הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מגנזיום נקי או עם תוספות ויטמנים ?

Eran Elimelech

משתמש מתחיל
155
1
נק' מוניטין:
1
155
1
5-4 פעמים בשבוע
שלום רב,

אני כחודש לוקח מגנזיום ציטראט של סולגאר,

האם כדי להמשיך עם המגנזיום הנקי או לשלב אותו עם B6? או עם וויטמנים נוספים ?

המטרה הינה הקלה על העומס השרירי שגורם לי לבעיות שינה.

מגנזיום אבץ וB6 שווה ZMA , תוסף שמכיל את שלושתם.
אבל המגנזיום שם לא ציאטריט , לא יודע עד כמה זה משנה.
אתה לוקח מולטי ? אם כן אולי יש בו כבר B6 ואבץ .
המגנזיום לא עזר לך ?

• פותח/ת השרשור
המגנזיום הרפה לי את מעט את השרירים , בשביל להרדם אני שותה עם המגנזיום ( 400 מ"ג) חליטת תה צמחים פסיפלורה
חליטה שעוזרת להרדם.

את ה ZUMA אני יכול למצוא בכל חנות טבע או סופרפארם ? ומה הריכוזים של המגנזיום ?
הבנתי שזה לא כזה מומלץ להרגיל את הגוף ל B6 כי לאחר חודש הגוף צריך עוד וויטמנים תומכים ( אני לא יודע כמה זה נכון )
ולכן המליצו לי לקחת את הציטראט .

האם יש הוראות שימוש מסויימת לטווח הארוך ( מינונים , תופעות לווי, תקופות הפסקה) ? החל משימוש ב B6 או במגנזיום ובאבץ?

1. מגנזיום מרפה את השרירים ומערכת העצבית, עוזר להרפיה מהירה יותר בין אימון לאימון ומפחית את הסיכוי ל- over training.
  2. אבץ מסייע בחילוף חומרים של התאים בגוף (בניה של שרירים בעקיפין), בריא למערכת האנדוקרינית בגוף להסדיר הורמוני גדילה.
  3. B6 מסייע באנרגיה, אבל בעיקר להסדיר את ההורמונים במוח (מלטונין, סרוטונין, GABA) שחשובים לשינה טובה יותר והרפיה מהירה.
יש תוסף תזונה שנקרא ZMA שמכיל את שלושתם.
מה שכן, יש אנשים ש- ZMA נותן להם אפקט הפוך, שזה מעיר אותם, וזה בגלל שהם רגישים למינון גבוה של B6.
אם אתה אחד מהאנשים האלו, תשלב רק מגנזיום ואבץ, או שתפחית את המינון של ZMA.

בנוסף לכך, אל תפחד אם יהיו לך סיוטים כל לילה וחלומות מוזרים.
השילוב של אבץ עם B6 גורם לחלומות 'פסיכוטיים', שזה אכן דבר טוב ולא מזיק.

צריך פשוט לדעת עם מה אתה מתעסק ובאיזה מינונים.

המינונים המומלצים: 2 מיליגם ויטמין B6, עד 30 מג של אבץ ומגנזיום עד 500 מג ביום. שוב הכל זה לספורטאים ולא סתם לאנשים שרוצים להיות "בריאים".. בכל מקרה הייתי ממליץ בהדרגה עם B6 וכל השאר לא אמור לגרום לתופעות לוואי, ZMA אחלה תוסף, קצת יקר בארץ אבל עוזר להחלמה.

• פותח/ת השרשור
ומבחינת ה ZMA האם אפשר לקחת אותה ברציפות, או שצריך תקופת צינון בין חודש לחודש ? והאם הגוף לא נהיה תלוי בוויטמנים אולו בטווח הארוך ?

זה ויטמינים לא סמים. אתה יכול לפתח תלות לטחינה גולמית או לקריטאין? חוץ מתלות פסיכולוגית שאפשר לפתח להכל, תתחיל בהדרגה ותראה שזה מתאים לך. פלוסים יש הרבה, תופעות לוואי אפשריות קצת- בגלל זה להמנע מזה זה מטומטם, פשוט לגשת בצורה חכמה, אם אתה לוקח תרופות לשאול את הרופא אם ZMA לא מפריע לספיגה שלהם. אם לא אז פשוט להתחיל מכמות בינונית ולפי ההרגשה לעלות.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שיש דעות שונות לגבי קריטאין, שאחרי תקופה של חדש צריך לעשות הפסקה ולרענן את הגוף,
יש כאלה שמסכימים ויש כאלה שלא....
ולכן אני מעדיף תמיד לשאול ולקבל כמה יותר מידע .

תודה 😃

אני יודע שיש דעות שונות לגבי קריטאין, שאחרי תקופה של חדש צריך לעשות הפסקה ולרענן את הגוף,
יש כאלה שמסכימים ויש כאלה שלא....
ולכן אני מעדיף תמיד לשאול ולקבל כמה יותר מידע .

תודה 😃

הסיבה שאומרים לעשות סייקל לקריאטין, זה לא כי הגוף מתרגל לקריאטין ואז אין אפקט.
אלא בגלל שברגע שאתה צורך קריאטין חיצוני, הגוף מפסיק את ייצור הקריאטין הפנימי.
קריאטין אפשר לקחת גם כל החיים, הוא עדיין יעבוד, אבל אחרי תקופה ארוכה, לגוף יקח המון זמן להתרגל לייצר קריאטין בעצמו ברגע שתפסיק לקחת חיצונית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית