דיון ערך גליקמי - מיתוס או אמת?

• פותח/ת השרשור Squat
  • פורסם בתאריך

Squat

מושעה
142
6
נק' מוניטין:
-216
142
6
האם באמת כל קלוריה היא קלוריה? האם באמת משנה לאכול רק ש"ש אורז ולא להשלים פחמימות ממקור אחר?

כל אחד אומר משהוא אחר.. פעם YOGEV פה אמר שזה מיתוס ואפשר גם נוטלה להשלים.. פשוט זה סוכר

אבל 99% אומרים שאסור.. ורק פחמימות מורכבות כמו אורז ש"ש פסטה מלאה וכאלה..

באיזה פלוס קלורי היית?

פלוס של 500 ... 10 חודש עלייה של 18 קילו .
בערך חצי מיזה נוזלים ... החצי השני שומן ושריר . [ הערכה שלי ] .
ולא אכלתי במבות וכאלה ... אכלתי הרבה לחם ופסטרמות הרבה פסטה אם ערך גלוקמי גבוהה הרבה קוטג אם נתרן גבוה בתפריט ... לא שמתי על הדברים האלה ... בגלל זה קלוריה היא לא קלוריה .. הכל צריך להיות מחושב ...

אפשר לדעת מה הייתה ההתפלגות ערכים שלך? ולראות תפריט דוגמא? (אני מניח שהיה לך תפריט עם חלופות וכו')
איזה תוכנית אימונים עשית?

בערך חצי מיזה נוזלים ... החצי השני שומן ושריר . [ הערכה שלי ] .
גם יכול ליהיות שאתה לא מעריך נכון...

מה הקשר נתרן עכשיו?

אפשר לדעת מה הייתה ההתפלגות ערכים שלך? ולראות תפריט דוגמא? (אני מניח שהיה לך תפריט עם חלופות וכו')
איזה תוכנית אימונים עשית?

עשיתי AB/C
גם יכול ליהיות שאתה לא מעריך נכון...

מה הקשר נתרן עכשיו?
נתרן סופח נוזלים ... בגלל שאכלתי הרבה מאכלים אם הרבה נתרן כמו פסטרמה גבינה צהובה תפוחי אדמה הרבה לחם מלא ... הגעתי לרמת נתרן גבוהה ובגלל זה חלק ענק מהמשקל שלי היה נוזלים שירדו ישר בשבוע הראשון של החיטוב [ 4-5 קילו במכה ] ...
קיצר שמע אין לי כוח להתווכח איתך אחי ... תעשה מה שאתה חושב אחי ... אני רק אומר ששומן מי סניקרס לא יתן לך יתרום לך הרבה כמו שומן מי אגוזים או אבוקדו ... פחמימות אותו דבר .

נתרן סופח נוזלים ... בגלל שאכלתי הרבה מאכלים אם הרבה נתרן כמו פסטרמה גבינה צהובה תפוחי אדמה הרבה לחם מלא ... הגעתי לרמת נתרן גבוהה ובגלל זה חלק ענק מהמשקל שלי היה נוזלים שירדו ישר בשבוע הראשון של החיטוב [ 4-5 קילו במכה ] ...
אוקי, אז איך זה קשור לעליה בשומן?

קיצר שמע אין לי כוח להתווכח איתך אחי ... תעשה מה שאתה חושב אחי ... אני רק אומר ששומן מי סניקרס לא יתן לך יתרום לך הרבה כמו שומן מי אגוזים או אבוקדו ... פחמימות אותו דבר .
א) לא דיברתי על שומנים
ב) אתה טועה - פחמימה מסניקרס = פחמימה מאורז מלא

YOGEVNN
תראה לי מחקר שמראה שהגוף מגיב לקלוריה של שומן טראנס כמו שהוא מגיב לשומן חד\רב בלתי רווי..
תראה לי מחקר שהגוף מגיב לסוכר מסוג פלטינוז כמו שהוא מגיב לפרוקטוז
אם אין לך מחקרים כאלה אל תציג את הדברים בצורה חד משמעית. אני לא הצגתי את הדברים בצורה חד משמעית לכיוון מסויים אלא אתה.. אתה זה שצריך להוכיח.
ואתה אמרת שהבעיה מתחילה שאוכלים 10 סניקרס ביום וגומרים את המכסה הקלורית. אהה אם אני אוכל 7 סניקרס ואת שאר הקלוריות אשלים מירקות בשביל להשלים ויטמנים ומינרלים אז התזונה שלי נכונה?

YOGEVNN
תראה לי מחקר שמראה שהגוף מגיב לקלוריה של שומן טראנס כמו שהוא מגיב לשומן חד\רב בלתי רווי..
אם אין לך מחקרים כאלה אל תציג את הדברים בצורה חד משמעית. אני לא הצגתי את הדברים בצורה חד משמעית לכיוון מסויים אלא אתה.. אתה זה שצריך להוכיח.
ואתה אמרת שהבעיה מתחילה שאוכלים 10 סניקרס ביום וגומרים את המכסה הקלורית. אהה אם אני אוכל 7 סניקרס ואת שאר הקלוריות אשלים מירקות בשביל להשלים ויטמנים ומינרלים אז התזונה שלי נכונה?
אתה לוקח רובה, יורה לצדדים וטוען שהוא לא מדוייק
הוא לא אמר שום דבר לגבי השומנים, אתה סתם תוקף
הוא מציין שהתהליך הביולוגי הסופי של כל הפחמימות אותו דבר, אתה תוקף משהוא אחר לגמרי
הוא מציין שלחיות מסניקרס זה לא נכון ואתה מערבב שטויות ותוקף
אתה קשקשן

אם תצטט אותי אומר שאתה יכול לאכול איזה שומן שבא לך ואין חשיבות לחומצות שומן חיוניות אני אמציא לך איזה מחקר שרק תרצה, אין סוף פעמים כתבתי כאן, שימו לב אני מדבר על פחמימות לא שומן\חלבון.

יש לך טעות בסיסית בהבנה.
פלטינוז = דו-סוכר = מולקולה שמורכבת מגלוקוז ופרוקטוז
פרוקטוז = חד סוכר

ההבדל בין פלטינוז לבין סוכרוז (סוכר לבן) הוא בסוג הקשר בין הגלוקוז לפרוקטוז.

בסוף...הכול מורכב מגלוקוז ופרוקטוז והגוף מקבל גלוקוז ופרוקטוז ממש לא מעניין אותו שזה הגיע מסניקרס או מקינואה\אורז\תירס\חלב

לא, כי אתה לא תצליח להכניס בכמות קלוריות הזאת מספיק חומצות אמינו חיוניות וחומצות שומן חיוניות. אי אפשר להתחמק מהעובדה שכמות הפחמימות בתפריט חייבת ליהיות מוגבלת על מנת שנצליח במסגרת הקלוריות להכניס מספיק ערכים תזונתיים חיוניים לגוף. אבל בתוך הקלוריות האלה של הפחמימות זה ממש לא חשוב מאיפה הן באות (אלא אם כן מדברים שם על שובע\ויטמנים\מינרלים - וזה קיים בירקות...)
אז לשאלתך, אם תאכל מספיק חלבון מלא + מספיק שומן + 5-6 ירקות ביום מצבעים שונים - אז מקור הפחמימות שלך ממש לא חשוב, והדבר היחיד שצריך לעניין אותך שם זה אם זה ישביע אותך אם זה טעים לך ואיך אתה מסתדר עם זה ביום יום (לקחת סנדוויץ יותר קל לעומת להיסחב עם סוכר בכיס)

YOGEVNN
פתאום אנחנו מדברים רק על פחמימות? מה לגבי שומנים וחלבונים קלוריה כבר לא שווה קלוריה?
טענת שקלוריה היא קלוריה ולא תהיה השפעה בירידה\עלייה בשומן\מאסת שריר בין פחמימה לפחמימה.
אתה אומר "5 גרם פחמימה של סוכר לבן ככה בכפית שווה בידיוק ל5 גרם פחמימה של קינואה מלאה"
תראה מחקר שמוכיח.
הדוגמא שלך של קילו נוצות וקילו ברזל היא מפגרת. כי גוף האדם מגיב הורמונלית שונה. מגיב שונה מבחינת הרכב השומנים והכולסטרול בדם. וכל הדברים האלה משליכים אחד על השני
לפי התאוריה שלך שקלוריה היא קלוריה, אם אדם רוצה לרדת במשקל, בהנחה שהוא נמצא במאזן קלורי שלילי, זה לא משנה אם כל הקלוריות שלו יבואו מסוכר לבן או מחזה עוף. הרי קלוריה היא קלוריה וזו אותה יחידת מידה.

זאת לא תאוריה זאת עובדה, קלוריה זאת יחידת אנרגיה
ואי אפשר להתווכח על\עם זה, בנוגע להשפעה של הקלוריות המתקבלות מסוגי מזון שונים וההשפעה שלהם על הגוף
אפשר לנהל דיון אבל לא על השאלה של פותח האשכול האם קלוריה היא קלוריה (שאלה ששונה לגמרי מהשאלה בכותרת על הערך הגליקמי של פחמימות
שגם הוא לא משנה אלא העומס הגליקמי על הגוף שנקבע ע"י כמות הפחמימות הנצרכת)

YOGEVNN
פתאום אנחנו מדברים רק על פחמימות? מה לגבי שומנים וחלבונים קלוריה כבר לא שווה קלוריה?
טענת שקלוריה היא קלוריה ולא תהיה השפעה בירידה\עלייה בשומן\מאסת שריר בין פחמימה לפחמימה.
אתה אומר "5 גרם פחמימה של סוכר לבן ככה בכפית שווה בידיוק ל5 גרם פחמימה של קינואה מלאה"
תראה מחקר שמוכיח.
הדוגמא שלך של קילו נוצות וקילו ברזל היא מפגרת. כי גוף האדם מגיב הורמונלית שונה. מגיב שונה מבחינת הרכב השומנים והכולסטרול בדם. וכל הדברים האלה משליכים אחד על השני
לפי התאוריה שלך שקלוריה היא קלוריה, אם אדם רוצה לרדת במשקל, בהנחה שאני נמצא במאזן קלורי שלילי, זה לא משנה אם כל הקלוריות שלו יבואו מסוכר לבן או מחזה עוף. הרי קלוריה היא קלוריה וזו אותה יחידת מידה.
סוף סוף פגעת בנקודה 👏👏

בכל מקרה, ברור שמה שנאמר פה לגבי זה שפחמימה זו פחמימה והאנרגיה שאנחנו מקבלים תהיה זהה זה נכון.
למרות זאת, אסור לשכוח כמה דברים...
* מה שכבר נאמר לגבי ויטמנים ומינרלים
* השפעות האינדקס הגליקמי על רמות הסוכר בדם לצרכי אימונים
* מחלות שונות כמו סכרת סוג ב' שיכולות להיגרם בין היתר בגלל תזונה של מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה לאורך זמן

1) כדי לתייג תשתמש ב@ ואז שם משתמש
2) אתה מערבב כל כך הרבה דברים אני אנסה להסביר לך

מלכתחילה דיברתי רק על פחמימות ואני אצטט תכף את כל הפעמים שציינתי שאני מדבר על פחמימות.

מעולם לא דיברתי על ירידה בשומן שריר וכו'. אבל כן קלוריה זה קלוריה.

תראה מחקר שמוכיח.
שוב אם תביא לי מחקר שמראה שקילו ברזל יותר שווה לקילו נוצות אני גם אביא לך מחקר כזה, ואם אתה טוען שזה מפגר אז לדעתי השקית מגיבה שונה לקילו ברזל לעומת קילו נוצות שיש בפנים ולכן הלחץ עליה יהיה שונה, הגיוני? או שלא..? למה זה לא הגיוני אתה יודע? כי את זה אתה מכיר וזה בא לך בטבעיות.

לפי התאוריה שלך שקלוריה היא קלוריה, אם אדם רוצה לרדת במשקל, בהנחה שאני נמצא במאזן קלורי שלילי, זה לא משנה אם כל הקלוריות שלו יבואו מסוכר לבן או מחזה עוף. הרי קלוריה היא קלוריה וזו אותה יחידת מידה.
אוקי, בוא נקח אנשים במצב של הרעבה, למשל אמ...שואה..מה הם אכלו לדעתך? זה משנה בכלל מה הם אכלו? לא, למה? כי עובדה שכולם סיימו שלדים עם אחוז שומן שואף ל-0, למה? כי אין אנרגיה, ואם אין אנרגיה (קלוריה) אז אתה תרד במשקל.

אם תרד בשומן\שריר זה כבר משהו אחר לגמרי וזה לא נושא הדיון.

תקרא טוב מה שהוא כתב, כי הוא כתב בדיוק מה שאתה כתבת....
לא קראתי את שאר התגובות של @yogevnn (אלו שנכתבו לאחר התגובה שאני מצטט ברגע זה), מפאת חוסר זמן, אז סלחו לי אם אכתוב משהו בנושא שהוא כבר כתב עליו.
לא, לא כתבתי בדיוק מה שהוא כתב, כי הוא כתב שאין הבדל בין פחמימות שונות. אני הסכמתי אתו על דבר אחד. קלוריה היא קלוריה אך ורק במובן של אנרגיה. הוא כתב שהבעיה היחידה מדיאטה עתירת סניקרס היא חוסר בערכים תזונתיים. זה לא נכון. לא כל הפחמימות בעלות כמות קלורית זהה שוות ערך.

שמע רק לך יש מושג איך הגעת לשואה ולתת דוגמא של הרעבה
אתה לא יכול להגיד שקלוריה היא קלוריה ואז להגיד שאתה מדבר רק על פחמימות.. כי אם קלוריה היא קלוריה אז הגוף מתייחס לקלוריה של חלבון כמו לקלוריה של פחמימה
אבל זה לא נכון.. כי הגוף הוא הרבה יותר חכם מזה.. וכל אדם הוא אינדיבידואל.. ויש אנשים עם רגישות נמוכה לאינסולין ויש כאלה עם גבוהה..
אני לא טענתי טענה חד משמעית שקלוריה היא לא קלוריה.. אני טענתי שהדעות חלוקות ולא יכול להיות שאתה בא ומציב עובדה וממליץ על הרגלי תזונה לא נכונים בריאותית.

1) כדי לתייג תשתמש ב@ ואז שם משתמש
2) אתה מערבב כל כך הרבה דברים אני אנסה להסביר לך

מלכתחילה דיברתי רק על פחמימות ואני אצטט תכף את כל הפעמים שציינתי שאני מדבר על פחמימות.

מעולם לא דיברתי על ירידה בשומן שריר וכו'. אבל כן קלוריה זה קלוריה.

שוב אם תביא לי מחקר שמראה שקילו ברזל יותר שווה לקילו נוצות אני גם אביא לך מחקר כזה, ואם אתה טוען שזה מפגר אז לדעתי השקית מגיבה שונה לקילו ברזל לעומת קילו נוצות שיש בפנים ולכן הלחץ עליה יהיה שונה, הגיוני? או שלא..? למה זה לא הגיוני אתה יודע? כי את זה אתה מכיר וזה בא לך בטבעיות.

אוקי, בוא נקח אנשים במצב של הרעבה, למשל אמ...שואה..מה הם אכלו לדעתך? זה משנה בכלל מה הם אכלו? לא, למה? כי עובדה שכולם סיימו שלדים עם אחוז שומן שואף ל-0, למה? כי אין אנרגיה, ואם אין אנרגיה (קלוריה) אז אתה תרד במשקל.

אם תרד בשומן\שריר זה כבר משהו אחר לגמרי וזה לא נושא הדיון.
למה אתה מדבר רק על פחמימות? מה ההבדל?

קלוריה זה קלוריה! לא משנה איך תסובב את זה, אם אתה רוצה לרדת במשקל אז לא משנה אם תאכל 1500 קלוריות שכולם יבואו מסוכר לבן או 1500 קלוריות שכולן יבואו מחזה עוף או 1500 קלוריות שכולן יבואו משמן זית. אין שום חשיבות, לרדת במשקל אתה תרד.

אם תאבד שריר או שומן בדרך זה שוב לא קשור לדיון, אבל אתה תאבד הכול אם לא תקפיד על כמות חלבון מספקת וכמות שומן מספקת. אבל זה ממש לא קשור לדיון. לרדת במשקל אתה תרד.

בגלל שכמו שהסברתי יש חשיבות גדולה מאוד לכמות החלבון והשומן היומית נשארנו רק עם הפחמימה

והדיבור כאן היה בנושא בריאותי האם גרם פחמימה של אורז וגרם פחמימה של סניקרס זה אותו דבר או לא. ובמקרה של פחמימות זה אותו דבר (ובגלל זה חזרתי והדגשתי שאני מדבר על פחמימות) כי כולן מורכבות בסופו של דבר מגלוקוז ובדרך כלל בתוספת של פרוקטוז. ולגוף ממש לא אכפת אם זה מסניקרס או מאורז\קינואה וכו'.

זה לא מדוייק לגבי חלבונים ושומנים כי ישנן חומצות שומן\אמינו חיוניות שהגוף לא יכול לייצר בעצמו וצריך לדאוג שהן יגיעו מהתזונה.

אם אתה תשתמש בסינרס או במבה בתור מקור לשומן שלך בתפריט אתה תשמין כי זה שומן זבל ..שומן טראנס ושומן רווי .= זה לא כמו לאכול שומן איכותי של אבוקדו או אגוזי מלך ...
והפחמימה היא לא אותה פחמימה ... אולי היא שווה בערכים אבל היא פחמימה פשוטה וזבל .. ולא כמו פחמימה מורכבת ועשירה בדברים שכן תורמים לגוף כמו אורז או שיבלת שועל .
בן אדם יכול לחיות על צ'יפסים והמבורגרים ומיצים ממקדונלדס כל יום והוא יכול עדיין לא להשמין.
חיטוב בכללי זה קודם כל גרעון קלורי. כשאתה נמצא בגרעון 90% שאתה או תרד במשקל או שתשאר במשקל שלך תלוי המצב של הגוף שלך.
רק לאחר מכן צריך להתחיל להתייחס למה אנחנו מכניסים לפה אם זה בלגוון יותר באבות המזון.להוריד פה ושם בפחמימות או בכל דבר שמפריע לך בדרך.
הרעיון הוא כזה -
קבל דוגמא:
בן אדם 1 - נמצא בגרעון קלורי של 600 ואוכל 60% פחמימה,30% חלבון,10% שומן.
בן אדם 2 - גם נמצא בגרעון קלורי של 600 והוא אוכל 30% פחמימה,40% שומן,30% חלבון.
שניהם עושים את אותה כמות של ספורט.
הרעיון הכללי הוא ששניהם יורידו במשקל בסיכוי של 90% לפחות. אבל בן אדם 2 יוריד מהר יותר במשקל.
ורק שתדע שכל השומנים הם איכותיים חוץ מהמלאכותיים. זה הכל. שומן רווי בריא,שומן בלתי רווי בריא והכל במידה כמובן בכל דבר.
אף אחד עד היום לא יודע באמת מה זה שומן טראנס. רק ידוע שזה שומן שנוצר בתהליך לא טבעי ושזה שומן צמיגי מאוד שהגוף מתקשה לפרק.

פחמימה מורכבת,לא מורכבת, הכל אותו חרא בסופו של דבר

ורק שתדע שכל השומנים הם איכותיים חוץ מהמלאכותיים. זה הכל. שומן רווי בריא,שומן בלתי רווי בריא והכל במידה כמובן בכל דבר.
אף אחד עד היום לא יודע באמת מה זה שומן טראנס. רק ידוע שזה שומן שנוצר בתהליך לא טבעי ושזה שומן צמיגי מאוד שהגוף מתקשה לפרק.
טוב שלא הגזמנו ,כל פעם שמטגנים בשומן צמחי חלקו הופך לטרנס כך שלקרוא למצב הזה "מלאכותי" זה כמו לקרוא לבשר בקר שטחנת "מעובד".

נכון שרוב חומצות השומן הללו לא בריאות אבל לא מדובר באיזה חייזר שייצרו במפעל ,פשוט מדובר ברכיב שעד לכמה עשרות השנים האחרונות לא היה לו חלק גדול בתזונה שלנו. גם בבשר וחלב יש כמה חומצות שומן שמופיעות גם במצב של טרנס והן לא מזיקות למשל CLA שהיא מאוד בריאה.

@yogevnn
הצגת דברים יפים ומעניינים.

כל השאר- מספנק להתפלסף ולבלבל ת'ביצים. תקראו טוב טוב לפני שאתם מגיבים!

כמה שאלות:
1. איפה יש חלבון מלא? (חוץ ממי גבינה שהוא 104% וביצה שהוא 100% ... ? )
2. מה לגבי שמירה/עליה בשריר ואיבוד/חוסר עליה בשומן מבחינה תזונתית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית