתכנות אפשר להשיג באינטרנט. תלמד ג'אבה בעיקר ותבקש בכל המיונים להגיע ליחידה טכנולוגית ותתכונן המון למבחני מיון. את הידע למקומות האלה רוכשים בקורסים ספציפים שלהם. ככה שמראש לקחת קורסים של תוכנה כדי לנסות לעשות תואר תוך כדי התיכון זה גם מיותר וגם יגמור לך על החיי חברה, זה הרבה יותר חשוב. תהנה בתיכון, תלמד מה שצריך אבל בעיקר תהנה עם חברים כי זה התקופה הכי כייפית שיש עם חברים. אל תנסה להקדים את המאוחר יהיה לך מספיק זמן להתעסק עם תואר

כל מילה בסלע!
מקווה שתשמע בעצת הבחור.

• פותח/ת השרשור
למדתי עם בחור בן 16, שהשתתף באולימפיידת המדעים לנוער לא מזמן, בחור מבריק, היה לו קל. אבל מה זה אומר על השאר?
בסופו של דבר, לא סתם רצים המון סיפורי אימה וסטודנטים לתארים סזיפים (מדעי-משחב, חשמל והנדסה) מלקקים את הפצעים אחרי כל תקופת מבחנים, כל פעם מחדש.

אני לא בטוח, מכיוון שאיני מכיר את תוכנית הלימודים בפתוחה. תלמד שני קורסים מתמטים בסמסטר הראשון, חדו"א ואלגברה, לפי מה שאני זוכר אלה הנושאים שצריך לדעת. בכל מקרה, החומר של התיכון נבלע בתוך השבועיים הראשונים בסמסטר.
העניין הוא שאתה צריך להבין למה אתה נכנס, לא רק מבחינת ידע "יבש", אלא באופן כללי להתחבר לחומר שאותו תלמד, בלי שסיימת בגרות אין לך כל הערכה לגביו.
אתה תמיד יכול לעניין בסילבוס של הקורסים ולראות מה הולך שם או לצפות קצת בהרצאות הוידאו.

הוא רומז שלא תפתח לעצמך צפיות לא ריאליות, אני לא מכיר אותך או את היכולות שלך, רק אתה יודע למה אתה מסוגל, פשוט נורא קל לבנות מגדלים ולהתרסק ברגע האמת. הלימודים קשים ותובעניים, תתכונן לזה.
כן אני מודע שיש פער במתמטיקה, אני אנסה להשלים אותו ולראות אם אני מצליח. בתור תלמיד תיכון אני יכול לבטל את ההרשמה עד 5 שבועות מפתיחת הסמסטר, במקרה שלא יתאים אני פשוט אפסיק.
תודה על העזרה 😃
ניסיתי משהו דומה בגילך.
קראו לזה אל"צ (אקדמיה לפני צבא) שזה היה תואר במדעי המחשב שמסיימים לפני הצבא ומתחילים בכיתה ט.

אני לא חרשן בכלל ולצערי פרשתי אחרי סמסטר וחצי.
היה ממש מטורף (לפחות עבורי) לשלב גם לימודים אקדמיים ברמה גבוהה מאוד (כולל 2 עבודות הגשה בשבוע) ובנוסף בית ספר (שמתגמד לחלוטין לעומת לימודים אקדמיים).
כמובן שגם רציתי לצאת עם חברים פעם-פעמיים בשבוע אז בסוף זה לא הצליח.

בגדול אני יכול להגיד לך שכ500 תלמידים קיבלו זימון לפרויקט הזה (שמסובסד ע"י הצבא ומתואם איתם) לאחר מיונים ומכינה נשארנו 80.
אני פרשתי אחרי סמסטר וחצי ונשארנו פחות מ25 (אני משער שאחריי פרשו עוד).
ככה תקבל פרספקטיבה לגבי הקושי שבדבר.

לסיכום - אני חושב שזה אפשרי, קשה מאוד מאוד מאוד אבל אפשרי והכל תלוי במידת ההשקעה שלך וההבנה שאם זה ייצא לפועל תוותר כמעט לגמרי על הילדות שלך, לא בטוח כמה זה שווה את זה, אבל שיקול שלך.

בהצלחה!
אני מתכוון לסיים כמה מהתואר שאפשר. אולי לא את כולו, אבל לפחות חלק ממנו. זה רק יחסוך זמן בעתיד, יותר קל לשלב 1-2 קורסים בסמסטר + תיכון מאשר עבודה + כמה קורסים בגיל 21-25, לא ככה?
אני מאמין שאני אוכל לעמוד בזה, כנראה שלא בתואר שלם אבל בקורס שניים נשמע אפשרי.
תודה על העזרה 😃
אתה אוהב מתמטיקה ?
כן, מאד אוהב. אם לא הייתי אוהב מתמטיקה לא הייתי הולך על זה.
אני כרגע לומד מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה (בזמן צבא)
אחלה תואר, ממליץ לך להתחיל אותו לפני צבא (יש אצלי בצבא הרבה אנשים שסיימו אותו לפני או שהיו באמצע בזמן הגיוס, אפילו אם רק לקחת כמה קורסים ועדיין לא סיימת (בתקופת הגיוס) זה יתן לך הרבה מבחינת הצבא)
תודה. כמה גדול הפער בין מתמטיקה שמשתמשים בה בתואר לכיתה ט' 5 יחידות?
כדי לך בתור ילד צעיר קודם כל להתנסות בהרבה דברים הרבה לפני שאתה בכלל מתחיל ללמוד. אם אתה מחליט ללמוד משהוא, זה בנושא שנוצץ לך ברק בשניה שאתה שומע אותו, שמרגיש לך טבעי ושום דבר אחר לא נמצא בראש שלך. אתה עוד צעיר ואפילו המוח שלך מתפתח יחד עם ההורמונים, ההחלטות שלך יכולות להשתנות בין רגע.
אני מאוד רציתי להיות מהנדס מחשבים כשהייתי צעיר, למדתי הכל על המחשב, למדתי java' visual basics' html' ו ממש ממש נהניתי. לבד, בחומר המוגבל של פעם. זה דורש הרבה יותר מאמץ מהיום שיש לך את גוגל ויוטוב. כיום אחרי כמה שנים אני מבין שאני לא מוכן ללכת לשום תחום שהוא מחשבים, יש לי תחום אחר שאני חושב שאני אעסוק בו במשך שארית חיי (לא ספורט) אבל אני יודע שזה בחיים לא יהיה מחשבים למרות הידע והניסיון.

זה נשמע ממש כמו עצה לבזבז את הזמן...להנות מהחיים, אבל ברגע שאתה משנה את צורת החשיבה ו'מתבונן' כמו שאומרים כשמלמדים מדיטציה, אתה רואה את הדברים בצורה כל כך אחרת ומגלה דברים חדשים שלא חשבת שבכלל קיימים. יכול מאוד להיות שאתה מבזבז את השנים הפתוחות ביותר שלך בלחפש את העולם כי אחרי הצבא תצטרך להיות תחת לחץ של עבודה, קריירה, לימודים וכל מה שמסביב, ואולי זה כבר יהיה מאוחר מדי.
כרגע אין לי שום לחץ של לימודים, הלימודים ממש ממש קלים לי אז אני מחפש להוסיף קצת בתקווה ללמוד משהו. אני בטוח שאני אוכל לאזן בין חיי חברה ללימודים, ואם לא אני בוודאות אפרוש מהתואר. אני יודע שאני רוצה ללמוד מחשבים- אני מתחבר רק למקצועות ריאליים, כמו כל המשפחה שלי. אם אני אלמד משהו, אז או מחשבים או פיזיקה (חשמל קצת פחות מושך אותי), כשמחשבים יותר מושך אותי. אני יודע את זה כבר מאז שאני בן 4, ואני תמיד שמח ללמוד מחשבים ולהתעסק בנושא. רק משהו הזוי ביותר יגרום למצב שאני לא אלמד.
חשוב שתדע מההיכרות שלי עם מתמטיקה ברמה שאתה לומד עכשיו, 5 יחידות מתמטיקה של כיתה ט' הן רחוקות מהחומר שתלמד בזמן הבגרויות.
אני חושב שהכל אפשרי אבל הייתי חותר להשלים לסיים את השאלונים של 5 יח' קודם לפני שאני נכנס למקצוע הזה ברמה האקדמית שלו(שרובו מתבסס מתמטיקה).
כן אני כנראה אשלים את החומר לפני זה.
לא קראתי את כל ההודעות.

אני אספר לך קצת. אני אישית מסיים כרגע תואר ראשון בהנדסת תוכנה.
ומתחיל תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון אבל לוקח בינתיים קורסים בפתוחה עד שאסיים את ההנדסת תוכנה.

הנדסת תוכנה \ מדעי המחשב. זה תואר ממש לא פשוט.
מתמטיקה ברמה גבוה + פיזיקה ברמה גבוה + הבנות לוגיות מאוד לא פשוטות. אני מסיים את התואר ב4 שנים ואני מותש מכל בחינה אפשרית, זה היה ממש קשה, לא משהו שאפשר לעשות תוך כדי התיכון. אפשר לעשות קורס-שניים בסמסטר (נניח ותיקח את ההכי כבדים שזה 5-6 נק"ז) זה עדיין לא משמעותי לעומת ה160 נק"ז שאתה צריך לצבור בשביל תואר.

אם אתה רוצה להגיע ליחידה מסויימת בצבא בתוכנה (8200 וכל אלה) אתה לא צריך ליהיות מהנדס תוכנה. אתה צריך ידע בתכנות -> תתחיל ללמוד.
הרבה מאוד ידע בתכנות אפשר להשיג באינטרנט. תלמד ג'אבה בעיקר ותבקש בכל המיונים להגיע ליחידה טכנולוגית ותתכונן המון למבחני מיון. את הידע למקומות האלה רוכשים בקורסים ספציפים שלהם. ככה שמראש לקחת קורסים של תוכנה כדי לנסות לעשות תואר תוך כדי התיכון זה גם מיותר וגם יגמור לך על החיי חברה, זה הרבה יותר חשוב. תהנה בתיכון, תלמד מה שצריך אבל בעיקר תהנה עם חברים כי זה התקופה הכי כייפית שיש עם חברים. אל תנסה להקדים את המאוחר יהיה לך מספיק זמן להתעסק עם תואר
לתואר במדעי המחשב, לפחות בפתוחה, צריכים 108 נקודות זכות, לא 160.
באיזה קורסים ספצייפים מדובר? תוכל לשלוח קישור או מילות חיפוש?

עלה לי בימים האחרונים משהו בראש ועניין אותי לראות אם זה אפשרי-
ילד מתחת לגיל 18 בלי מסגרת לימודית (נשר מרצון) יכול להוציא תואר באוניברסיטה הפתוחה?

החברה שאני מכיר שהתחילו תואר בתיכון/חטיבה היו כאלו שכבר בחטיבה עשו 5 יחידות מתמטיקה על כמעט מושלם וכל השאר על מאיות אצלהם.
תתמקד בתיכון בלהוציא ממוצע 110+ בבגרויות במקום באיזה קורס.

תודה. כמה גדול הפער בין מתמטיקה שמשתמשים בה בתואר לכיתה ט' 5 יחידות?
תקשיב, אין מה להשוות בין 5 יחידות של כיתה יב' לבין התואר, אז ט' בכלל.
יש קורסים כמו אלגברה לינארית ואינפי שלא מזכירים את בית ספר מרוב שהם קשים.
אך יש גם קורסים כמו "מבוא למדמ"ח ושפת Java" (שש נקודת זכות) שזה קורס בדיחה שכל בן אדם יכול להוציא בו 90+ (רמה של מגמת מחשבים בבית ספר)

אני לא מאמין באמרה של "אל תבזבז את השנים של הילדות שלך על תואר תבלה עם חברים וכו' וכו' כו'". האנשים שבחרו לא לפחות לקחת קורסים של התואר אלא ללמוד חודש לפני המיונים בתקווה לעשות רושם של מבינים הם אלה שינפנפו בשלבים הראשונים של המיונים.

לגבי השאלה כמה המתמטיקה שונה אז הרבה, הרבה מאוד.
כמו ההבדל בין פשיטת ברך במכונה עם 20 קילו ל4 פלטות סקוואט 😛

טוב, כנראה שקצת הגזמתי אבל הבנת את הפואנטה.
בכל מקרה, אם יש לך מוטיבציה גבוהה אתה תוכל לעשות לפחות כמה קורסים.

שוב, שיהיה בהצלחה!

באיזה קורסים ספצייפים מדובר? תוכל לשלוח קישור או מילות חיפוש?
חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי (א' וב')
סטטיסטיקה והסתברות
מתמטיקה בדידה
ליניארית
פיזיקה מכניקה
פיזיקה חשמל
מבוא לאלגוריתמים
אלגוריתם מתקדם
מחשוב מקבילי
מערכות זמן אמת

זה ככה מה שעלה לי, הקורסים שחרוטים לי בזכרון כקורסים שהקאתי בהם דם.

אם זה לא פשוט בתור מישהו שהגיע ללימודים מיד אחרי תיכון עם כל החומר טרי בראש, זה בטח ובטח לא פשוט בתור מישהו בזמן חטיבה\תיכון שעוד לא מבין בכלל את היקף החומר של קורס אקדמאי.
קח את כל מה שאתה לומד בשנה. זה בערך השבוע הראשון, ומבטיח לך שאני לא מגזים.
וזה לא כולל את השעות שאתה צריך לתת בבית, בשנים הראשונות היחס הוא בדרך כלל 1:3 - על כל שעת לימודים אתה צריך לפחות 3 שעות בבית כדי להבין מה קרה בכלל בהרצאה.

מבטיח לך שאתה לא רוצה לבזבז כל כך הרבה זמן בתיכון על להתקדם כל כך מהר בתואר.
אף אחד לא אמר לך בכלל שתאהב את זה.
אז לפחות עכשיו תעשה משהו שבטוח אתה אוהב, להנות עם חברים...חברות..........

בוא לארה״ב, תעשה חשבון דיפרנציאלי ויאנטגרלי א׳, ב׳, ג׳, ו-ד׳ (כן, יש דבר כזה). אם אחרי זה לא יספיק לך, הם ישמחו להציע (בעצם לחייב אותך) לך 3 קורסים (שנה וחצי) של פיזיקה מבוססת חדו״א. למה? כי בא להם להתעלל בביולוגים ולגרום להם לעשות מסלולים של מהנדסים.
שומעים שאני סובל? כן.. אני שונא פיזיקה.

לנסות לא יזיק, אבל באו"פ לא מאכילים אותך עם כפית ואתה תצטרך לחרוש לבד טוב טוב, כן זה אומר להתחיל שם אחרי שאתה יודע פיקס מת' 5 יח"ל (מלמדים את זה פעם בשבוע שעה וחצי בסמסטר פחות או יותר את כל החומר של התיכון, סתם להשוואה).

מה שכן הייתי ממליץ לך לשקול - קורס בג'ון ברייס. בסופו של דבר חברות מחפשות אנשים שיודעים לתכנת ולעבוד, בעלי נסיון, אני לא מאמין גדול בתארים אקדמאיים (מסיים הנדסת תעו"נ אוטוטו) אלא אם כן זה תואר מקצועי (רופא, רו"ח, עו"ד, פיזיותרפיסט וכו') שאין מנוס מלימודים. יש המון מתכנתים בענף ההיי טק ללא השכלה אקדמאית שלרוב אפילו יותר טובים ממי שלמד, כי להם זה בא טבעי.

גיסי היה סביב 15 שנה בענף במשרות די בכירות ולא סיים תואר (באו"פ, אגב) זה אומנם חסם לו כמה משרות בחברות גדולות, אבל בשורה התחתונה הוא לא בזבז 4 שנים ועדיין מצא משרות עם הרבה מאוד כסף.

עוד דוגמא זה בחור צעיר שגיסי עבד איתו ביחס הרבה שנים, שלמד הכל לבד מספרים / נסיון, והגיע למצב שלפני צבא גיסי העסיק אותו תחת משכורת של 22,000 ש"ח (אני לא מגזים), והעדיף אותו על פני בוגרי תארים חסרי נסיון תעסוקתי.

לנסות לא יזיק, אבל באו"פ לא מאכילים אותך עם כפית ואתה תצטרך לחרוש לבד טוב טוב, כן זה אומר להתחיל שם אחרי שאתה יודע פיקס מת' 5 יח"ל (מלמדים את זה פעם בשבוע שעה וחצי בסמסטר פחות או יותר את כל החומר של התיכון, סתם להשוואה).

מה שכן הייתי ממליץ לך לשקול - קורס בג'ון ברייס. בסופו של דבר חברות מחפשות אנשים שיודעים לתכנת ולעבוד, בעלי נסיון, אני לא מאמין גדול בתארים אקדמאיים (מסיים הנדסת תעו"נ אוטוטו) אלא אם כן זה תואר מקצועי (רופא, רו"ח, עו"ד, פיזיותרפיסט וכו') שאין מנוס מלימודים. יש המון מתכנתים בענף ההיי טק ללא השכלה אקדמאית שלרוב אפילו יותר טובים ממי שלמד, כי להם זה בא טבעי.

גיסי היה סביב 15 שנה בענף במשרות די בכירות ולא סיים תואר (באו"פ, אגב) זה אומנם חסם לו כמה משרות בחברות גדולות, אבל בשורה התחתונה הוא לא בזבז 4 שנים ועדיין מצא משרות עם הרבה מאוד כסף.

עוד דוגמא זה בחור צעיר שגיסי עבד איתו ביחס הרבה שנים, שלמד הכל לבד מספרים / נסיון, והגיע למצב שלפני צבא גיסי העסיק אותו תחת משכורת של 22,000 ש"ח (אני לא מגזים), והעדיף אותו על פני בוגרי תארים חסרי נסיון תעסוקתי.
לא מסכים איתך אתה לא צריך תואר בשני מקרים:
1. אתה מתכנת מגיל 10 והתכנות בדם שלך.
2. שרתת ב 8200.
ברוב המקרים האחרים העובדה שאין לך תואר תסנן מרוב ראיונות העבודה.

כנס ל:https://www.khanacademy.org/math/differential-calculus זה בערך אינפי א, זה משתנה ממקום למקום ומתואר לתואר, אבל בגדול.
מצפים שתדע 4 יח ומשם מתקדמים. לרוב האנשים הקורסים האלה קשים מאחר והם מדברים על דברים "לא מוחשיים".
אני במקומך הייתי לומד C, JAVA מיוטוב וספרים ואז נרשם לקורסים של זה בפתוחה, הסיבה היא שהקורסים לא קלים, הם לחוצים מאוד בזמן, 3 חודשים סה"כ, ותוך כדי יש לך די הרבה הגשות. ואת הקורסים של הממ תעשה אחרי הבגרויות.
רק תברר קודם שאין הגבלת זמן על סיום התואר כי אני מניח שיקח לך כמה שנים.

ואגב, לגבי גון ברייס, הם אומנם מלמדים אותך לתכנת אבל החיסרון שלהם הוא שהאקדמיה אמורה להכשיר אותך לחשיבה ביקורתית ומעמיקה וגון ברייס רק עושים את התכלס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית