רוצה להכניס את אבא שלי לקרוספיט

• פותח/ת השרשור Phoenix
  • פורסם בתאריך
אהה...
אממ...
טוב.

אז אני פשוט אשתוק לי, בבקשה יקירי, הבמה שלך. דבר כאוות נשפך, אנחנו נקשיב.
אגב, מסקרן אותי, אפיה ראית גבר בן 70 עושה קרוספיט?

אבא שלי בן 60 ,זה מספיק קרוב?
הוא יהרוג אותי אם הוא יראה את ההודעה הזאת 😃

ולך בכלל אין שום הכשרה של מאמן ובכל זאת אתה מחלק עצות.
מה התגובה הטיפשית הזאת?

הכשרה של מאמן כושר בארץ לא שווה אפילו את הנייר ששילמת עליה .
ואגב ההכשרה של מאמן של קרוספיט לוקחת יומיים והרווח העיקרי הוא של
מי שמקבל כסף עבורן .

ולך בכלל אין שום הכשרה של מאמן ובכל זאת אתה מחלק עצות.
מה התגובה הטיפשית הזאת?

אני מדבר מתוך הניסיון שלי, ומתוך ניסיון של אנשים שדעתם נחשבת הרבה יותר מבחור שוינגייט חתמו לו שהוא מוסמך להגדיר אנשים שמתאמנים 3 חודשים בחדר כושר כמאומנים.

ובנימה קצת אחרת, קרוספיט לדעתי לא מתאימה לאנשים מבוגרים, גלסמן אומר הרבה דברים, אבל בתכלס, המבוגרים לא באמת עושים קרוספיט, אולי משהו בכיוון של אימונים פונקציונאליים. הם זוחלים מתח לספספלים, סקוואטיםף וולבולס, דדליפטים ועוד כאלו. קרוספיט זה לא. לדעתי לפחות.

אור, אני חושב שאתה טועה פה. קרוספיט זה:
"functional movement executed at high intensity"

עצימות היא דבר יחסי ולכן אפשר להתאים קרוספיט לכל גיל ולכל מצב וזה עדיין יהיה קרוספיט.
לגבי אוכלוסיה מבוגרת. אם יש מאמן טוב אז מצוין. אם אין אז עדיין כדאי לעשות קרוספיט. עוד ציטוט של גלסמן: "יותר מסוכן לא לעשות את האימונים האלה מלעשות אותם לא נכון". כל אחד יכול להפעיל את השכל הישר שלו ולהצליח למנף את התוכנית הזאת לטובתו.

נשמח כולנו לשמוע כמה מתאמנים עם עודף משקל ולחץ דם גבוה אימנת ואיך אימנת, מאחר ואתה מאמן עתיר נסיון שמתבסס על מומחים גדולים בתחום הכושר והבריאות לאוכלוסיה בסיכון.

עמרי, קודם כל, כל הכבוד לאבא שלך. אבל 60 זה לא 70. אני לא הייתי רוצה לראות בנאדם בן 70 מנסה לבצע סקוואט בRM1.
גלסמן אומר שקרוספיט מתאימה לכל גיל, אבל אני חייב לפקפק.
בואו ניקח רגע את הדיון מהשרשור השני: האם קרוספיט זה באמת קרוספיט אם לא עושים אימונים כבדים?
בקרוספיט קידס (מעתה ק"ק) אין משקולות. בכלל. הם מבצעים תנועות אולימפיות פה ושם (טכניקה עם PVC), אבל רוב האימון שלהם מבוסס פושאפס וסקוואטים (כדי לקבל טכניקה בלבד). האם אפשר לקרוא לזה קרוספיט?
זה לא נעשה בעצימות גבוהה, אין את מרכיב ה-W (כמו שמכנה אותו גלסמן). זה יותר נראה כמו חוג ספורט שבא לתת מסגרת לילדים שההורים שלהם מתאמנים גם, או להכין ילדים (כמו קונור מק"ק) לאימוני קרוספיט אמיתיים (לאותו קונור יש פראן 3:30 בגיל 16 בלבד!).

וזה מתחבר אליך, מורן: כל אימון שמשלב תנועות פונקציונאליות באינטנסיביות גבוהה היא קרוספיט? תגיד את זה לג'ו ג'ים, תגיד את זה לרוס-טריינינג, או לאנדרגראונד-טריינינג. שלושת הנ"ל עונים על ההגדרה. הם בהחלט לא קרוספיט.

קולדפייר: אני מכיר את המאמר הזה. יש עוד מאמר נחמד על אישה (בת 60 אני חושב) שעושה וולבולס. בזמנו רציתי לתרגם אותו עבור הבלוג של דעאל (יחד עם תרגומים אחרים שעשיתי שם, כמו הFAQ).
ני רוצה ללכת איתך באותו הראש. ראית את הסרטים של ג'ים בייקר? המאמן הרשמי (או הייצוגי) של קרוספיט שמתמחה באימון קשישים? ראית את האימונים והרוטינות שהם עושים?
אני רואה שאתה מתעניין בנושא ואני ממליץ לך לצפות בהם, אפשר להפיק הרבה מידע.
בכל אופן, כשתצפה בסרטים האלה אתה תגלה שהאימונים שהם מבצעים הם אינם קרוספיט (קרא מה שכתבתי בתחילת הפוסט) במתכונת האמיתית שלו. הם אינם מגיעים מהאתר הראשי ואפילו לא מתיימרים להזכיר אותו.
הם לא מתקרבים לRM1, או אפילו RM5 ולא מדגדגים את ה-80% דופק מירבי. ובצדק!

אגב, קולדפייר, ספר קצת על עצמך, ניסיון באימונים, הכשרות וכאלה.. אני סקרן לדעת מי אתה.
אותי כולם מכירים, אני אור מהבלוג של דעאל.

נערך לאחרונה:
עמרי, קודם כל, כל הכבוד לאבא שלך. אבל 60 זה לא 70. אני לא הייתי רוצה לראות בנאדם בן 70 מנסה לבצע סקוואט בRM1.
ג

למה לא? כדאי, כשאני רואה דברים כאלה זה נותן תקווה לעתיד. יש פאוורליפטרים ומשקולנים תחרותיים (בתחרויות לפי קטגוריות גיל) בגילאים האלה (ומעבר) שמסתדרים עם סקוואט כבד.

אני ראיתי את אבא של אלכס (קולדפייר) מושך ודוחק משקלים שלא יביישו את רוב הפורום הזה.

גלסמן אומר שקרוספיט מתאימה לכל גיל, אבל אני חייב לפקפק.
בואו ניקח רגע את הדיון מהשרשור השני: האם קרוספיט זה באמת קרוספיט אם לא עושים אימונים כבדים?
בקרוספיט קידס (מעתה ק"ק) אין משקולות. בכלל. הם מבצעים תנועות אולימפיות פה ושם (טכניקה עם PVC), אבל רוב האימון שלהם מבוסס פושאפס וסקוואטים (כדי לקבל טכניקה בלבד). האם אפשר לקרוא לזה קרוספיט?
זה לא נעשה בעצימות גבוהה, אין את מרכיב ה-W (כמו שמכנה אותו גלסמן). זה יותר נראה כמו חוג ספורט שבא לתת מסגרת לילדים שההורים שלהם מתאמנים גם, או להכין ילדים (כמו קונור מק"ק) לאימוני קרוספיט אמיתיים (לאותו קונור יש פראן 3:30 בגיל 16 בלבד!).

וזה מתחבר אליך, מורן: כל אימון שמשלב תנועות פונקציונאליות באינטנסיביות גבוהה היא קרוספיט? תגיד את זה לג'ו ג'ים, תגיד את זה לרוס-טריינינג, או לאנדרגראונד-טריינינג. שלושת הנ"ל עונים על ההגדרה. הם בהחלט לא קרוספיט.

קולדפייר: אני מכיר את המאמר הזה. יש עוד מאמר נחמד על אישה (בת 60 אני חושב) שעושה וולבולס. בזמנו רציתי לתרגם אותו עבור הבלוג של דעאל (יחד עם תרגומים אחרים שעשיתי שם, כמו הFAQ).
ני רוצה ללכת איתך באותו הראש. ראית את הסרטים של ג'ים בייקר? המאמן הרשמי (או הייצוגי) של קרוספיט שמתמחה באימון קשישים? ראית את האימונים והרוטינות שהם עושים?
אני רואה שאתה מתעניין בנושא ואני ממליץ לך לצפות בהם, אפשר להפיק הרבה מידע.
בכל אופן, כשתצפה בסרטים האלה אתה תגלה שהאימונים שהם מבצעים הם אינם קרוספיט (קרא מה שכתבתי בתחילת הפוסט) במתכונת האמיתית שלו. הם אינם מגיעים מהאתר הראשי ואפילו לא מתיימרים להזכיר אותו.
הם לא מתקרבים לRM1, או אפילו RM5 ולא מדגדגים את ה-80% דופק מירבי. ובצדק!

אגב, קולדפייר, ספר קצת על עצמך, ניסיון באימונים, הכשרות וכאלה.. אני סקרן לדעת מי אתה.
אותי כולם מכירים, אני אור מהבלוג של דעאל.

אם אתה חושב שלעשות קרוספיט זה רק לעשות את האימונים מהאתר הראשי, אז למרות כל ההתעניינות שלך, אתה לא מבין מה זה קרוספיט.

נשמח כולנו לשמוע כמה מתאמנים עם עודף משקל ולחץ דם גבוה אימנת ואיך אימנת, מאחר ואתה מאמן עתיר נסיון שמתבסס על מומחים גדולים בתחום הכושר והבריאות לאוכלוסיה בסיכון.

א) יש כמה, אבל אני לא אכנס לזה כאן כי אתה סתם רוצה להתלהב ולהתווכח.
ב) אפשר לחשוב שלילדי וינגייט יש התחשבות כלשהי ב"אוכלוסיות בסיכון" כמו שאתה קורא להן, פרט ל"תביא אישור רפואי".
ג) מה זה בכלל אוכלוסיות סיכון? לאיזו אוכלוסייה מסוכן להתאמן? מה לימדו אותך בוינגייט על זה? להמליץ על ייעוץ רפואי?

הכשרה של מאמן כושר בארץ לא שווה אפילו את הנייר ששילמת עליה .
ואגב ההכשרה של מאמן של קרוספיט לוקחת יומיים והרווח העיקרי הוא של
מי שמקבל כסף עבורן .
פה נראה לי שהגזמת קצת, צודק לגבי וינגייט אבל לא לגבי קרוספיט. אני לא מוסמך קרוספיט עדיין ואין לי מושג אם ראית את הסילבוס של ההכשרה הראשונה או האחרות הקיימות. ההבדל בין שתי ההסמכות היא בחלק הפרקטי, יעידו על כך הרבה ממאמני קרוספיט שעברו לשיטה הזו מתוך ההסמכות המקובלות בארה"ב (ראיונות וכתבות). המקרה החזק ביותר הוא של ריפ שלדעת הרוב פה הוא האסמכתא בנושא משקולות, שהחזיר את תעודת המאמן שלו

http://media.crossfit.com/cf-video/RippetoeCSCSResignation.pdf

ההבדל הגדול הוא התכלס, לי יש ידידה שהוסמכה כמדריכת כושר בוינגייט ועברה מה שנקרא שעות סטאז' בחדר כושר. לפי התיאורים שלה רמת ההתייחסות והמעשיות שיש בהסמכות של קרוספיט עולה על זה בהרבה.
הקבלה למשל מעולם אחר לגמרי, אני למדתי לתואר ראשון כמהנדס תקשורת. הקשר בין מה שלמדתי במהלך 4 שנים לתואר, אפסי לבין מה שלמדתי בשנה בעבודה מעשית בשטח ובהדרכות מבעלי נסיון.
לגבי הדיון האם מבוגרים עושים קרוספיט או לא, אני חוזר על המשפט שצוטט פה ף
constantly varied functional movements done at high intensity
מי אמר שהאימונים שנעשים למבוגרים ע"י מאמני קרוספיט, הם לא קרוספיט הרי בבסיסם הם עובדים לפי אותם עקרונות. רק הפונקצויונליות שצריך אדם מבוגר שונה מזה של בן 17. אותו בן 17 או יותר עובד ומתאמן ואם ימשיך בכך יראה שבגיל 70 יוכל להמשיך בזה וגם לא תהיה לו בעיה לתפקד. זה המימד השלישי של קרוספיט, כפי שהוסבר בהרצאה של גלסמן.
חוץ מזה תגידו את זה לבחור הזה שהוא בן 70
http://crossfitbrooklyn.typepad.com/crossfit_brooklyn/jacinto.html

דרך אגב השתתף במשחקים שנה שעברה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
פה נראה לי שהגזמת קצת, צודק לגבי וינגייט אבל לא לגבי קרוספיט. אני לא מוסמך קרוספיט עדיין ואין לי מושג אם ראית את הסילבוס של ההכשרה הראשונה או האחרות הקיימות. ההבדל בין שתי ההסמכות היא בחלק הפרקטי, יעידו על כך הרבה ממאמני קרוספיט שעברו לשיטה הזו מתוך ההסמכות המקובלות בארה"ב (ראיונות וכתבות). המקרה החזק ביותר הוא של ריפ שלדעת הרוב פה הוא האסמכתא בנושא משקולות, שהחזיר את תעודת המאמן שלו

http://media.crossfit.com/cf-video/RippetoeCSCSResignation.pdf

ההבדל הגדול הוא התכלס, לי יש ידידה שהוסמכה כמדריכת כושר בוינגייט ועברה מה שנקרא שעות סטאז' בחדר כושר. לפי התיאורים שלה רמת ההתייחסות והמעשיות שיש בהסמכות של קרוספיט עולה על זה בהרבה.
הקבלה למשל מעולם אחר לגמרי, אני למדתי לתואר ראשון כמהנדס תקשורת. הקשר בין מה שלמדתי במהלך 4 שנים לתואר, אפסי לבין מה שלמדתי בשנה בעבודה מעשית בשטח ובהדרכות מבעלי נסיון.
לגבי הדיון האם מבוגרים עושים קרוספיט או לא, אני חוזר על המשפט שצוטט פה ף
constantly varied functional movements done at high intensity
מי אמר שהאימונים שנעשים למבוגרים ע"י מאמני קרוספיט, הם לא קרוספיט הרי בבסיסם הם עובדים לפי אותם עקרונות. רק הפונקצויונליות שצריך אדם מבוגר שונה מזה של בן 17. אותו בן 17 או יותר עובד ומתאמן ואם ימשיך בכך יראה שבגיל 70 יוכל להמשיך בזה וגם לא תהיה לו בעיה לתפקד. זה המימד השלישי של קרוספיט, כפי שהוסבר בהרצאה של גלסמן.
חוץ מזה תגידו את זה לבחור הזה שהוא בן 70
http://crossfitbrooklyn.typepad.com/crossfit_brooklyn/jacinto.html

http://www.youtube.com/watch?v=znxXTf9svfU

דרך אגב השתתף במשחקים שנה שעברה

אני מסכים איתך לגבי הכל. יש רק בעיה אחת: ההכשרה של קרוספיט היא אולי מלאה בחומר טוב, אבל היא לא דורשת ממך כלום. אתה תקבל את התעודה בלי קשר למה שעשית בהכשרה. תקן אותי אם אני טועה.

רק לשם הפרוטוקול :
מדריך דניס הישרדות מגיל 16 (מאסטר ישראל מזור)
מדריך לוט"ר + לוחם בסיירת גבעתי
מאמן ספינינג 8 שנים (כוכב 4)
מאמן חדר כושר משנת 2002
בעלים של lazuz fitness club בגן יבנה כ-5 שנים ,שם הדרכתי בין היתר את הגירסה שלי לקרוספיט במשך השנה וחצי האחרונות.
מאמן קרוספיט level 1 .

מכל ההכשרות שעברתי ,ללא היסוס לשנייה ,קורס המדריכים של קרוספיט היה המקצועי,הפרקטי ,המעניין והמהנה ביותר.
אה,וגם היקר ביותר 😃 (טיסה + קורס + שהייה = 12 אלף ש"ח בשבוע...).
הקורס בוינגייט דרך אגב נותן רקע עיוני מצויין לקראת הקורס ,מה גם שלא ניתן להדריך בארץ בלעדיו.

נא לא לזלזל ,בהכשרות שאנשים הקדישו שנים והמון כסף כדי להשיג ,מה שעושים עם ההכשרות האלה - זה כבר דבר אחר.

במקום להיכנס אחד בשני כל היום ,אולי תנסו לקדם משהו בתחום ,כמו למצוא מישהו במדינה הזאת שמוכר ציוד מקצועי לקרוספיט!? כן ,אני יודע שאפשר לייבא לבד...

זה נכון לשלב I, לא נכון לשלב II. אחוזי העוברים בשלב II הוא בערך 25% אם אני לא טועה.

איזה ציוד ספציפי אתה מחפש?

איזה ציוד ספציפי אתה מחפש?

מוט מקצועי + באמפר פלייטס בתור התחלה.
כבר מצאתי מספיק מוטות סינים ב-400 ש"ח (זבל'ה)ומוטות סופר מקצועיים מאיגוד הרמת המשקולות
ב-900$ ...סט מקצועי מלא חדש עולה 15,000 ש"ח ,יד שנייה - 9,000.

אני מחפש משהו סביב 2000-3000 ש"ח לסט של 125 ק"ג.

זה נכון לשלב I, לא נכון לשלב II. אחוזי העוברים בשלב II הוא בערך 25% אם אני לא טועה.

אולי זה יפתיע חלק ממכם אבל רוב האנשים בקורס שלי (היינו 66) באו לקורס כהעשרה ,היו בחדר אולי 10 משתתפים שמתכוונים להתחיל / להמשיך לאמן ,ורק באו לקבל "אישור" שהם יודעים מה הם עושים.

מורן ,אתה צודק לחלוטין לגבי שלב 2 ,בגלל זה מחכים שנה שלמה ,משתפשפים ונוסעים לעבור את הקורס. יש רק דרך אחת ללמוד - ניסיון...

אני הייתי ממליץ בכל זאת לבדוק אופציה של הזמנה אחת גדולה מ- rogue. שיארזו לך הכל על משטח אחד או שניים וישלחו ארצה.

Back
למעלה תחתית