הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עלייה במסת שריר עם עלייה מינימלית בשומן

• פותח/ת השרשור digital
  • פורסם בתאריך

digital

משתמש מתחיל
51
2
נק' מוניטין:
11
51
2
יש אפשרות יותר טובה ויותר יעילה ממסה נקייה לעלות במסת שריר ולא לעלות בשומן או לעלות פחות ? כי אני מתאמן בספורט מקצועי ולא יכול לאפשר לעצמי בשום שלב בשנה לעלות באחוז שומן (פוגע במהירות ) .
האם זה שאני במאזן נייטרלי לאורך רוב השנה פוגע גם ביכולת שלי להתחזק או שזה פוגע רק במסת שריר כי אומנם המראה חשוב לי אבל יותר חשוב לי היכולת.
דרך אגב איך זה הגיוני שבחצי השנה הראשונה שהתאמנתי עליתי בסביבות 7-8 קילו שריר נשארתי על אותו אחוז שומן (לפי בדיקות רפואיות ) וכל זה כשגם לא היה לי תפריט ואני כמעט בטוח שהייתי בגירעון רוב הזמן ובלי כמות חלבונים מספקת?

נערך לאחרונה:
יש אפשרות יותר טובה ויותר יעילה ממסה נקייה לעלות במסת שריר ולא לעלות בשומן או לעלות פחות ? כי אני מתאמן בספורט מקצועי ולא יכול לאפשר לעצמי בשום שלב בשנה לעלות באחוז שומן (פוגע במהירות ) .
האם זה שאני במאזן נייטרלי לאורך רוב השנה פוגע גם ביכולת שלי להתחזק או שזה פוגע רק במסת שריר כי אומנם המראה חשוב לי אבל יותר חשוב לי היכולת.
דרך אגב איך זה הגיוני שבחצי השנה הראשונה שהתאמנתי עליתי בסביבות 7-8 קילו שריר נשארתי על אותו אחוז שומן (לפי בדיקות רפואיות ) וכל זה כשגם לא היה לי תפריט ואני כמעט בטוח שהייתי בגירעון רוב הזמן ובלי כמות חלבונים מספקת?
יש הרבה דרכים לעלות מסה. נקייה אין שום דרך.. תעלה על 300 מעל הניטרלי שלך..זה הכי טוב.
גם אם תעלה השריר המהירות שלך תיפגע..שריר יותר כבד משומן.
אם אתה מתאמן מתחיל-הגיוני שתעלה במשקל גם בניטרלי. 7-8 קילו?! קצת פחות הגיוני.
סביר להניח שכלית בשומן ובשריר-ז״א שאם היית על 13 א.ש ועלית 5 ק״ג ונשארת 13 א.ש משמע עלית גם בשומן

אתה יכול להיות על 600 למשל מעל המאזן הנייטרלי שלך , ולהתבסס רק על מקורות איכותיים של חלבון ( חזה עוף , ביצים , טונה ) ופחמימות כמו אורז , כוסמת ושיבולת שועל .. כל אלה יביאו לך עלייה יותר "נקייה" כביכול , הרוב זה תזונה.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להיות על 600 למשל מעל המאזן הנייטרלי שלך , ולהתבסס רק על מקורות איכותיים של חלבון ( חזה עוף , ביצים , טונה ) ופחמימות כמו אורז , כוסמת ושיבולת שועל .. כל אלה יביאו לך עלייה יותר "נקייה" כביכול , הרוב זה תזונה.
אני מתבסס בעיקר על כאלה אבל לא ידעתי שזה עוזר עם הקטע של השומן עשיתי את זה עד עכשיו רק מבחינות בריאותיות, תודה חידשת לי .

יש הרבה דרכים לעלות מסה. נקייה אין שום דרך.. תעלה על 300 מעל הניטרלי שלך..זה הכי טוב.
גם אם תעלה השריר המהירות שלך תיפגע..שריר יותר כבד משומן.
אם אתה מתאמן מתחיל-הגיוני שתעלה במשקל גם בניטרלי. 7-8 קילו?! קצת פחות הגיוני.
סביר להניח שכלית בשומן ובשריר-ז״א שאם היית על 13 א.ש ועלית 5 ק״ג ונשארת 13 א.ש משמע עלית גם בשומן
לפני 57 דקות
יש היום מלא מאמרים שמסת שריר(לא ברמה של באדי בילדר או ליפטר) לא פוגעת במהירות אז אני חושב שאתה טועה מהבחינה הזאת אם יש לך מחקר כלשהו להראות לי על זה אז אשמח

בדר"כ אתלט עם מסת שריר יהיה חזק יותר במיאוצים למרחקים קצרים , בעל סטרט חזק יותר.
אתלט בעל מסת שריר דלילה יותר, יהיה טוב יותר לריצות בטווח ארוך, סיבולת גבוהה יותר.

שניהם יהיו מהירים , תלוי לאילו מרחקים מדובר, וסוגי הספורט בו הם עוסקים.

• פותח/ת השרשור
בדר"כ אתלט עם מסת שריר יהיה חזק יותר במיאוצים למרחקים קצרים , בעל סטרט חזק יותר.
אתלט בעל מסת שריר דלילה יותר, יהיה טוב יותר לריצות בטווח ארוך, סיבולת גבוהה יותר.
שניהם יהיו מהירים , תלוי לאילו מרחקים מדובר, וסוגי הספורט בו הם עוסקים.
אני משחק טניס המטרה שלי היא מרחקים קצרים ולכן אני רוצה לעלות במסת שריר

משהו פשוט שתוכל לעשות, הוא כפי שאמרו לך, תעשה עליה מתונה בצריכה הקלורית שלך ביום, ותתאמן נכון.
העליה תהייה איטית, אך רובה תהיה מסת שריר ומעט מאד שומן.
סבלנות, תזונה, אימון, ושינה טובה ואתה תראה תוצאות.

בנוגע לאיך עלית במסת שריר במאזן שלילי וכמות חלבונים לא מספיקה, אם אתה מתאמן מתחיל כלומר בשנה שעלית 8 ק״ג בדיוק התחלת להתאמן לראשונה זה עוד יכול להיות הגיוני כי הגוף אז גודל מהר מאוד בגלל שינויים פיזיולוגיים והורמונליים, ואם זאת לא ההתנסות הראשונה בחדר כושר אז ההסבר היחיד שיש לי הוא שיש לך גנטיקה טובה במיוחד ואם זה נכון במקומך הייתי מחליף אבל מהר את תחום הספורט שלך לפיתוח גוף...

אבל אם כבר החלטת להיות טניסאי אז נראה לי שתצרוך 300 ק׳ בערך מעל הניטרלי כמו שכבר כתבו לך, אמנם תעלה במסה ממש באיטיות אבל המסה תהיה יחסית נקייה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית