הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע king kong

אם אין ROM מלא אז זה לא נחשב. גם של אוורט וגם של ישו.

• פותח/ת השרשור
מצחיקים אתם.

אז כרגע אין אף אחד בעולם שעשה אימון king kong לפי הסטנדרטים שלך.

מוזר שאף אחד לא מתלונן על זה שאנשים מקפיצים את הדדליפט והקלין שלהם מהרצפה באימון Linda.

מי זה אתם? אני מדבר בשם עצמי.

לא ראיתי את הסירטונים הרבה זמן, אז אני לא זוכר. כשמדובר באימון אז אין לי בעיה אם פיספסת פה ושם ROM. ככה זה כשמנסים לעבוד בעצימות גבוהה. הפגיעה בתועלת שתפיק מהאימון היא זניחה אם החריגות הם קטנות ומעטות. כשמדובר בתחרות אז מדובר בתחרות וחייבים להקפיד על הסטנדרטים. תסתכל בסירטונים של הגיימס ותראה שליד כל מתחרה יש שופט שדואג שיעמדו בסטנדרטים. בתחרות פאוור ליפטינג יש שופטים והם דואגים שיעמדו בסטנדרטים. בתחרות הוקי יש שופט והוא דואג שיעמדו בסטנדרטים. בתחרות דוקים יש שופט והוא דואג שיעמדו בסטנדרטים. ככה זה תחרות. גם עם שיפוט יש לפעמים בעיות וטעויות אבל מנסים להימנע מזה ולהשתפר.

תגיד לי אתה: אם האימון הזה היה בגיימס או במוקדמות. השופטים היו אמורים להעביר את זה? כן או לא?

אם בתחרות linda מגדירים שמותר להקפיץ אז זה סבבה. אם מגדירים שאסור אז יש שופטים שידאגו שאסור. אם זה סתם אימון קרוספיט בשביל לשפר את הכושר שלך אז תעשה מה שאתה רוצה. אם אתה שואל אותי אז אני חושב שכדאי לך להקפיץ כמה שפחות אבל לא להפוך את זה לדת.

רק בקשר ללהקפיץ - חארם על עמוד השדרה שלך בשביל עוד כמה חזרות וכמה זמן פחות שהאימון יקח.

• פותח/ת השרשור
מי זה אתם? אני מדבר בשם עצמי.

לא ראיתי את הסירטונים הרבה זמן, אז אני לא זוכר. כשמדובר באימון אז אין לי בעיה אם פיספסת פה ושם ROM. ככה זה כשמנסים לעבוד בעצימות גבוהה. הפגיעה בתועלת שתפיק מהאימון היא זניחה אם החריגות הם קטנות ומעטות. כשמדובר בתחרות אז מדובר בתחרות וחייבים להקפיד על הסטנדרטים. תסתכל בסירטונים של הגיימס ותראה שליד כל מתחרה יש שופט שדואג שיעמדו בסטנדרטים. בתחרות פאוור ליפטינג יש שופטים והם דואגים שיעמדו בסטנדרטים. בתחרות הוקי יש שופט והוא דואג שיעמדו בסטנדרטים. בתחרות דוקים יש שופט והוא דואג שיעמדו בסטנדרטים. ככה זה תחרות. גם עם שיפוט יש לפעמים בעיות וטעויות אבל מנסים להימנע מזה ולהשתפר.

תגיד לי אתה: אם האימון הזה היה בגיימס או במוקדמות. השופטים היו אמורים להעביר את זה? כן או לא?

אם בתחרות linda מגדירים שמותר להקפיץ אז זה סבבה. אם מגדירים שאסור אז יש שופטים שידאגו שאסור. אם זה סתם אימון קרוספיט בשביל לשפר את הכושר שלך אז תעשה מה שאתה רוצה. אם אתה שואל אותי אז אני חושב שכדאי לך להקפיץ כמה שפחות אבל לא להפוך את זה לדת.

לא נראה לי שזו הייתה תחרות. כי אם זו תחרות, אז זה גם היה צריך להתבצע במשקלים הסטנדרטיים ועם שופט.

לגבי לינדה, השאלה היא איזו סיבה יש להגדיר שמותר להקפיץ, אם זה לא כדי לקצר את הזמן? דדליפט זה דדליפט, ואם אתה מקפיץ אתה עושה תרגיל אחר ופחות עבודה.

מרים משקולות לשעבר, David Morgan, קובע שיא חדש ב king kong בגיל 44 ועושה את זה עם משקלים יותר גדולים ממה שנדרש באימון.

מבחינתי אם מדובר בשיאים אז זה צריך להיות לפי סטנדרטים של תחרות.

אם זה לא תחרות, אז זה אימון קינקונג מרשים מאוד. עדיין יש לי ביקורת בעיקר לגבי המאסל אפס אבל זה לא עקרוני.

לגבי דדליפט והקפצות, אני חושב שזאת שאלה של פרקטיות בשפיטה. קשה לשפוט עצירה מוחלטת בין חזרות בלי לפגוע בעצימות ולכן לא מקפידים על זה. היה עדיף אם אפשר היה.

• פותח/ת השרשור
זה שיא באותה רמה שהשיא של אברט הוא שיא. זאת אומרת שטכנית אין שיא לאימון הזה, כי אף אחד לא עשה אותו עם שיפוט.

לגבי הדדליפט, למה זה קשה לשפוט עצירה?

כי כשאנשים מנסים לשרשר דדליפטים כמה שיותר מהר אתה לא יכול להיות בטוח אם המשקל הגיע לעצירה מלאה בין החזרות. זה נראה לי לא פשוט. הזמן שלוקח למשקל לעצור גם תלוי בסוג המשקולות שאתה משתמש בהם (אבל כך גם יכולות הקיפוץ שלהם). לא נראה לי שזה פרקטי במיוחד אבל יכול להיות שאני טועה.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אם תסתכל כמה פעמים על אנשים שעוצרים דדליפט ואנשים שמקפיצים אותו, תראה שזה די פשוט להבדיל. מספיק לראות שהבן אדם מתמקם מחדש ואתה יודע שהוא עצר.

עם באמפרים ומשקל קל יחסית יש מספיק זמן להתמקם, אפילו לשחרר את הידיים ולהספיק לתפוס את המשקל מעל הרצפה בקפיצה השניה שלו. זאת בעיית שיפוט גם בכיוון השני כי אפשר ממש להשתמש בקיפוץ כדי להקטין את המרחק שאתה צריך להזיז. היה מישהו בגיימס שנה שעברה שפסלו אותו בגלל שהוא הקפיץ בכח והשתחל מתחת או משהו כזה. אני מסכים איתך שכל העניין בעייתי. אני לא יודע מה הפיתרון. נראה מה יהיו הסטנדרטים השנה.

• פותח/ת השרשור
יש לי פתרון. לא עושים דדליפט עם באמפרים 😃

פתרון לא רע.

הלוואי והייתי יכול לעשות את אחד מהתרגילים האלה בשבועיים - חודש 😃

כלוב טוב 3000 שח
מוט אולימפי 300
ספה 1500
(המחירים של ציוד איכותי חדש, אפשר להשיג יותר זול)

מה שנשאר זה פלטות (שזה גם לא מעט)
200 ק"ג לפחות זה 1400 ש"ח

כלוב טוב 3000 שח
מוט אולימפי 300
ספה 1500
(המחירים של ציוד איכותי חדש, אפשר להשיג יותר זול)

מה שנשאר זה פלטות (שזה גם לא מעט)
200 ק"ג לפחות זה 1400 ש"ח

איפה תמצא מוט אולימפי ב300 שקל ?
וכן לקנות 400-500 קילו יעלה הרבה , ואם אתה רוצה באמפרים אז בכלל .

אם אתה קונה כלוב יעשו לך מוט ב 300

בגלל זה כתבתי לאלתר מכון. יש לי דיי הרבה ציוד בבית (מאפשר לי לעשות כל אימון במגבלות המשקל שיש לי בבית) ותאמין לי, לא הוצאתי יותר מ-50 שקלים, וגם כאן אני בספק.
צריך לקנות רק מוט ומשקולות. את כל השאר אפשר להכין לבד. למשל כלוב: קונים ברזל (זה באמת קצת יקר) ומרתכים לבד.

אגב, אני לא יכול לסיים ריצה של 10 ק"מ בלי להיפצע בדרך. 7 ק"מ כן, אולי אפילו 8. אבל ריצה היא לא אחד ממרכיבי הכושר הגופני. על אותו משקל של השאלה שלך אתה יכול להגיד: כל אחד יכול לסיים אימון סיבולת, אבל כמה אנשים יכולים להגיד שהם יכולים לעשות באק לוור? פלאנצ'? 50 דאבל אנדרס ברצף?

כח זה דבר חשוב באמת, אם הייתי קצת יותר חזק אולי הייתי יכול לעשות פראן מתחת לחמש דקות, אבל אי אפשר להתעלם ממרכיבים אחרים כמו סיבולת, קוארדינציה, גמישות, זריזות ומובן המרכיב המנטלי - שעליו עובדים הכי קשה בקרוספיט 😃
מה בדיוק עשית עם ה50 שקל אם אפשר לדעת?

איזה כפפות. בהתחלה הכנתי לעצמי שתי רצועות ליידים כדי לא להפצע במתח, אבל זה לא היה נוח אז זרקתי אותן לפח.
ה-50 הם אומדן על דברים קטנים פה ושם, למשל השתמשתי בדבק מגע כמה פעמים, סילוטייפ, איזולירבנד (PVC), כדור, חול וכאלה...
כרגע אני עובד על פרויקט חדש, כשיהיה לי קצת כסף אני אשתדל להוציא אותו לפועל ואם הכל ילך כמו שצריך אני אעלה פוסט עם הציוד שיש לי בבית - זה אוסף יפייפה.

Back
למעלה תחתית