הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עדיף : פריכיות אורז / לחם קל ?

• פותח/ת השרשור Asi
  • פורסם בתאריך

Asi

משתמש קבוע
1,441
884
נק' מוניטין:
2,355
1,441
884
אהלן חברים יקרים ,
משום מה אני מנסה להבין מה עדיף לאכול , ומה עדיף מבחינת עיכול בגוף וצורה נכונה של לקבל פחות בצק באוכל .

לדוגמא :
1 פריכית מאורז מלא היא : 30 קלוריות , 0.5 גרם חלבון , 6 גרם פחמימה ,

1 לחם קל : 50 קלוריות +- ,2 גרם חלבון , 10 גרם פחמימה .

עכשיו לדוגמא אני אוכל 4 פריכיות , זה יוצא בסה"כ 120 קלוריות
ואם אני אוכל 2 / 3 פרוסות לחם קל זה יותר בעצם אותו הדבר .

השאלה היא :
כשנימצאים בחיטוב , מה עדיף מבחינת זה שלא ילך למאגר השומן ?
כי אני אישית בראש ישר אומר : לחם = בצק , בצק = לא חיוני .
להבדיל מפריכיות שאני רואה את זה כאורז - ואז אני אומר שלגוף הרבה יותר קל להתמודד עם זה ולשרוף אותו .

תקנו אותי אם אני טועה / רשמתי משהו לא נכון / לא הבנתם אותי .
ניסיתי להסביר את עצמי כמה שיותר מה שאני חושב תקנו אותי .

תודה רבה ושבת שלום !

ומה עדיף מבחינת עיכול בגוף וצורה נכונה של לקבל פחות בצק באוכל
מה זאת אומרת בצק באוכל?

כי אני אישית בראש ישר אומר : לחם = בצק , בצק = לא חיוני .
מה רע בלחם?

אז תשמע, אין שום הבדל (למעט ויטמינים מינרלים וסיבים) בין לאכול 120 קלוריות עם 25 גרם פחמימה נניח שמגיעים מאורז לעומת אותם ערכים בדיוק שמגיעים מלחם או קינואה או שוקולד או סניקרס או פסטה או כל דבר אחר.

מבחינת הגוף פחמימה זה פחמימה והוא לא יודע מאיפה זה בא בכלל ברמה התאית הגוף מקבל את הגלוקוז (אבן הבניין של הפחמימה) וזה מה שהוא צריך בשביל לייצר אנרגיה. ממש לא מעניין אותו שזה הגיע מסניקרס או מקינואה אורגנית.

- ההבדל היחיד הוא בתכולת הויטמינים מינרלים וסיבים שישפיעו על שובע.

תאכל מה שנוח לך וטעים לך! העיקר שלא תחרוג מהערכים שלך בסוף היום

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת בצק באוכל?

מה רע בלחם?

אז תשמע, אין שום הבדל (למעט ויטמינים מינרלים וסיבים) בין לאכול 120 קלוריות עם 25 גרם פחמימה נניח שמגיעים מאורז לעומת אותם ערכים בדיוק שמגיעים מלחם או קינואה או שוקולד או סניקרס או פסטה או כל דבר אחר.

מבחינת הגוף פחמימה זה פחמימה והוא לא יודע מאיפה זה בא בכלל ברמה התאית הגוף מקבל את הגלוקוז (אבן הבניין של הפחמימה) וזה מה שהוא צריך בשביל לייצר אנרגיה. ממש לא מעניין אותו שזה הגיע מסניקרס או מקינואה אורגנית.

- ההבדל היחיד הוא בתכולת הויטמינים מינרלים וסיבים שישפיעו על שובע.

תאכל מה שנוח לך וטעים לך! העיקר שלא תחרוג מהערכים שלך בסוף היום
תודה רבה יוגב על התגובה ,
כשאני חשבתי לעצמי בהתחלה מה עדיף :
לחם / פריכיות - ישר עלתה לי התשובה :
״פריכיות״ כי אמרתי לעצמי זה מגיע מאורז מלא - קצת יותר בריא לגוף .
אבל באמת כשקראתי את התגובה שלך הגוף עצמו לא יודע להגיד :
״זה לחם אז קשה לי יותר להתמודד בפירוק שלו ״
בעיקרון אין הבדלים כמו שאתה אומר להבדיל ממינרלים וכו..
ככה אני יודע שלפחות אני יכול לגוון קצת מהפריכיות ולאכול גם לחם מדי פעם כשאני קצת יותר רעב.. תודה רבה 😃

ככה אני יודע שלפחות אני יכול לגוון קצר מהפריכיות ולאכול גם לחם מדי פעם כשאני קצת יותר רעב.. תודה רבה
חוץ מזה שפריכיות זה מגעיל אין שום הבדל בין זה לבין לחם או קורנפלקס. בתאבון!

רק תאכל ירקות, 5-6 ביום עדיף מצבעים שונים

• פותח/ת השרשור
חוץ מזה שפריכיות זה מגעיל אין שום הבדל בין זה לבין לחם או קורנפלקס. בתאבון!

רק תאכל ירקות, 5-6 ביום עדיף מצבעים שונים
99% מהשבוע אני אוכל ביום מעל 5-6 ירקות לפעמים מגיע גם ל9-10 אז זה בסדר.
אני מוצא את האיזון הנכון בסה״כ.
ד״א לפני כמה ימים נתת לי טיפים להוסיף שומן לתפריט שלי .
הוספתי : כף שמן זית , כף טחינה, ו40 גרם אבוקדו אני מקווה שזה הספיק .
תודה רבה !

99% מהשבוע אני אוכל ביום מעל 5-6 ירקות לפעמים מגיע גם ל9-10 אז זה בסדר.
אני מוצא את האיזון הנכון בסה״כ.
יופי 😃

ד״א לפני כמה ימים נתת לי טיפים להוסיף שומן לתפריט שלי .
הוספתי : כף שמן זית , כף טחינה, ו40 גרם אבוקדו אני מקווה שזה הספיק .
אני לא זוכר את השיחה ומה היה חסר לך, אם זה סידר לך את הערכים אז מצויין

בכייף 😃

מה זאת אומרת בצק באוכל?

יוגב שלום, מה עם הפרוקטוז? הרי באוכל אמיתי שקרוב לצורתו הטבעית יש בעיקר גלוקוז (למעט פירות), באוכל מעובד יש סוכר, כלומר באוכל מעובד על כל גלוקוז אתה מקבל פרוקטוז, אתה חושב שלהזין את הגוף בכמויות גבוהות של פרוקטוז זה דומה למצב שאתה מזין אותו בעיקר רק בגלוקוז?

אתה חושב שלהזין את הגוף בכמויות גבוהות של פרוקטוז זה דומה למצב שאתה מזין אותו בעיקר רק בגלוקוז?
יש הבדל בין הגלוקוז לפרוקטוז וכן יש עניין בעייתי בצריכה עודפת של פרוקטוז אבל כשמדובר באדם בריא ומתאמן הכמויות הן הרבה יותר גבוהות מאשר לאדם לא מתאמן.
הרעיון הוא לגוון ולא צריך להתקע על שטויות עם תדמית בריאה, בכל אופן בין פריכיות אורז\אורז\קינואה\פסטה\כל פחמימה אחרת אין הבדל אמיתי ואם בא לך גלידה ב100 קלוריות במקום פרוסות לחם לך על זה..מבטיח לך שאתה תחייה ואולי אפילו יהיה לך חיוך על הפנים

אוקיי, אבל שורה תחתונה, קלוריה היא לא רק קלוריה, אם מישהו מצפה להגיע להישגים מבחינת הרכב גוף הוא חייב להקפיד גם איזה סוג פחמימה הוא מכניס לגוף, אני מסכים שאפשר להכניס כמויות קטנות של פחמימה לא איכותית, אבל להגיע לתוצאות חייבים להקפיד על תזונה מאוזנת.

אם מישהו מצפה לתוצאות בינוניות, אז הוא יכול "להחליק פינות" ולקוות שהגנטיקה שלו מספיק טובה.

קלוריה היא לא רק קלוריה
תסביר

אם מישהו מצפה להגיע להישגים מבחינת הרכב גוף
לפיתוח גוף תחרותי כן, כאשר מדובר על אחוזי שומן חד ספרתיים מה שיעבוד יעבוד.
לאוכלוסיה הכללית אין חשיבות אמיתית לסוג הפחמימה.
אבל שוב אני לא אומר שאתה צריך להתבסס על זה אלא לגוון.

אם מישהו מצפה לתוצאות בינוניות, אז הוא יכול "להחליק פינות" ולקוות שהגנטיקה שלו מספיק טובה.
אפשר להגיע גם לתוצאות מעולות עם עיגול פינות. כל עוד כמות הקלוריות והפחמימה אותו דבר לא מעניין אם זה בא משוקולד מדי פעם

"מידי פעם" זאת אומרת שרוב הזמן כן צריך להקפיד על סוג הפחמימה, ולא לאמר "בשביל הגוף קלוריות מפיתה זה כמו משיבולת שועל או פחמימה משוקולד פרה זה כמו משעועית", ברור שיוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל, ארוחת צ'יט אפשרית ומקובלת.

לא. בלגוון הכוונה לא להתבסס רק על "פחמימות פשוטות" אלא לגוון בטווח היומי, לא בטווח הכללי.
מבטיח לך שגם עם פיתה כל יום, וגם אפילו קצת קורנפלקס - אתה תהיה בסדר. זה לא יפגום בשום דבר, לא בטווח הקצר ובטח שלא בטווח הארוך.

"מידי פעם" זאת אומרת שרוב הזמן כן צריך להקפיד על סוג הפחמימה, ולא לאמר "בשביל הגוף קלוריות מפיתה זה כמו משיבולת שועל או פחמימה משוקולד פרה זה כמו משעועית", ברור שיוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל, ארוחת צ'יט אפשרית ומקובלת.
הסיבה היחידה שצריך להקפיד היא מאחר ואם לא תקפיד ייקרו שני דברים:

א) אתה תיהיה רעב -> דבר שיוביל אותך בסופו של דבר לאכול יותר -> אתה עלול באמת לעלות בשומן
ב) אתה לא תקבל מספיק ויטמנים\מינרלים

בעולם תיאורטי שבו יש לך כדור פלאים שיספק לך את כל הויטמנים המינרלים והסיבים כאשר לכולם יש את אותה ספיגה ויכולות כמו שיש בירקות\פחמימות "איכותיות" תאכל מצידי את כל הפחמימה שלך בתור סוכר לבן מכפית.

הבעיה שדבר כזה לא קיים ואין תחליף לאוכל בכדורים אז אומרים לגוון כדי שתוכל לקבל הכול, אבל לאכול כל יום רק קינואה\כוסמת כי זה עם אינדקס גליקמי נמוך (שזה מדד הזוי בכל מקרה) זה מיותר, אין שום בעיה שתאכל לחם\קורנפלקס\שוקולד\פיתה\לחם לבן. בסה"כ אני אומר תגוון כדי שתוכל לקבל את כל הויטמינים מינרלים וסיבים שהגוף צריך.

בסופו של יום אתה תיהיה גם קצת יותר שמח, כי לא יעזור כלום, אוכל זה כיף. אם זה שאתה מתעסק בפיתוח גוף אומר שאיבדת שמחת חיים משהו לא בסדר

אגב, דוגמא חיה להסבר של יוגב זה התפריט שלי לצורך העניין - יש לי פחמימה גם משיבולת שועל, גם מאורז וכוסמת, גם מפריכיות אורז (מת על זה), גם מפיתה, גם מקורנפלקס של אלופים (כן כן, קורנפלקס!) וגם, אפילו - משוקולד/סירופ מייפל/דברים מתוקים מאוד אחרים שאני מוסיף הרבה פעמים לשיבולת שועל.

גיוון זה שם המשחק, לא צריך להתבסס על משהו אחד - לא לכאן ולא לכאן.

קלוריה היא קלוריה במובן הישיר אבל היא לא קלוריה במובן העקיף.
ברגע שנצרוך כמות קלוריות מסוימת עם ערך גליקמי גבוה (פרכיות אורז לדוג' ) הם יספקו המון
אנרגיה זמינה בזמן קצר וייתכן וחלק מהקלוריות ייאגרו כשומן במידה וכל מאגרי הגוף יהיה מלאים ולא יהיה לאן להפנות אותם
והם יילכו לשומן - שייתכן ויירד בגירעון הקלורי שיווצר באותו יום אך לפתוח לדלת למצב הזה זה דבר שלא הייתי רוצה בחיטוב שלא קל ממילא.

עצם העובדה שגוף האדם מגיב בצורה שונה לסוגים שונים של פחמימות (החל מכמות הפרשת האינסולין, דרכי ספיגה, זמן ספיגה, הרכב וכו')
אי אפשר להתייחס לכל הפחמימות בצורה שווה בנוסף אנחנו לא יודעים באופן מלא וברור אילו השפעות יש לכל פחמימה על הגוף ולכן
לא ניתן להשוות בינהם.

זה כמו לומר שכלי תחבורה זה כלי תחבורה זה נכון, אך יש המון סוגים שונים של כלי תחבורה למטרות שונות

אז תבחר את הפחמימות המתאימות למטרות שלך, אם זה חיטוב אז הייתי בוחר בפחמימות איכותיות שזמן העיכול שלהן ארוך יותר ומזינות יותר.
אחרי האימון\במהלך אפשר פחמימות 'מהירות' וכך הלאה.

קלוריה היא קלוריה במובן הישיר אבל היא לא קלוריה במובן העקיף.
זה נכון, אם תאכל רק סוכר אתה תיהיה רעב -> תאכל יותר מדי -> תעלה במשקל.

ברגע שנצרוך כמות קלוריות מסוימת עם ערך גליקמי גבוה (פרכיות אורז לדוג' ) הם יספקו המון
אנרגיה זמינה בזמן קצר וייתכן וחלק מהקלוריות ייאגרו כשומן במידה וכל מאגרי הגוף יהיה מלאים ולא יהיה לאן להפנות אותם
והם יילכו לשומן - שייתכן ויירד בגירעון הקלורי שיווצר באותו יום אך לפתוח לדלת למצב הזה זה דבר שלא הייתי רוצה בחיטוב שלא קל ממילא.
המצב בפועל הרבה יותר מסובך ממה שאמרת כאן.

עצם העובדה שגוף האדם מגיב בצורה שונה לסוגים שונים של פחמימות (החל מכמות הפרשת האינסולין, דרכי ספיגה, זמן ספיגה, הרכב וכו')
אי אפשר להתייחס לכל הפחמימות בצורה שווה בנוסף אנחנו לא יודעים באופן מלא וברור אילו השפעות יש לכל פחמימה על הגוף ולכן
לא ניתן להשוות בינהם.
הגוף מגיב בצורה שונה להמון דברים התוצאה היא אותה תוצאה.
אין לך שום סיבה להתעסק באינסולין בטח שלא כשאתה בחיטוב

יוגב יש לי שאלה אליך אני עוקב כבר המון זמן בפורום הזה אחרי פוסטים ודיונים על סוגי פחמימה ואתה כל הזמן חוזר על זה שפחמימה היא אותה פחמימה בין אם היא מגיע מסוכר לבן או שיבולת שועל לדוגמא

עכשיו כל תזונאי כולל לייל מקדונלד (האגדי) אומר בדיוק הפוך זה נשמע כאילו אתה באמת מבין ואתה כל כך נחוש בדעתך ומדבר בשיא הביטחון שזה אפילו משכנע מצד שני חוץ מהפורום הזה שזה כולל אותך ועוד כמה משתמשים פה שכנראה נסחפו אחריך לא ראיתי את הדעה הזאת בשום מקום יש לך הסבר לזה?

@yogevnn

נכון לא נכון תאמר בביטחון, קל לומר 'הכל מסובך ' 'אין שום סיבה להתעסק באינסולין '
אין הגיון לאכול פחמימות פשוטות בחיטוב אם יש פחמימות אחרות המשרתות
את המטרה טוב יותר ולו רק מהסיבה הפשוטה כי ייתכן והן פוגעות בתהליך החיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית