הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להכניס את אבא שלי לקרוספיט

• פותח/ת השרשור Phoenix
  • פורסם בתאריך

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
הייתי רוצה להכניס את אבא שלי לקרוספיט, הבעיות הן:
הוא נמצא בעודף משקל (שמן בקיצור) שוקל 88 ככה על 1.75
ישלו בעיות של לחץ דם גבוה
הוא לא נמצא בכושר בשיט.
הוא בן 57 בקיצור חחחח...
איך מומלץ להתחיל איתו קרוספיט? (אינלו מנוי לחדר כושר...) תזכרו שהוא עושה 0 מתח, 0 שכיבות שמיכה...

תודה רבה מראש 😃

אל תעשה שטות כזו.
קרוספיט זו אחלה תכנית, ובהחלט אפשר להתאים אותה לאנשים מבוגרים (ואפילו זקנים 60 +), אבל רק עם מאמן מוסמך!
תרשום אותו לחד"כ לתכנית נורמלית, ככה סתם זה פשוט מסוכן ולא רציני.

לא ממליץ.

הייתי רוצה להכניס את אבא שלי לקרוספיט, הבעיות הן:
הוא נמצא בעודף משקל (שמן בקיצור) שוקל 88 ככה על 1.75
ישלו בעיות של לחץ דם גבוה
הוא לא נמצא בכושר בשיט.
הוא בן 57 בקיצור חחחח...
איך מומלץ להתחיל איתו קרוספיט? (אינלו מנוי לחדר כושר...) תזכרו שהוא עושה 0 מתח, 0 שכיבות שמיכה...

תודה רבה מראש 😃

תארגן אימון מסודר עם מאמן קרוספיט ,שילמד אותו את כל תרגילי היסוד ,יאבחן חולשות ויתרונות ויעבור איתו על כל המתודיקה של קרוספיט. לא לכולם יש נסיון בביצוע תרגילים מורכבים ובמידה ואתה באמת רוצה שאבא שלך יתקדם לאנשהו ,אני ממליץ על האופציה הזו בחום.

לחץ דם ,משקל עודף,כאבי גב כרוניים ,עייפות כרונית ,מתח נפשי ועוד ועוד ,ישתפרו / יעלמו תוך זמן קצר מרגע שיתחיל להיכנס לעניינים.

איפה אתם גרים בארץ?

אל תעשה שטות כזו.
קרוספיט זו אחלה תכנית, ובהחלט אפשר להתאים אותה לאנשים מבוגרים (ואפילו זקנים 60 +), אבל רק עם מאמן מוסמך!

לא ממליץ.

הקדמת אותי בשניה וחצי 👏

• פותח/ת השרשור
רמת גן...
ובארץ רוב מאמנים לא כל כך יודעים על מה הם מדברים אם לומר תאמת

רמת גן...
ובארץ רוב מאמנים לא כל כך יודעים על מה הם מדברים אם לומר תאמת

המאמן שהכי קרוב אליך הוא איאן (הרצליה),ואם לומר את האמת ,הוא ואני המדריכים המוסמכים היחידים בארץ ככל הידוע לי...אשמח אם מישהו יעמיד אותי על טעותי.
תשאיר כאן את המייל שלך ואני אתן לך את המייל שלו.

• פותח/ת השרשור
המאמן שהכי קרוב אליך הוא איאן (הרצליה),ואם לומר את האמת ,הוא ואני המדריכים המוסמכים היחידים בארץ ככל הידוע לי...אשמח אם מישהו יעמיד אותי על טעותי.
תשאיר כאן את המייל שלך ואני אתן לך את המייל שלו.

לפי מה שאני זוכר אמרת שהוא למד בחו"ל וכנראה יודע אנגלית ממש טוב וזה תאמת מצויין כי אבא שלי יודע רק אנגלית חחחחח
[email protected]
גם להרצליה אם לומר את האמת לא נראלי הוא יוכל להגיע כי ישלו רק אוטו אחד ואימא לוקחת לעבודה... אז זה תלוי הרבה בה.
אשמח אם תשלח לי ואני אתן להם לדבר כבר 😃

א) הייתי מתחיל עם תוכנית כוח בסיסית (כן, ניסיתי SS על אבא שלי שהוא בן 61 וזה הלך לא רע), אחרת אין לו מה לחפש בכלל בקרוספיט.
ב) אחרי כמה חודשים תצטרך לאלתר תוכניות משלך מותאמות לאבא שלך. אנשים בגיל הזה בדרך כלל לא יכולים לעשות את האימונים כמו שהם אז צריך להחליף להם תרגילים כמו פאוור קלין, סנאץ' וכו' במשהו יותר פשוט, וגם לעשות rescale לאימון עצמו.

אל תעשה שטות כזו.

לא ממליץ.

כן, שיא הסיכון!

עדיף מאמן שיתן לו ללכת קצת על הליכון, לעשות קצת leg extensions, curls ולסגור עניין.

ממליץ בחום

כן, שיא הסיכון!

עדיף מאמן שיתן לו ללכת קצת על הליכון, לעשות קצת leg extensions, curls ולסגור עניין.

כנס קצת ל-crossfit journal ,יש שם אחל'ה מאמרים בנושא,ועל הרבה נושאים אחרים.

בנתיים ,אני רק רוצה להוסיף משהו שגרג גלסמן - מייסד קרוספיט ,טוען כבסיס לשיטה:
הדרישות הפונקציונאליות שנדרשות מסבתא בת 80 ומלוחם בצבא הן אותן דרישות ,מה ששונה הוא העצימות.

במילים אחרות ,כולנו רוצים להצליח לקום מהאסלה (סקואט) ,להרים את סל הקניות / מאג מהרצפה
(deadlift ) ,להניח דברים בארון(press) ,וכ"ו...

בהכוונה נכונה,אבא של מר בחור רק יפיק תועלת מקרוספיט ,גם אם נעשה scaleing אגרסיבי.

ואיך בדיוק curls או leg extentions ישפר לו את איכות החיים?

יש לי בקשה אחת קטנה,אל תענה לי מהבטן,זו לא תחרות של למי יש יותר גדול,כנס ל-journal דרך העמוד הראשי - crossfit.com תקרא קצת ואז תחזור אלינו עם הערות בונות.

כנס קצת ל-crossfit journal ,יש שם אחל'ה מאמרים בנושא,ועל הרבה נושאים אחרים.

בנתיים ,אני רק רוצה להוסיף משהו שגרג גלסמן - מייסד קרוספיט ,טוען כבסיס לשיטה:
הדרישות הפונקציונאליות שנדרשות מסבתא בת 80 ומלוחם בצבא הן אותן דרישות ,מה ששונה הוא העצימות.

במילים אחרות ,כולנו רוצים להצליח לקום מהאסלה (סקואט) ,להרים את סל הקניות / מאג מהרצפה
(deadlift ) ,להניח דברים בארון(press) ,וכ"ו...

בהכוונה נכונה,אבא של מר בחור רק יפיק תועלת מקרוספיט ,גם אם נעשה scaleing אגרסיבי.

ואיך בדיוק curls או leg extentions ישפר לו את איכות החיים?

יש לי בקשה אחת קטנה,אל תענה לי מהבטן,זו לא תחרות של למי יש יותר גדול,כנס ל-journal דרך העמוד הראשי - crossfit.com תקרא קצת ואז תחזור אלינו עם הערות בונות.

בן אדם, אתה לא מבין סרקאזם? תקרא מה רשמתי בהודעה אחת לפני.

קראתי את המאמרים שאתה מדבר עליהם, עוד לפני שאתה הכרת את קרוספיט.

סליחה?!

בן אדם, אתה לא מבין סרקאזם? תקרא מה רשמתי בהודעה אחת לפני.

קראתי את המאמרים שאתה מדבר עליהם, עוד לפני שאתה הכרת את קרוספיט.

פיספסתי את הפוסט הקודם 🙄

אני שמח שיש כאן פז"מ 🤪 ,זה אומר שמתישהו אני אגיע לצוות סמלים בסיירת קרוספיט:s85:

לא נורא.

נעשה לך הענקת דרגה בבוא הזמן 😛

כן, שיא הסיכון!

זה מסוכן, לא במובן ש"אסור לו לעשות CF", אלא שהוא צריך מסלול הדרגתי מאד. המפרקים וכל רקמות החיבור שלו כבר לא גמישות, במיוחד שלפי הכתוב הוא לא שמר על כושר, והדרך לפציעה קצרה מאד - דבר עם מדריכי חדרי כושר שעובדים עם אוכלוסיה בגילאים האלה.

זה שצריך להשתמש במוח שלך ולהבין מי עומד מולך לא הופך את זה למסוכן. זה מצב יותר עדין, אבל אין בעיה להכניס אותו בהדרגה להכל, כמו שאמרתי בפוסט הקודם וכמו ש crossfit 360 אמר.

מר קולדפייר, הציניות שלך פשוט מושלמת, אני במיוחד אוהב את ההתנצחויות שלך. עלה והצלח!

ובנימה קצת אחרת, קרוספיט לדעתי לא מתאימה לאנשים מבוגרים, גלסמן אומר הרבה דברים, אבל בתכלס, המבוגרים לא באמת עושים קרוספיט, אולי משהו בכיוון של אימונים פונקציונאליים. הם זוחלים מתח לספספלים, סקוואטיםף וולבולס, דדליפטים ועוד כאלו. קרוספיט זה לא. לדעתי לפחות.

בכול אופן, כדאי שתעבוד על הציוניות שלך. מה שהתשמע מההודעה שכתבת זה:
תגיד לי, אחי, מה אתה מדבר שטויות? למה שקרוספיט יהיה מסוכן?!
אתה שולח אותו לחדר הכושר בו יתנו לו הליכונים ושטויות. נראה לך שזה לא מסוכן?! מה אתה טמבל?

זה מכול מקום מה שאני הבנתי, אז רח את זה כביקורת בונה ובחיוך.
אני אפילו ממליץ לך על ספר לשיפור אמנות הציניות והסרקזם בנוסח בריטי מדוקדק: קרא את שלושה בספינה אחת (מלבד הכלב) - פשוט ומשעשע (תקרא את הגרסה המוערת, לא את התרגום הבלתי קריא של אפשטיין).
גם לא צריך להוריד כEBOOK, יש בספרייה 😃

אגב, גלסמן גם אמר בזמנו שמתאמני קרוספיט ללא סטראואידים יעלו במסה מהר יותר מבודי בילדרים בלי סטראואידים.
וכן, הוא היה רציני. וכן, זה מופיע בFAQ.

מר אור, כל עוד לא אימנת אנשים בגיל הזה דעתך אינה נחשבת, בדיוק כמו בשרשור עם הסקוואט.

אהה...
אממ...
טוב.

אז אני פשוט אשתוק לי, בבקשה יקירי, הבמה שלך. דבר כאוות נשפך, אנחנו נקשיב.
אגב, מסקרן אותי, אפיה ראית גבר בן 70 עושה קרוספיט?

מר אור, כל עוד לא אימנת אנשים בגיל הזה דעתך אינה נחשבת, בדיוק כמו בשרשור עם הסקוואט.

ולך בכלל אין שום הכשרה של מאמן ובכל זאת אתה מחלק עצות.
מה התגובה הטיפשית הזאת?

Back
למעלה תחתית