הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתניהו: "הנערים נחטפו על-ידי חמאס - ויהיו לכך השלכות חמורות"

החזרת שטחים
ה"כיבוש"
ולמה זה בסדר לשלוח טילים מבתי חולים בעזה אבל לנו אסור להתקיף

אני חושב שיהיה צורך בלהחזיר שטחים רק כאשר שני הצדדים ירצו הסכם ארוך טווח (משא ומתן ללא תנאים מקדימים), אבל אני מספיק מציאותי לדעת שכרגע אין סיכוי בכלל להסכם ארוך טווח בעיקר בגלל שהרשות הפלסטינית דורשת ולא נותנת בחזרה (כאילו WTF לנו יש מדינה ולכם אין, ואתם דורשים מאיתנו?!).
כיבוש? כיבוש זה כאשר מדינה אחת שולטת במדינה אחרת, מדינה כבושה= מדינה שכפופה תחת רשות של מדינה אחרת.
לכן, אין בכלל כיבוש כי לפלסטינים יש רשות משלהם.
מתי אמרתי שזה בסדר לשלוח טילים מבתי חולים בעזה ולצה"ל אסור לתקוף? ההפך אם כבר אין ברירה אלא להגיב..
אתה מוזמן לשאול עוד שאלות אם יש לך, כי יש פה עדיין בדיון הכללות מפה עד להודעה חדשה.

נערך לאחרונה:
בא לך להקיא בגלל אנשים טיפשים? אתה חושב שאת אותם טיפשים לא תמצא באירופה ובארה"ב?

החייל שהביאו כאן סטטוס שלו הוא לא נראה לי שמאלני קיצוני ויש הגיון מסוים במה שהוא כותב.
העובדה שהם מחכים לאוטובוס פעם בשעתיים לא משנה, הם עלו לטרמפ באיזור שברובו עוין ליהודים וגרמו למדינה לשמה לקפוץ.
מה הגיון? הגיוני שיחטפו אותך בשטח ישראל? צודק הם בטח אשמים שחטפו אותם, בגללם קפצה מדינה שלמה, לא בגלל החוטפים, בגלל הנחטפים.
אני באמת לא מבין אנשים כמוך ואני לא מנסה לעורר דיון כי אין לך שום אמצעי לגרום לי להבין אותך בנושא, ככה שזה מיותר.

דתי עם כיפה שכפוף למפלגות ולזרם החרדי דתי שקורא לעצמו עלאק לאומי אוהב ישראל.
מהסוג שהיה בעד כפייה דתית עם מבצעים צבאים כושלים 0 הרתעה ובנה לעצמו בית במיליונים ותקציב גלידה באלפי שקלים.
אחד שעושה שכולא מעל מיליון איש מפציץ אותם בפצצות זרחן ומתפלא שהם תוקפים בחזרה ולא אוהבים אותו.מהסוג שלא מחפש פתרון וממשיך לבנות בשטחים ובאותו זמן שיחרר מעל 1000 מחבלים.

פצצות זרחן? מתי ואיפה?

מישהו פה דיבר על הציבור הימני ורמת האינטלקט שלו, זה נכון (לצערי) שיש לא מעט ימניים עם אידיאולוגיה רדודה שמסתכמת ב"אני שונא ערבים" ולא הרבה יותר כי יותר קל לא להפעיל את הראש בנושא. זה קיים גם בשמאל אבל לדעתי פחות.

אני ימני בדעותיי. אני חייב לציין איזו נקודה.

או שמוציאים את המתנחלים לגמרי מיהודה ושומרון ומשאירים את צה"ל שם או שמספחים אלינו שטחים וסוגרים אותם טוטאלית ממגע עם פלסטינים כי המצב שבו פלוגות שלמות צריכות לשמור על ישוב אחד באיזה חור בין שני כפרים ערבים זה מצב בלתי אפשרי. זה עולה הון למדינה.
החזרת שטחים
ה"כיבוש"
ולמה זה בסדר לשלוח טילים מבתי חולים בעזה אבל לנו אסור להתקיף
אני אגיד לך למה זה בעייתי. כי הטרוריסטים ששיגרו משם טילים, מתים שתתקוף את הבית חולים, תחריב אותו עד האפר. אולי תהרוג 2-3 מהחמאס, אבל תביא להם כלי נשק תקשורתי ששווה יותר מכל F-15

אני מודה שזה מצב בעייתי מאוד במיוחד שהיו דיווחים שהבכירים שלהם מסתתרים מתחת לבית חולים, אבל למצב כזה רגיש דרוש פתרונות יותר מסתם לשלוח לשם מטוס קרב או ירי ארטילרי.

אני ימני בדעותיי. אני חייב לציין איזו נקודה.

או שמוציאים את המתנחלים לגמרי מיהודה ושומרון ומשאירים את צה"ל שם או שמספחים אלינו שטחים וסוגרים אותם טוטאלית ממגע עם פלסטינים כי המצב שבו פלוגות שלמות צריכות לשמור על ישוב אחד באיזה חור בין שני כפרים ערבים זה מצב בלתי אפשרי. זה עולה הון למדינה.
אני אגיד לך למה זה בעייתי. כי הטרוריסטים ששיגרו משם טילים, מתים שתתקוף את הבית חולים, תחריב אותו עד האפר. אולי תהרוג 2-3 מהחמאס, אבל תביא להם כלי נשק תקשורתי ששווה יותר מכל F-15

אני מודה שזה מצב בעייתי מאוד במיוחד שהיו דיווחים שהבכירים שלהם מסתתרים מתחת לבית חולים, אבל למצב כזה רגיש דרוש פתרונות יותר מסתם לשלוח לשם מטוס קרב או ירי ארטילרי.

מסכים אתך 100%, שכחתי לגמרי לציין את זה.

בא לך להקיא בגלל אנשים טיפשים? אתה חושב שאת אותם טיפשים לא תמצא באירופה ובארה"ב?

החייל שהביאו כאן סטטוס שלו הוא לא נראה לי שמאלני קיצוני ויש הגיון מסוים במה שהוא כותב.
העובדה שהם מחכים לאוטובוס פעם בשעתיים לא משנה, הם עלו לטרמפ באיזור שברובו עוין ליהודים וגרמו למדינה לשמה לקפוץ.

אני לא יודע מאיפה אתה, אבל אני גר במרחק של 10 דקות ממקום החטיפה.
האזור פה מלא ביהודים, ובצומת הגוש יש כמה אלפים של טרמפיסטים בכל יום. מה שאתה חושב זה הגיוני- כי זה מה שהתקשורת נותנת לכם. אבל המציאות בפועל שונה שנות אור.

זה פשוט טיפשות לעצום עיניים ולומר שזה באשמת המתנחלים שעלו לטרמפים, אם זה היה קורה במרכז הארץ או שהיה מתפוצץ אוטובוס במרכז ירושלים גם כן היית מאשים את המתנחלים? ההתפסות במתנחלים זה נטו השמצה ולחפש תירוצים למה אנחנו לא בסדר והערבים בסדר.

ההתנחלות זו המעטפת של מרכז המדינה, בלעדיה, הפיגועים בכל גווניהם היו מתרחשים כל יום ויום במרכז המדינה. אצלכם בערים שלכם.

האזור פה מלא ביהודים, ובצומת הגוש יש כמה אלפים של טרמפיסטים בכל יום. מה שאתה חושב זה הגיוני- כי זה מה שהתקשורת נותנת לכם. אבל המציאות בפועל שונה שנות אור.

זה פשוט טיפשות לעצום עיניים ולומר שזה באשמת המתנחלים שעלו לטרמפים, אם זה היה קורה במרכז הארץ או שהיה מתפוצץ אוטובוס במרכז ירושלים גם כן היית מאשים את המתנחלים? ההתפסות במתנחלים זה נטו השמצה ולחפש תירוצים למה אנחנו לא בסדר והערבים בסדר.

ההתנחלות זו המעטפת של מרכז המדינה, בלעדיה, הפיגועים בכל גווניהם היו מתרחשים כל יום ויום במרכז המדינה. אצלכם בערים שלכם.
אני לא מסכים איתך. יצאנו מעזה וכמות ההורגים ירדה משמעותית לעומת מה שהיה לפני כן. אומנם יש להם טילים והם משתדרגים מרגע לרגע, אבל יש לנו יכולות להתמודד עם זה יותר מאשר מחבל שבא להתפוצץ באוטובוס.

מה שהיה לפני שיצאנו מעזה היה אבסרוד, מה שהלך בציר פילדלפי זה היה טבח בחיילים. אני זוכר את הכתבות בהם חיילים היו הולכים ומחפשים בחולות חלקי גופות של החברים שלהם. אי אפשר להעמיד כמה פלוגות של חיילים בשביל לשמור על איזה 10 בתים. אי אפשר!

נ.ב. לא מאשים אף אחד, אלא רק את המשטרה המחורבנת שלנו

אני ממש לא מצפה שכל האוכלוסייה תהיה באותה רמת השכלה.
זה תלוי על איזה מדינות אתה מדבר, אני מדבר על מדינות יציבות כמו קנדה, אוסטרליה וכו.. זה בעייתי להשוות אותם לישראל כי הרקע שלהם שונה לגמרי (זו לא הייתה הכוונה שלי בכלל), אבל הרקע שלהם הוא מה שגורם לי לרצות לעבור לשם (שכנים נורמליים, תרבות בציבור, כבוד אנושי, סבלנות וסובלנות והרשימה עוד ארוכה).
ואני מדבר מניסיון מהשהות שלי בחלק ממדינות אירופה ובקנדה, נחשפתי לתרבות ולמנטליות שלהם.
שם השסע (על המדינות שציינתי) התרבותי ממש אבל ממש לא עמוק כמו בישראל, ושם לרוב לא ישללו את הדעה שלך רק בגלל שהיא מעט שונה.
אנשים מפגרים יש בכל מקום, לא לזה התכוונתי בכלל.
ישראל היא מדינה בעייתית בהמון תחומים, כל בעיה בתחום מסוים מתפשטת לתחום אחר.
כל אחד וההעדפות שלו, אני שונא את תרבות הפוליטיקלי קורקט והנחמדות יותר, מצד שני נחמד לשבח אותם בהתנהגות מתורבתת יותר אבל כעושים בדיקות מצולמות של איך אנשים במערב מגיבים לאדם במצוקה התוצאות שונות בתכלית מישראל.

זה לא שאני משבח את האוכלוסיה פה, יש פה כמות אדירה של זבל אנושי, אבל אני מאמין שיש את זה ברוב המדינות.

מה הגיון? הגיוני שיחטפו אותך בשטח ישראל? צודק הם בטח אשמים שחטפו אותם, בגללם קפצה מדינה שלמה, לא בגלל החוטפים, בגלל הנחטפים.
אני באמת לא מבין אנשים כמוך ואני לא מנסה לעורר דיון כי אין לך שום אמצעי לגרום לי להבין אותך בנושא, ככה שזה מיותר.

פצצות זרחן? מתי ואיפה?

מישהו פה דיבר על הציבור הימני ורמת האינטלקט שלו, זה נכון (לצערי) שיש לא מעט ימניים עם אידיאולוגיה רדודה שמסתכמת ב"אני שונא ערבים" ולא הרבה יותר כי יותר קל לא להפעיל את הראש בנושא. זה קיים גם בשמאל אבל לדעתי פחות.
אם נגדיר את איו"ש כשטח עליו אנחנו מדברים, יותר מ50% ממנו הם לא יהודים, משמע רוב התושבים שם מבחינתי הם אוכלוסיה עוינת.
לעלות על טרמפים בכזה מצב שם אותך ואת המדינה שלך בסיכון וזה לא משנה מה תגיד.

דעתי על החוטפים לא רלוונטית כי דיברתי על החטופים, דעותיי על ארגוני טרור קיקיונים שמשחקים במדינה עם הצבא הכי חזק באיזור היא ברורה ופה זה אשמתינו שהם עדיין קיימים, הרבה יותר מאשר זה אשמתם.

מתי נתפסתי במתנחלים? טיילתי קצת באיו"ש שהייתי בצבא (לא באיזור המדובר) וברור שיש בעיה של תחבורה ציבורת באיזור.
זה לא משנה את העובדה שכשאתה עולה לטרמפ באיזור עוין (ההגדרה שלי לאיזור עוין כמה שורות למעלה) אתה שם את עצמך בסיכון יתר, כי אתה מטרה מעצם היותך יהודי כמו שחייל שם עצמו בסיכון יתר כשהוא עולה לטרמפ.

אני לא "מאשים את המתנחלים", אני רק אומר שזו חוסר אחריות מצידם.
בין אם זה היה אוטובוס שהתפוצץ בת"א או ילדים שנחטפו ליד חברון, יש כתובת למחבלים והתגובה צריכה להיות זהה.

אין ספק שיש חשיבות ביטחונית להתנחלויות מסוימת, אבל יש המון התנחלויות בלי שום חשיבות ביטחונית, שנמצאות שם סתם מסיבות אידיאולוגיות ומבחינתי הן בזבוז כסף.
אני לא מסכים איתך. יצאנו מעזה וכמות ההורגים ירדה משמעותית לעומת מה שהיה לפני כן. אומנם יש להם טילים והם משתדרגים מרגע לרגע, אבל יש לנו יכולות להתמודד עם זה יותר מאשר מחבל שבא להתפוצץ באוטובוס.

מה שהיה לפני שיצאנו מעזה היה אבסרוד, מה שהלך בציר פילדלפי זה היה טבח בחיילים. אני זוכר את הכתבות בהם חיילים היו הולכים ומחפשים בחולות חלקי גופות של החברים שלהם. אי אפשר להעמיד כמה פלוגות של חיילים בשביל לשמור על איזה 10 בתים. אי אפשר!

נ.ב. לא מאשים אף אחד, אלא רק את המשטרה המחורבנת שלנו
המטרה של היציאה מהרצועה לא הייתה להפסיק את המחבלים המתאבדים, אלא להפסיק להתעסק ברצועת עזה.
התוצאות של ההתנתקות הן ביזיוניות, גם אם המצב הקודם היה דפוק...

כל אחד וההעדפות שלו, אני שונא את תרבות הפוליטיקלי קורקט והנחמדות יותר, מצד שני נחמד לשבח אותם בהתנהגות מתורבתת יותר אבל כעושים בדיקות מצולמות של איך אנשים במערב מגיבים לאדם במצוקה התוצאות שונות בתכלית מישראל.

זה לא שאני משבח את האוכלוסיה פה, יש פה כמות אדירה של זבל אנושי, אבל אני מאמין שיש את זה ברוב המדינות.

אם נגדיר את איו"ש כשטח עליו אנחנו מדברים, יותר מ50% ממנו הם לא יהודים, משמע רוב התושבים שם מבחינתי הם אוכלוסיה עוינת.

דעתי על החוטפים לא רלוונטית כי דיברתי על החטופים, דעותיי על ארגוני טרור קיקיונים שמשחקים במדינה עם הצבא הכי חזק באיזור היא ברורה ופה זה אשמתינו שהם עדיין קיימים, הרבה יותר מאשר זה אשמתם.

מתי נתפסתי במתנחלים? טיילתי קצת באיו"ש שהייתי בצבא (לא באיזור המדובר) וברור שיש בעיה של תחבורה ציבורת באיזור.
זה לא משנה את העובדה שכשאתה עולה לטרמפ באיזור עוין (ההגדרה שלי לאיזור עוין כמה שורות למעלה) אתה שם את עצמך בסיכון יתר, כי אתה מטרה מעצם היותך יהודי כמו שחייל שם עצמו בסיכון יתר כשהוא עולה לטרמפ.

בין אם זה היה אוטובוס שהתפוצץ בת"א או ילדים שנחטפו ליד חברון, יש כתובת למחבלים והתגובה צריכה להיות זהה.

אין ספק שיש חשיבות ביטחונית להתנחלויות מסוימת, אבל יש המון התנחלויות בלי שום חשיבות ביטחונית, שנמצאות שם סתם מסיבות אידיאולוגיות ומבחינתי הן בזבוז כסף.
המטרה של היציאה מהרצועה לא הייתה להפסיק את המחבלים המתאבדים, אלא להפסיק להתעסק ברצועת עזה.
המטרה באמת הייתה להתנתק מהם לחלוטין (מה שבפועל לא באמת קורה). מסכים שהתוצאות של ההתנתקות הן ביזיוניות, אבל מה שהיה קודם היה הרבה יותר בזיוני.[/QUOTE]

שמאלני- מאמין בפתרון שתי מדינות (חלק קטן במדינה דו-לאומית אבל במתכון שונה מאשר השמאל הקיצוני), מאמין בוויתור שטחים במקרה הצורך למען הסכם ארוך טווח, בדרך כלל חילוני שתומך בנישואים אזרחיים וחד מיניים, מאמין בשוויון זכויות, תומך בהפרדת דת מהמדינה, תומך בכלכלה סוציאליסטית.
cutforzerrie-photo-802837247.gif

יצאנו מלבנון עד הגרגיר האחרון - וחיזבאללה ממשיך להלחם בנו. למה?
יצאנו מעזה עד הגרגיר האחרון - וחמאס ממשיך לירות על חפים מפשע. למה?
נתנו להם באוסלו מתנות אדירות - והם המשיכו להרוג בנו. למה?
הצענו להם אין ספור פעמים הצעות מטורפות שהיו קורעות את העם - והם סירבו. למה?
הקפאנו בנייה ביהודה ושמרון במשך עשרה חודשים (!) - וקיבלנו זלזול ובנייה בלתי חוקית מצד הערבים, למה?

בוא ותספר לי עוד במי ובמה אתה מאמין, ועל מה עוד אנחנו צריכים לוותר בשביל "שלום".

נערך לאחרונה:
cutforzerrie-photo-802837247.gif

בוא ותספר לי עוד במי ובמה אתה מאמין, ועל מה עוד אנחנו צריכים לוותר בשביל "שלום".

במקרה הצורך= כאשר שני הצדדים יהיו מוכנים לוויתורים ולמשא ומתן ללא תנאים מקדימים (לא הולך לקרות בזמן הקרוב). זו הייתה הכוונה במה שרשמתי.
קודם כל תבין על מה אני מדבר ורק אחר כך תשפוט את הדעה שלי, הפוסט שלך מזלזל לכן אין לי שום סיבה להמשיך לדון אתך בנושא.
לילה טוב.

במקרה הצורך= כאשר שני הצדדים יהיו מוכנים לוויתורים ולמשא ומתן ללא תנאים מקדימים (לא הולך לקרות בזמן הקרוב). זו הייתה הכוונה במה שרשמתי.
מה התנאי שלנו? שיכירו בכך שיש לנו זכות קיום?

לא בא לזלזל בך (אבל כן בא לזלזל בבועה שאתה נמצא), אבל נשבר לנו הזין מהחלמאות הזאת, זה פשוט מאוד:
הערבים רוצים להרוג אותנו, לא מעניין אותם המדינה פה.
הם אומרים את זה בראש חוצות, הם מחנכים את הילדים שלהם להרוג אותנו.

מה אתה מצפה, לשלום?

נו באמת.

להנהגה הפלסטינית תתן להם אצבע, ירצו לא את היד, אלא את כל הגוף... אז אני לא רואה סיבה מספיק טובה להאמין להם.

הם בחיים לא יכירו בנו, תמיד תהיה להם אינטרס להתאחד לעם אחד (ולגרש אותנו בסופו של דבר - בין אם זה בדרכי שלום כמו של הפת"ח או במלחמה כמו החמאס)

אבל אחד גדול, מהפלסטינים שאני הכרתי ויצא לי להכיר, רוב רובם רק רוצים פרנסה ועבודה.

מה התנאי שלנו? שיכירו בכך שיש לנו זכות קיום?

לא בא לזלזל בך (אבל כן בא לזלזל בבועה שאתה נמצא), אבל נשבר לנו הזין מהחלמאות הזאת, זה פשוט מאוד:
הערבים רוצים להרוג אותנו, לא מעניין אותם המדינה פה.
הם אומרים את זה בראש חוצות, הם מחנכים את הילדים שלהם להרוג אותנו.

מה אתה מצפה, לשלום?

נו באמת.

הצד שבדרך כלל מציב תנאים מקדימים זה הפלסטינים, ולכן הם צריכים להפסיק זאת בכדי לאפשר קיום משא ומתן ראוי.
בקטע של החינוך שלהם אני מסכים אתך, אני ממש מודע לכך וזו הסיבה שאני ממש פסימי לגבי הסכם ארוך טווח בזמן הקרוב (אם בכלל יהיה אי פעם).
כל מה שאני אומר זה אם הצד הפלסטיני יהיה מוכן לדבר כמו שצריך, ושבאמת רוצים הסכם אז שני הצדדים צריכים לוותר.
אבל אני באמת לא חושב שזה יקרה. אבל הטענה שלי היא דגש על ה-אם.
אני ממש לא חי בבועה, מי שחי בבועה זה אנשים שחיים בסרט שביבי חזק ושהוא יביא את ארץ ישראל השלמה לעם היהודי (חח) ושישראל היא יותר טובה מעמים אחרים. אבל מצד שני יש גם הרבה אנשים כמו שאמרת שחיים בבועה שחושבים שצריך להתקפל בפני הפלסטינים ולהביא להם את כל האצבע. זה ממש לא מה שאני חושב.

אני לא שולל את זה, קיים בהחלט סיכוי אפסי שמשהו הולך להסתדר כאן.

הצד שבדרך כלל מציב תנאים מקדימים זה הפלסטינים, ולכן הם צריכים להפסיק זאת בכדי לאפשר קיום משא ומתן ראוי.
בקטע של החינוך שלהם אני מסכים אתך, אני ממש מודע לכך וזו הסיבה שאני ממש פסימי לגבי הסכם ארוך טווח בזמן הקרוב (אם בכלל יהיה אי פעם).
כל מה שאני אומר זה אם הצד הפלסטיני יהיה מוכן לדבר כמו שצריך, ושבאמת רוצים הסכם אז שני הצדדים צריכים לוותר.
אבל אני באמת לא חושב שזה יקרה. אבל הטענה שלי היא דגש על ה-אם.
אנחנו ויתרנו מספיק, ובהתחשב בכך שהדרישה היחידה שלנו זה להכיר בנו כמדינה - אין לנו על מה לדבר איתם מבלי הדרישה היחידה הזאת, ובטח שלא נשאר עוד על מה לוותר. אזכיר:

הקפאנו בנייה ביהודה ושמרון במשך עשרה חודשים (!) - וקיבלנו זלזול ובנייה בלתי חוקית מצד הערבים, למה?

אנחנו ויתרנו מספיק, ובהתחשב בכך שהדרישה היחידה שלנו זה להכיר בנו כמדינה נידחת - אין לנו על מה לדבר איתם, ובטח שלא נשאר עוד על מה לוותר. אזכיר:

מציע לך להפנות את השאלות האלו לממשלה, כי כל התשובות היו ברורות עוד לפני שעשינו את המעשה.

אנחנו ויתרנו מספיק, ובהתחשב בכך שהדרישה היחידה שלנו זה להכיר בנו כמדינה - אין לנו על מה לדבר איתם מבלי הדרישה היחידה הזאת, ובטח שלא נשאר עוד על מה לוותר. אזכיר:

כל מה שאני חושב זה שמתי שהפלסטינים יתבגרו ויפסיקו עם התנאים המוקדמים והפינוקים אז נתחיל לדבר איתם, ונהיה מוכנים לנקוט צדדים.
כשאמרתי תנאים מקדימים התכוונתי בעיקר לפלסטינים, לא הייתי קורא אפילו למה שרשמת תנאי כי עד שהם לא יכירו בישראל לא יהיה שום דבר (ובצדק הפעם).
זה כל מה שאני אומר, מה שיהיה בהמשך כבר יהיה בהתאם למצב.

מעניין אם יהיה טררם כמו שהיה עם גלעד שליט ואם שוב יעשו עסקה.

לגבי הטענה על הטרמפים ,גלעד שליט נרדם בטנק שלו לא? לפחות ההתנהגות שלהם לא היתה קשורה למות אחרים כמו במקרה שלו.

לגבי הסכם שלום ,עם כל הפלגים של הערבים שם בעזה ,גם אם יחתם עם החמאס ,ההסכם הזה לא יהיה שווה את הנייר שעליו הוא נחתם.עד היום שקט היה פה רק אחרי שישראל הפגינה כוח ,משא ומתן רק הביא לפיגועים.

בנחה שאני מסכים עם מה שכתבת, את המשפט המודגש אני לא מבין,
מה אתה רוצה שהם יעשו? זה לאו דווקא מבחירה לעלות על טרמפים, הרבה פעמים זה מחוסר ברירה- שכן אין תחבורה ציבורית זמינה באיזור.

לדעת כולם- צריך לנהוג במשנה זהירות כשעולים על טרמפים, לבד\לבד, לילה\יום, מי הנהג, להיות עירניים אולי הנהג מחופש וכו'.

צריך להשים לב שלא מאשימים את המתנחלים, ולא אומרים "הפיגוע היה בגלל שהם עולים לטרמפים, זה מגיע להם".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית