הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עדיף : פריכיות אורז / לחם קל ?

• פותח/ת השרשור Asi
  • פורסם בתאריך

Asi

משתמש קבוע
1,441
884
נק' מוניטין:
2,355
1,441
884
אהלן חברים יקרים ,
משום מה אני מנסה להבין מה עדיף לאכול , ומה עדיף מבחינת עיכול בגוף וצורה נכונה של לקבל פחות בצק באוכל .

לדוגמא :
1 פריכית מאורז מלא היא : 30 קלוריות , 0.5 גרם חלבון , 6 גרם פחמימה ,

1 לחם קל : 50 קלוריות +- ,2 גרם חלבון , 10 גרם פחמימה .

עכשיו לדוגמא אני אוכל 4 פריכיות , זה יוצא בסה"כ 120 קלוריות
ואם אני אוכל 2 / 3 פרוסות לחם קל זה יותר בעצם אותו הדבר .

השאלה היא :
כשנימצאים בחיטוב , מה עדיף מבחינת זה שלא ילך למאגר השומן ?
כי אני אישית בראש ישר אומר : לחם = בצק , בצק = לא חיוני .
להבדיל מפריכיות שאני רואה את זה כאורז - ואז אני אומר שלגוף הרבה יותר קל להתמודד עם זה ולשרוף אותו .

תקנו אותי אם אני טועה / רשמתי משהו לא נכון / לא הבנתם אותי .
ניסיתי להסביר את עצמי כמה שיותר מה שאני חושב תקנו אותי .

תודה רבה ושבת שלום !

צריך לעשות הפרדה בין חיטוב לבין מסה, בתקופת מסה יש מקום למשחק עם הפחמימה, גם אני במסה אוכל סביב האימון פחמימות "פשוטות" ובשאר היום מורכבות, אבל בחיטוב למעט בימי העמסה או ארוחות צ'יט אין מקום למשחק בעניין הזה.

אגב העניין של "שמחת חיים" זה אינבדואלי, אני רואה את הנחישות שלי והחתירה אל עבר המטרה הרבה יותר משמחת מלנגב חומוס באמצע השבוע או לשתות בקבוק וודקה בים.

עכשיו כל תזונאי כולל לייל מקדונלד (האגדי) אומר בדיוק הפוך זה נשמע כאילו אתה באמת מבין ואתה כל כך נחוש בדעתך ומדבר בשיא הביטחון שזה אפילו משכנע מצד שני חוץ מהפורום הזה שזה כולל אותך ועוד כמה משתמשים פה שכנראה נסחפו אחריך לא ראיתי את הדעה הזאת בשום מקום יש לך הסבר לזה?
http://www.kilogram.co.il/1178/האם-קלוריה-שווה-לקלוריה/

את המאמר הזה כתב לייל ומשה תרגם.

בשורה התחתונה שלו אפשר לראות שהוא כן אומר את הדעה שבסופו של דבר אין חשיבות אמיתית להאם אתה אוכל שוקולד או קינואה, הבעיה בסוף היא בבקרה קלוריות. מאוד קל לחרוג מהתפריט עם שוקולד.

וכמובן שבכל הודעה אני חוזר ואומר יש תמיד בעיה של ויטמינים ומינרלים ותחושת שובע שאתה לא תקבל מג'אנק.

ושוב, הדיון מדבר על החלק התיאורתי. בעניין המעשי גיוון זה שם המילה, אין שום סיבה להתקע רק על שוקולד אבל באותו משקל אין שום סיבה להתקע על קינואה\כוסמת
צריך לעשות הפרדה בין חיטוב לבין מסה, בתקופת מסה יש מקום למשחק עם הפחמימה, גם אני במסה אוכל סביב האימון פחמימות "פשוטות" ובשאר היום מורכבות, אבל בחיטוב למעט בימי העמסה או ארוחות צ'יט אין מקום למשחק בעניין הזה.
מה שמצחיק (והפתיע גם אותי) זה שהגישה היא הפוכה. בחיטוב המקור של הפחמימות לא חשוב, במסה יש חשיבות קטנה מאחר ויש סכנה בעליה בשומן (זה בטוח ייקרה השאלה כמה) ואז אינסולין משחק תפקיד קטן. אבל לא כמו שמציגים אותו

מה שמצחיק (והפתיע גם אותי) זה שהגישה היא הפוכה. בחיטוב המקור של הפחמימות לא חשוב, במסה יש חשיבות קטנה מאחר ויש סכנה בעליה בשומן (זה בטוח ייקרה השאלה כמה) ואז אינסולין משחק תפקיד קטן. אבל לא כמו שמציגים אותו
רק רציתי לצטט למען ההדגשה.

http://www.kilogram.co.il/1178/האם-קלוריה-שווה-לקלוריה/

את המאמר הזה כתב לייל ומשה תרגם.

בשורה התחתונה שלו אפשר לראות שהוא כן אומר את הדעה שבסופו של דבר אין חשיבות אמיתית להאם אתה אוכל שוקולד או קינואה, הבעיה בסוף היא בבקרה קלוריות. מאוד קל לחרוג מהתפריט עם שוקולד.

וכמובן שבכל הודעה אני חוזר ואומר יש תמיד בעיה של ויטמינים ומינרלים ותחושת שובע שאתה לא תקבל מג'אנק.

ושוב, הדיון מדבר על החלק התיאורתי. בעניין המעשי גיוון זה שם המילה, אין שום סיבה להתקע רק על שוקולד אבל באותו משקל אין שום סיבה להתקע על קינואה\כוסמת
אני לא מבין במאמר כל מה שרשום סותר לגמרי את מה שרשום בספר שלו ud2 רשום שם שאין הבדל בין קלוריה של פחמימה לקלוריה של שומן כל עוד כמות החלבון נשארת זהה

הוא בעצמו ממליץ על דיאטות דלות בפחמימות בשאר המאמרים שלו

הדבר החשוב שכולם פה צריכים להבין זה לא לנסות להוציא כותרת מתוך מאמר/ספר ארוך למרות שכולם רוצים להגיד "לפי המאמר הזה אסור לאכול משהו"
משום מאמר אי אפשר להוציא באמת כותרת קצרה שתתאר את כל מה שהמאמר אמר.

הדבר החשוב שכולם פה צריכים להבין זה לא לנסות להוציא כותרת מתוך מאמר/ספר ארוך למרות שכולם רוצים להגיד "לפי המאמר הזה אסור לאכול משהו"
משום מאמר אי אפשר להוציא באמת כותרת קצרה שתתאר את כל מה שהמאמר אמר.
לא הוצאתי כותרת אבל אי אפשר להגיד שאין סתירה מסוימת בין 2 המקורות

בחיטוב עדיף פחמימות מורכבות בשביל תחושת שובע לאורך היום והימנעות מנוכחות של אינסולין, במסה גם ככה יש לך כמות גדולה יותר פחמימות אז אתה יכול לגוון ולהרשות לעצמך פחמימות פשוטות קרוב לאימון (בעיקר אחריו) כי הרגישות לאינסולין גבוהה בזמן הזה, האפשרות לאגור שומן בפרק הזמן הזה מועטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית