הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סרטון שעלול לעניין אתכם

שמאכלים בעלי אינדקס גלוקמי גבוהה מעדדים עליה של אניסולין והאינסולין גרם לרקמות שומן להיות חמדניות ולשחרר קצת שומן לתאים או משהו כזה
הטענה היא שבשל השמנת היתר ועודף האינסולין בגוף תאי השומן לא משחררים מזון לגוף, מה שגורר אכילה נוספות.
במילים אחרות אתה אוכל כי אתה שמן ולא שמן כי אתה אוכל.
חלק מהטענות בסרטון מעניינות אבל אני חייבת לציין שהרעיון סביב הפלאו לא ממש משכנע אותי, עדיין (לפחות עד שאמצא ארוחת בוקר פלאולית מתקבלת על הדעת 🍿 ).
פיסיולוגית האדם הוא יצור שמותאם לאכול צמחים לא פחות (אם לא יותר) מכפי שהוא מותאם לאכילת בשר והוא לא ממש צלה אנטריקוטים על המדורה. מרבית התזונה שלו התבססה על ציד של חיות קטנות וגם כך הוא היה מורעב עונות שלמות ונאלץ להשלים תזונה עם שורשים ופירות.
מצד שני הטענה לגבי עדיפות השומן מהחי על השומן הצמחי, מה שהם קוראים כ"הונאה הגדולה ביותר", בהחלט מצטיירת היום כ"הדבר הבא" בתזונה.
ולגבי הפחממות, ביום שאפתור את הסוגיה הזו... ממממ
כנראה שאסיים חיטוב!

הטענה היא שבשל השמנ היתר ועודף האינסולין בגוף תאי השומן לא משחררים מזון לגוף, מה שגורר אכילה נוספות.
במילים אחרות אתה אוכל כי אתה שמן ולא שמן כי אתה אוכל.
חלק מהטענות בסרטון מעניינות אבל אני חייבת לציין שהרעיון סביב הפלאו לא ממש משכנע אותי, עדיין (לפחות עד שאמצא ארוחת בוקר פלאולית מתקבלת על הדעת 🍿 ).
פיסיולוגית האדם הוא יצור שמותאם לאכול צמחים לא פחות (אם לא יותר) מכפי שהוא מותאם לאכילת בשר והוא לא ממש צלה אנטריקוטים על המדורה. מרבית התזונה שלו התבססה על ציד של חיות קטנות וגם כך הוא היה מורעב עונות שלמות ונאלץ להשלים תזונה עם שורשים ופירות.
מצד שני הטענה לגבי עדיפות השומן מהחי על השומן הצמחי, מה שהם קוראים כ"הונאה הגדולה ביותר", בהחלט מצטיירת היום כ"הדבר הבא" בתזונה.
ולגבי הפחממות, ביום שאפתור את הסוגיה הזו... ממממ
כנראה שאסיים חיטוב!
הטענה בפליאו היא לא שאסור לאכול צמחים, אלא שאסור לאכול שלושה סוגי מאכלים: דגנים, סוכרים(למרות שכמה פירות ביום זה בסדר) ושומן צמחי(נגיד שמן קנולה). מה שיוצא זה שאוכלים בעיקר מזון מהחי(בשר וביצים) מעט פירות ואגוזים והמון ירקות. הטענה של הפליאוליטים שהם לא פאנטים זה שהאדם נועד לאכול מזון מהחי וגם מזון צמחי, אבל לא מזון מעובד(לדוגמא לחם הוא מזון מעובד כי אי אפשר ללכת לקטוף חיטה ולאכול אותה כמו שהיא כי זה פשוט לא יתעכל, לעומת זאת בשר אפשר לאכול גם נא, עכשיו כשיש לנו אש זה מאוד לא מומלץ אבל תיאורטית זה אפשרי והבשר יתעכל)

הטענה בפליאו היא לא שאסור לאכול צמחים, אלא שאסור לאכול שלושה סוגי מאכלים: דגנים, סוכרים(למרות שכמה פירות ביום זה בסדר) ושומן צמחי(נגיד שמן קנולה).
התכוונתי שהנחת המוצא של הפליאו היא שהאדם הוא קרניבור מטבעו ופיזיולוגית זה לא ממש נכון.

התכוונתי שהנחת המוצא של הפליאו היא שהאדם הוא קרניבור מטבעו ופיזיולוגית זה לא ממש נכון.
הנחת המוצא היא שהאדם הוא אוכל כל. אף תומך פליאו שמבין בזה לא טוען שלא אוכלים ירקות ופירות ואפילו להפך, בהרבה מקומות אפילו אומרים שהירקות הם המרכיב הכי חשוב בפליאו.

אף תומך פליאו שמבין בזה לא טוען שלא אוכלים ירקות ופירות ואפילו להפך, בהרבה מקומות אפילו אומרים שהירקות הם המרכיב הכי חשוב בפליאו.
לפני 19 דקות
מסכימה.

אז עם אני רוצה קצט להוריד הקצב של חילוף החומרים אז אני פשוט צריך להעלות את רמות האינסולין?

אז עם אני רוצה קצט להוריד הקצב של חילוף החומרים אז אני פשוט צריך להעלות את רמות האינסולין?
אני הבנתי מהסרטון הפוך. ברגע שאתה אוכל סוכרים הסוכר בדם נגמר מהר ואז אין אנרגייה לתאים והחילוף חומרים מואט. זה גם מסתדר עם זה שכשמורידים פחמימות זה עוזר להרזיה. אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון..

אני הבנתי מהסרטון הפוך. ברגע שאתה אוכל סוכרים הסוכר בדם נגמר מהר ואז אין אנרגייה לתאים והחילוף חומרים מואט. זה גם מסתדר עם זה שכשמורידים פחמימות זה עוזר להרזיה. אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון..
כן זה הייתה השאלה שלי עם עלייה ברמת האינסולין בדם גורמת להאטת חילוף החומרים

כן זה הייתה השאלה שלי עם עלייה ברמת האינסולין בדם גורמת להאטת חילוף החומרים
אז אני חושב שהתשובה היא כן. עכשיו קראתי שוב את השאלה שלך קודם פשוט משהו עם הניסוח בלבל אותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית