הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ערך גליקמי - מיתוס או אמת?

• פותח/ת השרשור Squat
  • פורסם בתאריך

Squat

מושעה
142
6
נק' מוניטין:
-216
142
6
האם באמת כל קלוריה היא קלוריה? האם באמת משנה לאכול רק ש"ש אורז ולא להשלים פחמימות ממקור אחר?

כל אחד אומר משהוא אחר.. פעם YOGEV פה אמר שזה מיתוס ואפשר גם נוטלה להשלים.. פשוט זה סוכר

אבל 99% אומרים שאסור.. ורק פחמימות מורכבות כמו אורז ש"ש פסטה מלאה וכאלה..

ELSR
Eat
Lift
Sleap
Rest

הדיון מעניין, אבל אלה רזולוציות כ'כ לא משנות ביחס לתמונה הכללית.
בשורה התחתונה אנחנו לא באמת יודעים מה ה rmr שלנו, כמה בדיוק צרכנו ועוד פחות כמה שריר/שומן/נוזלים צברנו

צריך להתאמן חזק, להעלות משקל גוף להעלות בהתאם משקל על המוט ולשים לב שיש הלימה בין איך נראים לכמה מרימים

זה לא REST זה REPEAT

סיכום כללי שלי

בבחירת תפריט להתחשב בכמה קריטריונים:
ערכים תזונתים
טעם
העדפה אישית
אילוצים
סדר יום
שובע

מבחינת הערכים, חלבון מלא בכמות נאותה ושומן חיוני (טחינה זית אגוז). זה ודאי!

לגבי הפחמימה וכאן הסיכום.
כן,עדיף פחמימה מלאה,מורכבת,טבעית. מכילה ויטמינים וגלוקוז שהוא פחות נצבר כשומן כניראה. משביעה יותר ואין עליות/נפילות של סוכר/אנרגיה כי היא משרה יציבות.
אך גם סוכר לבן/פחמימה פשוטה/לחם לבן הם בסדר כי בסוף הכל מתפרק לגלוקוז.

לגבי הפרוקטוז עדיף לא להפריז בו(פירות/סוכרוז/כל מה שמכיל סירופ תירס/סוכר פירות ....)
כי כניראה יש לו נטיה להיאגר כשומן יותר מגלוקוז .

בכל מקרה כמות נכבדת מהתזונה צריכה להיות חלבון מלא!
ואסור לשכוח לתסף בשומן חיוני.

חשוב לי גם להוסיף שאסור להתקבע על שום דבר כי בתחום הזה הכל אפשרי ואין אמיתות מוחלטות,מצד שני כן להיצמד לעקרונות שאנחנו מכירים.
חשוב לגוון בתזונה ולאכול הכל מהכל!במידה הנכונה,כך לא נאבד שום דבר וניתן לגוף שלנו מגוון של מזון איכותי וחיוני.

נערך לאחרונה:
סיכום כללי שלי

בבחירת תפריט להתחשב בכמה קריטריונים:
ערכים תזונתים
טעם
העדפה אישית
אילוצים
סדר יום
שובע

מבחינת הערכים, חלבון מלא בכמות נאותה ושומן חיוני (טחינה זית אגוז). זה ודאי!

לגבי הפחמימה וכאן הסיכום.
כן,עדיף פחמימה מלאה,מורכבת,טבעית. מכילה ויטמינים וגלוקוז שהוא פחות נצבר כשומן כניראה. משביעה יותר ואין עליות/נפילות של סוכר/אנרגיה כי היא משרה יציבות.
אך גם סוכר לבן/פחמימה פשוטה/לחם לבן הם בסדר כי בסוף הכל מתפרק לגלוקוז.

לגבי הפרוקטוז עדיף לא להפריז בו(פירות/סוכרוז/כל מה שמכיל סירופ תירס/סוכר פירות ....)
כי כניראה יש לו נטיה להיאגר כשומן יותר מגלוקוז .

בכל מקרה כמות נכבדת מהתזונה צריכה להיות חלבון מלא!
ואסור לשכוח לתסף בשומן חיוני.

חשוב לי גם להוסיף שאסור להתקבע על שום דבר כי בתחום הזה הכל אפשרי ואין אמיתות מוחלטות,מצד שני כן להיצמד לעקרונות שאנחנו מכירים.
חשוב לגוון בתזונה ולאכול הכל מהכל!במידה הנכונה,כך לא נאבד שום דבר וניתן לגוף שלנו מגוון של מזון איכותי וחיוני.

זו גישה טיפשית לטעמי\:
"לאכול הכל ובמידה" זה פתח להרבה צרות. יש הרבה דברים מזיקים במזון מעבר לסוכרים מורכבים או וואטאבר. ואם כבר סוכרים, אז כן, הכל מתפרק לגלוקוז, אבל זה לא הדבר מעניין. השאלה היא באיזה קצב ואיזה תגובה הורמונלית תיווצר בעקבות כך.
ונכון, אין אמיתות מלאות במדע ובתזונה בכלל. אבל כן יש מסלולים ביוכימיים ידועים, חוקים, תגובות, ועוד, שכן ידועים די בוודאות (למרות שכמובן המדע תמיד משתנה.) אז לדעתי להגיד "שום דבר לא קבוע בוא נעשה מה שבאלנו" זה קצת להוריד מעצמנו אחריות(:
בקיצור לבריאות לכולנו....😁

לגבי פירות .
For one, most fruits are high in fiber, which slows down the digestion somewhat. Also, the sugar fructose can't be used by the muscles for fuel. It must first be converted into glucose by the liver. This process takes time to complete, keeping most fruits in the low GI category. Exceptions to this are cantaloupes, dates, and watermelon, which tend to be higher GI fruits than their counterparts.

לגבי פירות .
For one, most fruits are high in fiber, which slows down the digestion somewhat. Also, the sugar fructose can't be used by the muscles for fuel. It must first be converted into glucose by the liver. This process takes time to complete, keeping most fruits in the low GI category. Exceptions to this are cantaloupes, dates, and watermelon, which tend to be higher GI fruits than their counterparts.

מה המקור של הציטוט הזה?
מחיפוש זריז לא מצאתי שום הסבר על המרת פרוקטוז לגלוקוז בכבד. אלא רק לטריגליצרידים מן הסתם.

אין שם לא רפרנס אחד ובעיקר ניסיון למכור תוספים... אמינות מפוקפקת.
ארנולד מה שצירפת גם לא מציין דבר על המרה של פרוקטוז-גלוקוז.

Arnold המאמר שצירפת מאוד מעניין, הוא אומר בדיוק מה שחשבתי, בזמן חיטוב עושים ימי העמסה על מנת למלא מאגרי גליקוגן ושמירה על רמות הורמונליות תקינות, אבל גם מטרת ההעמסות למלא את המאגר בכבד, לכן לדעתי לא להימנע מפרוקטוז טבעי (שמגיע מפירות) אלא לא להפריז, אני חושב שיחס של 20% פרוקטוז מול 80% גלוקוז מסך כל הפחמימות יהיה אופטימלי.

מנסיון אישי שלי, ההעמסות שלי יותר מוצלחות שאני מקפיד על יחס גלוקוז גבוה מול פרוקטוז.

עדיין אני חושב שפורקטוז מעובד/מרוכז גם במסה וגם בחיטוב זה משהו לא רצוי, כן לצרוך את מכסת הפרוקטוז בצורה טבעית מפירות.

מסכים,גם פרוקטוז וגלוקוז נספגים במקביל אז בארוחה הראשונה בהעמסה זה אפילו ייתרון
רק לא להגזים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית