הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוב לביטוח לאומי

Cura te ipsum

משתמש מתחיל
217
11
נק' מוניטין:
255
217
11
שלום ,

הבנתי שחיילים בשירות סדיר לא צריכים לשלם ביטוח לאומי .
המקרה שלי הוא שהתגייסתי בגיל 19 ,עבדתי אולי 4 חודשים מאז שמלאו לי 18 ועד הגיוס.
רציתי לדעת אם ביטוח לאומי יכולים לחייב אותי על כל התקופה הזאת שהייתי מחוסר עבודה עד שהתגייסתי.

תודה.

כן הם יכולים והם גם יחייבו. על כל חודש שאתה לא עובד אתה צריך לשלם מאה ומשהו ש״ח.

לדעתי כן.
תכנס לאתר שלהם ותברר, אך 99 אחוז שכן.

כשאתה חייב להם משהו הם ירדפו אותך ולא יניחו לך, אך כשזה הפוך, לך תתבע מהם את זכויותך.

• פותח/ת השרשור
אוקיי ,נכנסתי לאתר שלהם ונתקלתי בסעיף :
  • מי שמלאו לו 18 שנים ויתגייס לצה"ל או ישרת בשירות לאומי חלופי לפני גיל 21 - פטור מתשלום דמי ביטוח החל מגיל 18 למשך 12 חודשים לכל היותר, לא בהכרח רצופים.
    החל בחודש אוגוסט 2013 יהיה הפטור מתשלום דמי ביטוח בכל התקופה מגיל 18 ועד לגיוס לצה"ל לפני גיל 21.
    לתשומת לבכם, פטור זה יחול תמיד בין גיל 18 לגיל 21 ולא לאחר מכן. הפטור אינו חל מיום השחרור משירות החובה ואילך.
אם הבנתי נכון ,לא אמור להיות לי חוב

אני בן 23, התקשרו אלי מביטוח לאומי כי לפני כמה חודשים התפטרתי מהעבודה לחודשיים שלוש לשלם.
מגיל 18 ועד הגיוס (4 חודשים) אף אחד לא התקשר אליי למרות שיצא לי להיות חודשיים מובטל.

לכן אני לא מאמין שיש לך חוב. אם היה היו כבר מתקשרים ומציקים לך

לא מזמן סגרתי חוב שם שהיה לי (מסתבר שאתה עריק אז אתה מחויב לשלם)
היו נחמדים ובאו לקראתי (24 תשלומים)
שיילך להם לתרופות 😃

איזה הזוי זה אפעם לא שמעתי על זה חח 'בזמן צבא.
בדקתי וזה יוצא בסביבות ה160 בחודש.

אני מפחד שאם אני אגש אליהם אז הם "יתלבשו" ו-וואלה לא בא לי. מה גם שאני מפחד בכלל כמה אני חייב(במידה ואני כן...)

אני מפחד שאם אני אגש אליהם אז הם "יתלבשו" ו-וואלה לא בא לי. מה גם שאני מפחד בכלל כמה אני חייב(במידה ואני כן...)
תהיה בטוח בדבר אחד-
אם אתה חייב כסף לביטוח לאומי..אתה תשלם אותו. במוקדם ובמאוחר. ואם במאוחר אז עם ריבית והצמדה(אלא אם תבקש trial by combat)

תהיה בטוח בדבר אחד-
אם אתה חייב כסף לביטוח לאומי..אתה תשלם אותו. במוקדם ובמאוחר. ואם במאוחר אז עם ריבית והצמדה(אלא אם תבקש trial by combat)

טוב שכנעת אותי, איך אני בודק באתר שלהם כמה אני חייב ?

הכל יפה ונאה איתם, עד שאתה צריך מהם משהו ואז הם מזבברים אותך עד צאת הנשמה.
אותי עדיין מצחיק שהם שולחים תלושים לכתובת שהייתה לי בישראל שאני אשלם ביטוח לאומי כשאני לא גר בישראל ואפילו כבר לא נחשב תושב.
גם אחרי מגוון רחב של מכתבים, הם מפסיקים לשלוח לכמה חודשים ואז שוב ממשיכים. בגדול יש שם חוב של כמה עשרות אלפי שקלים וזה אפילו לא מפריע לי משום מה 😃

הכל יפה ונאה איתם, עד שאתה צריך מהם משהו ואז הם מזבברים אותך עד צאת הנשמה.
אותי עדיין מצחיק שהם שולחים תלושים לכתובת שהייתה לי בישראל שאני אשלם ביטוח לאומי כשאני לא גר בישראל ואפילו כבר לא נחשב תושב.
גם אחרי מגוון רחב של מכתבים, הם מפסיקים לשלוח לכמה חודשים ואז שוב ממשיכים. בגדול יש שם חוב של כמה עשרות אלפי שקלים וזה אפילו לא מפריע לי משום מה 😃
עכשיו שהעלת את הנושא אני נזכר במשהו
שהייתי שם לשם סגירת החוב שאלתי אותה בעניין כאלה שהיגרו לחו"ל,
היא אמרה לי שחייבים לשלם כל עוד שאתה לא מבטל את תעודת התושב שלך (וגם היא "התריעה" בי שזה לא מומלץ..כן בטח)
והאמת שזה לא אמור להטריד אותך כל עוד אתה לא חוזר לארץ (בקרוב או מתישהו)
לא מסוגל להתקרב למוסד המלוכלך הזה
גם אני אמרתי את זה עד שהגיע לי מכתב נחמד בצבע אדום..

שהייתי שם לשם סגירת החוב שאלתי אותה בעניין כאלה שהיגרו לחו"ל,
היא אמרה לי שחייבים לשלם כל עוד שאתה לא מבטל את תעודת התושב שלך (וגם היא "התריעה" בי שזה לא מומלץ..כן בטח)
והאמת שזה לא אמור להטריד אותך כל עוד אתה לא חוזר לארץ (בקרוב או מתישהו)
מנתקים לך תושבות אווטמטית אם אתה שנתיים רצופות לא בישראל. אם אתה בחו״ל שנה ו-11 חודשים, אז כן, אתה תצטרך עדיין לשלם. אם אתה יותר משנתיים, זה רטרואקטיבית אמור להתבטל. אבל לביטוח לאומי תעודת תושב של ארה״ב (גרין קארד) + חתימה בדרכון + אישור שאני לומד רציף מ 2010 במוסד לימודים אמריקאי לא מספיק להם, אז שילכו לחפש (חוץ מזה שיש להם גישה לראות מתי נכנסתי/יצאתי ל/מ ישראל, ככה שהם סתם עובדים לא יעילים במיוחד שאוהבים לעשות בלאגן בירוקרטי לאזרחי ישראל, כמו כל גופי ממשל ישראל העקומים).
לשמחתי או לצערי אני עוד 4 חודשים מתאזרח גם בארה״ב, ככה שאז הם באמת יוכלו לחפש אותי..

לא ניסחתי את עצמי טוב
איזה סכום משלמים (מניח שזה שונה אם אתה שכיר/סטודנט/מובטל/שודד),וכל כמה זמן?
אתה לא מחוייב לשלם פה כלום. אתה משלם ביטוח לאומי רק כדי שתוכל לקבל אותו חזרה כשתצא לפנסייה (מה שלא יקרה למי שמפריש כיום כי הקופסה של Social Security מתה מזמן ולוקחים את הכסף שנכנס לשם לשלם על דברים אחרים). בישראל תשלום על ביטוח לאומי מכסה ביטוח רפואי גם כן.
עד השנה, כשנכנס חוק אובמהקר, לא הייתה מחוייב לשלם כלום. מינואר השנה, אתה מחייב לרכוש ביטוח בריאות, באופן עצמאי או דרך ה STATE (שחלקם הגדול עם סיבסוד בהנחה שאתה לא מגיע ל X אלפי דולרים בשנה).
מגישים פה מיסים באפריל או אוקטובר כל שנה (גם שכירים וגם עצמאיים, בניגוד לישראל שלשכיר זה יורד כל חודש ולעסק פעם בשנה (או חודש, לבחירתו)). אז אם לא היה לך ביטוח בריאות בשנת 2014, אתה תשלם 100 דולר קנס פעם הבאה כשתגיש מיסים. אם עדיין לא יהיה לך שנה הבאה, יתחילו להוריד לך אחוזים מהמשכורת השנתית (אני חושב 1% בשנה השנייה ו 2.5% מהשנייה השלישית והלאה).
חוץ מזה, אין חובות כאן (אלא אם יש STATES הזויים שאיני מכיר את החוקים שם).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית