הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כיפוף ברכיים מזיק או הכרחי?

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך
אם אתה מסתמך על הרגשה כדי לקבוע עובדות פיזיולוגיות ודרך עבודה במכון, אני מצטער לבשר לך שאתה ליצן.
בטווח של 200 חזרות אתה תרגיש את השרירים עובדים הרבה יותר חזק מאשר בטווח של 6 עם משקל. זה אומר שטוול של 200 חזרות טוב יותר? בשכיבות סמיכה אני מרגיש את החזה יותר מאשר בבנצ' עם משקל כבד מאוד עבורי. זה אומר ששכיבות סמיכה עובדות יותר טוב? לא.
Case has been rested.

אני אתעלם מהאנלוגיות הילדותיות.
איפה ראית שקבעתי עובדות פזיולוגיות?
אני מקשיב לאיתותי סכנה מהגוף למניעת פציעות.

אני אתעלם מהאנלוגיות הילדותיות.
איפה ראית שקבעתי עובדות פזיולוגיות?
אני מקשיב לאיתותי סכנה מהגוף למניעת פציעות.
אם היה אפשר 'להקשיב' לגוף שלך כדי למנוע פציעות, להרגיש איפה מופעל עומס וכולי, לא היו מחקרים שבודקים את הדברים האלו.
הגוף שלך 'משקר' לעתים קרובות וכבר ידוע שהרבה ממנגנוני הגוף מתעכבים או משקרים. למשל הגוף מאותת בצימאון זמן רב אחרי שהוא באמת צריך עוד מים.

אם היה אפשר 'להקשיב' לגוף שלך כדי למנוע פציעות, להרגיש איפה מופעל עומס וכולי, לא היו מחקרים שבודקים את הדברים האלו.
הגוף שלך 'משקר' לעתים קרובות וכבר ידוע שהרבה ממנגנוני הגוף מתעכבים או משקרים. למשל הגוף מאותת בצימאון זמן רב אחרי שהוא באמת צריך עוד מים.

צודק. אבל שים לב ש"השקר" עובד *רק* בכיוון אחד.
לדוגמה: אם אתה נשרף בשמש, תחושת הכאב תגיע באיחור להתריע על הנזק.
אבל זה לא עובד הפוך. אם הרגשת כאב כתוצאה משריפה. אז נשרפת.
או בדוגמה שלך: אם אתה לא צמא, יתכן מחסור במים.
אבל אם אתה צמא. יש בהכרח מחסור במים.
ונחזור לכיפוף. אם אתה מתאמן ולא מרגיש כאב, יתכן ואתה גורם נזק.
אם אני מתאמן ומרגיש כאב... אני לא לוקח סיכון.
לא מעניין אותי מחקרים/מאמנים/רופאים/לינקים/מומחים.

צודק. אבל שים לב ש"השקר" עובד *רק* בכיוון אחד.
לדוגמה: אם אתה נשרף בשמש, תחושת הכאב תגיע באיחור להתריע על הנזק.
אבל זה לא עובד הפוך. אם הרגשת כאב כתוצאה משריפה. אז נשרפת.
או בדוגמה שלך: אם אתה לא צמא, יתכן מחסור במים.
אבל אם אתה צמא. יש בהכרח מחסור במים.
ונחזור לכיפוף. אם אתה מתאמן ולא מרגיש כאב, יתכן ואתה גורם נזק.
כן, כל הרופאים והמדענים האלה חרטטנים, הא?
בגלל זה אני מקשיב רק לגוף שלי, יש לנו קשר מיוחד.
די, עזוב שטויות.

• פותח/ת השרשור
"
רופאים זוהי הגדרה כללית מידי , הרי רופא שלמד לפני 40 שנה את הלימודי רפואה שלו ורופא שסיים לפני שנה את הלימודי רפואה שלו הרי שידברו דברים שונים.
בנוסף בקורס מדריכים , נאמר לנו שלכופף ברכיים זה מטומטם וחסר הגיון.

בגדול בעבר האמינו שכיפוף ברכיים מוריד לחץ מהגב , הרי שהיום ידוע שישיבה ב90 מעלות מעמיסה על הגב הרבה יותר מעמידה מכיוון שאין מספיק בולמי זעזועים בישיבה ב90 מעלות , וחילופין בעמידה יש.

בנוסף הדבר היחיד שכיפוף ברכיים בזמן ביצוע תרגיל זה גורם למעורבות שריר ה4 ראשי ולא הורדת לחץ משום איזור אחר
."
אז נשמע מדבריך שזה דבר שחשבו אותו רק בעבר, אבל גם היום אני שומע את הטענות האלה מכל מיני אנשים שאומרים לי "עשיתי קורס בוינגייט וכו וכו". לגבי הרופאים אני לא חקרתי כמה רופאים אומרים את זה ומה ההשכלה המדויקת שלהם, אבל אתה יכול לקחת לדוגמא את הקישור שהבאתי בתחילת האשכול.
ואגב באיזה קורס בדיוק אמרו לך שזה מטומטם? קורס של איזה מוסד?

"
רופאים זוהי הגדרה כללית מידי , הרי רופא שלמד לפני 40 שנה את הלימודי רפואה שלו ורופא שסיים לפני שנה את הלימודי רפואה שלו הרי שידברו דברים שונים.
בנוסף בקורס מדריכים , נאמר לנו שלכופף ברכיים זה מטומטם וחסר הגיון.

בגדול בעבר האמינו שכיפוף ברכיים מוריד לחץ מהגב , הרי שהיום ידוע שישיבה ב90 מעלות מעמיסה על הגב הרבה יותר מעמידה מכיוון שאין מספיק בולמי זעזועים בישיבה ב90 מעלות , וחילופין בעמידה יש.

בנוסף הדבר היחיד שכיפוף ברכיים בזמן ביצוע תרגיל זה גורם למעורבות שריר ה4 ראשי ולא הורדת לחץ משום איזור אחר
."
אז נשמע מדבריך שזה דבר שחשבו אותו רק בעבר, אבל גם היום אני שומע את הטענות האלה מכל מיני אנשים שאומרים לי "עשיתי קורס בוינגייט וכו וכו". לגבי הרופאים אני לא חקרתי כמה רופאים אומרים את זה ומה ההשכלה המדויקת שלהם, אבל אתה יכול לקחת לדוגמא את הקישור שהבאתי בתחילת האשכול.
ואגב באיזה קורס בדיוק אמרו לך שזה מטומטם? קורס של איזה מוסד?
המשפט "עשיתי קורס בווינגייט" בדרך כלל אמור לגרום לך לא להקשיב לבן אדם, ולא להפך. מבלי לפגוע באנשים שעברו את הקורס, כן? אבל גם הם יעידו שהידע שלהם הוא לא רק מהקורס ושמלמדים שם הרבה מאוד מיתוסים.

כן, כל הרופאים והמדענים האלה חרטטנים, הא?
בגלל זה אני מקשיב רק לגוף שלי, יש לנו קשר מיוחד.
די, עזוב שטויות.

נראה לי שלא הבנת אותי. אבל כבר עייף ומיציתי את הדיון.

לא כתבתי שכולם חרטטנים, אבל גם לא צריך לקבל הכל בצורה עיוורת.
כנס לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה האמריקאית.
תבדוק כמה אנשים מתים בשנה כתוצאה מרשלנות רפואית/טיפול רפואי לא נכון, ותשווה למספר האנשים שמתים מסרטן, איידס ותאונות דרכים. (רמז: תחבר את השלושה האחרונים)
אני בכוונה לא כותב מספרים כי אז יעשו לי חוב לראק. (ואני לא ילד בן 17 עם מזרקים בתחת שטוען שהוא מרים 200 קילו סקוואט. אז לא בא לי להיות שם)
תמצא לבד אתה תופתע מהסטטיסטיקה.

נראה לי שלא הבנת אותי. אבל כבר עייף ומיציתי את הדיון.

לא כתבתי שכולם חרטטנים, אבל גם לא צריך לקבל הכל בצורה עיוורת.
כנס לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה האמריקאית.
תבדוק כמה אנשים מתים בשנה כתוצאה מרשלנות רפואית/טיפול רפואי לא נכון, ותשווה למספר האנשים שמתים מסרטן, איידס ותאונות דרכים. (רמז: תחבר את השלושה האחרונים)
אני בכוונה לא כותב מספרים כי אז יעשו לי חוב לראק. (ואני לא ילד בן 17 עם מזרקים בתחת שטוען שהוא מרים 200 קילו סקוואט. אז לא בא לי להיות שם)
תמצא לבד אתה תופתע מהסטטיסטיקה.
דווקא רופאים הם בדרך כלל לא מקור טוב לשאלות בנושא הרמות ופיתוח גוף, כי הם לא עוסקים בתחום אבל שבעת שנות הלימודים לרפואה ושאר הפז"ם בעיסוקם כרופאים כל כך מנפח להם את האגו שהם חושבים שהם מבינים בכל תחום אפשרי כבר.
ממש לא אמרתי שצריך לקבל כל המלצה של רופא כתורה מסיני, אבל להסתמך על הרגשת הגוף זו גם טעות.

יש לך כאב גב כשהברכיים שלך כשהן נעולות? יש לך בעיה בטכניקה או שאתה פצוע

אתה יכול להראות לי מחקר בבקשה שכפיפת מרפק לא פוגעת במרפק? כי לדעתי זה פוגע ואני נחשב מקור כי אני מדריך
נו באמת, אני לא טוען שום טענה נגדך אני רק רוצה שתסביר לי למה אתה בעד ברכיים נעולות(ולהגיד "למה לא" זו לא תשובה רצינית).
[/QUOTE]
כבר כתבתי בהודעה הראשונה שלי, כיפוף בברכיים גורם לזה שתהיה מעורבות של הארבע ראשי בתנועה

• פותח/ת השרשור
המשפט "עשיתי קורס בווינגייט" בדרך כלל אמור לגרום לך לא להקשיב לבן אדם, ולא להפך. מבלי לפגוע באנשים שעברו את הקורס, כן? אבל גם הם יעידו שהידע שלהם הוא לא רק מהקורס ושמלמדים שם הרבה מאוד מיתוסים.
אבל גם הוא טוען שהוא למד את זה שצריך לנעול ברכיים בקורס

נו באמת, אני לא טוען שום טענה נגדך אני רק רוצה שתסביר לי למה אתה בעד ברכיים נעולות(ולהגיד "למה לא" זו לא תשובה רצינית).
כבר כתבתי בהודעה הראשונה שלי, כיפוף בברכיים גורם לזה שתהיה מעורבות של הארבע ראשי בתנועה[/QUOTE]
חשבתי שזאת המטרה, לחלק את העומס גם אל הארבע ראשי, מה רע בזה?

אבל גם הוא טוען שהוא למד את זה שצריך לנעול ברכיים בקורס

כבר כתבתי בהודעה הראשונה שלי, כיפוף בברכיים גורם לזה שתהיה מעורבות של הארבע ראשי בתנועה
חשבתי שזאת המטרה, לחלק את העומס גם אל הארבע ראשי, מה רע בזה?[/QUOTE]
לא הכל שחור ולבן. לא כל מה שלומדים בווינגייט זה שטויות ולא כל המאמנים בלשטנים (מלשון המילה בולשיט, כמובן).

• פותח/ת השרשור
למתנגדים לכיפוף ברכיים אתם מתכוונים לברכיים ישרות או לברכיים נעולות? אצלי זה לא בדיוק אותו דבר- לכן צירפתי 3 תמונות
כיפוף קל:

ברכיים ישרות:

ברכיים נעולות:

• פותח/ת השרשור
מישהוא? בקשר לתמונות

Back
למעלה תחתית