הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית בחיטוב - כמה שאלות

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אני מתחיל חיטוב, עם הלינארית של ביל סטאר:
1. לעשות ריסט של 4 שבועות אחורה כמו שכתוב או להתחיל ממשקל גבוה יותר? זתומרת לא יהיה מצב בגלל החיטוב שעוד 4 שבועות אני לא אצליח לעבוד עם המשקלים שעכשיו?

2. עד כמה ריצה אחרי האימוני כוח (של חצי שעה בערך) תפגע בהתאוששות מהסקוואט מבחינת עומס על הרגליים?

3. אני שוקל להוסיף שחיה יומיים בשבוע בימים ללא אימון כוח, רעיון טוב?

תודה

לדעתי תתחיל עם הריסט ולאט לאט לתעלה למשקלים שלך בחזרה אתה גם ככה לא הולך להתקדם במשקלים לפחות לא בצורה משמעותית.
אני אישית אחרי הריצה בנוסף לכל העומס על הרגליים נהיו לי כאבים בברכיים, אז הייתי עושה באליפטיקל במקום משהו כמו רבע שעה, אבל מבחינת השרירים עצמם לדעתי אירובי מתון לא אמור להפריע להתאוששות, זה נטו לפי תחושה שלך אבל מן הסתם בחיטוב מומלץ לשלב אירובי כדי להגדיל את הגרעון.
כנ״ל לגבי השחיה, אחלה דרך לשרוף עוד קלוריות, לא אמור לפגוע בהתאוששות כל עוד מדובר בשחיה מתונה ולא עצימה מדי וכמובן לא שעות של שחיה, תפעל פחות על פי הספר ומה אנשים אומרים ותקשיב לגוף שלך, מה שלמישהו אחר לא התאים מבחינת עומס יכול להיות סבבה לגמרי בשבילך, לא כואב כלום? מצליח לתפקד באימוני כח כמו שצריך? אחלה, תמשיך. מתחיל להרגיש לא בשיא שלך באימונים? מרגיש פציעה מתקרבת? תתחיל לקצץ.

1. לעשות ריסט של 4 שבועות אחורה כמו שכתוב או להתחיל ממשקל גבוה יותר? זתומרת לא יהיה מצב בגלל החיטוב שעוד 4 שבועות אני לא אצליח לעבוד עם המשקלים שעכשיו?
אני לא ממליץ על ריסט בתחילת חיטוב שמבוצע בלי סיבה מוצדקת.

2. עד כמה ריצה אחרי האימוני כוח (של חצי שעה בערך) תפגע בהתאוששות מהסקוואט מבחינת עומס על הרגליים?
תלוי בעצימות שלה (30 דק' בעצימות גבוהה זה לא מעט), בתזונה, במאזן הקלורי, ברמת המתאמן וכו'. בתכלס, יש כאלה שלא יאהבו לשמוע את זה - אבל במיוחד בחיטוב, זה יפגע. אי אפשר לכמת, אבל זה לא זניח ולא דבר של מה בכך. לא ממליץ בכלל, אם המטרה היא לשמור על מקסימום כוח ומסת שריר ויש אופציית אירובי אחרת.

3. אני שוקל להוסיף שחיה יומיים בשבוע בימים ללא אימון כוח, רעיון טוב?
תלוי בתכנון, אבל כן. שחייה היא הרבה יותר מאוזנת על הגוף מאשר ריצה. זו הפעילות האירובית שהכי אמליץ עליה בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אני לא ממליץ על ריסט בתחילת חיטוב שמבוצע בלי סיבה מוצדקת
בעצם בבנץ', בפרס ובדדליפט גם ככה עשיתי ריסט (נתקעתי בהם ב SS), בחתירה ובסקוואט לא, אז אתה מציע להמשיך להתקדם איתם בלי ריסט?

תלוי בעצימות שלה
10 קמ"ש, 30 דקות

אם המטרה היא לשמור על מקסימום כוח ומסת שריר ויש אופציית אירובי אחרת
אליפטי זה עדיף מהליכון? או עדיף לעשות שחיה גם אחרי אימון כוח לדעתך?
תפעל פחות על פי הספר ומה אנשים אומרים ותקשיב לגוף שלך
אני מסכים איתך חלקית, כמובן שחשוב להקשיב לגוף, מצד שני אם יש דברים שמספיק אנשים ניסו וזה לא עבד להם, אז אולי עדיף מראש להימנע, ולהיפך

בעצם בבנץ', בפרס ובדדליפט גם ככה עשיתי ריסט (נתקעתי בהם ב SS), בחתירה ובסקוואט לא, אז אתה מציע להמשיך להתקדם איתם בלי ריסט?
מתי עשית ריסט? כבר חזרת למשקל שבו נכשלת? הצלחת אותו?

אליפטי זה עדיף מהליכון?
ההבדלים לא משמעותיים

או עדיף לעשות שחיה גם אחרי אימון כוח לדעתך?
במידה והמטרה היא שיפור \ שימור מקסימלי של כוח ומסת שריר, על כל פעילות אירובית שמבוצעת בחיטוב אמליץ שתהיה שחייה.
לא תמיד זה אפשרי, מהרבה סיבות - אבל מאוד מומלץ.

• פותח/ת השרשור
מתי עשית ריסט? כבר חזרת למשקל שבו נכשלת? הצלחת אותו?
בדדליפט לפני שבוע וחצי, בבנץ' לפני כמה ימים ובפרס אני עושה באימון הבא כי נכשלתי 3 אימונים. עוד לא חזרתי למשקל שבו נכשלתי באף אחד מהם.

במידה והמטרה היא שיפור \ שימור מקסימלי של כוח ומסת שריר
כן, זאת המטרה. בעיקרון זה לא בעיה, כי הבריכה נמצאת לא יותר מדקה וחצי הליכה מהמכון..
תודה.

בדדליפט לפני שבוע וחצי, בבנץ' לפני כמה ימים ובפרס אני עושה באימון הבא כי נכשלתי 3 אימונים. עוד לא חזרתי למשקל שבו נכשלתי באף אחד מהם.
תמשיך להתקדם כרגיל מהנקודה הנוכחית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית