הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בבקשה בבדיקת דם אסטרוגן גבוה

mark9105

משתמש מתחיל
112
4
נק' מוניטין:
46
112
4
סליחה שאני פתוח אשכול חדש בנושא הזה פשוט נראה לי שנפלתי בין הכיסאות ולא ראיתם את השאלה ובגלל זה לא עניתם עליה.. אם זה לא כך אז סליחה מראש

אני מטופל בטסטוסטרון 100 mg בשבוע.

לא מזמן התחלתי סייקל איפסטן ואז התחלתי להרגיש עליה רצינית בנוזלים. אני יודע שקשה להאמין שזה בגלל האפי. החלטתי לעשות בדיקות דם של האסטרוגן פרולקטין וטסטוסטרון. האסטרוגן יצא גבוה

שאלתי היא האם אפשרי להחליף במקום האפי לפרובירון בשביל להוריד את הנוזלים?
image.jpg עוד פעם סליחה על זה שפתחתי אשכול חדש ועל החפירה פשוט אני נוראה לחוץ מזה וכבר לא יודע מה לעשות כי זה רק הולך ומחמיר תיקון 125 mg

סליחה שאני פתוח אשכול חדש בנושא הזה פשוט נראה לי שנפלתי בין הכיסאות ולא ראיתם את השאלה ובגלל זה לא עניתם עליה.. אם זה לא כך אז סליחה מראש

אני מטופל בטסטוסטרון 100 mg בשבוע.

לא מזמן התחלתי סייקל איפסטן ואז התחלתי להרגיש עליה רצינית בנוזלים. אני יודע שקשה להאמין שזה בגלל האפי. החלטתי לעשות בדיקות דם של האסטרוגן פרולקטין וטסטוסטרון. האסטרוגן יצא גבוה

שאלתי היא האם אפשרי להחליף במקום האפי לפרובירון בשביל להוריד את הנוזלים?
צפה בקובץ המצורף 17637 עוד פעם סליחה על זה שפתחתי אשכול חדש ועל החפירה פשוט אני נוראה לחוץ מזה וכבר לא יודע מה לעשות כי זה רק הולך ומחמיר תיקון 125 mg
אין טעם להחליף מאפי לפרווירון. שניהם מייבשים במידה שווה פחות או יותר. ניתן להוסיף פרווירון בנוסף במטרה שיסייע לעליית הטסט החופשי באם יוחלט להוריד את מינון ה-TRT.
העלייה ברמות האסטרוגן קשורה ב-TRT. יש כאלה שמפגינים רגישות כשרמות הטסט עולות גם כאשר
מדובר בטסט בנורמה.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה המהירה טום.. עוד שאלה בבקשה: אם לא יורידו לי את מינון הטסט רמות ה אסטרוגן הסתדרו עם הזמן?

וכשאני יגיע לרופא מה יהיה נכון לבקש ממנו לסידור רמות האסטרוגן במקרה והמינון לא יורד

איזה מינון של הפרווירון לקחת?

פשוט לפני זה כשהייתי רק עם הטסט לא היתה עליה חדה כזאת בנוזלים

תודה על התשובה המהירה טום.. עוד שאלה בבקשה: אם לא יורידו לי את מינון הטסט רמות ה אסטרוגן הסתדרו עם הזמן?

וכשאני יגיע לרופא מה יהיה נכון לבקש ממנו לסידור רמות האסטרוגן במקרה והמינון לא יורד

איזה מינון של הפרווירון לקחת?

פשוט לפני זה כשהייתי רק עם הטסט לא היתה עליה חדה כזאת בנוזלים
אתה מציג מעט מאוד נתונים. TRT אינו סייקל של טסט במינונים עצומים וכל שינוי עלול ליצור יותר נזק מתועלת. בד"כ מה שעושים זה כיוונון של מינון הטסט ולא תוספת של חומרים.
תוצאות בדיקת אסטרוגן לא מספקות תמונה מלאה ברזולוציה כזאת שניתן לדעת מה יקרה בתוספת של חומרים המשפיעים על רמות האסטרוגן בצורה חדה. אני רק יכול לומר ש-SERM ו-AI מחוץ לתמונה כרגע בכל מקרה.
פרווירון במינון 25-50mg/ed אם אינך רגיש לתופעות אנדרוגניות במיוחד.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה טום!

אולי הגל יוכל לעוזור יותר מבחינות התופאות לוואי?

אני כרגע על 60MG אפי אם אני יעלה את המינון ל75 זה יעזור ? בנתיים עד שאני יקבל את הפרווירון

הבנתי תודה טום!

אולי הגל יוכל לעוזור יותר מבחינות התופאות לוואי?

אני כרגע על 60MG אפי אם אני יעלה את המינון ל75 זה יעזור ? בנתיים עד שאני יקבל את הפרווירון
אל תעלה את מינון ה-epistane. מדובר בסטרואיד בעל רעילות בלתי מבוטלת לכבד, בייחוד במינונים גבוהים. גם תופעות לוואי אחרות כמו לחץ דם גבוה ושינוי פרופיל הכולסטרול יוגברו. הסיבה היחידה להעלאת מינון ה-epistane צריכה להיות היא אנבולית.

• פותח/ת השרשור
אני מבין טום תודה.

פשוט אני לא יודע כבר מה לעשות.. הרופא רק ב23 לחודש ובגלל שאני גר בחור שרחוק מכל עיר אפשרית את הפרווירון אני יוכל להשיג רק בעוד לפחות שבוע

האם יש משו שיוכל לעזור בלי כל זה בנתיים מבחינת הנוזלים האלה אולי קלן?
כמה שזה נשמע מטומתם

קלן מיותר. נוזלים אינם סוף העולם. יתכן מאוד שהשפעת ה-epi תהיה חיובית בהיבט האסטרוגני, לכן המשך ללא שינוי כרגע.

יש סיכוי שקיבלת משהו אחר בימקום אפיסטיין? כי פיצול הזריקות לחצי אמפולה לשבוע בימקום אמפולה לשבועיים אמור לפחות בתאוריה להוריד נוזלים באופן מינורי.

• פותח/ת השרשור
שוב פעם תודה טום.

לא ניראה לי שקבלית משהו אחר בגלל זה, זה מוזר
הזמתי את האפי מאתר דיי מוקר ועם פידבקים טובים

יש סיכוי שקיבלת משהו אחר בימקום אפיסטיין? כי פיצול הזריקות לחצי אמפולה לשבוע בימקום אמפולה לשבועיים אמור לפחות בתאוריה להוריד נוזלים באופן מינורי.
צודק. אלא שייתכן שעליית האסטרוגן היא פשוט תוצאה תלויית זמן, כלומר ככל שממשיכים במינון מסויים קיימת עלייה עד מצב יציב מסויים.
שוב פעם תודה טום.

לא ניראה לי שקבלית משהו אחר בגלל זה, זה מוזר
הזמתי את האפי מאתר דיי מוקר ועם פידבקים טובים
ל-epi שרכשת בסה"כ די הרבה ביקורות טובות. הוא לא שייך לאחת החברות שהומלצו על-ידי אך עדיין סביר שהוא תקין.

• פותח/ת השרשור
תודה טום... בקשר לTRT אתה אומר שיכל להיות בעם הזמן הגוף יאזן את עצמו עם רמות האסטרוגן והתופאות לוואי יעברו?

תודה טום... בקשר לTRT אתה אומר שיכל להיות בעם הזמן הגוף יאזן את עצמו עם רמות האסטרוגן והתופאות לוואי יעברו?
אני אומר שאתה עושה בדיקות דם בתדירות מאוד גבוהה על מנת לכוונן מינוני TRT בצורה אופטימלית. ייתכן שמינוני ה-TRT שאתה מקבל מתגלים עם הזמן כמעט גבוהים או לחילופין אופן מתן ה-TRT מתגלה כפחות מתאים.
בסופו של דבר מדובר ב-"Fine tuning" (כיונון) ברזולוציה גבוהה בניגוד למשל למינוני טסט מאסיביים בסייקל סטרואידים אנבוליים שם לעיתים ברור שכדאי לזרוק AI או SERM ברגע מסויים. הכיוונון ב-TRT נעשה באמצעות שינוי מינוני הטסט או צורת הצריכה וע"י שימוש באותן בדיקות דם תדירות.
רק במידה ונראה כי המצב היציב אינו מספק נעשה שימוש בחומרים נוספים.

• פותח/ת השרשור
המון המון תודה טום!! חבל שאין הרבה אנשים כמוך באנדוקרינולוגיה בארץ שהיה עם מי להיתיעץ פשוט כששאלתי את הרופא מה עלי לעשות אם היו תופעות לוואי לא רצויות היא אמרה לי פשוט להפסיק את הטיפול

המון המון תודה טום!! חבל שאין הרבה אנשים כמוך באנדוקרינולוגיה בארץ שהיה עם מי להיתיעץ פשוט כששאלתי את הרופא מה עלי לעשות אם היו תופעות לוואי לא רצויות היא אמרה לי פשוט להפסיק את הטיפול
בדרך כלל המינון המקובל בארץ הוא אמפולה ל3 שבועות או חצי אמפולה לשבועיים.אתה מקבל מינון נדיב יחסית אם אתה חי עם זה בשלום-תמשיך.אם לא אז תוריד מינון או תחליף לג'ל.

ג׳ל בדרך כלל לא פועל על כל אחד , וגם אחרי כמה זמן לא מרגישים כמו שבהתחלה אז זה מיותר , סוסטנון בדרך כלל נותנים זריקה אחת בחודש כל חודש בחודשו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית