הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון לבן 60

NoseBleed

משתמש פעיל
386
98
נק' מוניטין:
177
386
98
אני עוזר לאבא שלי להתאמן בן 60 כמעט בכושר מצוין לגיל שלו ונראה כאילו חגג 40 לא מזמן
אני מתאמן בבית ויש לי גישה רק למשקלים חופשים

ניסיתי לתת לו לעשות סקוואטים ולאנגים אבל מה לעשות שהמפרקים ברגלים לא במצב טוב
והוא הרגיש כאב בברך אז הפסקנו
האימון שעשינו היה
2X8 BENT OVER ROW
2X8 בנץ בשיפוע
2X30 שניות פארמר וואק
ניסינו סט אחד של הרמת כתפיים לצדדים אבל הוא מתח גיד ומיד הפסקנו

אם למישהו יש ניסיון לאימון מתאמנים בגיל הזה זה יעזור מאוד וגם הצעות לעבוד על הרגלים יעזרו

נ.ב המטרה היא בעיקר לחזק יציבה והרגשה כללית טוב יותר

ב90% מהמקרים כאבי מפרק (במיוחד ברכיים) נגרמים כתוצאה מחולשה לאחר עומס שהגוף לא היה רגיל אליו. יש סיכוי גבוהה מאוד שהברך\המערכת העצבית שלו לא רגילה לעומסים כאלה ולכן מופיעים הכאבים. צריך להתאמן עם דופק על הכאב

1+
מסכים עם pala
בכל מקרה לדעתי שווה לך לוותר על הלאנצ'ים ולהתמקד אך ורק בסקוואט, פשוט תוריד לו את המשקלי עבודה למשקלים שהוא בקושי ירגיש מאמץ בהם ואז תשמור על אדפטציה נכונה, תעלה לאט לאט במשקלי עבודה, בסוף המפרקים יתרגלו למאמץ, גם אם יראה לו מגוחך תאמן אותו עם משקלים מאד נמוכים בהתחלה ולאט לאט תתקדמו וכמו שpala אמר שיתאמן עם דופק על הכאב

• פותח/ת השרשור
1+
מסכים עם pala
בכל מקרה לדעתי שווה לך לוותר על הלאנצ'ים ולהתמקד אך ורק בסקוואט, פשוט תוריד לו את המשקלי עבודה למשקלים שהוא בקושי ירגיש מאמץ בהם ואז תשמור על אדפטציה נכונה, תעלה לאט לאט במשקלי עבודה, בסוף המפרקים יתרגלו למאמץ, גם אם יראה לו מגוחך תאמן אותו עם משקלים מאד נמוכים בהתחלה ולאט לאט תתקדמו וכמו שpala אמר שיתאמן עם דופק על הכאב
שחכתי לציין אבל הסקוואטים והלנגים היו בלי משקל בכלל
משקל גוף נטו

סקוואט הוא תרגיל שמתאים לכל ברך עם מניסקוס מתפקד, ככה שהייתי אומר שאחת מהבעיות קיימות:
1. בעיית מניסקוס
2. בעיית לימוד התרגיל

תבחן את שתי האפשרויות, כי סקוואט זה תרגיל הבסיס הכי חשוב, במיוחד למבוגרים, ובמיוחד לאלה שיש להם בעיות ברכיים.
מאחל בהצלחה גדולה 🙃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית