הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה-וריקוצלה

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך
אני עומד לעבור אותו..באפריל 2015 :S
אבל כבר היו לי שיחות עם 2 אורולוגים שונים על הניתוח..אז אם בא לך מידע-שוט.

• פותח/ת השרשור
אני עומד לעבור אותו..באפריל 2015 :S
אבל כבר היו לי שיחות עם 2 אורולוגים שונים על הניתוח..אז אם בא לך מידע-שוט.
תגיד כל מה שאתה יודע, בעיקר אם מותר להתאמן, כמה זמן צריך לנוח (גם מיחסי מין) .. בן כמה אתה ולמה הניתוח בעוד כל כך הרבה זמן?

תגיד כל מה שאתה יודע, בעיקר אם מותר להתאמן, כמה זמן צריך לנוח (גם מיחסי מין) .. בן כמה אתה ולמה הניתוח בעוד כל כך הרבה זמן?

בצבא אבחנו לי וריקוצלה חודש לפני שהשתחררתי, עם אולטרה סאונד והכל,
הייתי צריך ללכת לרופא לבדוק מה הרמה ואם לנתח, אז השתחררתי והלכתי לרופא אזרחי, והוא אמר שאין לי כלום ולא צריך לנתח :|

ממה שביררתי לפני, כל עוד לא כואב אפשר להתאמן כרגיל.

• פותח/ת השרשור
בצבא אבחנו לי וריקוצלה חודש לפני שהשתחררתי, עם אולטרה סאונד והכל,
הייתי צריך ללכת לרופא לבדוק מה הרמה ואם לנתח, אז השתחררתי והלכתי לרופא אזרחי, והוא אמר שאין לי כלום ולא צריך לנתח :|

ממה שביררתי לפני, כל עוד לא כואב אפשר להתאמן כרגיל.
יכול לא לכאוב לי כמה ימים אבל יכול לכאוב לי כאבי תופת כל היום.. כרגע האבחנה היא בדרגה קלה, איך זה שהיה לך ופתאום לא היה כלום? יכול להיות שמנוחה מטפלת בזה?

יכול לא לכאוב לי כמה ימים אבל יכול לכאוב לי כאבי תופת כל היום.. כרגע האבחנה היא בדרגה קלה, איך זה שהיה לך ופתאום לא היה כלום? יכול להיות שמנוחה מטפלת בזה?

לי לא היה כאב בשום שלב, רק הלכתי לבדוק מה העניין עם הנפיחות שם, די בטוח שזה מזערי יחסית אבל המון(המון) חברים שלי יש\היה עשו\יעשו ניתוח,
איכשהו גם כולם מגלים את זה בזמן הצבא.

לדעתי מנוחה זה לא קשור לכלום, תבדוק אם הרמה שלך דורשת ניתוח, ועל הדרך תברר אם מותר להתאמן.

• פותח/ת השרשור
לי לא היה כאב בשום שלב, רק הלכתי לבדוק מה העניין עם הנפיחות שם, די בטוח שזה מזערי יחסית אבל המון(המון) חברים שלי יש\היה עשו\יעשו ניתוח,
איכשהו גם כולם מגלים את זה בזמן הצבא.

לדעתי מנוחה זה לא קשור לכלום, תבדוק אם הרמה שלך דורשת ניתוח, ועל הדרך תברר אם מותר להתאמן.
אם לא ניתוח וטיפול בבעיה, מה עוד יכול לגרום לה להעלם?

• פותח/ת השרשור
זה כנראה בגלל שבצבא בודקים את האשכים, כי עד שזה לא חובה כולנו נמנעים מבדיקה יזומה
לא ממש.. בודקים אם יש לך קילה וזה שני דברים שונים, בבדיקה כזו לא מוצאים את זה, זה בא מכאבים או התנפחות

אם זה בדרגה קלה זה אומר שאפשר לוותר על ניתוח?
ויש איזו דרך להפחית את הבעיה מבלי לנתח?

לא יודע.. זה מה שאני שואל, אני אהיה יותר חכם במהלך השבוע הבא כנראה
לא מומלץ לוותר עליו בגלל שזה עלול להסתבך והמצב יחמיר.
הניתוח לא רציני, עברתי אותו בגיל 16. אם יש לך שאלות ספציפיות אני אענה.

אם זה בדרגה קלה זה אומר שאפשר לוותר על ניתוח?
ויש איזו דרך להפחית את הבעיה מבלי לנתח?

אי טיפול בבעיה יכול להביא בעתיד לבעיות באיכות הזרע.אז תיהיה בעיה להכניס מישהי להריון.

הפתרון הוא ניתוח.

לא ממש.. בודקים אם יש לך קילה וזה שני דברים שונים, בבדיקה כזו לא מוצאים את זה, זה בא מכאבים או התנפחות

ניתן לזהות חשש לוריקוצלה בעזרת מישוש או אפילו רק בעזרת מראה שק האשכים.ככה שבצבא בודקים את זה.

• פותח/ת השרשור
אם הניתוח עובר בהצלחה אפשר לחזור להתאמן בהדרגה אחרי שבוע. כנ"ל לגבי יחסי מין.
הניתוח עצמו הוא די קצר, ואתה אמור להשתחרר כבר באותו יום. יום-יומיים יהיה לך כואב וקשה ללכת.
לי אישית היה קשה להשתין (אתה מרגיש שאתה צריך ולא יוצא) אבל מיום למחרת העניינים הסתדרו.

אני גם עברתי שנה שעברה, גם לי הייתה בדרגה קלה. הבנתי שזה יכול להחמיר אם לא מתפלים. עכשיו לניתוח. יומיים אחרי הניתוח בעיקר שכבתי, ללכת היה נסבל לקום ולשכב חזרה מהמיטה די כואב (הבעיה העיקרית לצאת החוצה שזה כואב לשים מכנסיים). יום שלישי כבר היה בסדר, סתם קצת לא נוח - לא באמת כואב. בקשר לאימונים, לי אישית אמרו שאסור להרים משקולות אחרי הניתוח חודש/חודש וחצי, אבל נגיד אירובי כמו שחייה אפשר אחרי שבוע שבועים (בקשר לריצה תאמת לא שאלתי).

דווקא כן, אפשר למצוא את זה בבדיקה של הצו הראשון, ואני אומר את זה בתור אחד שזה קרה לו (פעמיים, יצא לי לעשות בדיקה כזו במקום נוסף וגם שם הרופא העיר לי על זה), ואני מכיר גם עוד כמה חבר'ה שגילו להם בצו ראשון.

חבר טוב שלי עבר את הניתוח קצת לפני הצבא, ממה שאני זוכר כל הסיפור הזה לא היה כל כך נורא אבל הייתה לו איזושהי תקופת התאוששות של שבוע שבועיים עד שהפסיק לכאוב לו לגמרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית