הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כיפוף ברכיים מזיק או הכרחי?

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
כל הזמן מאמנים אומרים שכאשר עושים תרגילי הרמת משקולות בעמידה צריך לכופף מעט את הברכיים(שלא יהיו נעולות) כדי להוריד עומס מהברך(או לחלק עומס לא סגור על זה). פה ראיתי שמישהוא כתב שצריך שהברכיים דווקא יהיו נעולות ולכופף אותם עשוי להזיק.
אז אפשר קצת סדר בעניין הזה? כי נהייתי קצת מבולבל. תשובות מפורטות יתקבלו בברכה

ברכיים נעולות.. אחרת מרמים ונעזרים בהם
אין שום בעיה בריאותית בזה

מה שהם אומרים כביכול זה שהכיפוף יוריד עומס מהגב התחתון בקשר ישיר לשרירי ארבע ראשי שלך

אפשר לראות מקור(reference) לזה? כי אחרת למה כל מאמני הכושר אומרים שזה מזיק? גם בכללית יש רופא שאומר שצריך לכופף ברכיים
http://www.clalit.co.il/COMMUNITYSERVER/forums/thread/81879.aspx
מקור למה? לזה שנעילת ברכיים לא פוגעות בהם? נראה לי שמי שטוען שהברכיים נפגעות צריך להוכיח את עצמו ולא הפוך....

שמעתי פעם הסבר פיזיולוגי: כשאתה מכופף ברכיים שתי עצמות הנפגשות במפרק הברך מתחככות זו בזו והעומס מופעל על החיכוך הזה. כשאתה עם ברכיים נעולות העומס לא מופעל בחיכוך. לא יודע עד כמה הוא נכון ואין לי רפרנסים שתומכים בזה.
לכופף מעט את הברכיים לא מוריד מהעומס אל הארבע ראשי.

לטעמי זה נראה הגיוני לחלוטין להשאר עם ברכיים נעולות, בסה"כ מה יותר טבעי מלעמוד עם ברכיים נעולות?(גם אם יש עלייך משקל)

• פותח/ת השרשור
מקור למה? לזה שנעילת ברכיים לא פוגעות בהם? נראה לי שמי שטוען שהברכיים נפגעות צריך להוכיח את עצמו ולא הפוך....
למה לא? בנתיים אני רואה בעיקר מקורות שתומכים בכיפוף ברכיים אז בהנחה שזו הדעה הרווחת גם מי שטוען שצריך להיות עם ברכיים נטולות צריך לנמק את עצמו.

שמעתי פעם הסבר פיזיולוגי: כשאתה מכופף ברכיים שתי עצמות הנפגשות במפרק הברך מתחככות זו בזו והעומס מופעל על החיכוך הזה. כשאתה עם ברכיים נעולות העומס לא מופעל בחיכוך. לא יודע עד כמה הוא נכון ואין לי רפרנסים שתומכים בזה.
לכופף מעט את הברכיים לא מוריד מהעומס אל הארבע ראשי.
אז ממה שאתה כותב אני מבין שאתה תומך בכיפוף ברכיים?
לטעמי זה נראה הגיוני לחלוטין להשאר עם ברכיים נעולות, בסה"כ מה יותר טבעי מלעמוד עם ברכיים נעולות?(גם אם יש עלייך משקל)
יש גם נטייה טבעית להשען אם הגב אחורה כשאתה מרים משקל, זה לא אומר שזה עדיף

ההפך הוא הנכון. כתבתי שאני מאמין שכיפוף ברכיים עם משקל עליך מפעיל עומס על נקודה בה נוצר חיכוך בין שתי עצמות ושכיפוף ברכיים לא מפחית מהעומס שמופעל על הגב התחתון אל הארבע ראשי. איך הבנת שאני בעד כיפוף ברכיים?

יש גם נטייה טבעית להשען אם הגב אחורה כשאתה מרים משקל, זה לא אומר שזה עדיף
מתי מצב כזה קורה? שכבד לך, או שאתה עצלן מידי בכדי להפעיל שרירים אחרים

למה לא? בנתיים אני רואה בעיקר מקורות שתומכים בכיפוף ברכיים אז בהנחה שזו הדעה הרווחת גם מי שטוען שצריך להיות עם ברכיים נטולות צריך לנמק את עצמו.
מדריכים בחדר כושר זה לא "מקורות שתומכים...", אלא מחקרים.

• פותח/ת השרשור
ההפך הוא הנכון. כתבתי שאני מאמין שכיפוף ברכיים עם משקל עליך מפעיל עומס על נקודה בה נוצר חיכוך בין שתי עצמות ושכיפוף ברכיים לא מפחית מהעומס שמופעל על הגב התחתון אל הארבע ראשי. איך הבנת שאני בעד כיפוף ברכיים?
קראתי את ה"אל" כ"על", עזוב טעות שלי.
[QUOTE="shahar18, post: 686553, member: 8784מדריכים בחדר כושר זה לא "מקורות שתומכים...", אלא מחקרים.[/QUOTE]
אז תביא מחקר. נכון שמדריכי כושר זה מקור הרבה פחות אמין, אבל גם מקור ברמה הזאת אני לא רואה שתומך בנעילת ברכיים בגלל זה אני מנסה להבין מאיפה זה הגיע. ולא יעזור להגיד שחובת ההוכחה היא על תומכי כיפוף ברכיים אלא חובת ההוכחה(או לפחות הבאת ראיה כלשהיא) היא על כל צד שטוען טענה.

קראתי את ה"אל" כ"על", עזוב טעות שלי.
[QUOTE="shahar18, post: 686553, member: 8784מדריכים בחדר כושר זה לא "מקורות שתומכים...", אלא מחקרים.
אז תביא מחקר. נכון שמדריכי כושר זה מקור הרבה פחות אמין, אבל גם מקור ברמה הזאת אני לא רואה שתומך בנעילת ברכיים בגלל זה אני מנסה להבין מאיפה זה הגיע. ולא יעזור להגיד שחובת ההוכחה היא על תומכי כיפוף ברכיים אלא חובת ההוכחה(או לפחות הבאת ראיה כלשהיא) היא על כל צד שטוען טענה.[/QUOTE]
אתה יכול להראות לי מחקר בבקשה שכפיפת מרפק לא פוגעת במרפק? כי לדעתי זה פוגע ואני נחשב מקור כי אני מדריך

אני בעד כיפוף.
בתגובה לאימפקט השרירים ברגליים לוקחים את העומס ולא החוליות בגב.
ואני לא זקוק למחקרים ו/או ללינקים ו/או למאמני כושר שיגידו לי מה לעשות. אני פשוט מרגיש את הלחץ בגב במידה ואין כיפוף.
אם מישהו עובד עם טכניקה נקיה ולא מרגיש לחץ בחוליות, אז אין צורך לכופף.

אין שום סיבה שבעולם לכופף ברכיים

• פותח/ת השרשור
אז תביא מחקר. נכון שמדריכי כושר זה מקור הרבה פחות אמין, אבל גם מקור ברמה הזאת אני לא רואה שתומך בנעילת ברכיים בגלל זה אני מנסה להבין מאיפה זה הגיע. ולא יעזור להגיד שחובת ההוכחה היא על תומכי כיפוף ברכיים אלא חובת ההוכחה(או לפחות הבאת ראיה כלשהיא) היא על כל צד שטוען טענה.
אתה יכול להראות לי מחקר בבקשה שכפיפת מרפק לא פוגעת במרפק? כי לדעתי זה פוגע ואני נחשב מקור כי אני מדריך[/QUOTE]
נו באמת, אני לא טוען שום טענה נגדך אני רק רוצה שתסביר לי למה אתה בעד ברכיים נעולות(ולהגיד "למה לא" זו לא תשובה רצינית).
אשמח אם תסביר לי למה, או לחילופין למה מאמני כושר ורופאים ממליצים לכופף את הברכיים מעט בתרגילים בעמידה, הרי גם אם זה מיתוס יש לזה מקור, לא?

1. יציבות. רגליים מכופפות תורמות ליציבות, ובכל ענף ספורט שתבחר: סקייטבורד, סנואו בורד, גלישת גלים, סקי, אגרוף, רולר בליידס, אומניות לחימה וכו' וגם אימון משקולות.
2. שיכוך. רגליים מכופפות פועלות כקפיץ ומשכך. השרירים ברגליים הופכים לבולם זעזועים. אין שום סיבה לסגור מפרקים, להפוך לגוף קשיח ולהעביר מאמצים דרך השלד. אפילו במבנים הנדסיים יוצרים דרגות חופש להוריד מאמצים מאלמנטים מבניים (מקביל לשלד) על אחת כמה וכמה בגוף האדם.
3. נוחות. עיניין אישי סובייקטיבי. אם יותר נוח לי לעמוד בפיסוק קל וברגליים מכופפות, אז זו אחלה סיבה שבעולם לעשות את זה.

לא נימקת מה היתרונות של ברכיים סגורות ו/או למה יש סיבה שבעולם לא לכופף.

אני בעד כיפוף.
בתגובה לאימפקט השרירים ברגליים לוקחים את העומס ולא החוליות בגב.
ואני לא זקוק למחקרים ו/או ללינקים ו/או למאמני כושר שיגידו לי מה לעשות. אני פשוט מרגיש את הלחץ בגב במידה ואין כיפוף.
אם מישהו עובד עם טכניקה נקיה ולא מרגיש לחץ בחוליות, אז אין צורך לכופף.
אם אתה מסתמך על הרגשה כדי לקבוע עובדות פיזיולוגיות ודרך עבודה במכון, אני מצטער לבשר לך שאתה ליצן.
בטווח של 200 חזרות אתה תרגיש את השרירים עובדים הרבה יותר חזק מאשר בטווח של 6 עם משקל. זה אומר שטוול של 200 חזרות טוב יותר? בשכיבות סמיכה אני מרגיש את החזה יותר מאשר בבנצ' עם משקל כבד מאוד עבורי. זה אומר ששכיבות סמיכה עובדות יותר טוב? לא.
Case has been rested.

אתה יכול להראות לי מחקר בבקשה שכפיפת מרפק לא פוגעת במרפק? כי לדעתי זה פוגע ואני נחשב מקור כי אני מדריך
נו באמת, אני לא טוען שום טענה נגדך אני רק רוצה שתסביר לי למה אתה בעד ברכיים נעולות(ולהגיד "למה לא" זו לא תשובה רצינית).

אשמח אם תסביר לי למה, או לחילופין למה מאמני כושר ורופאים ממליצים לכופף את הברכיים מעט בתרגילים בעמידה, הרי גם אם זה מיתוס יש לזה מקור, לא?[/QUOTE]
רופאים זוהי הגדרה כללית מידי , הרי רופא שלמד לפני 40 שנה את הלימודי רפואה שלו ורופא שסיים לפני שנה את הלימודי רפואה שלו הרי שידברו דברים שונים.
בנוסף בקורס מדריכים , נאמר לנו שלכופף ברכיים זה מטומטם וחסר הגיון.

בגדול בעבר האמינו שכיפוף ברכיים מוריד לחץ מהגב , הרי שהיום ידוע שישיבה ב90 מעלות מעמיסה על הגב הרבה יותר מעמידה מכיוון שאין מספיק בולמי זעזועים בישיבה ב90 מעלות , וחילופין בעמידה יש.

בנוסף הדבר היחיד שכיפוף ברכיים בזמן ביצוע תרגיל זה גורם למעורבות שריר ה4 ראשי ולא הורדת לחץ משום איזור אחר.

Back
למעלה תחתית