הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ערך גליקמי - מיתוס או אמת?

• פותח/ת השרשור Squat
  • פורסם בתאריך

Squat

מושעה
142
6
נק' מוניטין:
-216
142
6
האם באמת כל קלוריה היא קלוריה? האם באמת משנה לאכול רק ש"ש אורז ולא להשלים פחמימות ממקור אחר?

כל אחד אומר משהוא אחר.. פעם YOGEV פה אמר שזה מיתוס ואפשר גם נוטלה להשלים.. פשוט זה סוכר

אבל 99% אומרים שאסור.. ורק פחמימות מורכבות כמו אורז ש"ש פסטה מלאה וכאלה..

הערה חשובה לכל אלו שטוענים שזה לא משנה איזו סוג פחמימה אוכלים, האם אתם מודעים לזה שהמסלול המטבולי של הגלוקוז שונה לחלוטין מהפרוקטוז?

כלומר אדם שחלק גדול מהפחמימות אותן הוא צורך מכילות פרוקטוז יאגור הרבה יותר שומן מאדם שרוב הפחמימות שלו מכילות גלוקוז.

לדעתכם אני טועה?

הערה חשובה לכל אלו שטוענים שזה לא משנה איזו סוג פחמימה אוכלים, האם אתם מודעים לזה שהמסלול המטבולי של הגלוקוז שונה לחלוטין מהפרוקטוז?

כלומר אדם שחלק גדול מהפחמימות אותן הוא צורך מכילות פרוקטוז יאגור הרבה יותר שומן מאדם שרוב הפחמימות שלו מכילות גלוקוז.

לדעתכם אני טועה?
קראתי על זה מעט וזה משנה כאשר אדם נמצא במאזן קלורי חיובי (העמסה, מסה וכד')
במאזן שלילי זה פחות משנה.

צפיתי בהרצאה של דר' רוברט לוסטיג באוניברסיטת קליפרוניה, הוא טען שם שהגלוקוז מתפזר בגוף בצורה יעילה, לשרירים, מוח רקמות וכו' ולבסוף רק במצבים מסויימים חלקו נאגר כשומן, ואילו הפרוקטוז מגיע לכבד ומתפרק שם, ורובו נאגר כשומן, אם מעמיסים על הכבד, לא רק שרובו נאגר כשומן אלא הוא עלול לגרום לכבד שומני ונזק מטבולי.

אז אני מסיק מכך, שעדיף לנו לחפש מקור פחמימה עשיר בגלוקוז (בעיקר פחמימה טבעית שאינה מעובדת).

קישור להרצאה :

מאוד מעניין.

צפיתי בהרצאה של דר' רוברט לוסטיג באוניברסיטת קליפרוניה, הוא טען שם שהגלוקוז מתפזר בגוף בצורה יעילה, לשרירים, מוח רקמות וכו' ולבסוף רק במצבים מסויימים חלקו נאגר כשומן, ואילו הפרוקטוז מגיע לכבד ומתפרק שם, ורובו נאגר כשומן, אם מעמיסים על הכבד, לא רק שרובו נאגר כשומן אלא הוא עלול לגרום לכבד שומני ונזק מטבולי.

אז אני מסיק מכך, שעדיף לנו לחפש מקור פחמימה עשיר בגלוקוז (בעיקר פחמימה טבעית שאינה מעובדת).

קישור להרצאה :

מאוד מעניין.

לא מסיק שהוא טועה
זה נשמע פשוט קצת מוזר .
פרוקטוז זה סוכר פירות והוא אמור להיות יותר בריא ומזין לגוף. סוכר טבעי שהוא יותר מורכב מגלוקוז. או שזה בעצם סוכרוז ? לא סגור על זה.

לטענתך איציק, פרט מזונות עשירים בגלוקוז ומנגד בפרוקטוז ....

הפרוקטוז מגיע בצורה טבעית מפירות בכמות מתונה מלווה בסיבים תזונתיים הקיימים בפרי.
כשהגוף מקבל כמות גדולה ומרוכזת של פרוקטוז מעובד ללא סיבים תזונתיים כלל (מעובד בצורת סוכרוז=גלוקוז+פרוקטוז או סירופ תירס עתיר פרוקטוז או "סוכר פירות"), הדבר יוצר "עומס" על הכבד והמטבוליזם וכאן כבר הסיפור שונה לחלוטין. גלוקוז ("סוכר ענבים") קיים במזונות טבעיים כמו דגן, קטניות, פירות מסויימים כמו ענבים ותמרים.

לא מסיק שהוא טועה
זה נשמע פשוט קצת מוזר .
פרוקטוז זה סוכר פירות והוא אמור להיות יותר בריא ומזין לגוף. סוכר טבעי שהוא יותר מורכב מגלוקוז. או שזה בעצם סוכרוז ? לא סגור על זה.

לטענתך איציק, פרט מזונות עשירים בגלוקוז ומנגד בפרוקטוז ....
הפרוקטוז מגיע בצורה טבעית מפירות בכמות מתונה מלווה בסיבים תזונתיים הקיימים בפרי.
כשהגוף מקבל כמות גדולה ומרוכזת של פרוקטוז מעובד ללא סיבים תזונתיים כלל (מעובד בצורת סוכרוז=גלוקוז+פרוקטוז או סירופ תירס עתיר פרוקטוז או "סוכר פירות"), הדבר יוצר "עומס" על הכבד והמטבוליזם וכאן כבר הסיפור שונה לחלוטין. גלוקוז ("סוכר ענבים") קיים במזונות טבעיים כמו דגן, קטניות, פירות מסויימים כמו ענבים ותמרים.

ניצן ההגיון לעתים קרובות מאבד חשיבות בביולוגיה...😃 לפרוקטוז מבנה כימי שונה מהגלוקוז וככה יוצא שכל המסלול המטבולי ה-pathway שלו שונה מאוד. אני לא זוכר במדויק, אנסה לחפש מידע, אבל ככל הנראה הכבד הוא האיבר היחידי בגוף שמסוגל לנצל פרוקטוז ולאגור אותו. וכשהוא "שבע" ממנו, הוא יהפוך אותו בקלות מדי לטריגליצרידים וישנע אותם לאגירה\ייצור אנרגיה.

איציק, שמעתי את ההסבר הזה על הפרוקטוז יחד עם הסיבים הרבה פעמים. אף פעם לא קיבלתי הסבר אמיתי למה זה ככה אז אני מפקפק.. יש לך משהו שיגבה את זה?

כבד שומני זה למעשה כבד שלא הספיק לספוג ולפרק את מה שהגיע עליו כלומר - עומס על המערכת.
לי היה פעם כבד שומני.אכלתי הרבה פחמימות מלחם בעיקר בארוחות לא מסודרות ובעיקר בארוחות גדולות.
לאחר 4 חודשים של ספורט + הורדה של 8 קילו + ארוחות מסודרות כבר לא היה לי יותר כבד שומני.
אבל! אני עדייך המשכתי לאכול את הלחם ואפילו חטיפים והכל. פשוט לא אכלתי את זה בכמויות וכמובן בארוחות מסודרות.

[QUOTE="hamstring boy, post: 673599, member: 9311"😃

איציק, שמעתי את ההסבר הזה על הפרוקטוז יחד עם הסיבים הרבה פעמים. אף פעם לא קיבלתי הסבר אמיתי למה זה ככה אז אני מפקפק.. יש לך משהו שיגבה את זה?[/QUOTE]

לצערי את ההסבר הזה גם שמעתי בעל פה ממישהו, אני אנסה למצוא, אגב לכן אני נזהר מצריכת פירות בהגזמה גם בימי העמסה.

איציק, שמעתי את ההסבר הזה על הפרוקטוז יחד עם הסיבים הרבה פעמים. אף פעם לא קיבלתי הסבר אמיתי למה זה ככה אז אני מפקפק.. יש לך משהו שיגבה את זה?

לצערי את ההסבר הזה גם שמעתי בעל פה ממישהו, אני אנסה למצוא, אגב לכן אני נזהר מצריכת פירות בהגזמה גם בימי העמסה.[/QUOTE]

אני חושב ששמעתי את ההסבר הזה בעיקר אצל טבעונים 811 אם אתה מכיר.. אז אני מאוד ספקן חח. אריץ חיפוש זריז.

לצערי את ההסבר הזה גם שמעתי בעל פה ממישהו, אני אנסה למצוא, אגב לכן אני נזהר מצריכת פירות בהגזמה גם בימי העמסה.[/QUOTE]

מה ההבדל בין סוכרוז לגלוקוז? איפה יש כל אחד מהם?
איפה יש פרוקטוז? סוכר פירות המצוי בעיקר בפירות?

סוכרוז זה שילוב שנוצר מחיבור של גלוקוז אחד ופרוקטוז אחד (סוכרוז = פרוקטוז+גלוקוז), סוכרוז זה בעצם הסוכר הלבן המצוי (סוכר קנים).

פרוקטוז קיים גם בפירות מסויימים ובתירס בכמות מסויימת.

הפרוקטוז הכי מתוק מכולם, לכן בתעשיית המזון אוהבים להתשמש בו להמתיק מוצרים, התעשייה משתמשת בו או בצורת סוכרוז כלומר בלי להפרידו מהגלוקוז(סוכר לבן) או בפרוקטוז טהור ("סוכר פירות"/"סירופ תירס"/"פרוקטוז").

ELSR
Eat
Lift
Sleap
Rest

הדיון מעניין, אבל אלה רזולוציות כ'כ לא משנות ביחס לתמונה הכללית.
בשורה התחתונה אנחנו לא באמת יודעים מה ה rmr שלנו, כמה בדיוק צרכנו ועוד פחות כמה שריר/שומן/נוזלים צברנו

צריך להתאמן חזק, להעלות משקל גוף להעלות בהתאם משקל על המוט ולשים לב שיש הלימה בין איך נראים לכמה מרימים

בשורה יותר תחתונה אין לנו שום ידע, וכרגע יכולת, לדעת בוודאות מה נכון ומה לא, ולכן צריך להסתמך על ניחושים והרגשה כללית אינדיבידואלית, אין ברירה, suck it

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית