ייעוץ קרוספיט בחדרי כושר - Globogym

זה ממש לא בעיה, מסבירים להם שהם מטומטמים והם הולכים. עשיתי את זה מספר פעמים. זה גם כייף, נוסף ליעיל.

zfridman, אם מידי פעם תכשל ותפיל את המוט אני מאמינה שגם עם זה יתמודדו. כל עוד זה לא קורה כל הזמן כי אז הם יגידו לך להפסיק בגלל שאתה מסכן את עצמך או איזה בולשיט בסיגנון. אגב, אני לא יודעת איזה הנפות אולימפיות אתה בדיוק עושה, או איפה זה בדיוק מופיע באימונים של crossfit...

OHS
squat cleans
snatch
גם ג'רק שנכשל עדיף להפיל מאשר לנסות להציל אותו.

אני לא צריך למנות את האימונים שיש בהם את התרגילים האלה. אין שום דרך אלגנטית להוריד את המוט בחזרה שנכשלה.

בקיצור אתם טוחנים מים. יש מכונים שיותר קל לעשות את הדברים האלה בהם ויש כאלה שלא. אם אתם יודעים על מכונים שהם crossfit friendly תשתפו את כולם.

OHS
squat cleans
snatch
גם ג'רק שנכשל עדיף להפיל מאשר לנסות להציל אותו.

אני לא צריך למנות את האימונים שיש בהם את התרגילים האלה. אין שום דרך אלגנטית להוריד את המוט בחזרה שנכשלה.

בקיצור אתם טוחנים מים. יש מכונים שיותר קל לעשות את הדברים האלה בהם ויש כאלה שלא. אם אתם יודעים על מכונים שהם crossfit friendly תשתפו את כולם.

בכמה אימונים כאלה יש את התרגילים שאתה מציין ל-1RM?

אני גם עושה קרוספיט רק בלי ריצה וחזרות גבוהות, למשל היום אני לא עושה 10ק"מ ריצה כי אין לי הליכון

בכמה אימונים כאלה יש את התרגילים שאתה מציין ל-1RM?

גם חזרות בפחות ממשקל מקסימלי לפעמים מתחרבנות. אני הפסקתי לעלות במשקל ב- OHS כי פשוט ידעתי שיש סיכוי שאני אצטרך להימלט מהמוט ואצלי בחדר כושר זה לא היה מתקבל יפה.

אני גם עושה קרוספיט רק בלי ריצה וחזרות גבוהות, למשל היום אני לא עושה 10ק"מ ריצה כי אין לי הליכון

ו......
אתה רוצה פרס? על זה שאתה עושה קרוספיט או על זה שיש לך חוש הומור חלש?

• פותח/ת השרשור
אני שמח בשביל כל מי שמצא את המסגרת המתאימה לו ומצליח להתאמן כמו שהוא רואה לנכון 👏

לכל השאר ,תמשיכו בעבודה הטובה ,אנחנו בכיוון הנכון להרים כאן קהילה כמו שצריך ,בואו נשתדל להשקיע את האנרגיה והידע הזה מול אנשים שלא מתאמנים היום בקרוספיט ,כנסו לפורומים ותדאגו
לידע את כולם שמשהו רציני מתרחש כאן.
בקיצור אתם טוחנים מים. יש מכונים שיותר קל לעשות את הדברים האלה בהם ויש כאלה שלא.
אוקי, אז בוא נשאיר את הפורום אנמי וחסר בשר. בוא לא נעשה דיונים מעניינים כי אנשים אחר צודקים. במקום זה נעשה רשימת מכולת של מכוני כושר.
אני ואנשים נוספים שאני מכירה עשו crossfit בהצלחה במכונים הבאים:
- שייפ דיזינגוף
- שייפ קריות
- great shape אבן גבירול
- space הרצליה
- קאנטרי הרצליה

כמעט בכל מכון אפשר למצוא לפחות מדריך אחד שמכיר את התוכנית, או סתם מדריך רציני שיכול לתת לך גב. מורן, אני מזמינה אותך להתאמן איתי אימון נסיון בשייפ דיזינגוף.

אם את מזמינה (ויתנו לי להיכנס) אני בא.

נעשה אימון טוב עם הרבה wall balls, קפיצות קופסה, kettlebell swings, squat cleans, ספרינטים, רינג דיפס וטיפוס על חבל. נכון?

• פותח/ת השרשור
עכשיו אתה כבר לא מוזמן יותר.

תחזור למציאות. אין את זה באף חדר כושר בארץ, אני בספק אם בכלל מישהו מייבא את זה לארץ. אבל לצורך הויכוח אתה כנראה מעדיף להמשיך לרוץ מסביב לשכונה. דרך צלחה, יש לך לרוץ היום 10 קילומטר.

גם חזרות בפחות ממשקל מקסימלי לפעמים מתחרבנות. אני הפסקתי לעלות במשקל ב- OHS כי פשוט ידעתי שיש סיכוי שאני אצטרך להימלט מהמוט ואצלי בחדר כושר זה לא היה מתקבל יפה.

אז זה לא היה מתקבל יפה. אפשר לחשוב, פעם בחצי שנה אתה מפיל איזה משהו על הרצפה. shit happens. זה בטח לא משהו שהיא מונע ממני לעשות את התרגיל.

מצד שני, איך אתה חושב שמרימי משקולות התאמנו לפני 30 שנה?

אדר מתי את באה עם החבר שלך לקאנטרי הרצליה?

אם את מזמינה (ויתנו לי להיכנס) אני בא.

נעשה אימון טוב עם הרבה wall balls, קפיצות קופסה, kettlebell swings, squat cleans, ספרינטים, רינג דיפס וטיפוס על חבל. נכון?

לא, אבל מצד שני תוכל לעשות סקוואט, דדליפט, OHS, jerk, push press, press, clean, snatch, front squat, thrusters... שאני אמשיך?

נראה לי עדיף על לרוץ 10 ק"מ בשכונה.

לא, אבל מצד שני תוכל לעשות סקוואט, דדליפט, OHS, jerk, push press, press, clean, snatch, front squat, thrusters... שאני אמשיך?

נראה לי עדיף על לרוץ 10 ק"מ בשכונה.

אני מסכים. לכן היה לי מנוי בחדר כושר ואת זה בדיוק עשיתי. וכשהיו אימונים שלא יכולתי לעשות כי היה חסר ציוד או שלא יכולתי להרשות לעצמי להפיל ציוד מצאתי חלופות. שזה בדיוק מה שכולם עושים בבית או בחדר כושר. הבעיה היא שכשזה טוטאל אז משטרת האימון הכבד יוצאת לפעולה (משם התחיל כל הדיון המפגר הזה) אבל כשזה רינג דיפס שיש פה אנשים שעושים בבית, ומי שמתאמן בחדר כושר לא עושה אז זה בסדר.

אני מסכים. לכן היה לי מנוי בחדר כושר ואת זה בדיוק עשיתי. וכשהיו אימונים שלא יכולתי לעשות כי היה חסר ציוד או שלא יכולתי להרשות לעצמי להפיל ציוד מצאתי חלופות. שזה בדיוק מה שכולם עושים בבית או בחדר כושר. הבעיה היא שכשזה טוטאל אז משטרת האימון הכבד יוצאת לפעולה (משם התחיל כל הדיון המפגר הזה) אבל כשזה רינג דיפס שיש פה אנשים שעושים בבית, ומי שמתאמן בחדר כושר לא עושה אז זה בסדר.

א) אני לא חושב שזה דיון מפגר. אתה הפכת אותו לאשכול, ואנחנו ממשיכים איתו.
ב) בינתיים רוב האשכול אני רואה תירוצים שאי אפשר להתאמן במכון ושזו הסיבה שאנשים לא נרשמים למכון.

אוקי, אז בוא נשאיר את הפורום אנמי וחסר בשר. בוא לא נעשה דיונים מעניינים כי אנשים אחר צודקים. במקום זה נעשה רשימת מכולת של מכוני כושר.
אני ואנשים נוספים שאני מכירה עשו crossfit בהצלחה במכונים הבאים:
- שייפ דיזינגוף
- שייפ קריות
- great shape אבן גבירול
- space הרצליה
- קאנטרי הרצליה

כמעט בכל מכון אפשר למצוא לפחות מדריך אחד שמכיר את התוכנית, או סתם מדריך רציני שיכול לתת לך גב. מורן, אני מזמינה אותך להתאמן איתי אימון נסיון בשייפ דיזינגוף.

לא הייתי ציני ,התכוונתי למה שאמרתי ,סאחתין ובכיף למי שמצא לו מקום להתאמן ✌️

• פותח/ת השרשור
כל אחד יכול למצוא מקום להתאמן. זו בדיוק הנקודה שלי...

א) אני לא חושב שזה דיון מפגר. אתה הפכת אותו לאשכול, ואנחנו ממשיכים איתו.
ב) בינתיים רוב האשכול אני רואה תירוצים שאי אפשר להתאמן במכון ושזו הסיבה שאנשים לא נרשמים למכון.

א) הדיון הזה אולי לא הפך למפגר, אבל יש כאן טחינה של התנצחות של כן מרשים לא מרשים ובלה בלה בלה.
ב) לא נראה שמדובר בתירוצים לא לעשות אלא בנסיון של אנשים בעבר, כל אחד שהציג דעה הביא אותה כאן מתוך נסיון (לטוב ולרע).

מה שמובן פה שיש מכונים שאפשר לבצע קרוספיט או קרוספיט טוטאל וכאלו שלא, דרך אגב תודה על רשימת המכולת אשמח להעביר אותה הלאה למי שבאמת מחפש מכונים כאלו.
כמו שציינתי קודם, את המחיר (המופקע לעיתים בחלקם) שגובים במכוני כושר אני מעדיף להשקיע בדברים אחרים. הזמן הפנוי שלי, מתחלק בין המשפחה והתחביבים בסדר הזה.
בנתיים העלות של התחביבים הייתה זולה יותר ממנוי למכון כושר (פופולרי) ובעיני עלות כספית רחוקה מלהיות תירוץ אלא סיבה כשרה לכל דבר.
קרוספיט נותן לי את המענה הכולל בכל התחומים, אחד מהם הוא כוח שמתפתח באימוני משקולת וגם בצורות אחרות. יש עוד פרמטרים שאני רוצה לפתח ולנצל כי הם חשובים לי לא פחות ואני לא חושב שלרוץ 10K עדיף על לדחוק 200 KG וההיפך לכל אחד יש את המטרה והיעילות שלו והגדולה היא לשלב אותם נכון.

אבל אתה לא מפתח את הפרמטר של הכוח.

אבל אתה לא מפתח את הפרמטר של הכוח.
איך בדיוק אני לא מפתח פרמטר של כוח, הרי לא ציינתי לרגע שאני לא עובד עליו.
אולי לא בצורה המסורתית של עבודה על הנפות / דחיקות, מה שכעת אני כן עושה במסגרת המשקל שזמין לי ואם צריך אני מאלתר תוספות.
כמו שציינתי בשרשורים אחרים, ברגע שאני אגיע לאיזשהו מחסום שנובע מחוסר בציוד אאלתר משהו. או שאשנה כיוון באימון מ strength bias ליותר crossfit ובימים הכבדים אנצל את החדר כושר הזמין לי בעבודה, או שמי יודע אמצא מועדון (רמז דק 🙄) שאגיע אליו לקצת דחיקות.
המחסום העיקרי אצלי הוא זמן ומזומן

תעשה סקוואט של 140 קילו ותפיל על הרצפה, אם המאמן לא מתלהב על הניסיון אז הוא חרא של מאמן...
וכמו שאלכס אמר... כל כמה זמן כבר בודקים RM1 או RM3 בקרוספיט? וגם אם כן, אתה לא אמור לבדוק RM כאלה אם אתה לא מנוסה מספיק, ואם אתה כן מנוסה מספיק אתה אמור לדעת אם אתה תצליח את זה או לא.
ואם אתה בודק RM5 אז אתה גם אמור לדעת אם אתה הולך להצליח את החזרה החמישית הזו.
SystematicChaos שייט דיזינגוף הכוונה לסנטר בת"א כאילו?

Back
למעלה תחתית