הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת קפאין

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם,

לפני כחודש וחצי הגיעה אליי קופסת כדורי קפאין. ניסיתי כדור, ראיתי שלא השפיע כלל והסקתי מיד שזה בגלל כמויות הקפה ששתיתי ביום באותה התקופה, סביבות 7 כוסות קפה שחור ביום.
כמובן שעשיתי הפסקה עם קפאין בצורה מוחלטת למשך מעט יותר מחודש, בלי קפה, בלי תה, בלי קולה, כלום!
ביום ראשון השבוע לקחתי כדור כחצי שעה לפני האימון, השפיע אבל לא בצורה מטורפת ולא ליותר מידיי זמן, הורגש דרייב נחמד כזה. בשלישי וחמישי נלקחו כדורים ומעבר לשירותים מיד אחרי האימון שום דבר לא הורגש. הגיוני?

כדורים של 200 מ"ג, משקל גוף - 80 ק"ג.

תודה רבה 😃

בזמן השתייה של הקפה שחור אתה זוכר איזה הרגשה ממש שונה אחרי ששתית?
כי גם אצלי אין איזה משהו מטורף, זה כולה קפאין.
האפקט עצמו הוא משהו שלא מרגישים, הקפאין מעודד הפרשה של אנזים שמפרק את רקמת השומן (HSL), וזה גורם לכמות גבוהה יותר של חומצות שומן לזרום בדם= יותר שומן נשרף כמקור אנרגיה בפעילות, בגלל זה הוא מומלץ לפני פעילות גופנית, במיוחד אינטרוולים שכוללים גם הפרשה די גבוהה של אדרנלין שמגביר את האפקט של שריפת שומן (כל הרעיון של "פרוטוקול השומן העיקש" בנוי על זה).

• פותח/ת השרשור
גם לאחר שתי כוסות של קפה שחור במכה לא הייתי מרגיש כלום. קפאין לעולם לא העיר אותי או משהו, פשוט הייתי בטוח שלאחר הימנעות כזו ארוכה מקפאין אני ארגיש את כל מה שהחבר'ה כאן מרגישים - קיק רציני, פורום, מרץ. אף אחד מהם לא הורגש היום.

לגבי היתרונות האירוביים שלו - אני מודע אליהם כמובן, אבל הייתי שמח גם משאר היתרונות. ואגב, אם ככה או ככה אני לא מרגיש דרייב מקפאין, אני יכול לחזור לשתות קפה שחור וההשפעה האירובית לא תיפגע? כי כרגע אני צורך קפאין אך ורק מהכדורים כדי למקסם השפעה אבל גם ככה אין השפעה אז... : /

ואגב, אם ככה או ככה אני לא מרגיש דרייב מקפאין, אני יכול לחזור לשתות קפה שחור וההשפעה האירובית לא תיפגע? כי כרגע אני צורך קפאין אך ורק מהכדורים כדי למקסם השפעה אבל גם ככה אין השפעה אז... : /

זה שאין השפעה, בעייתי להגיד, כי ההשפעה כמו שאתה מכיר היא בפירוק חומצות השומן וזה משהו שלא ממש אפשר להרגיש.
אפשר כמובן לשתות קפה שחור, פשוט כדורים יותר נוחים לחלק מהאנשים כי העניין הוא המינון ולהגיע עם קפה שחור לכמות קפאין שיש בכדורים זה אומר לפני אימון לשתות כוס עם איזה 2-3 כפיות קפה שחור וזה די הרבה.

• פותח/ת השרשור
לא הבנת את השאלה שלי. אני אסביר.

כדורים אני בכל מקרה אמשיך לקחת ע"מ לשמור על ההשפעה על פירוק חומצות השומן. הקטע הוא שכרגע אני לא צורך שום מקור קפאין אחר מלבד הכדורים ע"מ למקסם בתיאוריה את ההשפעה על הפוקוס. הבעיה שגם ככה הפוקוס שלי לא מושפע אז אני יכול להרשות לעצמי לחזור לשתות קפה שחור בשגרה. השאלה אם החזרה לשתיית קפה שחור מלבד הכדורים לא תפגע בהשפעה של הכדורים עצמם כתוצאה מהסתגלות של הגוף לקפאין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית