הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קשר בין מרפק ליד קדמית

• פותח/ת השרשור Grobari
  • פורסם בתאריך

Grobari

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
אהלן.
לפני כשבועיים פרקתי את המרפק הימני ובאותו יום החזירו לי אותו למקום וכרגע אני בתהליכי החלמה מהפציעה.
כמובן שלאורך כל השבועיים לא ביצעתי אימוני כוח לפלג גוף עליון (זמן טוב להשלים קצת פערי רגליים ובטן).
ניסיתי לכווץ היום את היד הקדמית ביד ימין וראיתי שהנפח שלה ירד משמעותית מאוד, וזו בסה"כ תקופה של שבועיים שלא התאמנתי וממש רואים פיגור משמעותי בין יד ימין ליד שמאל. השאלה שלי היא כזאת - האם באמת יש סיכוי שנפח השריר שלי ירד כל כך משמעותית בשבועיים האלה או שזה בעיה בכיווץ השריר עקב הפציעה וברגע שהפציעה תחלים הכיווץ יחזור לאיך שהיה לפני?

אגב, חשוב לי לציין שהקפדתי להגיע לכמות חלבון מספיקה והקפדתי על התזונה - משקל לא השתנה כמעט (עליתי 200 גרם).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
*טעות בכותרת, מדובר על המרפק ולא מפרק*
אהלן.
לפני כשבועיים פרקתי את המרפק הימני ובאותו יום החזירו לי אותו למקום וכרגע אני בתהליכי החלמה מהפציעה.
כמובן שלאורך כל השבועיים לא ביצעתי אימוני כוח לפלג גוף עליון (זמן טוב להשלים קצת פערי רגליים ובטן).
ניסיתי לכווץ היום את היד הקדמית ביד ימין וראיתי שהנפח שלה ירד משמעותית מאוד, וזו בסה"כ תקופה של שבועיים שלא התאמנתי וממש רואים פיגור משמעותי בין יד ימין ליד שמאל. השאלה שלי היא כזאת - האם באמת יש סיכוי שנפח השריר שלי ירד כל כך משמעותית בשבועיים האלה או שזה בעיה בכיווץ השריר עקב הפציעה וברגע שהפציעה תחלים הכיווץ יחזור לאיך שהיה לפני?

אגב, חשוב לי לציין שהקפדתי להגיע לכמות חלבון מספיקה והקפדתי על התזונה - משקל לא השתנה כמעט (עליתי 200 גרם).

היי ,
ראשית , כדאי שההחלמה תלווה בטיפול פיזיותרפי מתאים.
שנית , פגיעה בתפקוד השריר מתרחשת מכמה סיבות - ירידה פיזית במסת השריר עקב האטרופיה , ירידה ביכולת ההפעלה והדחף העצבי אל השריר בגלל כאב או לעיתים בגלל פגיעה עצבית , והגבלה/נוקשות מפרקית .

סביר להניח שהכל יחזור לתפקוד קודם כאשר המפרק יחלים מהטראומה.

החלמה מהירה

• פותח/ת השרשור
היי ,
ראשית , כדאי שההחלמה תלווה בטיפול פיזיותרפי מתאים.
שנית , פגיעה בתפקוד השריר מתרחשת מכמה סיבות - ירידה פיזית במסת השריר עקב האטרופיה , ירידה ביכולת ההפעלה והדחף העצבי אל השריר בגלל כאב או לעיתים בגלל פגיעה עצבית , והגבלה/נוקשות מפרקית .

סביר להניח שהכל יחזור לתפקוד קודם כאשר המפרק יחלים מהטראומה.

החלמה מהירה

תודה רבה על התשובה המפורטת! שבת שלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית