הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אבקת חלבון - האם יכול להגדיל כרס?

• פותח/ת השרשור idan.e
  • פורסם בתאריך

idan.e

משתמש מתחיל
35
1
נק' מוניטין:
1
35
1
אהלן חבר'ה...

אני מעוניין לחזור להתאמן ולעשות זאת בצורה מאסיבית וכמו שצריך.

הבעיה היא שיש לי מבנה גוף קצת בעייתי - מצד אחד ידיים רזות אך מצד שני "כרסיות" בבטן.

לכן, הייתי רוצה מצד אחד להגדיל מסת שריר באזורים הרזים (בעיקר ידיים) אך מצד שני להתחטב באיזורים השומניים יותר (בעיקר בטן).

לשם העלאת מסת השריר אני שוקל לראשונה בחיי לקחת חלבונים. הבעיה היא החשש שתמיד היה לי מכך - שזה יגדיל לי את הכרסיות ואת הבטן.

האם החשש שלי מוצדק וחלבונים זה לא משהו שמתאים למבנה הגוף שלי? או שיש דרך למנוע זאת וכדאי בשילוב הדרך הזאת לקחת את החלבונים?

תודה!

אתה שוקל ''לקחת חלבונים''?
אתה מודע לזה שבכל אוכל שקיים יש חלבונים? שאתה אוכל כמויות נכבדות של חלבונים בתזונה שלך כרגע, סביר להניח?

• פותח/ת השרשור
נראה לי שהיה ניתן להבין מההקשר שהתכוונתי ל"אבקת חלבון", שזה כמובן שונה ממה שאני גם ככה צורך בתזונה הרגילה.

נראה לי שהיה ניתן להבין מההקשר שהתכוונתי ל"אבקת חלבון", שזה כמובן שונה ממה שאני גם ככה צורך בתזונה הרגילה.
איך זה שונה? אבקת חלבון נועדה לאנשים שמתקשים להגיע לכמות החלבון היומית שהם צריכים באמצעות אוכל בלבד. אין שוני בין לקחת סקופ חלבון לבין, נניח, עוד פחית טונה. זה בדיוק כמו אוכל רגיל

משום מה יש אנשים שחיים בסרט שאבקת חלבון זה משהו שמנפח אותך או משהו בסגנון. אז זה לא. אם תתחיל לשתות אבקת חלבון זה לא שפתאום תתנפח באורח פלא. כמו שאמרו לך למעלה אבקת חלבון זה סך הכל חלבון, לא פחות ולא יותר, מנה של אבקה זה בערך אותו דבר למשל כמו לאכול קופסת טונה במים או קוטג' 1%- כ 25 גרם חלבון עם כמויות ממש קטנות של פחמימה ושומן.
בשביל להגדיל את הידיים צריך לעלות במסת שריר, כלומר "מסה" כלומר לאכול יותר קלוריות ממה שאתה מוציא. בשביל להוריד את השומן בבטן צריך להוריד שומן, כלומר "חיטוב", כלומר לאכול פחות קלוריות ממה שאתה מוציא. את שני הדברים בעצם לא משיגים ביחד (להגדיל ידיים ולהוריד בטן). תחליט מה אתה רוצה לעשות קודם. אם מסה אז תקרא את זה :http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
וכשתרצה לחטב תקרא את זה: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/ בקשר לאבקת חלבון, כשתבנה לך תפריט, ותראה שקשה לך להגיע לערכים של החלבון היומיים, או סתם בשביל לגוון בטעם (יותר טעים מטונה לדעתי) או מבחינת נוחות, תוסיף לך אבקת חלבון

כל אוכל "עודף" שתאכל יגרום לך להשמין.
אם התפריט שלך מכיל את כל הערכים שאת נחוץ להם(כ-500+ קלריות),
אין לך צורך באבקת חלבון.....
אני אישית מעדיף לאכול אוכל במקום האבקת חלבון.......משביע יותר..

• פותח/ת השרשור
איך זה שונה? אבקת חלבון נועדה לאנשים שמתקשים להגיע לכמות החלבון היומית שהם צריכים באמצעות אוכל בלבד. אין שוני בין לקחת סקופ חלבון לבין, נניח, עוד פחית טונה. זה בדיוק כמו אוכל רגיל

אוקיי, קיבלתי. אז אנסח אחרת - האם העמסת החלבון לא תגרום להגדלת הכרס?

אתה יכול לנסות אבקת חלבון לניפוח היידים ובשילוב של גיינר להורדת הכרס

אתה צריך להתרכז פשוט לאן לנווט את החלבון ופחמימה כשאתה אוכל

איך הגיינר אמור להוריד את הכרס? ומה זה אומר לנווט את החלבון והפחמימה? מה צריך לעשות בפועל?

משום מה יש אנשים שחיים בסרט שאבקת חלבון זה משהו שמנפח אותך או משהו בסגנון. אז זה לא. אם תתחיל לשתות אבקת חלבון זה לא שפתאום תתנפח באורח פלא. כמו שאמרו לך למעלה אבקת חלבון זה סך הכל חלבון, לא פחות ולא יותר, מנה של אבקה זה בערך אותו דבר למשל כמו לאכול קופסת טונה במים או קוטג' 1%- כ 25 גרם חלבון עם כמויות ממש קטנות של פחמימה ושומן.
בשביל להגדיל את הידיים צריך לעלות במסת שריר, כלומר "מסה" כלומר לאכול יותר קלוריות ממה שאתה מוציא. בשביל להוריד את השומן בבטן צריך להוריד שומן, כלומר "חיטוב", כלומר לאכול פחות קלוריות ממה שאתה מוציא. את שני הדברים בעצם לא משיגים ביחד (להגדיל ידיים ולהוריד בטן). תחליט מה אתה רוצה לעשות קודם. אם מסה אז תקרא את זה :http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
וכשתרצה לחטב תקרא את זה: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/ בקשר לאבקת חלבון, כשתבנה לך תפריט, ותראה שקשה לך להגיע לערכים של החלבון היומיים, או סתם בשביל לגוון בטעם (יותר טעים מטונה לדעתי) או מבחינת נוחות, תוסיף לך אבקת חלבון

האמת תיארתי לעצמי שזה בלתי אפשרי להשיג את שניהם ביחד. העניין הוא שאם אני נגיד אתחיל מחיטוב והורדת הבטן, גם הידיים שלי יירדו. ואז, כשארצה לעבור לשלב של הגדלת מסה - שוב הבטן תגדל. אני צודק?

אוקיי, קיבלתי. אז אנסח אחרת - האם העמסת החלבון לא תגרום להגדלת הכרס?

כשאתה במסה אתה נמצא במאזן קלורי חיובי, לכן אתה תעלה במשקל. חלק יהיה שריר וחלק יהיה שומן, זה בלתי נמנע. גודל הפלוס הקלורי שבו אתה נמצא יקבע כמה וכמה.

איך הגיינר אמור להוריד את הכרס? ומה זה אומר לנווט את החלבון והפחמימה? מה צריך לעשות בפועל?
אני מנחש שהוא היה ציני במה שהוא כתב.

האמת תיארתי לעצמי שזה בלתי אפשרי להשיג את שניהם ביחד. העניין הוא שאם אני נגיד אתחיל מחיטוב והורדת הבטן, גם הידיים שלי יירדו. ואז, כשארצה לעבור לשלב של הגדלת מסה - שוב הבטן תגדל. אני צודק?
בעיקרון אם תעלה כמה שיותר נקי במסה (כלומר כמה שפחות שומן) אז הבטן בהתאם תגדל לא הרבה. אבל אתה יכול (לדעתי עדיף) להתחיל קודם מסה, וכשתראה שיש לך מספיק מסת שריר תתחיל לחטב.

• פותח/ת השרשור
כשאתה במסה אתה נמצא במאזן קלורי חיובי, לכן אתה תעלה במשקל. חלק יהיה שריר וחלק יהיה שומן, זה בלתי נמנע. גודל הפלוס הקלורי שבו אתה נמצא יקבע כמה וכמה.

הבנתי, הגיוני ובעייתי מבחינתי..

אני מנחש שהוא היה ציני במה שהוא כתב.

בעיקרון אם תעלה כמה שיותר נקי במסה (כלומר כמה שפחות שומן) אז הבטן בהתאם תגדל לא הרבה. אבל אתה יכול (לדעתי עדיף) להתחיל קודם מסה, וכשתראה שיש לך מספיק מסת שריר תתחיל לחטב.

הבעיה היא שיותר חשוב לי שלא תהיה לי כרס מאשר שיהיו לי ידיים גדולות. אם אתחיל ממסה ואחכה למסת שריר מספיקה אני חושש שזה יגיע למצב של כרס גדולה. לכן אולי עדיף שאתמקד בחיטוב ואוותר על עליית המסה לצערי....

• פותח/ת השרשור
אולי אוכל לעשות זאת בשעות הערב כשאהיה בבית... בכל אופן בהקשר הזה אני חושב אולי לפנות לתזונאי כושר או משהו כזה....

בינתיים זה באמת כמו שתיארתי - רגליים, ידיים וזרועות יחסית רזות אך בטן כרסית...

יש לך באתר ייעוץ אישי מהמקצועיים ביותר שיש. מניסיון, אין לך מה ללכת ל"תזונאי" או ל"מאמן כושר", יש לך כאן גם תכנית תזונה וגם תכנית אימונים ותקופה של חודש שתוכל לשאול כל שאלה שאי פעם תחשוב עלייה.

ואין מה לעשות - אם אתה רוצה להעלות במסת שריר אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי.

כרגע(ואני רק מנחש כי לא ראיתי תמונה שלך) אין לך טעם לחטב כי אין לך מסת שריר גבוהה.

אתה יכול לנסות אבקת חלבון לניפוח היידים ובשילוב של גיינר להורדת הכרס

אתה צריך להתרכז פשוט לאן לנווט את החלבון ופחמימה כשאתה אוכל

היי
תוכל להמליץ לי ספציפית על אפקת חלבון שמנפחת את הידיים ?
הגוף שלי נהדר, רק הידיים ללא פרופורצייה, אשמח לנפח אותן דרך אפקת חלבון.

היי
תוכל להמליץ לי ספציפית על אפקת חלבון שמנפחת את הידיים ?
הגוף שלי נהדר, רק הידיים ללא פרופורצייה, אשמח לנפח אותן דרך אפקת חלבון.

שיסביר לנו בבקשה איך "לנווט את החלבון והפחמימה".

הבעיה היא שיותר חשוב לי שלא תהיה לי כרס מאשר שיהיו לי ידיים גדולות. אם אתחיל ממסה ואחכה למסת שריר מספיקה אני חושש שזה יגיע למצב של כרס גדולה. לכן אולי עדיף שאתמקד בחיטוב ואוותר על עליית המסה לצערי....
אתה יכול באמת להעלות תמונה כמו שהציעו לך, אפשר יהיה להגיד לך מה עדיף קודם ולמה, אבל בסופו של דבר זו החלטה שלך כמובן להתחיל חיטוב או מסה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית