הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מעניין על מאזן קלורי - האם הנאמר בו נכון?

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
חייב לציין שרוב הנאמר בסרטון הזה נשמע לי די הגיוני, אבל אני לא באמת מבין מספיק בשביל לדעת אם זה נכון או לא. מה אתם חושבים?

• פותח/ת השרשור
יש הרבה מקרים שמאמנים קיבלו ביקורת חיובית. מלא פעמים נתנו הפניה לסרטונים של מאמנים שאנחנו סומכים על הדעות שלהם. פשוט יש גם הרבה שפשוט לא יודעים על מה הם מדברים
ישראלים? לא ראיתי פה בפורום.

הסיבה לזה היא שבישראל אפשר לספור על כף יד אחת את המאמנים הבאמת טובים שמחזיקים בידע באמת עמוק מעבר ללהגיד למישהו "תעשה SS/טקסס" וללמד סקוואט, בנץ' ודדליפט ברמה יותר מבסיסית.

• פותח/ת השרשור
הסיבה לזה היא שבישראל אפשר לספור על כף יד אחת את המאמנים הבאמת טובים שמחזיקים בידע באמת עמוק מעבר ללהגיד למישהו "תעשה SS/טקסס" וללמד סקוואט, בנץ' ודדליפט ברמה יותר מבסיסית.
או זה, או שאנשים פה מאוד ביקורתיים. כי גם אם מאמן לא סופר תותח, הוא עדיין יכול להיות בסדר ולא "ליצן" או "מאמן גרוע".
הכוונה שלי, היא שאני לא מצפה לראות בהכרח ביקורת חיובית ופרגונים לכל מאמן, אבל באמת שלא מצאתי מאמן ישראלי (חוץ ממאמנים שהם חברי הפורום), שלא קטלו אותם כאן, וחיפשתי כאלה.
ואגב, אני באמת לא מבין את זה. הרוב הגדול של המאמנים בארץ עברו את ההכשרה שלהם בוינגייט, לא? ממה שאני יודע, ההכשרה שם נחשבת לרצינית ואיכותית. איך זה המצב?

אם זה רק זה אז עוד בסדר, אבל הם מוכרים את השיטה שלהם.
כמו שאני שונא חברות תוספים שמוכרים תמצית תה בקופסה נוצצת עם הבטחות ב250 שקל ככה אני לא אוהב אנשים שמוכרים את הסוד לרדת במשקל בעזרת גימיקים ושטויות.
אתה רוצה למכור ליווי אישי ותפריט מותאם ומה שלא יהיה? באהבה, רק אל תעבוד על אנשים שלא תמיד מבינים שהאמת נמצאת רק אצלך.
הם נתנו את השיטה שלהם בחינם.
הם נתנו את כל התאוריה שלהם בסרטון.
תמורת תשלום הם ילוו אותך ויתנו לך רעיוניות לתפריטים בסך הכל.
לא רואה שום דבר שרלטני בזה.
יש המון הערכה למאמנים טובים מהארץ ומחול כאן, הבעיה שבתחום הזה יש הרבה שמוכרים חלומות ושקרים ואני שמח שיש מקום כמו כאן שמביא קצת את האמת בלי אינטרסים(חוץ ממייק שבקושי פעיל אני לא רואה איך מישהו מרוויח מהפורום הזה)
ביקורת זה דבר חשוב.
אבל יש דרך להעביר אותה.
אין צורך להחפיש אנשים בגלל שאתה סבור אחרת מהם.
הביקורת שלנו עוזר להמון אנשים, אך מאידך גם לא תמיד מדויק.
אני מאוד מעריך את הדעות וממש מעניין אותי העיסוקים שלך, בשיא הכנות, אבל אתה מציג את זה כדרך שלך ולא מנסה להגיד שזו האמת היחידה ולכן לדעתי אין עם זה שום בעיה.
תודה על ההתענינות, אבל כמו שאמרתי, אני לא מעוניין בשורות של ביקורת עלי.
אני אמנם אוהב לחשוב על עצמי כאדם פתוח לדעות של אחרים ולא חושב שיש לי אף פעם את האמת האבסלוטית.
אבל קיימתי כאן דיון ארוך על דת ואמונה כאן בפורום.
בוא נגיד שההיתי די במיעוט כאן בפורום האגנוסטי הזה (או בתרגום חופשי "חסר ידע" 😉).
הדעה שלי על אנזימים לא מקובלת בקונצנזוס המדעי, אך אני סבור שבירקות חיים יש אנזימים חיוניים לנו.

כל הקטע עם "יראת המחקר" שגוי בעיני.
ולפעמים "פסילת מחקר" על ידי הקונצנזוס לא תמיד נכונה בעיני.
ושנסיון אישי שווה לפח ורק עכבר מעבדה יכול להוכיח משהו, הוא אווילי לדעתי.
הצדיק כתב מאמר ארוך על מחקרי ספורט כמה הם מעוותים ושגויים.
ולדעתי גם הרבה מחקרי בריאות.

לדעתי לא רק המחקר מעצב את הרפואה, אלא הרפואה מעצבת את המחקר.

אז דעותי לא עולות בקנה אחד עם דעות חברי הפורום כאן, אני שומר את ההזויים יותר לעצמי כרגע.
ביקורת זה דבר קשה, ולעיתים פוגעני ולא מוצדק. לפעמים אנשים מבקרים אנשים אחרים כי קל להם, וככה הם מתחמקים מאחריות של למצוא פגמים בעצמם.

אבל את האמת, אני יותר מפחד מהצד השני.
האנשים שמאמינים להכל
"צריך ראש פתוח, אך לא מידי שהשכל נופל ממנו" משפט מפורסם שאני לא זוכר את הממציא שלו.
שאם מישהו אומר להם שתה ייניאנג ירפא אותם ממחלה סופנית והרפואה המודרנית היא שקר, הם ינטשו את התרופות בשמחה ויעשו כדבריו, כי יש לו "ניסיון מוכח".
אני בחרתי בדרך כזאתכשהייתה לי מחלה קשה.
עזבתי את הרפואה המוכחת, כשבעיני היא כישלון בהרבה מקרים ומחלות.
ועברתי לרפואה אלטרנטיבית שהוציאה אותי מנכות לאליפויות.
זה אולי מפחיד לחשוב שאולי הרפואה היא לא הטיפול המושלם, אך אולי היא לא.
האנשים שמוצאים את עצמם בגיל 40 חברים 20 שנה באיזו כת שהם אפילו לא יודעים את השם של המנהיג. אנשים שמגלים רק מאוחר מדי שהם עשו נזק בלתי הפיך לעצמם שהם לא יוכלו לתקן.
אתה מכיר מישהו כזה?
זה יותר נשמע כמו פחד חסר ביסוס מאשר משהו סביר.
אך במקרים כמו "הפחמימות הן האויב!" אשר לשם המדע כבר הגיע וביסס את מעמדו, אפשר לטעון בנקל שאין אמת בדבר (שאף יכול לפגוע באנשים מסוימים) על-פי מחקרים ומטא אנליזות שבוצעו.
עם זה אני מסכים.
אבל יש מצב שעדיין הם מצליחים לעזור לאנשים להרזות, וזה בסדר.
ולא, הרופאים לא מסתירים מהציבור שום דבר. נמאס לי כבר לשמוע את זה.
לדעתי דווקא כן.
כל העסק עם הקנאביס הרפואי מסריח לגמרי.
שלא תזכה להיות מטופל רציני אף פעם, אבל יש דברים מאוד מסריחים ברפואה מלבד השחצנות והחוסר התחשבות בהרבה מקומות ותחומים לפחות ברפואה הישראלית.
קח רק את המקרה של בית חולים הדסה לפני 7 שנים(הייתי מאושפז בזמנו).
ליין נורטון דיבר על זה מספר פעמים גם לאחרונה. זה שלא ספרת קלוריות לא אומר שלא עזרת להם להגיע למשוואה קלוריות יוצאות>קלוריות נכנסות, פשוט אפשר להגיע לזה גם בלי לספור, הפיזיקה לא השתנתה.
זה בדיוק הנקודה שלי.
אני אכן חושבים שהרבה מהדברים שהם אמרו שטויות בדומה לצום לסירוגין.
אך בעיני יש מצב שהדרך שלהם עוזרת לאנשים להרזות.
והדבר היחיד בעיני שיותר חשוב מלעזור לאנשים עם המשקל זה למצוא פיתרון לסרטן וסוכרת.
ואגב, אני באמת לא מבין את זה. הרוב הגדול של המאמנים בארץ עברו את ההכשרה שלהם בוינגייט, לא? ממה שאני יודע, ההכשרה שם נחשבת לרצינית ואיכותית. איך זה המצב?
לצערי לא.

אני בחרתי בדרך כזאתכשהייתה לי מחלה קשה.
עזבתי את הרפואה המוכחת, כשבעיני היא כישלון בהרבה מקרים ומחלות.
ועברתי לרפואה אלטרנטיבית שהוציאה אותי מנכות לאליפויות.
זה אולי מפחיד לחשוב שאולי הרפואה היא לא הטיפול המושלם, אך אולי היא לא.
עם כל זה שהתרופות לא עזרו וכל זה, אתה עדיין טיפלת בעצמך בצורה שגם הרפואה מגדירה כטובה, אם כי לא "האידיאלית".
בסופו של דבר אתה עושה בחירות תזונתיות נבונות והתזונה שלך מורכבת מהכל מהכל ואיך בה חוסרים.
אתה אמנם נטשת טיפול, אבל לא עברת לטיפול "חדשני" חסר ביסוס.
יש הגיון מאחורי זה, וזה ריפא אותך.
לא עברת לאכול תפוחים בלבד כל חייך (שזה דבר קיצוני לעשות).
אין לי שום בעיה עם דרכי טיפול לא קונבנציונליות, וספציפית בנושא של מחלות במערכת העיכול הדבר הכי טוב הוא להתרכז ברפואה מונעת, ובבחירות תזונתיות טובות (שמתאימות למצב) במקום לטפל בהכל בתרופות.
אתה ניסית כמה דיאטות, והגעת בסוף לזאת שהכי עוזרת לך.
הורדת והוספת דברים לתפריט בעצמך, ובדקת מה עושה לך טוב ומה לא. זה גם מה שדיאטן אמור לעשות ביחד עם מטופל.
אז אמנם הדיאטנים שהיית אצלם לא עזרו לך כל כך, אבל אם היית הולך לדיאטנים אחרים יכול להיות שהיית מקבל טיפול הרבה יותר טוב.

בגלל זה לדעתי הסיפור שלך לא מייצג נטישה של הרפואה הקונבנציונלית. משום שהרי ממילא השינוי היה צריך לבוא ממך.

יש לי אבנים בכליות. כן, כבר מילדות.
אני לא מאשים את הרפואה המודרנית בכך שהיא לא מעלימה לי את הבעיה.
אני יודע שאין תרופות קסם, ושיש מזונות שמעודדים יצירת אבנים ומזונות שיכולים למנוע זאת.
אני יודע שיש "תרופות" שאולי ימנעו את יצירת האבנים ואני בוחר לא לקחת אף אחת מהן כי בעיניי הן לא באמת עוזרות ולא שוות את המחיר.
בעיניי הכל מתחיל מתזונה ונגמר בתזונה.
אבל אני עדיין לא מאשים את הרפואה בכך שיש לי אבנים, כי בכל פעם שאחת מהאבנים הנוצרות גדולה מדי אני הולך לטיפול בשביל לרסק אותה, וזה מצליח.
למרבה המזל אני כבר כמעט 5 שנים ללא אף אבן, כשהסיכויים שזה היה אמור לקרות כבר הם 50%.
אני לא יודע, אני לא מרגיש שום כאב.
לא מזמן עשיתי אולטרה-סאונד. לא היה כלום.
מעניין למה.

עם כל זה שהתרופות לא עזרו וכל זה, אתה עדיין טיפלת בעצמך בצורה שגם הרפואה מגדירה כטובה, אם כי לא "האידיאלית".
בסופו של דבר אתה עושה בחירות תזונתיות נבונות והתזונה שלך מורכבת מהכל מהכל ואיך בה חוסרים.
אתה אמנם נטשת טיפול, אבל לא עברת לטיפול "חדשני" חסר ביסוס.
יש הגיון מאחורי זה, וזה ריפא אותך.
לא עברת לאכול תפוחים בלבד כל חייך (שזה דבר קיצוני לעשות).
אין לי שום בעיה עם דרכי טיפול לא קונבנציונליות, וספציפית בנושא של מחלות במערכת העיכול הדבר הכי טוב הוא להתרכז ברפואה מונעת, ובבחירות תזונתיות טובות (שמתאימות למצב) במקום לטפל בהכל בתרופות.
אתה ניסית כמה דיאטות, והגעת בסוף לזאת שהכי עוזרת לך.
הורדת והוספת דברים לתפריט בעצמך, ובדקת מה עושה לך טוב ומה לא. זה גם מה שדיאטן אמור לעשות ביחד עם מטופל.
אז אמנם הדיאטנים שהיית אצלם לא עזרו לך כל כך, אבל אם היית הולך לדיאטנים אחרים יכול להיות שהיית מקבל טיפול הרבה יותר טוב.
אני לא סבור שהיה דיאטן שיכל להדריך אותי בדרך שהלכתי, ותאמין לי שהייתי אצל הטובים.
אני משייך את עיקר הטיפול שלי בתוספים שלקחתי (וויטמינים, מינרלים וצמחים).
התזונה הייתה טובה, היא די עזרה לי גם לבד, אך אחרי שנה עם פחות או יותר רק תזונה טובה, התחלתי להיכנס יותר לצמחים ותוספים, ושם הגיע הישועה באמת.
התזונה שלי הייתה מבוססת על עיקרון אלטרנטיבי שמאמין שבמזון חי יש אנזימים שעוזרים לגוף ומעניקים לו "חיים".
זה דבר שמעורר גיחוך אצל כל דיאטן.
הטענה אומרת שהרי קטניות וגרעינים הם דברים קשים לעיכול. זה מושג שכל חולה מעיים רציני צריך לדעת.
אך ברגע שמנביטים אותם, אפשר לעכל אותם.
זה בגלל שיש בהם מעקבי אנזימים כעשהם לא מונבטים.
כשבולעים גרעין שלם, הוא יצא שלם בשירותים כי יש חומר בגרעין שמונע מהאנזימים של מערכת העיכול שלנו לפרק אותו. אבל ברגע שהוא מונבט, יורד מעכבי האנזימים, ובמקום הוא אחד המזונות הכי עשירים באנזימים, הרי יש בו פוטנציאל לצמח שלם.

עוד לא מצאתי טענה מניחה את הדעת למה יש הבדל בקלילות העיכול של מונבטים במדע.
אך קסם לי לגלות הסבר ממש מפורט בתחום האלטרנטיבי, למרות שהרפואה טענה שזה גיחוך ללא הסבר.
וזה היה אחד העקרונות שאני חי עליהם, ולא רק שהעיקרון הזה טוען שהמזון יתעכל יותר טוב, אלא גם החלבון ינוצל יותר טוב, וזה יתרום לאימונים.
זה בעיקר הסיבה שאני ענק על מיצים טריים.
בגלל זה לדעתי הסיפור שלך לא מייצג נטישה של הרפואה הקונבנציונלית. משום שהרי ממילא השינוי היה צריך לבוא ממך.
זה נכון ולא נכון. אני אסיר תודה לרפואה המודרנית שהצילה לי את החיים עוד לפני שהיה לי מספיק ידע בכלל. והיא מצילה חיים כל הזמן.
אבל אם לא היו שמים אותי בכלא, הייתי יוצא באופן פומבי שהדרך לטפל במחלות כרוניות רבות זה לנטוש את התרופות ולטפל בדרכים אלטרנטיביות.
יש לי אבנים בכליות. כן, כבר מילדות.
אני לא מאשים את הרפואה המודרנית בכך שהיא לא מעלימה לי את הבעיה.
אני יודע שאין תרופות קסם, ושיש מזונות שמעודדים יצירת אבנים ומזונות שיכולים למנוע זאת.
אני יודע שיש "תרופות" שאולי ימנעו את יצירת האבנים ואני בוחר לא לקחת אף אחת מהן כי בעיניי הן לא באמת עוזרות ולא שוות את המחיר.
בעיניי הכל מתחיל מתזונה ונגמר בתזונה.
אבל אני עדיין לא מאשים את הרפואה בכך שיש לי אבנים, כי בכל פעם שאחת מהאבנים הנוצרות גדולה מדי אני הולך לטיפול בשביל לרסק אותה, וזה מצליח.
למרבה המזל אני כבר כמעט 5 שנים ללא אף אבן, כשהסיכויים שזה היה אמור לקרות כבר הם 50%.
אני לא יודע, אני לא מרגיש שום כאב.
לא מזמן עשיתי אולטרה-סאונד. לא היה כלום.
מעניין למה.
מצטער לשמוע, אבנים זה משהו ממש כואב אומרים.
אני לגמרי מסכים איתך שתזונה משחקת תפקיד עצום, ושכנראה התרופות עושות יותר נזק מתועלת פעמים רבות.
צריך לשקול את הנזק לעומת התועלת. אני לא מתנגד לתרופות באופן גורף אף פעם.

אבל אולי ההבדל בינינו זה שאם חלילה הייתי במצב שלך, כנראה הייתי לומד את הגישה האלטרנטיבית, ומיישם כמה דברים מהם גם כן, כמו צמחי מרפא שונות ואולי תוספים שונים.

אז לסיכום, אני לא היפי שחי על אנרגיות מהשמש (אם כי זה בהחלט תאוריה מעניינת שהוציאה מהקשר) שמאמין לכל קוספירציה נגד המדע בכלליות.
אך גם לא מאמין אמונה עיוורת באנשים שכל הפרנסה שלהם תלויה במחלות שלי.
אם רק היית יודע איך עובד חלוקת התרופות בארץ ובעולם.
אני הייתי צריך לסבול שלוש חודשים על תרופה מסוכנת עם סיכוי הצלחה נמוך (שבמקרה שלי לא עזרה בכלל רק עשתה המון תופעות לואי, ונשארתי עם זה שלוש חודשים כי צריך להפסיק בהדרגה) במקום תרופה בטוחה עם סיכוי הצלחה כמעט של 100%, כי זה הפורצדורה הרפואית.
וזה נכון אצל אפלפסיה שצריכים לנסות הכל לפני שיקבלו קנאביס לדוגמה.
וכששמעתי איך משרד הבריאות עושה החלטות אלו, על סמך מה שהם חושבים שהורים ירצו לשלם, וטענות מגוכחות מעין אלו, הבנתי הכל.
למה לא יכלו לתת לי את האופציה להחליט כמה אני מוכן לשלם על תרופה, פשוט שערוריות.

אצל אוטיזם, מרעילים את הילד עד שהוא כבר מצב שהוא לא יכול להמשיך עם התרופות שלו וצריך להחליף באחרות.
וכמו שכל חולה מקצוען יודע, ניתוח כמעט תמיד מוביל לעוד ניתוח.

אתה לא יודע עד כמה רופאים תלויים בחברות התרופות, ולא מתוך רוע לב, אלא מבורות.
אם היית אצל פרופסורים, תמיד תראה חוברת שמשווקת תרופה כזאת או אחרת במשרד שלהם, וחלק מאוד גדול מהתרופות נותנות אחוז לרופא שנותן מרשם לתרופה הזאת למטופלים.

אז להגיד שאני מסכים עם הרפואה המודרנית לא תהיה שקר גמור, אך רחוקה מן האמת עדיין.

הם נתנו את השיטה שלהם בחינם.
הם נתנו את כל התאוריה שלהם בסרטון.
תמורת תשלום הם ילוו אותך ויתנו לך רעיוניות לתפריטים בסך הכל.
לא רואה שום דבר שרלטני בזה.
אני לא רואה את זה ככה, לי זה נראה כמו הצצה קטנה שכדי באמת לדעת הכול תצטרך לשלם.
אולי אני מגזים.

אין צורך להחפיש אנשים בגלל שאתה סבור אחרת מהם.
אני לא חושב שהכפשתי אותם.
אבל מצד שני יש לי בעיה עם אנשים שקובעים דברים כאלה בגלל מה שזה גורם לציבור, זה באמת מחליא אותי לראות נשים(בעיקר) נמנעות מפחמימות/לאכול אחרי 6/מזון שמעלה אינסולין.
באמת זה כל כך כואב לי לראות את זה, אנשים פשוט סובלים יום אחרי יום בגלל אנשים כאלה שממציאים שיטות למכור בעיקר שקרים.
אולי כי אני חווה את זה באופן אישי מאנשים, ושוב בעיקר נשים, שפשוט מאמללים לעצמם את החיים בגלל שיטות כאלה שמבוססות על חצאי אמת במקום לחיות ולאכול כמו שצריך.
זה פשוט קוסם לאנשים הקיצורי דרך, "60 יום להורדת 30 קילו!" ולכן זה מוכר כל כך טוב וזה מה שאנשים כאלה משתמשים בו.

תודה על ההתענינות, אבל כמו שאמרתי, אני לא מעוניין בשורות של ביקורת עלי
לי אישית חבל.

אז דעותי לא עולות בקנה אחד עם דעות חברי הפורום כאן, אני שומר את ההזויים יותר לעצמי כרגע.
שוב חבל, אני חושב שיש מקום לכל דעה(מן הסתם שכנראה תהיה ביקורת לכל דעה לכן זאת החלטה שלך אם לפרסם אותה)

עם זה אני מסכים.
אבל יש מצב שעדיין הם מצליחים לעזור לאנשים להרזות, וזה בסדר.
לדעתי לא, המחיר שהם משלמים על דברים כאלה הוא נורא לדעתי.

לדעתי דווקא כן.
שלא תזכה להיות מטופל רציני אף פעם, אבל יש דברים מאוד מסריחים ברפואה מלבד השחצנות והחוסר התחשבות בהרבה מקומות ותחומים לפחות ברפואה הישראלית.
מסכים איתך בחלק מזה, זה הרבה פעמים פוליטיקה וכסף ועסקים. כמו כל תחום אחר, הרופאים הם לא מושלמים.

ושכנראה התרופות עושות יותר נזק מתועלת פעמים רבות.
צריך לשקול את הנזק לעומת התועלת. אני לא מתנגד לתרופות באופן גורף אף פעם.
אני מסכים לזה, היום תרופות הופכות להיות כמו טיקטק.
אני למשל לא לוקח משככי כאבים(אקמול וחבריו) מהסיבה הפשוטה שזה פשוט מעלים את הסימפטום ולא "מרפא" שום דבר, אם כואב לי הראש אז כנראה שלא שתיתי, הייתי בשמש, לא אכלתי, לא ישנתי, אני בלחץ או כל סיבה אחרת ואני מתקן אותה לפני שאני רץ לכדורים.
היום לצערי המצב הפוך, לאנשים כואב הראש 3 פעמים בשבוע אז הם פשוט לוקחים אקמול, ואחרי זמן הוא לא עוזר אז הם לוקחים 2 או כדור חזק יותר במקום לטפל בבעיה עצמה שפשוט יפתור הכול.
כמובן שזה לא גורף אבל אני מאמין שאורח חיים בריא יכול למנוע הרבה מהתרופות שאנשים לוקחים אבל מצד שני יש תרופות שחייב לקחת במקרים אחרים.

אך גם לא מאמין אמונה עיוורת באנשים שכל הפרנסה שלהם תלויה במחלות שלי.
אם רק היית יודע איך עובד חלוקת התרופות בארץ ובעולם.
זה בדיוק מה שהיה בסרטון.
וכן אני יודע מעט איך עובד שוק התרופות שעובדות בעיקר לשמר מצב קיים לאורך זמן ולא לפתור מהשורש כי זה יותר רווחי.

וכששמעתי איך משרד הבריאות עושה החלטות אלו, על סמך מה שהם חושבים שהורים ירצו לשלם, וטענות מגוכחות מעין אלו, הבנתי הכל.
זה כבר פוליטיקה ואינטרסים, אחת הסיבות שאני מאוד מאמין בשוק כמה שיותר חופשי, כדי לקחת כמה שיותר כוח מאנשים שיש להם מה להרוויח מהכוח הזה.

אתה לא יודע עד כמה רופאים תלויים בחברות התרופות, ולא מתוך רוע לב, אלא מבורות.
אם היית אצל פרופסורים, תמיד תראה חוברת שמשווקת תרופה כזאת או אחרת במשרד שלהם, וחלק מאוד גדול מהתרופות נותנות אחוז לרופא שנותן מרשם לתרופה הזאת למטופלים.
מסכים.

אני לא חושב שהכפשתי אותם.
אבל מצד שני יש לי בעיה עם אנשים שקובעים דברים כאלה בגלל מה שזה גורם לציבור, זה באמת מחליא אותי לראות נשים(בעיקר) נמנעות מפחמימות/לאכול אחרי 6/מזון שמעלה אינסולין.
באמת זה כל כך כואב לי לראות את זה, אנשים פשוט סובלים יום אחרי יום בגלל אנשים כאלה שממציאים שיטות למכור בעיקר שקרים.
אולי כי אני חווה את זה באופן אישי מאנשים, ושוב בעיקר נשים, שפשוט מאמללים לעצמם את החיים בגלל שיטות כאלה שמבוססות על חצאי אמת במקום לחיות ולאכול כמו שצריך.
זה פשוט קוסם לאנשים הקיצורי דרך, "60 יום להורדת 30 קילו!" ולכן זה מוכר כל כך טוב וזה מה שאנשים כאלה משתמשים בו.
לא התכוונתי אליך ספציפית, ואני מתנצל אם היה נראה שהתכוונתי שהחפשת.

אני מבין שזה נושא טעון עבורך, ושאתה רואה בהם נסיון לרמאות.
וכל הכבוד שאתה מביע ביקורת, אין לי משהו נגד ביקורת.
אך לי לא היה ביקורת עליהם, וציינתי עובדה שלפעמים קל לחלק ביקורת.

אבל עם כל זה, אם אתה מרגיש שיש לך סיבה חשובה לעשות זאת, בוודאי שזה נכון ומומלץ לעשןת זאת.
מסכים איתך בחלק מזה, זה הרבה פעמים פוליטיקה וכסף ועסקים. כמו כל תחום אחר, הרופאים הם לא מושלמים.

אני מסכים לזה, היום תרופות הופכות להיות כמו טיקטק.
אני למשל לא לוקח משככי כאבים(אקמול וחבריו) מהסיבה הפשוטה שזה פשוט מעלים את הסימפטום ולא "מרפא" שום דבר, אם כואב לי הראש אז כנראה שלא שתיתי, הייתי בשמש, לא אכלתי, לא ישנתי, אני בלחץ או כל סיבה אחרת ואני מתקן אותה לפני שאני רץ לכדורים.
היום לצערי המצב הפוך, לאנשים כואב הראש 3 פעמים בשבוע אז הם פשוט לוקחים אקמול, ואחרי זמן הוא לא עוזר אז הם לוקחים 2 או כדור חזק יותר במקום לטפל בבעיה עצמה שפשוט יפתור הכול.
כמובן שזה לא גורף אבל אני מאמין שאורח חיים בריא יכול למנוע הרבה מהתרופות שאנשים לוקחים אבל מצד שני יש תרופות שחייב לקחת במקרים אחרים.

זה בדיוק מה שהיה בסרטון.
וכן אני יודע מעט איך עובד שוק התרופות שעובדות בעיקר לשמר מצב קיים לאורך זמן ולא לפתור מהשורש כי זה יותר רווחי.

זה כבר פוליטיקה ואינטרסים, אחת הסיבות שאני מאוד מאמין בשוק כמה שיותר חופשי, כדי לקחת כמה שיותר כוח מאנשים שיש להם מה להרוויח מהכוח הזה.

מסכים.
אנחנו בסך הכל די מסכימים.

היו לא מעט, אבל כמו שיוגב אמר, כמות המאמנים הטובים בישראל נמוכה מאוד, והכמות שחולקת מידע חינם עם הציבור באמת ידוע לי על אולי 3-4, ומתוכן אלה שעושים את זה בצורה מושקעת כמו בסרטון, אולי 1-2.

וינגייט היום לא נחשב איכותי, הוא נחשב סטנדרט מינימלי

זה בגלל שקנאביס הוא הצמח עם הכי הרבה פוליטיקה בעולם. ברגע שפוליטיקה נכנסה לעניין עובדות עפו מהחלון.
פוליטיקה גם גורמת לסטיגמה קשה, ומה לעשות, רופאים לא חסינים מסטיגמה, ויכולים להאמין לשטויות.
והפוליטיקה גם מגבילה בקטע מטורף את המחקר הרפואי של קנאביס, לכן תוצאות מחקר איכותיות קשה לקבל.
השילוב של לא מספיק הוכחות מחקריות על היעילות הרפואית של קנאביס, ביחד עם פחד שהוא יגרום ליותר נזק מתועלת, גורם לפחד וחוסר יכולת לרשום קנאביס לחולים.

זה בדיוק הנקודה שלי.
אני אכן חושבים שהרבה מהדברים שהם אמרו שטויות בדומה לצום לסירוגין.
אך בעיני יש מצב שהדרך שלהם עוזרת לאנשים להרזות.
יש הרבה שיטות כדי לרדת במשקל, אפשר צום לסירוגין, טבעונות, קרניבוריות, או כל שטות אחרת. אף שיטה לא טובה יותר מאחרת, וכל עוד התוצאה הסופית היא גרעון קלורי, אז זה בסדר גמור (רק מאספקט של ירידה במשקל, כל השאר כבר דורש יותר חשיבה). בסרטון שלהם הם טוענים שיש רק דרך אחת יעילה באמת, וזו או הטעיה מכוונת, או חוסר ידע, אבל מה שבטוח, לא מועבר כאן מידע נכון.

עוד לא מצאתי טענה מניחה את הדעת למה יש הבדל בקלילות העיכול של מונבטים במדע.
אני לא מתיימר להיות בעל המון ידע בנושא, אבל כן יש הסברים מדעיים.
זרעים יש להם מאגרי מזון דחוסים מאוד כדי להכין אותם לנבוט ולצמוח, הם כל כך דחוסים שבני אדם, שלא מיועדים לאכול זרעים, לא יכולים לעכל אותם (לעומת חיות שכן מיועדות לאכול זרעים כמו מכרסמים וציפורים), זה בגלל שאין לנו את האנזימים הדרושים לכך.
לעומת זאת בזרע עצמו כן יש את האנזימים הדרושים, וכשהם נמצאים בסביבה לחה האנזימים מופעלים ומתחילים לפרק את מאגרי האנרגיה האלה לרמה זמינה יותר כדי שהצמח יוכל להשתמש באנרגיה, אבל זה גם מגיע לרמה של פירוק שבני אדם יכולים להסתדר איתה.

אני הייתי צריך לסבול שלוש חודשים על תרופה מסוכנת עם סיכוי הצלחה נמוך (שבמקרה שלי לא עזרה בכלל רק עשתה המון תופעות לואי, ונשארתי עם זה שלוש חודשים כי צריך להפסיק בהדרגה) במקום תרופה בטוחה עם סיכוי הצלחה כמעט של 100%, כי זה הפורצדורה הרפואית.
אם הייתה תרופה שיעילה ב-100% היא הייתה תרופת הבחירה. היא עבדה ב-100% עליך, במדגם של 1 מתוך 1, אבל כנראה שאין מספיק הוכחת יעילות כדי שזו תהיה תרופת הבחירה, או יותר נכון, מה שעבד לך עובד, אבל על פחות אנשים מאשר התרופה האחרת, שעובדת על יותר אנשים. צריך לזכור שאף פעם לא מדובר על אחוז הצלחה של 100% מהאנשים או 0%, זה לא שחור או לבן, יש מה שיעבוד לרוב האנשים ומה שיעבוד לפחות.

אני לא רואה את זה ככה, לי זה נראה כמו הצצה קטנה שכדי באמת לדעת הכול תצטרך לשלם.
אולי אני מגזים.
אני מסכים.
כשבעל מקצוע מסבך את העניין, הוא יוצר אצל הלקוח תלות בו, הוא גורם לו להאמין שבלעדיו לא יהיה אפשרי להגיע למטרה.
אם הם טוענים שיש הורמונים שצריך להתחשב בהם, מזונות שמותר ואסור, וזמנים לאכול, איך אדם חסר ידע ידע להתחשב בכל אלה? הוא פשוט ילך למי שכן מבין

זה רק יגרום לך שכשתרצה לצאת נגד מישהו, אתה תעשה את זה בצורה עדינה יותר.

אישית מעולם לא ספרתי קלוריות ועזרתי לעשרות אנשים לרדת במשקל בלי לספור קלוריות.
בינהם פאוורליפטרים רבים. ואני כן מתעסק בדברים שאם אשתף כאן כולם יצאו עלי.
אבל בשטח, זה עובד, אז לפני שתצעקו עלי "איפה ההוכחה שלך".
יש לי כמה, אבל לא שיצליח לספק את תאוות הביקורת של יושבי המקלדת.

והידע והנסיון של כולנו שווה המון, רק שאפשר להוריד הילוך מהביקורת.
כי עוד כמה שנים אם תהיה מוצלח בתחום שלך אתה עלול להיות הנושא לביקורת על ידי חובבנים עם מקלדת.
אני כבר יכול לדמיין איך כאן יביעו עלי ביקורת אם ידעו את כל הדעות שלי וכל העיסוקים שלי.

לא לספור קלוריות לא שווה בהכרח לכשלון.
אפשר להקפיד על עקרונות שעוזרים לך להפחית צריכה קלורית מבלי להתכוון לכך באופן ישיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית