הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגילזציה בעד או נגד

מישהו אמר שאני בעד סיגריות ? אם אני הייתי שר הבריאות או משהו והיה לי את הסמכות לאסור על סיגריות הייתי עושה את זה או מחוקק חוקים שיקשו על השגת סיגריות\אלכוהול ואוסר על עישון בציבור.
זה לא עובד ככה, תעשה את זה והייתי מקבל פי 1000 יותר פשיעה ברחוב.

עזוב את זה עכשיו, מה שאנחנו מנסים להעביר זה מסר פשוט מאוד. כל עוד סיגריות ,אלכוהול וסם הפיצוציות (שזה הגרוע מכל) חוקיים, אין סיבה שמריחואנה רפואית לא תהיה חוקית.

נ.ב. אף אחד לא רשם שאתה בעד הסיגריות ומוצרי הטבק אבל עשית סוג של השוואה בן זה למריחואנה

צילום תגובה של חבר בנושא בסטטוס בפייסבוק:
ebddcc7903.png
אנחנו נמצא אותו ונמצא איתו את הדין..אגב,אני יודע מי זה?

זה לא עובד ככה, תעשה את זה והייתי מקבל פי 1000 יותר פשיעה ברחוב.

עזוב את זה עכשיו, מה שאנחנו מנסים להעביר זה מסר פשוט מאוד. כל עוד סיגריות ,אלכוהול וסם הפיצוציות (שזה הגרוע מכל) חוקיים, אין סיבה שמריחואנה רפואית לא תהיה חוקית.

נ.ב. אף אחד לא רשם שאתה בעד הסיגריות ומוצרי הטבק אבל עשית סוג של השוואה בן זה למריחואנה

כל מוצר צריכה שתוציא מחוץ לחוק יגרור עוד פשיעה, בכלל ככל שתחוקק יותר חוקים, תהיה יותר פשיעה. וגם ההיפך הוא נכון, ע"ע עונה 3 של "הסמויה". במילים אחרות, טיעון הפשיעה לא תופס.

ובנוגע לטיעון השני שכל כך אוהבים לזרוק פה של "אם X חוקי גם Y צריך להיות חוקי" שמזכיר לי את עצמי שהייתי קטן וקנו לאחותי פלאפון (עוד כשפלאפונים לעתים נדירות היו בידי ילדים ועלו מלא) אז בכיתי ובכיתי ומה ההורים עשו? לא קנו לי פלאפון. בגלל שאם דבר מזיק אחד כבר חוקי, זה לא תירוץ להכניס לחוק כל דבר מזיק אחר, ובשביל אדם שמתנגד לליגליזציה זה נשמע יותר כמו סיבה להגביר את הפיקוח על אלכוהול וסיגריות (מה שאכן קורה) מאשר להכניס את המריחואנה לחוק.

אם כבר סיבה טובה לליגליזציה אז מלכתחילה זה לא תפקידה של הממשלה להוציא דבר כזה מחוץ לחוק ולהגיד לנו מה מותר לנו לצרוך. אלא אם כן זו ממשלה פאשיסטית זאת אומרת..

כל מוצר צריכה שתוציא מחוץ לחוק יגרור עוד פשיעה, בכלל ככל שתחוקק יותר חוקים, תהיה יותר פשיעה. וגם ההיפך הוא נכון, ע"ע עונה 3 של "הסמויה". במילים אחרות, טיעון הפשיעה לא תופס.

ובנוגע לטיעון השני שכל כך אוהבים לזרוק פה של "אם X חוקי גם Y צריך להיות חוקי" שמזכיר לי את עצמי שהייתי קטן וקנו לאחותי פלאפון (עוד כשפלאפונים לעתים נדירות היו בידי ילדים ועלו מלא) אז בכיתי ובכיתי ומה ההורים עשו? לא קנו לי פלאפון. בגלל שאם דבר מזיק אחד כבר חוקי, זה לא תירוץ להכניס לחוק כל דבר מזיק אחר, ובשביל אדם שמתנגד לליגליזציה זה נשמע יותר כמו סיבה להגביר את הפיקוח על אלכוהול וסיגריות (מה שאכן קורה) מאשר להכניס את המריחואנה לחוק.

אם כבר סיבה טובה לליגליזציה אז מלכתחילה זה לא תפקידה של הממשלה להוציא דבר כזה מחוץ לחוק ולהגיד לנו מה מותר לנו לצרוך. אלא אם כן זו ממשלה פאשיסטית זאת אומרת..
אני לא אכנס עכשיו מה חוק כן עושה ומה לא, מה שציינת זו אמירה פילוסופית מובהקת. אני אדבר ספציפית על המריחואנה.

הטיעון שאם X אז Y גם צריך להיות חוקי זו אחת הסיסמאות המובילות בעד הלגילזציה. זה טיעון שכן מאוד מתבססים עליו וניתן לפרק אותו להמון גורמים שיצור דיון מרעיש בקרב האלו שבעד ואלו שנגד. שזו דרך אגב - המטרה.
העניין מגיע לטיעונים נוספים כגון: הסגולות הרפואיות של המריחואנה, ניפוץ מיתוסים פרימיטיביים, תמיכה של מדענים ופרופסורים, לגליזציות ברחבי העולם וכו'.

הנקודה האחרונה שלך מדברת על ליברליות, אני אומנם תומך בזה. אבל יש כאלו שיגידו שהעניין יפתח לגליזציות נוספות על הגב של לגליזציה של מריחואנה מה שיסתה מהמטרה העיקרית.

צריך לשפוט כל מקרה לגופו. להגיד שלגליזציה של מריחואנה תביא ללגליזציה של דברים "כבדים" יותר לא צריכה להיאמר ולא צריך להסתכל על הדברים ככה. וכיום אין ספק בכלל שהעובדה שטבק\אלכוהול חוקיים זה נטו בגלל אינטרסים כספיים של תאגידי ענק שמעורים בשלטון.

אני חושב שאם המדינה תפסיק להתעסק בקקה (רדיפת צרכני הקנאביס) ותטה את משאביה לדברים רציניים יותר, ובו בזמן תעשה רגולציה על מכירת הצמח באופן חוקי ומבוקר, לא רק שהיא תחסוך כסף מתקציב ביטחון הפנים, אלא גם תכניס כסף דרך מסים. וזה בלי לדבר על פגיעה בתשתיות הפשע המאורגן.

מישהו אמר שאני בעד סיגריות ? אם אני הייתי שר הבריאות או משהו והיה לי את הסמכות לאסור על סיגריות הייתי עושה את זה או מחוקק חוקים שיקשו על השגת סיגריות\אלכוהול ואוסר על עישון בציבור.
כן אבל זה בדיוק העניין, אתה לא יכול לכפות על אחרים מה שאתה לא רוצה.
גם אם זה מזיק, כל אדם בוגר אחראי על גופו וצריכה להיות לו הזכות להחליט בעצמו מה להכניס לגוף שלו.
כל עוד זה לא פוגע באחרים - לאף אחד אין זכות לכפות משהו על אחרים. האיסור על קנאביס נובע רק מאינטרסים כאלה ואחרים שאת זה היום כבר כולם יודעים.

עישון סיגריות פוגע בסביבה וגם באחרים, אז לחוקק נגד עישון במקומות ציבוריים, לגיטימי. אבל לאסור עישון?
אם מחר תעלה ממשלה חרדית ותחליט לאסור על אכילת בשר חלב או ראש ממשלה טבעוני שיאסור על אכילת בשר? זאת האמונה שלהם והם יכולים להתווכח איתך ימים ולילות שזה כן פוגע ומזיק..

אתה יודע מה הכי מצחיק? שאין לו שום ביסוס!

״פנינו אל בי"ח איכילוב בבקשה לקבל נתונים אודות אותם מקרי מוות עליהם דיבר פרופ' הלפרין. דובר בי"ח איכילוב מסר בתגובה לפנייתנו כי "פרופ' הלפרין דיבר באופן כללי ולא על מקרים קונקרטיים".״

אתה יודע מה הכי מצחיק? שאין לו שום ביסוס!

״פנינו אל בי"ח איכילוב בבקשה לקבל נתונים אודות אותם מקרי מוות עליהם דיבר פרופ' הלפרין. דובר בי"ח איכילוב מסר בתגובה לפנייתנו כי "פרופ' הלפרין דיבר באופן כללי ולא על מקרים קונקרטיים".״
עצוב..ועוד מנהל חדר מיון

בעד... יותר מזה. אני גם אתחיל ללכת להפגנות ואצביע למפלגות שתומכות בלגליזציה.

שנית, האפקט שלו על האימונים זה משתנה. יש אנשים שמדווחים שזה הpre-workout ממש פצצה ויש כאלו שלא.
חיפשתי מידע לפני כמה זמן על מריחואנה והשפעותיה ומצאתי מן מאמר, אם זכור לי נכון מאמר די אובייקטיבי, הוא לא בעד ולא נגד, ומגובה מחקרים ובמאמר היה רשום גם על ההשפעה של מריחואנה על טסטוסטרון. היה רשום שב-24 שעות שלאחר העישון רמת הטסט יורדת דראסטית באיזה 30% וזה מתייצב בחזרה בערך אחרי 24 שעות. אם זה נכון קשה לי לומר שמריחואנה טובה לאימונים, בגלל המידע הזה אני הפסקתי לצמיתות עם עישון מריחואנה (לא שהייתי מעשן קבוע).

חיפשתי מידע לפני כמה זמן על מריחואנה והשפעותיה ומצאתי מן מאמר, אם זכור לי נכון מאמר די אובייקטיבי, הוא לא בעד ולא נגד, ומגובה מחקרים ובמאמר היה רשום גם על ההשפעה של מריחואנה על טסטוסטרון. היה רשום שב-24 שעות שלאחר העישון רמת הטסט יורדת דראסטית באיזה 30% וזה מתייצב בחזרה בערך אחרי 24 שעות. אם זה נכון קשה לי לומר שמריחואנה טובה לאימונים, בגלל המידע הזה אני הפסקתי לצמיתות עם עישון מריחואנה (לא שהייתי מעשן קבוע).
ראיתי לא מעט מחקרים שמריחואנה מעלה את החילוף חומרים, ואני בחיטוב, בגלל זה בוף נמצא בתפריט שלי 😋🍴

לגבי העניין עם הגאונים ,סבתי עבדה כאחות בבית חולים בירושלים כשאיינשטיין ביקר בארץ ,לפי הסיפורים שלה הבנאדם היה הולך מסטול לגמרי ברחובות ירושלים (ואגב הוא כנראה גם דפק לפחות אחות אחת שעבדה איתה ,כי היכולות שלו במיטה היו שיחת היום שם).

יש משהו בכך שהרבה גאונים השתמשו בסמים קלים (פרויד למשל). אני חושב שזה מאוד קשור לסוג החשיבה של האדם ,ארדש שהיה מתמטיקאי אנליטי מאוד והיה צריך חשיבה חדה השתמש באמפטמינים וריטלין ,איינשטיין שהיתה לו חשיבה מופשטת פיזיקלית יותר השתמש בסמים שהרגיעו אותו ואיפשרו לו להתרכז...

לגבי העניין עם הגאונים ,סבתי עבדה כאחות בבית חולים בירושלים כשאיינשטיין ביקר בארץ ,לפי הסיפורים שלה הבנאדם היה הולך מסטול לגמרי ברחובות ירושלים (ואגב הוא כנראה גם דפק לפחות אחות אחת שעבדה איתה ,כי היכולות שלו במיטה היו שיחת היום שם).

יש משהו בכך שהרבה גאונים השתמשו בסמים קלים (פרויד למשל). אני חושב שזה מאוד קשור לסוג החשיבה של האדם ,ארדש שהיה מתמטיקאי אנליטי מאוד והיה צריך חשיבה חדה השתמש באמפטמינים וריטלין ,איינשטיין שהיתה לו חשיבה מופשטת פיזיקלית יותר השתמש בסמים שהרגיעו אותו ואיפשרו לו להתרכז...
דיברת עם סבתא שלך על קשישים גאונים, סקס וסמים? 🤣

על כל מקרה, ריטלין לא עוזר ליצור אצל בן אדם חשיבה חדה אלא עוזר בבעיות קשב.

גם מריחואנה עוזר 😃

הרבה סטודנטים לרפואה ולמדעי החיים לוקחים אותו כי הוא עוזר לריכוז גם אצל אנשים בלי הפרעות קשב וריכוז ומאפשר להם ללמוד כמו רובוטים חומר משעמם ,חוץ ממנו ארדש היה לוקח גם אמפטמינים. הבנאדם היה ישן 3 שעות בלילה עם כל הממריצים שהוא לקח (ואני יודע שזה נראה מוזר אבל אני לא מגזים ).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית