עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ישראלים? לא ראיתי פה בפורום.יש הרבה מקרים שמאמנים קיבלו ביקורת חיובית. מלא פעמים נתנו הפניה לסרטונים של מאמנים שאנחנו סומכים על הדעות שלהם. פשוט יש גם הרבה שפשוט לא יודעים על מה הם מדברים
הסיבה לזה היא שבישראל אפשר לספור על כף יד אחת את המאמנים הבאמת טובים שמחזיקים בידע באמת עמוק מעבר ללהגיד למישהו "תעשה SS/טקסס" וללמד סקוואט, בנץ' ודדליפט ברמה יותר מבסיסית.ישראלים? לא ראיתי פה בפורום.
או זה, או שאנשים פה מאוד ביקורתיים. כי גם אם מאמן לא סופר תותח, הוא עדיין יכול להיות בסדר ולא "ליצן" או "מאמן גרוע".הסיבה לזה היא שבישראל אפשר לספור על כף יד אחת את המאמנים הבאמת טובים שמחזיקים בידע באמת עמוק מעבר ללהגיד למישהו "תעשה SS/טקסס" וללמד סקוואט, בנץ' ודדליפט ברמה יותר מבסיסית.
הם נתנו את השיטה שלהם בחינם.אם זה רק זה אז עוד בסדר, אבל הם מוכרים את השיטה שלהם.
כמו שאני שונא חברות תוספים שמוכרים תמצית תה בקופסה נוצצת עם הבטחות ב250 שקל ככה אני לא אוהב אנשים שמוכרים את הסוד לרדת במשקל בעזרת גימיקים ושטויות.
אתה רוצה למכור ליווי אישי ותפריט מותאם ומה שלא יהיה? באהבה, רק אל תעבוד על אנשים שלא תמיד מבינים שהאמת נמצאת רק אצלך.
ביקורת זה דבר חשוב.יש המון הערכה למאמנים טובים מהארץ ומחול כאן, הבעיה שבתחום הזה יש הרבה שמוכרים חלומות ושקרים ואני שמח שיש מקום כמו כאן שמביא קצת את האמת בלי אינטרסים(חוץ ממייק שבקושי פעיל אני לא רואה איך מישהו מרוויח מהפורום הזה)
תודה על ההתענינות, אבל כמו שאמרתי, אני לא מעוניין בשורות של ביקורת עלי.אני מאוד מעריך את הדעות וממש מעניין אותי העיסוקים שלך, בשיא הכנות, אבל אתה מציג את זה כדרך שלך ולא מנסה להגיד שזו האמת היחידה ולכן לדעתי אין עם זה שום בעיה.
"צריך ראש פתוח, אך לא מידי שהשכל נופל ממנו" משפט מפורסם שאני לא זוכר את הממציא שלו.ביקורת זה דבר קשה, ולעיתים פוגעני ולא מוצדק. לפעמים אנשים מבקרים אנשים אחרים כי קל להם, וככה הם מתחמקים מאחריות של למצוא פגמים בעצמם.
אבל את האמת, אני יותר מפחד מהצד השני.
האנשים שמאמינים להכל
אני בחרתי בדרך כזאתכשהייתה לי מחלה קשה.שאם מישהו אומר להם שתה ייניאנג ירפא אותם ממחלה סופנית והרפואה המודרנית היא שקר, הם ינטשו את התרופות בשמחה ויעשו כדבריו, כי יש לו "ניסיון מוכח".
אתה מכיר מישהו כזה?האנשים שמוצאים את עצמם בגיל 40 חברים 20 שנה באיזו כת שהם אפילו לא יודעים את השם של המנהיג. אנשים שמגלים רק מאוחר מדי שהם עשו נזק בלתי הפיך לעצמם שהם לא יוכלו לתקן.
עם זה אני מסכים.אך במקרים כמו "הפחמימות הן האויב!" אשר לשם המדע כבר הגיע וביסס את מעמדו, אפשר לטעון בנקל שאין אמת בדבר (שאף יכול לפגוע באנשים מסוימים) על-פי מחקרים ומטא אנליזות שבוצעו.
לדעתי דווקא כן.ולא, הרופאים לא מסתירים מהציבור שום דבר. נמאס לי כבר לשמוע את זה.
זה בדיוק הנקודה שלי.ליין נורטון דיבר על זה מספר פעמים גם לאחרונה. זה שלא ספרת קלוריות לא אומר שלא עזרת להם להגיע למשוואה קלוריות יוצאות>קלוריות נכנסות, פשוט אפשר להגיע לזה גם בלי לספור, הפיזיקה לא השתנתה.
לצערי לא.ואגב, אני באמת לא מבין את זה. הרוב הגדול של המאמנים בארץ עברו את ההכשרה שלהם בוינגייט, לא? ממה שאני יודע, ההכשרה שם נחשבת לרצינית ואיכותית. איך זה המצב?
עם כל זה שהתרופות לא עזרו וכל זה, אתה עדיין טיפלת בעצמך בצורה שגם הרפואה מגדירה כטובה, אם כי לא "האידיאלית".אני בחרתי בדרך כזאתכשהייתה לי מחלה קשה.
עזבתי את הרפואה המוכחת, כשבעיני היא כישלון בהרבה מקרים ומחלות.
ועברתי לרפואה אלטרנטיבית שהוציאה אותי מנכות לאליפויות.
זה אולי מפחיד לחשוב שאולי הרפואה היא לא הטיפול המושלם, אך אולי היא לא.
אני לא סבור שהיה דיאטן שיכל להדריך אותי בדרך שהלכתי, ותאמין לי שהייתי אצל הטובים.עם כל זה שהתרופות לא עזרו וכל זה, אתה עדיין טיפלת בעצמך בצורה שגם הרפואה מגדירה כטובה, אם כי לא "האידיאלית".
בסופו של דבר אתה עושה בחירות תזונתיות נבונות והתזונה שלך מורכבת מהכל מהכל ואיך בה חוסרים.
אתה אמנם נטשת טיפול, אבל לא עברת לטיפול "חדשני" חסר ביסוס.
יש הגיון מאחורי זה, וזה ריפא אותך.
לא עברת לאכול תפוחים בלבד כל חייך (שזה דבר קיצוני לעשות).
אין לי שום בעיה עם דרכי טיפול לא קונבנציונליות, וספציפית בנושא של מחלות במערכת העיכול הדבר הכי טוב הוא להתרכז ברפואה מונעת, ובבחירות תזונתיות טובות (שמתאימות למצב) במקום לטפל בהכל בתרופות.
אתה ניסית כמה דיאטות, והגעת בסוף לזאת שהכי עוזרת לך.
הורדת והוספת דברים לתפריט בעצמך, ובדקת מה עושה לך טוב ומה לא. זה גם מה שדיאטן אמור לעשות ביחד עם מטופל.
אז אמנם הדיאטנים שהיית אצלם לא עזרו לך כל כך, אבל אם היית הולך לדיאטנים אחרים יכול להיות שהיית מקבל טיפול הרבה יותר טוב.
זה נכון ולא נכון. אני אסיר תודה לרפואה המודרנית שהצילה לי את החיים עוד לפני שהיה לי מספיק ידע בכלל. והיא מצילה חיים כל הזמן.בגלל זה לדעתי הסיפור שלך לא מייצג נטישה של הרפואה הקונבנציונלית. משום שהרי ממילא השינוי היה צריך לבוא ממך.
מצטער לשמוע, אבנים זה משהו ממש כואב אומרים.יש לי אבנים בכליות. כן, כבר מילדות.
אני לא מאשים את הרפואה המודרנית בכך שהיא לא מעלימה לי את הבעיה.
אני יודע שאין תרופות קסם, ושיש מזונות שמעודדים יצירת אבנים ומזונות שיכולים למנוע זאת.
אני יודע שיש "תרופות" שאולי ימנעו את יצירת האבנים ואני בוחר לא לקחת אף אחת מהן כי בעיניי הן לא באמת עוזרות ולא שוות את המחיר.
בעיניי הכל מתחיל מתזונה ונגמר בתזונה.
אבל אני עדיין לא מאשים את הרפואה בכך שיש לי אבנים, כי בכל פעם שאחת מהאבנים הנוצרות גדולה מדי אני הולך לטיפול בשביל לרסק אותה, וזה מצליח.
למרבה המזל אני כבר כמעט 5 שנים ללא אף אבן, כשהסיכויים שזה היה אמור לקרות כבר הם 50%.
אני לא יודע, אני לא מרגיש שום כאב.
לא מזמן עשיתי אולטרה-סאונד. לא היה כלום.
מעניין למה.
אני לא רואה את זה ככה, לי זה נראה כמו הצצה קטנה שכדי באמת לדעת הכול תצטרך לשלם.הם נתנו את השיטה שלהם בחינם.
הם נתנו את כל התאוריה שלהם בסרטון.
תמורת תשלום הם ילוו אותך ויתנו לך רעיוניות לתפריטים בסך הכל.
לא רואה שום דבר שרלטני בזה.
אני לא חושב שהכפשתי אותם.אין צורך להחפיש אנשים בגלל שאתה סבור אחרת מהם.
לי אישית חבל.תודה על ההתענינות, אבל כמו שאמרתי, אני לא מעוניין בשורות של ביקורת עלי
שוב חבל, אני חושב שיש מקום לכל דעה(מן הסתם שכנראה תהיה ביקורת לכל דעה לכן זאת החלטה שלך אם לפרסם אותה)אז דעותי לא עולות בקנה אחד עם דעות חברי הפורום כאן, אני שומר את ההזויים יותר לעצמי כרגע.
לדעתי לא, המחיר שהם משלמים על דברים כאלה הוא נורא לדעתי.עם זה אני מסכים.
אבל יש מצב שעדיין הם מצליחים לעזור לאנשים להרזות, וזה בסדר.
מסכים איתך בחלק מזה, זה הרבה פעמים פוליטיקה וכסף ועסקים. כמו כל תחום אחר, הרופאים הם לא מושלמים.לדעתי דווקא כן.
כל העסק עם הקנאביס הרפואי מסריח לגמרי.
שלא תזכה להיות מטופל רציני אף פעם, אבל יש דברים מאוד מסריחים ברפואה מלבד השחצנות והחוסר התחשבות בהרבה מקומות ותחומים לפחות ברפואה הישראלית.
אני מסכים לזה, היום תרופות הופכות להיות כמו טיקטק.ושכנראה התרופות עושות יותר נזק מתועלת פעמים רבות.
צריך לשקול את הנזק לעומת התועלת. אני לא מתנגד לתרופות באופן גורף אף פעם.
זה בדיוק מה שהיה בסרטון.אך גם לא מאמין אמונה עיוורת באנשים שכל הפרנסה שלהם תלויה במחלות שלי.
אם רק היית יודע איך עובד חלוקת התרופות בארץ ובעולם.
זה כבר פוליטיקה ואינטרסים, אחת הסיבות שאני מאוד מאמין בשוק כמה שיותר חופשי, כדי לקחת כמה שיותר כוח מאנשים שיש להם מה להרוויח מהכוח הזה.וכששמעתי איך משרד הבריאות עושה החלטות אלו, על סמך מה שהם חושבים שהורים ירצו לשלם, וטענות מגוכחות מעין אלו, הבנתי הכל.
מסכים.אתה לא יודע עד כמה רופאים תלויים בחברות התרופות, ולא מתוך רוע לב, אלא מבורות.
אם היית אצל פרופסורים, תמיד תראה חוברת שמשווקת תרופה כזאת או אחרת במשרד שלהם, וחלק מאוד גדול מהתרופות נותנות אחוז לרופא שנותן מרשם לתרופה הזאת למטופלים.
לא התכוונתי אליך ספציפית, ואני מתנצל אם היה נראה שהתכוונתי שהחפשת.אני לא חושב שהכפשתי אותם.
אבל מצד שני יש לי בעיה עם אנשים שקובעים דברים כאלה בגלל מה שזה גורם לציבור, זה באמת מחליא אותי לראות נשים(בעיקר) נמנעות מפחמימות/לאכול אחרי 6/מזון שמעלה אינסולין.
באמת זה כל כך כואב לי לראות את זה, אנשים פשוט סובלים יום אחרי יום בגלל אנשים כאלה שממציאים שיטות למכור בעיקר שקרים.
אולי כי אני חווה את זה באופן אישי מאנשים, ושוב בעיקר נשים, שפשוט מאמללים לעצמם את החיים בגלל שיטות כאלה שמבוססות על חצאי אמת במקום לחיות ולאכול כמו שצריך.
זה פשוט קוסם לאנשים הקיצורי דרך, "60 יום להורדת 30 קילו!" ולכן זה מוכר כל כך טוב וזה מה שאנשים כאלה משתמשים בו.
אנחנו בסך הכל די מסכימים.מסכים איתך בחלק מזה, זה הרבה פעמים פוליטיקה וכסף ועסקים. כמו כל תחום אחר, הרופאים הם לא מושלמים.
אני מסכים לזה, היום תרופות הופכות להיות כמו טיקטק.
אני למשל לא לוקח משככי כאבים(אקמול וחבריו) מהסיבה הפשוטה שזה פשוט מעלים את הסימפטום ולא "מרפא" שום דבר, אם כואב לי הראש אז כנראה שלא שתיתי, הייתי בשמש, לא אכלתי, לא ישנתי, אני בלחץ או כל סיבה אחרת ואני מתקן אותה לפני שאני רץ לכדורים.
היום לצערי המצב הפוך, לאנשים כואב הראש 3 פעמים בשבוע אז הם פשוט לוקחים אקמול, ואחרי זמן הוא לא עוזר אז הם לוקחים 2 או כדור חזק יותר במקום לטפל בבעיה עצמה שפשוט יפתור הכול.
כמובן שזה לא גורף אבל אני מאמין שאורח חיים בריא יכול למנוע הרבה מהתרופות שאנשים לוקחים אבל מצד שני יש תרופות שחייב לקחת במקרים אחרים.
זה בדיוק מה שהיה בסרטון.
וכן אני יודע מעט איך עובד שוק התרופות שעובדות בעיקר לשמר מצב קיים לאורך זמן ולא לפתור מהשורש כי זה יותר רווחי.
זה כבר פוליטיקה ואינטרסים, אחת הסיבות שאני מאוד מאמין בשוק כמה שיותר חופשי, כדי לקחת כמה שיותר כוח מאנשים שיש להם מה להרוויח מהכוח הזה.
מסכים.
כולנו לרוב די מסכימים, אבל בלי קצת לא להסכים היה משעמם כאן.אנחנו בסך הכל די מסכימים.
היו לא מעט, אבל כמו שיוגב אמר, כמות המאמנים הטובים בישראל נמוכה מאוד, והכמות שחולקת מידע חינם עם הציבור באמת ידוע לי על אולי 3-4, ומתוכן אלה שעושים את זה בצורה מושקעת כמו בסרטון, אולי 1-2.ישראלים? לא ראיתי פה בפורום.
וינגייט היום לא נחשב איכותי, הוא נחשב סטנדרט מינימליואגב, אני באמת לא מבין את זה. הרוב הגדול של המאמנים בארץ עברו את ההכשרה שלהם בוינגייט, לא? ממה שאני יודע, ההכשרה שם נחשבת לרצינית ואיכותית. איך זה המצב?
זה בגלל שקנאביס הוא הצמח עם הכי הרבה פוליטיקה בעולם. ברגע שפוליטיקה נכנסה לעניין עובדות עפו מהחלון.כל העסק עם הקנאביס הרפואי מסריח לגמרי.
יש הרבה שיטות כדי לרדת במשקל, אפשר צום לסירוגין, טבעונות, קרניבוריות, או כל שטות אחרת. אף שיטה לא טובה יותר מאחרת, וכל עוד התוצאה הסופית היא גרעון קלורי, אז זה בסדר גמור (רק מאספקט של ירידה במשקל, כל השאר כבר דורש יותר חשיבה). בסרטון שלהם הם טוענים שיש רק דרך אחת יעילה באמת, וזו או הטעיה מכוונת, או חוסר ידע, אבל מה שבטוח, לא מועבר כאן מידע נכון.זה בדיוק הנקודה שלי.
אני אכן חושבים שהרבה מהדברים שהם אמרו שטויות בדומה לצום לסירוגין.
אך בעיני יש מצב שהדרך שלהם עוזרת לאנשים להרזות.
אני לא מתיימר להיות בעל המון ידע בנושא, אבל כן יש הסברים מדעיים.עוד לא מצאתי טענה מניחה את הדעת למה יש הבדל בקלילות העיכול של מונבטים במדע.
אם הייתה תרופה שיעילה ב-100% היא הייתה תרופת הבחירה. היא עבדה ב-100% עליך, במדגם של 1 מתוך 1, אבל כנראה שאין מספיק הוכחת יעילות כדי שזו תהיה תרופת הבחירה, או יותר נכון, מה שעבד לך עובד, אבל על פחות אנשים מאשר התרופה האחרת, שעובדת על יותר אנשים. צריך לזכור שאף פעם לא מדובר על אחוז הצלחה של 100% מהאנשים או 0%, זה לא שחור או לבן, יש מה שיעבוד לרוב האנשים ומה שיעבוד לפחות.אני הייתי צריך לסבול שלוש חודשים על תרופה מסוכנת עם סיכוי הצלחה נמוך (שבמקרה שלי לא עזרה בכלל רק עשתה המון תופעות לואי, ונשארתי עם זה שלוש חודשים כי צריך להפסיק בהדרגה) במקום תרופה בטוחה עם סיכוי הצלחה כמעט של 100%, כי זה הפורצדורה הרפואית.
אני מסכים.אני לא רואה את זה ככה, לי זה נראה כמו הצצה קטנה שכדי באמת לדעת הכול תצטרך לשלם.
אולי אני מגזים.
זה רק יגרום לך שכשתרצה לצאת נגד מישהו, אתה תעשה את זה בצורה עדינה יותר.
אישית מעולם לא ספרתי קלוריות ועזרתי לעשרות אנשים לרדת במשקל בלי לספור קלוריות.
בינהם פאוורליפטרים רבים. ואני כן מתעסק בדברים שאם אשתף כאן כולם יצאו עלי.
אבל בשטח, זה עובד, אז לפני שתצעקו עלי "איפה ההוכחה שלך".
יש לי כמה, אבל לא שיצליח לספק את תאוות הביקורת של יושבי המקלדת.
והידע והנסיון של כולנו שווה המון, רק שאפשר להוריד הילוך מהביקורת.
כי עוד כמה שנים אם תהיה מוצלח בתחום שלך אתה עלול להיות הנושא לביקורת על ידי חובבנים עם מקלדת.
אני כבר יכול לדמיין איך כאן יביעו עלי ביקורת אם ידעו את כל הדעות שלי וכל העיסוקים שלי.