הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבר מאמץ

• פותח/ת השרשור Seroga
  • פורסם בתאריך

Seroga

משתמש מתחיל
79
2
נק' מוניטין:
2
79
2
אני חושב שמתחיל לי שבר מאמץ בגלל הריצוץ, היה לי בעבר ברגל שמאל עכשיו אני מתחיל להרגיש את ההתחלה של זה ברגל ימין,
איזה תוסף של סידן הכי מומלץ לצרוך?, זה פשוט בלתי אפשרי להגיע מינימום 1000 מ"ג סידן בתזונה יום יומית בלי תוספות.
ואני ראיתי שזה מזיק ללב או משהו כזה, עד כמה זה באמת פוגע ?

אני חושב שמתחיל לי שבר מאמץ בגלל הריצוץ, היה לי בעבר ברגל שמאל עכשיו אני מתחיל להרגיש את ההתחלה של זה ברגל ימין,
איזה תוסף של סידן הכי מומלץ לצרוך?, זה פשוט בלתי אפשרי להגיע מינימום 1000 מ"ג סידן בתזונה יום יומית בלי תוספות.
ואני ראיתי שזה מזיק ללב או משהו כזה, עד כמה זה באמת פוגע ?
הטיפול היותר חשוב בשברי מאמץ, הוא הורדת עומס ואפילו מנוחה מוחלטת.
הסידן יכול לעזור אבל זה שולי אם תמשיך להתאמן כרגיל.

אני סובל משברי מאמץ חוזרים כבר כמעט שנה.
אורתופדים ורופאים רבים שפגשתי וכאלו שטיפלו בי טענו שהיעילות של הוספת סידן לתפריט היא זניחה לאחר שהתפתח כבר שבר מאמץ. סידן לא יאחה מהר יותר את העצם, לטענתם. חשוב קודם כל להפסיק ריצות לגמרי ולהימנע כמה שיותר מעומס על הרגליים. לאחר שהכאבים פוחתים (אם הכאבים מופיעים גם בישיבה או בהליכה ולא רק בריצה, מומלץ לנוח עד שהם נעלמים לגמרי) יש לחזור לפעילות ספורטיבית בהדרגתיות.
בנוסף, מדרסים בהתאמה אישית יכולים לעזור, בעיקר במניעת חזרתם.

אורתופדים ורופאים רבים שפגשתי וכאלו שטיפלו בי טענו שהיעילות של הוספת סידן לתפריט היא זניחה לאחר שהתפתח כבר שבר מאמץ. סידן לא יאחה מהר יותר את העצם, לטענתם. חשוב קודם כל להפסיק ריצות לגמרי ולהימנע כמה שיותר מעומס על הרגליים. לאחר שהכאבים פוחתים (אם הכאבים מופיעים גם בישיבה או בהליכה ולא רק בריצה, מומלץ לנוח עד שהם נעלמים לגמרי) יש לחזור לפעילות ספורטיבית בהדרגתיות.
זה נכון מאוד. אבל חשוב לדעת איך לצמצם את הסיכון לשברי מאמץ.
1. העלאת עומס אימונים בצורה איטית ומדורגת
2. התאוששות טובה, אוכל, שינה, מנוחה
3. במידה ומתחילים כאבים, גם אם הם קלים. לדאוג לנוח, לבצע מתיחות ולא לרוץ עם כאב
4. נעליים נוחות ומדרסים גם יכולים לעזור.

• פותח/ת השרשור

אני הפסקתי לרוץ כמובן, והשבר מאמץ בדרגה הכי קלה שלו עכשיו, זה רק ההתפתחות של הדלקת בעצם אז אני צריך לצרוך סידן כדי לעזור לעצם לרפא את עצמה בגלל זה שאלתי אתכם מה עדיף מהתוספים 😃 ועד כמה התוספים פוגעים בלב.
הטיפול היותר חשוב בשברי מאמץ, הוא הורדת עומס ואפילו מנוחה מוחלטת.
הסידן יכול לעזור אבל זה שולי אם תמשיך להתאמן כרגיל.

למעלה התשובה לכולכם 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית