הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קרוספיט בחדרי כושר - Globogym

SystematicChaos

A girl, but squats more than you
1,801
3
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,321
1,801
3
אני מתאמנת בהולמס פלייס ועושה power clean וזורקת משקולות. יש לי מנוי מולטי אני התאמנתי במספר סניפים שלהם, אם אתה מתאמן באיזור המיועד למשקולות (לא על הפרקט!) אין שום בעיה.
מסתכלים מוזר? זה נותן לי מוטיבציה להוסיף משקל.
מעירים? אני עונה. יותר נושכת.

קיצר, התירוץ הזה לא תופס תנסה אחר 😃

יש יותר מדי ציטוטים שרציתי להכניס, אבל לא הייתה לי הסבלנות לאגור. לגבי הדיון של התחמקות מהימים הכבדים והאם קרוספיט לא שמים דגש על כוח. עיקר הבעיה היא ציוד, רוב הקרוספיטרים בארץ (ובעולם) עובדים סולו ולכן לא יכולים לעבוד עם משקלים כבדים מפאת בטיחות גרידא. בעיה נוספת היא למצוא מכון כושר שלא שייך לרשת, בו לא יציקו לך וישגעו אותך לגבי מה שאתה עושה כי זה לא הנורמה. בנוסף רוב המכונים הפופולריים לא מחזיקים את הציוד המתאים להנפות, בנוסף תנסו לבצע קלין באמצע הולמס פלייס ונראה מה תהיה התגובה. גם אם לא יגיבו נראה מה יקרה כשמישהו יזרוק משקולת שם על הרצפה ויסדוק את הפרקט. יש מכונים שיקבלו את זה ויש כאלו שלא, לא נראה לי שמכוני הרשת יקבלו את זה.

מצטער, התירוץ הזה לא תופס.

אני מתאמנת בהולמס פלייס ועושה power clean וזורקת משקולות. יש לי מנוי מולטי אני התאמנתי במספר סניפים שלהם, אם אתה מתאמן באיזור המיועד למשקולות (לא על הפרקט!) אין שום בעיה.
מסתכלים מוזר? זה נותן לי מוטיבציה להוסיף משקל.
מעירים? אני עונה. יותר נושכת.

קיצר, התירוץ הזה לא תופס תנסה אחר 😃

אני הוזמנתי ע"י חברים להתאמן בסניפים שונים של הולמס פלייס,גרייט שייפ וגו אקטיב בכולם ניגש אלי מנהל משמרת / מדריך חדר כושר,התעניין וביקש להימנע מלזרוק את המשקולות כדי לא לגרום נזק לציוד שלא מיועד למטרה זו (ציוד לא מקצועי...) .כולם היו נחמדים מאוד אבל אני לא יכולתי להתאמן ,שלא לדבר על לרוץ החוצה ולחזור בסערה פנימה כחלק מהאימון .

קיצר ,זה לא ממש תירוץ אלא בעיה אמיתית.

• פותח/ת השרשור
כנראה התפרעת. גם לא חייבים הכל לזרוק על הריצפה, אפשר להניח. לצאת ולהיכנס, כן, זה אולי בעייתי, אבל יש הליכונים, או מכשירי חתירה. זה לא אותו הדבר אבל זו פשרה יותר הגיונית מאשר לא לעשות אימוני כח כי אין משקולות.

כנראה התפרעת. גם לא חייבים הכל לזרוק על הריצפה, אפשר להניח. לצאת ולהיכנס, כן, זה אולי בעייתי, אבל יש הליכונים, או מכשירי חתירה. זה לא אותו הדבר אבל זו פשרה יותר הגיונית מאשר לא לעשות אימוני כח כי אין משקולות.

השרשור הזה התחיל בנוגע לאימוני -rm1 ,אם אין לך סטאנד להחזיר אליו את המשקל המטורף שהרגע הרמת ,כדי מאוד שתזרקי את המוט ,אחרת תמצאי את עצמך שוכבת בבית שבוע + גב כואב.

בכל מקרה,נראה לי שכדאי באמת לעבור לנושאים קצת יותר מעניינים 😃

אתה יכולים לדון פה על כמה זה טוב/רע לעשות קרוספיט בחדרי כושר רגילים.

אני מסכים שדדליפט, פרס וסקוואט אפשר לעשות בחדרי כושר (כשיש כלוב). קלין ופרס ן- OHS אי אפשר לעשות ברצינות אם אתה לא יכול להפיל את המשקל. ברוב חדרי הכושר אם תנסה הנפה ולא תצליח לא יאהבו את זה.

מצטער, אני לא מסכים עם זה. איך לדעתך עשו קלינים לפני שהיו bumper plates?

בגרסאות המלאות של ההרמות האולימפיות זה יותר מסובך ללכת על 1RM, אבל בגרסאות הפאוור אין שום בעיה.

מצטער, אני לא מסכים עם זה. איך לדעתך עשו קלינים לפני שהיו bumper plates?

בגרסאות המלאות של ההרמות האולימפיות זה יותר מסובך ללכת על 1RM, אבל בגרסאות הפאוור אין שום בעיה.
יתכן ויש פה קצר בתקשורת, לפי התשובה שלך ואלו שלפניך יש יחס לחדרי כושר שמותאמים לצורך העבודה של הנפות אולימפיות ולא חסר גם כאלו. בעבר כאשר אני התאמנתי במכוני רשת וגם במכון קטן פרטי בבת ים, כאשר דיברתי על הקונספט של קרוספיט (אז עוד לא הכרתי את זה) מתוך הצורך באימונים מסוג זה ללחימה נתקלתי בהרמת גבות. כאשר אני למשל ניסתי לבצע לפני מס' שנים press בעמידה ולא על הכיסא בהולמס פלייס הרצליה, העירו לי על כך וביקשו שאפסיק. אותה תגובה הייתה בעזריאלי, יתכן והמצב כיום שונה.
נתקלתם במכון שמקבל את זה סבבה ומגניב, אני באמת שמח בשבילכם וכבוד על המספרים. אני אישית אין לי רצון להגיע למכון כושר, יש לא מעט במרחק יריקה ממני כי אני מעדיף את הכסף להשקיע באימוני BJJ ומחכה שיהיה מקום מסודר לקרוספיט (רמז דק).
יהיה אולי אחלה ותורם יותר אם אנשים יתרמו פה ידע, לגבי מקומות בהם ניתן לבצע אימונים כאלו (מדובר על מכוני הכושר הפופולרים).
חוץ מזה גם סבבה לא להסכים, אבל אני חושב אין פה אחד משחפש תירוץ או מתחמק מאימונים סתם כי קשה לו :(

לי יש ניסיון בחדר כושר אחד וממש לא ישמחו אם אני יעשה שם משהו יותר מפאוור קלין וגם זה כי אף פעם לא הפלתי אותו. מדריכים מסוימים לא הרשו לי לעשות שם dumbbell swings. יש פה אנשים שלא מרשים להם לעשות דדליפט בחדרי כושר שלהם כי המדריכים טיפשים. אם אתה נמצא בחדר כשור שיש הרבה מקום והכל הולך, תגיד תודה ותהנה, אבל אל תסיק שזה אותו דבר בכל מקום.

בכל חדר כושר שהייתי בו עשיתי כל מה שאני רוצה, ואם מדריך בא להעיר לי, זה נגמר בתודה, אבל לא תודה. אף אחד לא מנע ממני לעשות כלום.

אני האחרון שנמצא בחדר כושר שיש בו הרבה מקום. מסתדרים.

הכל עניין של גישה , התאמנתי במספיק חדרי כושר .
עד עכשיו הדבר היחידי שאמרו לי זה להחזיר אחרי זה את הפלטות למקום .

• פותח/ת השרשור
השרשור הזה התחיל בנוגע לאימוני -rm1 ,אם אין לך סטאנד להחזיר אליו את המשקל המטורף שהרגע הרמת ,כדי מאוד שתזרקי את המוט ,אחרת תמצאי את עצמך שוכבת בבית שבוע + גב כואב.

בחד"כ יש rack, זה חלק מהעיניין. ככה שאתה לא צריך לזרוק את המוט.

כל חדר כושר שיש בו משקולות ו- Rack אפשר לעשות crossfit. גם אם בהתחלה מעירים לך, אני מאמינה שאם תהיה ילד טוב, יתרגלו.

בהדר יוסף הם ירימו גבה אם לא תזרוק את המשקולות על הרצפה...
עכשיו על כפר המכביה:
אצלנו לא היו מרשים לעשות דדליפט, אבל עשינו, אמרו להניח את המוט לאט יותר אבל כדי לא לעשות הרבה רעש...
עכשיו אנחנו עושים סקוואט על מקבילים ודדליפט עושים וכבר לא מפריע להם כל כך...
הם הזמינו כלוב מיוחד בשבילנו בשביל הסקוואט ויש שם גם מעמד לדדליפט ואני מניח שאפשר לעשות שם גם פוואר קלין וקלין וכל מיני כאלה.
הבעיה: מנוי עולה סביבות ה4000 שקל

בהדר יוסף הם ירימו גבה אם לא תזרוק את המשקולות על הרצפה...
עכשיו על כפר המכביה:
אצלנו לא היו מרשים לעשות דדליפט, אבל עשינו, אמרו להניח את המוט לאט יותר אבל כדי לא לעשות הרבה רעש...
עכשיו אנחנו עושים סקוואט על מקבילים ודדליפט עושים וכבר לא מפריע להם כל כך...
הם הזמינו כלוב מיוחד בשבילנו בשביל הסקוואט ויש שם גם מעמד לדדליפט ואני מניח שאפשר לעשות שם גם פוואר קלין וקלין וכל מיני כאלה.
הבעיה: מנוי עולה סביבות ה4000 שקל

נראה אותך זורק את העשיריות, שוני יפתח אותך :nono:

• פותח/ת השרשור
הדיון לא קשור למחיר, בזה אני לא יכולה לעזור הרבה.
הנקודה שלי, כמו שאצלך במכון התרגלו, ואצלי במכון התרגלו, בכל מכון יתרגלו. אז אולי לעזוב את ה- deadlift זה רעיון לא טוב (ואני גם יכולה להבין את בעלי המכון, אם המשקולות שלהם לא נועדו לשרוד נפילות תכופות), אבל אפשר גם להניח. לזרוק משקולות בעיקר טוב בשביל למשוך תשומת לב. תעבוד בשקט- לא יפנו אליך.
עבודה עם משקל חשובה יותר, סיבולת הרבה יותר קל לפתח.

הנקודה שלי, כמו שאצלך במכון התרגלו, ואצלי במכון התרגלו, בכל מכון יתרגלו. אז אולי לעזוב את ה- deadlift זה רעיון לא טוב (ואני גם יכולה להבין את בעלי המכון, אם המשקולות שלהם לא נועדו לשרוד נפילות תכופות), אבל אפשר גם להניח. לזרוק משקולות בעיקר טוב בשביל למשוך תשומת לב. תעבוד בשקט- לא יפנו אליך.

לדעתי זה לא הקטע של לזרוק משקולות בכלל, זה סתם תירוץ שלהם לדעתי
הם פשוט לא אוהבים שאת עושה משו שהם לא יודעים מהזה, לדעתם זה פוגע בגב ודברים כאלה.

תמיד עדיף להניח ולא לזרוק, אני בדעה שגם ההנחה היא חלק מהמהאמץ והאימון. נושא הזריקה פה פונה לעניין של כשלון, ברגע שמרגישים שלא מסוגלים להתמודד עם המשקל צריך הרי לזרוק אותו. עדיף לגרום נזק למשקולת מאשר לגוף שלך, השאלה היא אם אתה מתאמן במכון שאין בו ציוד מתאים איך יתייחסו לזה.
מהדיון פה רואים שיש הוכחה שכל מכון הוא מקרה לגופו, אם כך אז אולי במקום להתנגח על זה שברור שיש כאלו שמרשים וכאלו שלא אז יחלקו מידע. אם אתם מתאמנים במקום שמקבל את הנושא של הנפות אולימפיות ספרו, בטוח יש פה חברה שישמחו על כך.
אני חושב שהשאלה פה יותר אולי אילו מכונים מוכנים לקבל אימונים בסגנון קרוספיט, לא רק קרוספיט טוטאל. מה קורה שתופסים מכשיר ריצה / חתירה + משקולת ומתח למשל במספר סיבובים. אם לא מפריעים לאף אחד אחלה, אבל נראה לי מבאס כשאתה מנסה לבצע eva ותופסים לך את ה treadmill.
שוב יתכן ויש כאלו שמקבלים וכאלו שלא, המידע לגבי אלו שכן נראה לי יועיל פה למס' אנשים.

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה לא הקטע של לזרוק משקולות בכלל, זה סתם תירוץ שלהם לדעתי
הם פשוט לא אוהבים שאת עושה משו שהם לא יודעים מהזה, לדעתם זה פוגע בגב ודברים כאלה.
זה ממש לא בעיה, מסבירים להם שהם מטומטמים והם הולכים. עשיתי את זה מספר פעמים. זה גם כייף, נוסף ליעיל.

zfridman, אם מידי פעם תכשל ותפיל את המוט אני מאמינה שגם עם זה יתמודדו. כל עוד זה לא קורה כל הזמן כי אז הם יגידו לך להפסיק בגלל שאתה מסכן את עצמך או איזה בולשיט בסיגנון. אגב, אני לא יודעת איזה הנפות אולימפיות אתה בדיוק עושה, או איפה זה בדיוק מופיע באימונים של crossfit...

בקשר לתפיסת מספר מכשירים למשך האימון- רוב המכונים התעשייתיים של ימינו מכילים כמות לא הגיונית בכלל של הליכונים אז שם לא הבעיה. אבל כן, קורה שצריך לחכות כמה שניות או לבוא עם שתי מגבות כדי לסמן טריטוריה. בדרך כלל אם אתה אדום ומתנשף ומנסה להסביר שאתה באימון על זמן רוב החפש"נים בחד"כ יחכו. אני תופסת לפעמים את ה- Rack לשעתיים. הם פשוט הולכים לעשות יד קידמית בזמן הזה.
וזה מחזיר אותי לנקודה שהתעלמתם באלגנטיות, לעבוד על הליכון או מכשיר חתירה בתוך המכון היא פשרה יותר הגיונית מאשר לא לעשות אימוני כח כי אין משקולות.

מה המטרה?

זה ממש לא בעיה, מסבירים להם שהם מטומטמים והם הולכים. עשיתי את זה מספר פעמים. זה גם כייף, נוסף ליעיל.

zfridman, אם מידי פעם תכשל ותפיל את המוט אני מאמינה שגם עם זה יתמודדו. כל עוד זה לא קורה כל הזמן כי אז הם יגידו לך להפסיק בגלל שאתה מסכן את עצמך או איזה בולשיט בסיגנון. אגב, אני לא יודעת איזה הנפות אולימפיות אתה בדיוק עושה, או איפה זה בדיוק מופיע באימונים של crossfit...

בקשר לתפיסת מספר מכשירים למשך האימון- רוב המכונים התעשייתיים של ימינו מכילים כמות לא הגיונית בכלל של הליכונים אז שם לא הבעיה. אבל כן, קורה שצריך לחכות כמה שניות או לבוא עם שתי מגבות כדי לסמן טריטוריה. בדרך כלל אם אתה אדום ומתנשף ומנסה להסביר שאתה באימון על זמן רוב החפש"נים בחד"כ יחכו. אני תופסת לפעמים את ה- Rack לשעתיים. הם פשוט הולכים לעשות יד קידמית בזמן הזה.
וזה מחזיר אותי לנקודה שהתעלמתם באלגנטיות, לעבוד על הליכון או מכשיר חתירה בתוך המכון היא פשרה יותר הגיונית מאשר לא לעשות אימוני כח כי אין משקולות.

אני שמח בשביל כל מי שמצא את המסגרת המתאימה לו ומצליח להתאמן כמו שהוא רואה לנכון 👏

לכל השאר ,תמשיכו בעבודה הטובה ,אנחנו בכיוון הנכון להרים כאן קהילה כמו שצריך ,בואו נשתדל להשקיע את האנרגיה והידע הזה מול אנשים שלא מתאמנים היום בקרוספיט ,כנסו לפורומים ותדאגו לידע את כולם שמשהו רציני מתרחש כאן.🤪 ,אין טעם לבזבז כאן אנרגיה ,יש ריצת 10k היום 👹

Back
למעלה תחתית