הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ערך גליקמי - מיתוס או אמת?

• פותח/ת השרשור Squat
  • פורסם בתאריך

Squat

מושעה
142
6
נק' מוניטין:
-216
142
6
האם באמת כל קלוריה היא קלוריה? האם באמת משנה לאכול רק ש"ש אורז ולא להשלים פחמימות ממקור אחר?

כל אחד אומר משהוא אחר.. פעם YOGEV פה אמר שזה מיתוס ואפשר גם נוטלה להשלים.. פשוט זה סוכר

אבל 99% אומרים שאסור.. ורק פחמימות מורכבות כמו אורז ש"ש פסטה מלאה וכאלה..

האם באמת כל קלוריה היא קלוריה?
כן

האם באמת משנה לאכול רק ש"ש אורז ולא להשלים פחמימות ממקור אחר?
להסתמך רק על מקור אחד לא משנה מה הוא זה לא טוב. בכלל בחיים...אף פעם לא טוב לעשות משהו יותר מדי

כל אחד אומר משהוא אחר.. פעם YOGEV פה אמר שזה מיתוס ואפשר גם נוטלה להשלים.. פשוט זה סוכר
והינה אני אומר לך שוב 😃 אם אתה רוצה לתייג תשתמש ב@ ואז השם משתמש

הבעיה בנוטלה זה שאין בזה את שאר הדברים, וסביר להניח שלא תשבע מזה

אבל 99% אומרים שאסור.
מי הם אותם 99%?

אחי אתה רוצה להגיד שפחמימה של שוקולד היא אותה פחמימה של אורז ?
חיובי.
יודע מה קבל אפילו יותר מוגזם:
5 גרם פחמימה של סוכר לבן ככה בכפית שווה בידיוק ל5 גרם פחמימה של קינואה מלאה מחבל הבסקים שנאספה ידנית על ידי טבעונים.
זה בידיוק כמו שפעם ילדים היו שואלים אותך מה יותר כבד קילו נוצות או קילו ברזל.
קלוריה זה יחידת מידה בידיוק כמו קילו.

(אני לא מדבר על סיבים\ויטמינים\מינרלים\שובע - אבל את זה אפשר להשיג מירקות..)

חיובי.
יודע מה קבל אפילו יותר מוגזם:
5 גרם פחמימה של סוכר לבן ככה בכפית שווה בידיוק ל5 גרם פחמימה של קינואה מלאה מחבל הבסקים שנאספה ידנית על ידי טבעונים.
זה בידיוק כמו שפעם ילדים היו שואלים אותך מה יותר כבד קילו נוצות או קילו ברזל.
קלוריה זה יחידת מידה בידיוק כמו קילו.

(אני לא מדבר על סיבים\ויטמינים\מינרלים\שובע - אבל את זה אפשר להשיג מירקות..)

טוב ... בכל אופן אני לא מסכים אם זה ... יש פחמימות איכותיות ושומנים איכותיים וחלבונים טובים . ויש זבל .
לפי הטענה שלך אפשר לעשות מאסה על 10 סניקרס ביום ...ככה אני אני מבין ולא מסכים .

ככה אני אני מבין
הבנת לא נכון

5 גרם פחמימה = 5 גרם פחמימה וזה לא משנה מאיפה היא באה.

הבעיה מתחילה כשאתה אוכל 10 סניקרס ביום, סגרת את כל המכסה הקלורית שלך ולא הכנסת ויטמינים מינרלים שלא לדבר על חלבונים או חומצות שומן חיוניות או סיבים.

אבל..אם אתה אוכל רגיל ולוקח נגיד 2 פרוסות לחם ששוות ל200 קלוריות בערך ויש בהן 50 גרם פחמימה ומחליף אותן בחטיף של סניקרס\פסקזמן\טעמי או כל משהו אחר שיש בו 200 קלוריות ו50 גרם פחמימה. אז אין שום הבדל (שוב חוץ משובע\ויטמינים\מינרלים\סיבים - אבל אם אתה אוכל מספיק ירקות במשך היום אז יש לך מספיק ויטמינים ומינרלים וגם סיבים וה2 פרוסות לחם האלה לא ישנו הרבה במאזן ויטמינים\מינרלים\סיבים)

ושים לב שאנחנו מדברים על פחמימות ולא על חלבונים או שומנים.

yogevnn
מאיפה אתה שואב המידע הזה? אני מניח שקראת מחקרים שמוכיחים את זה. נשמח אם תשתף אותנו בהם.

מענין.

מה אתה אומר לגבי חלבונים ושומנים?
כמה חשוב הרכב המזון? כמה חשובה כמות החלבון? הרי הגוף יכול גם לייצר בעצמו חלבון ...

@yogevnn נשמע שאתה מתבסס על היגיון, וכאן הטעות שלך.
זה נכון שכל קלוריה שוות ערך לקלוריה. ולמה? אם נפרש את המילה, נקבל את המילה 'אנרגיה'. אכן כל קלוריה מכל מקור מספקת לגוף את אותה כמות אנרגיה, אך לא כאן נגמרת המשוואה. כמו שציינת, אם רוב הקלוריות שלך יבואו מסניקרס, אתה תפסיד ערכים תזונתיים חשובים מאוד. אך מלבד זאת, אתה שוכח שהגוף מנצל אחרת אבות מזון שונים ומקורות שונים של אותם אבות מזון. פחמימות נוטות להיאגר בגוף כשומן אם אינן הופכות לאנרגיה שהגוף עתיד להשתמש בה. מה ההבדל בין פחמימות בעלות ערך גליקמי שונה במובן הזה? פחמימה בעלת ערך גליקמי נמוך לא תיאגר בגוף כאנרגיה עודפת (או במילים פחות יפות: שומן) באותה מהירות שפחמימות בעלת ערך גליקמי גבוה תיאגר. מעבר לכך, אם כל הקלוריות שלך יבואו מסניקרס, אתה לא תשרוד לאורך זמן בלי בעיות. מחסור בערכים תזונתיים זה לא רק ביטוי. בלי שומן, חלבון, ויטמינים ומינרלים הגוף יפסיק תהליכים חיוניים בגוף, מה שלאחר זמן מה בדיאטה כזו יהווה סכנה ממשית.
כל קלוריה היא קלוריה במובן של אנרגיה, הגוף ישתמש בקלוריה כאנרגיה, אך קלוריות זה לא הכל. זה אפילו לא הכל במובנים של חיטוב\מסה או הרזיה\השמנה.
אם אתה עדיין עומד על הדעה שלך, אני מציע לך לצרף מחקרים התומכים בה, כי בינתיים אתה נופל על אוזניים ערלות.

זה נכון שכל קלוריה שוות ערך לקלוריה. ולמה? אם נפרש את המילה, נקבל את המילה 'אנרגיה'. אכן כל קלוריה מכל מקור מספקת לגוף את אותה כמות אנרגיה, אך לא כאן נגמרת המשוואה. כמו שציינת, אם רוב הקלוריות שלך יבואו מסניקרס, אתה תפסיד ערכים תזונתיים חשובים מאוד. אך מלבד זאת, אתה שוכח שהגוף מנצל אחרת אבות מזון שונים ומקורות שונים של אותם אבות מזון. פחמימות נוטות להיאגר בגוף כשומן אם אינן הופכות לאנרגיה שהגוף עתיד להשתמש בה. מה ההבדל בין פחמימות בעלות ערך גליקמי שונה במובן הזה? פחמימה בעלת ערך גליקמי נמוך לא תיאגר בגוף כאנרגיה עודפת (או במילים פחות יפות: שומן) באותה מהירות שפחמימות בעלת ערך גליקמי גבוה תיאגר. מעבר לכך, אם כל הקלוריות שלך יבואו מסניקרס, אתה לא תשרוד לאורך זמן בלי בעיות. מחסור בערכים תזונתיים זה לא רק ביטוי. בלי שומן, חלבון, ויטמינים ומינרלים הגוף יפסיק תהליכים חיוניים בגוף, מה שלאחר זמן מה בדיאטה כזו יהווה סכנה ממשית.
כל קלוריה היא קלוריה במובן של אנרגיה, הגוף ישתמש בקלוריה כאנרגיה, אך קלוריות זה לא הכל. זה אפילו לא הכל במובנים של חיטוב\מסה או הרזיה\השמנה.
אם אתה עדיין עומד על הדעה שלך, אני מציע לך לצרף מחקרים התומכים בה, כי בינתיים אתה נופל על אוזניים ערלות.
האמת היא שבמובנים של הרכב גוף זה ממש לא משנה
כמובן כשכמות המזון שאתה צורך היא נמוכה עדיף לאכול אוכל "מספק" יותר
אבל מה שאמרת על הערך הגליקמי זה שטות אחת גדולה
פחמימה עם ערך גליקמי נמוך גם תיאגר כשומן כל עוד אכלת יותר ממה שבזבזת
ערך גליקמי הוא לא רלוונטי לבן אדם בריא שרוצה לחטב

תקרא טוב מה שהוא כתב, כי הוא כתב בדיוק מה שאתה כתבת....

אם אתה תשתמש בסינרס או במבה בתור מקור לשומן שלך בתפריט אתה תשמין כי זה שומן זבל ..שומן טראנס ושומן רווי .= זה לא כמו לאכול שומן איכותי של אבוקדו או אגוזי מלך ...
והפחמימה היא לא אותה פחמימה ... אולי היא שווה בערכים אבל היא פחמימה פשוטה וזבל .. ולא כמו פחמימה מורכבת ועשירה בדברים שכן תורמים לגוף כמו אורז או שיבלת שועל .

אם אתה תשתמש בסינרס או במבה בתור מקור לשומן שלך בתפריט אתה תשמין כי זה שומן זבל ..שומן טראנס ושומן רווי .= זה לא כמו לאכול שומן איכותי של אבוקדו או אגוזי מלך ...
והפחמימה היא לא אותה פחמימה ... אולי היא שווה בערכים אבל היא פחמימה פשוטה וזבל .. ולא כמו פחמימה מורכבת ועשירה בדברים שכן תורמים לגוף כמו אורז או שיבלת שועל .
תפסיק לבלבל את המוח 😃

הטענות לשאלה האם קלוריה היא קלוריה הן חלוקות
ולא נראה לי מתאים שYOGEVNN בא ומציג את זה כעובדה שקלוריה היא קלוריה וממליץ לבן אדם העיקר להגיע לערכים ולא משנה מאיזה מזון. וזה עוד מבלי לדבר על העניין הבריאותי...

תפסיק לבלבל את המוח 😃

אחי אתה רציני ? אתה באמת תמליץ על במבה בתור מקור לשומן ?
שמע אולי אצל ריפטו זה ככה ... בגלל זה הוא גלגל שווארמה .
קלוריה היא לא קלוריה ... אפשר להכניס הכל לתפריט ... אבל צריך לאכול נקי .

אחי אתה רציני ? אתה באמת תמליץ על במבה בתור מקור לשומן ?
שמע אולי אצל ריפטו זה ככה ... בגלל זה הוא גלגל שווארמה .
קלוריה היא לא קלוריה ... אפשר להכניס הכל לתפריט ... אבל צריך לאכול נקי .
השאלה מה זה נקי, מה אתה מגדיר כשומן איכותי, מה כלא בריא, ומה לפי חשיבותך הוא 'משמין'
אתה לא באמת מבין את כל העסק שהולך מאחורי התהליכים, אתה רק נתקלת בכמה מאמרים וגיבשת דעה. צא מהסרט, יש לך(ולי, ולכולנו) עוד הרבה ללמוד לפי שאנחנו מסיקים מסקנות ואומרים משהוא

הטענות לשאלה האם קלוריה היא קלוריה הן חלוקות
ולא נראה לי מתאים שYOGEVNN בא ומציג את זה כעובדה שקלוריה היא קלוריה וממליץ לבן אדם העיקר להגיע לערכים ולא משנה מאיזה מזון. וזה עוד מבלי לדבר על העניין הבריאותי...

איפה אתה רואה פה המלצה?

הבנת לא נכון

5 גרם פחמימה = 5 גרם פחמימה וזה לא משנה מאיפה היא באה.

הבעיה מתחילה כשאתה אוכל 10 סניקרס ביום, סגרת את כל המכסה הקלורית שלך ולא הכנסת ויטמינים מינרלים שלא לדבר על חלבונים או חומצות שומן חיוניות או סיבים.

אבל..אם אתה אוכל רגיל ולוקח נגיד 2 פרוסות לחם ששוות ל200 קלוריות בערך ויש בהן 50 גרם פחמימה ומחליף אותן בחטיף של סניקרס\פסקזמן\טעמי או כל משהו אחר שיש בו 200 קלוריות ו50 גרם פחמימה. אז אין שום הבדל (שוב חוץ משובע\ויטמינים\מינרלים\סיבים - אבל אם אתה אוכל מספיק ירקות במשך היום אז יש לך מספיק ויטמינים ומינרלים וגם סיבים וה2 פרוסות לחם האלה לא ישנו הרבה במאזן ויטמינים\מינרלים\סיבים)

ושים לב שאנחנו מדברים על פחמימות ולא על חלבונים או שומנים.

השאלה מה זה נקי, מה אתה מגדיר כשומן איכותי, מה כלא בריא, ומה לפי חשיבותך הוא 'משמין'
אתה לא באמת מבין את כל העסק שהולך מאחורי התהליכים, אתה רק נתקלת בכמה מאמרים וגיבשת דעה. צא מהסרט, יש לך(ולי, ולכולנו) עוד הרבה ללמוד לפי שאנחנו מסיקים מסקנות ואומרים משהוא

מה שאני יודע זה שבמאסה האחרונה שלי סיימתי אותה כמו גלגל שווארמה ... בגלל אותם משפטים כמו קלוריה היא קלוריה ... וכולי .
בגלל זה עכשיו אני אומר שצריך לאכול נקי ...

מה שאני יודע זה שבמאסה האחרונה שלי סיימתי אותה כמו גלגל שווארמה ... בגלל אותם משפטים כמו קלוריה היא קלוריה ... וכולי .
באיזה פלוס קלורי היית?

ממש אהבתי את הדיון שהתפתח...

מאיפה אתה שואב המידע הזה? אני מניח שקראת מחקרים שמוכיחים את זה. נשמח אם תשתף אותנו בהם.
את איזה מידע בידיוק?
יש לך מחקר שמוכיח שקילו ברזל שווה לקילו נוצות? אם לא אז אני לא מאמין לך ולדעתי קילו ברזל שוקל יותר. (זה בערך מה שאתה מבקש - אלא אם כן לא הבנתי אותך אז תגיד ואתן לך איזה מחקר שרק תרצה)

מה אתה אומר לגבי חלבונים ושומנים?
כמה חשוב הרכב המזון? כמה חשובה כמות החלבון? הרי הגוף יכול גם לייצר בעצמו חלבון ...
כמו שבר אמרתי ומשום מה חלק פה החליטו לא להתייחס למשפט הזה - שימו לב שאנחנו מדברים בעיקר על פחמימות ולא על חלבונים ושומנים, גם שם אין דבר כזה שנקרא "איכותי" או לא איכותי. אבל יש דברים שנקראים הכרחיים, זה נכון שהגוף יודע לייצר לעצמו חלבון אבל..יש כמה חומצות אמינו שהוא לא יודע לייצר ואותן חייבים לקבל מהמזון (משם נובעת ההמלצה על לפחות 70% חלבון "מלא" מה זה חלבון מלא? מכיל את כל החומצות אמינו)
כנ"ל לגבי שומנים ישנן חומצות שומן חיוניות שהגוף חייב לקבל

מזה אומר שהיא פחמימה פשוטה וזבל ולא כמו פחמימה מורכבת ועשירה בדברים? מה הם אותם דברים? ויטמינים מינרלים וסיבים?
אם תאכל 5-6 ירקות ביום מצבעים שונים אתה תקבל פי כמה וכמה ויטמינים מינרלים וסיבים מאשר מה שיש באורז\ש"ש וכו' ולכן ההמלצה להתקע על פחמימות כאלה היא מיותרת.

תוך כדי שכתבתי כבר עקפו אותי, אם סיימת אותה על אחוז שומן גבוה זה רק כי הפלוס הקלורי שלך היה גבוה מדי, ספרת קלורית? נצמדת לתפריט בצורה הדוקה? או שאמרת "בקטנה זה במבה זה כמו מנת שומן" ופשוט דאגת לאכול מספיק חלבון?
כי אף אחד פה לא אמר לך שאם תאכל חטיף פסק זמן ששווה לשתי פרוסות לחם אתה תשבע כמו 2 פרוסות לחם..סביר להניח שאתה לא תרגיש את זה בכלל -> אתה תאכל יותר (לא יקרה אם אתה נצמד לתפריט) -> אתה תשמין בסופו של דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית