הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסת פחמימות בחיטוב

• פותח/ת השרשור loy
  • פורסם בתאריך

loy

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
כמה פחמימות עבור משקל גוף צריך לאכול בהעסת פחמימות בחיטוב?

כדאי לעשות אירובי אחרי העמסה? אני בחיטוב די דל פחמימות ואין לי ממש כח לאירובי בו.

יש 2 גישות
1. לדחוף כמה שאתה יכול
2. 8-10 פר משקל גוף רזה (ללא שומן)

לגבי גישה 2 -
קח בן אדם בגובה 1.75 עם משקל רזה ~ 65 ק"ג (נראה לי תיאור של בן אדם "נורמלי"),
500-650 גרם פחמימה?!
אפילו בהרכב מזונות מאוד מוטה פחמימה, מגיעים ככה ליותר מ 3000 קלוריות, שזה הרבה יותר מ BMR של אותו אדם "נורמלי" לעיל. ואני מניח שבהעמסה מכוונים ל 500-1000 קל' מעל תחזוקה.
זה לא יותר מידי?

לגבי גישה 2 -
קח בן אדם בגובה 1.75 עם משקל רזה ~ 65 ק"ג (נראה לי תיאור של בן אדם "נורמלי"),
500-650 גרם פחמימה?!
אפילו בהרכב מזונות מאוד מוטה פחמימה, מגיעים ככה ליותר מ 3000 קלוריות, שזה הרבה יותר מ BMR של אותו אדם "נורמלי" לעיל. ואני מניח שבהעמסה מכוונים ל 500-1000 קל' מעל תחזוקה.
זה לא יותר מידי?

65 ק"ג על 12% שומן = 57 ק"ג מסה נקיה.
57 * 9 = 514 גרם פחמימה

חלבון

57 ק"ג מסה נקייה * 1.8 = 100 גרם חלבון

שומן

מינימום צריכת שומן, נגיד ויצא באזור 45 ג' שומן

סה"כ קלורי:

פחמימה - 2056 קלוריות / חלבון - 400 קלוריות / שומן - 400 קלוריות סה"כ = 2856 קלוריות.

BMR של בנאדם השוקל 65 ק"ג על 12% שומן = 1900~ קלוריות.
ביום העמסה נניחס שאתה עושה אימון משקולות, אזי ההוצאה הקלורית היא = 2100 קלוריות.

מאזן חיובי של 700 קלוריות ליום העמסה ✌️

את החשבון אני יודע 😃
בדוגמא שהבאתי כתבתי בפירוש משקל רזה 65 ק"ג

עכשיו, אם תחשב שוב עבור משקל כזה (שהרבה יותר קרוב ל"נורמליות" מאשר 57 ק"ג)
ותניח שלא עושים אימון כוח באותו יום העמסה....

אני לא אוהב להשתמש במונחים של X פר ק"ג אלא במספרים קיימים, לדוגמא כ-500 קלוריות מעל התחזוקה.

....ולכן, אני לא מצליח למצוא דרך (סבירה) להגיע לרק 500 קל' מעל תחזוקה יחד עם להכניס לגוף מעל 300-350 גר פחמימה ביום העמסה (על משקל גוף "רגיל")

מודה שאיבדתי אותך...
ניסיתי להסביר שקשה לי לראות כיצד בהעמסה מכניסים כמויות כאלו אדירות של פחמימה מבלי לחרוג (בהרבה) מסך קלוריות תחזוקה.

כל אחד עושה העמסה כראות עינו, האחד יעשה בטווח התחזוקה האחד יעשה 500 מעל התחזוקה האחר 1000 מעל התחזוקה והשלישי יאכל עד שיהיה לו בחילה.
העיקרון במצב א' שאם תאכל תחזוקה אתה עלול להשאר עדיין במאזן שלילי כי:
א. אתה לא יודע באמת מה התחזוקה שלך
ב. אתה עושה אימון ולא יודע באמת כמה שרפת
ג. אתה לא מחשב נכון קלוריות

העיקרון במצב ב' הוא האידאלי, 500 מעל התחזוקה כי אז אתה מעל הנטראלי ב100% גם אם עשית אימון וגם אם לא ספרת נכון.
העיקרון במצב ג' שזה 1000 קלוריות מעל התחזוקה הוא שנוי במחלוקת, מצד אחד אנשים אשר יאכלו 1000 מעל התחזוקה בד"כ זה יסתיים ב3000 מעל התחזוקה כי הם לא ישלטו בעצמם, מצד שני יהיו את האלו שיעשו גם מיני צ'יט ביום העמסה ויגיעו למספרים הללו בלית ברירה ויהיו את האלו שכך הם מרגישים הכי טוב עם עצמם ובכללי זה מה שהם צריכים כדי להמשיך הן פסיכולוגית והן פיזיולוגית (כדוגמא דיאטות נורא דלות בפחממות PSMF סוף שבוע אפשר ואף רצוי לעשות 1000 מעל התחזוקה כדי לא לאבד שפיות ולמלא גליקוגן כמה שניתן).
בקשר למצב ד' - אנשים כאלו אוכלים עד שהם מרגישים לא טוב, זה קורה זה נחמד אבל זה מטומטם כי:
א. הם לא אוכלים הרבה יום למחרת ואף נשארים במאזן שלילי חריף, למרות שיש מצבורים מיום קודם
ב. יש כאלו שבאמת מקיאים
ג. מה שווה העמסה אם אתה מרגיש חרא?
ד. פעם בכמה זמן, זה נחמד לקבל הרעלת פחממות כדי להרגיש איך זה (בדומה לאלכוהול ועוד כמה דברים שאומרים "אני בחיים לא אעשה" אבל עושים).

תודה. אחלה סיכום 😃

נראה לי כדאי שתשמור את זה בשלוף, לפעם הבאה (בטח בקרוב) שישאל כאן בענין העמסה וכו'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית