הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט, דליפט ולחיצת כתפיים

• פותח/ת השרשור EZ7
  • פורסם בתאריך

EZ7

משתמש מתחיל
71
14
נק' מוניטין:
7
71
14
העליתי גם ללוג ורק אחד הגיב שם..
מה לשפר?
בנוגע לדליפט אני מבין שיש בעיה בהורדה והגב מתעגל ממש, איך להמנע מזה? ממה שאמרו לי לפני הכניסה לסטאפ כתפיים קצת אחרי המוט והירידה לא בקו ישר, מה עוד לעשות כדי לשמור על גב ישר לאורך כל התרגיל?

סקוואט: (תריצו ל2:40)

דדליפט:

מילטרי: (החימום היה בזווית סבירה אז העליתי אותו, אחרי זה פשוט הוספתי 2.5 קילו לכל צד ועשיתי עוד 3 סטים, כולם היה בזווית צילום ממש גרועה ולא מובנת.)

קודם כל, קרא איך לצלם סרטוני טכניקה.
בכל הסרטונים משהו לא טוב - או הזווית, או שהמשקל קל מידי וכו'.

סקוואט:
הצילום לא טוב. ממה שאפשר לראות, אתה יורד לאט מידי. צריך לרדת מבוקר, אבל לא לאט. אתה ממש (כמעט) עוצר בתחתית - בתחתית צריך להתפוצץ ולהשתמש ברפלקס המתיחה (אתה תרגיש אותו כשתבצע את התרגיל טוב - שאתה מקבל באונס בתחתית).
יכול להיות שהגב שלך בפשיטת יתר (overextension), מה שאומר שצריך לכווץ את שרירי הבטן חזק יותר.

דדליפט:
הסטאפ שלך לא אידיאלי, וצריך לקרוא כיצד לבצע את הדדליפט. כרגע תוריד את המוט מהר עד שתלמד איך להרים אותו (זה הרבה יותר חשוב - במשקל כבד בכל מקרה אתה תוריד את המוט מהר).

פרס:
תוציא את המוט מלמעלה, מאותו מקום שאתה מוציא את הסקוואט.
בנוסף, צפה בסרטון הלימוד הבא:

בנוסף, לגביי כל התרגילים - לא ראיתי את הסרטונים עם ווליום, אבל אם אתה לא לוקח אוויר אז מעכשיו לפני כל חזרה קח הרבה אוויר, תשאיר בפנים ותוציא רק בסוף החזרה. זה אומר שבסקוואט אתה נושם רק למעלה, בדדליפט רק למטה ובפרס גם רק למטה.

סרטוני טכניקה מהאימונים הבאים אתה יכול להעלות בנושא הזה.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
סקוואט סט 1: (עכשיו ראיתי שעשיתי 4 במקום 5. אני טמבל מה לעשות)

סקוואט סט 2: (באחת החזרות העקבים עלו לי קצת כשבאתי לעלות ואבדתי שיווי משקל בקטנה אבל הצלחתי לסיים הכל. למה זה קורה? אני באמת מנסה לשמור אותם על הרצפה)
?

אתה עדיין מהסס בתחתית.
בנוסף, הברכיים צריכות לצאת יותר החוצה, פתח אותן לצדדים - לא קדימה. לא ניתן לראות לא את רוחב העמידה ולא את זווית כפות הרגליים, ככה שאתה צריך לוודא שהמרחק בין העקבים הוא ברוחב הכתפיים או מעט יותר, ושזווית כפות הרגליים היא 30 מעלות כלפיי חוץ (אפשר טיפה יותר).

• פותח/ת השרשור
אתה עדיין מהסס בתחתית.
בנוסף, הברכיים צריכות לצאת יותר החוצה, פתח אותן לצדדים - לא קדימה. לא ניתן לראות לא את רוחב העמידה ולא את זווית כפות הרגליים, ככה שאתה צריך לוודא שהמרחק בין העקבים הוא ברוחב הכתפיים או מעט יותר, ושזווית כפות הרגליים היא 30 מעלות כלפיי חוץ (אפשר טיפה יותר).
אני מקפיד על זווית כפות הרגליים ורוחב העמידה, יש אצלנו בעיה במכון לצלם מאחורה כי הראק נמצא ממש בפינה. ניסיתי איזה 10 זוויות עד שמצאתי איפה להעמיד את הטלפון בשביל זווית יחסית סבבה מהצד.
אני מנסה לדחוף ברכיים החוצה כל הזמן, אני אנסה גם לצדדים. מה הכוונה מהסס בתחתית?
וחוץ מזה הטכניקה בסדר? אין עוד מה לשפר?

שמע אין לי כח לראות את הסרטונים בתגובה השנייה שלך אבל בדדליפט אתה עושה משהו מוזר עם הטרפזים פשוט תדחף את הרצפה למטה ותרד עם התחת ותנסה לשמור על גב ישר,תרד עם התחת לסט אפ הסקוואט נראה מוזר רצח ואין למה לצלם סרטון טכניקה (פרס) עם משקל שהוא לא מה שאתה עובד איתו

• פותח/ת השרשור
שמע אין לי כח לראות את הסרטונים בתגובה השנייה שלך אבל בדדליפט אתה עושה משהו מוזר עם הטרפזים פשוט תדחף את הרצפה למטה ותרד עם התחת ותנסה לשמור על גב ישר,תרד עם התחת לסט אפ הסקוואט נראה מוזר רצח ואין למה לצלם סרטון טכניקה (פרס) עם משקל שהוא לא מה שאתה עובד איתו
תראה בכל זאת את הסרטונים שהעליתי אתמול
לדעתי הטכניקה שם טובה בהרבה ממה שהיה בשילישי. בדדליפט הבנתי שצריך להוריד יותר מהר אבל לא הבנתי איך לשמור על גב ישר בירידה.
הפרס סברתי שהסטים של העבודה היו זווית חרא, אני אצלם שוב בראשון.

אני מנסה לדחוף ברכיים החוצה כל הזמן, אני אנסה גם לצדדים
החוצה זה לצדדים. חזק יותר ממה שאתה עושה כרגע. לפני שאתה מתחיל שב בלי מוט בתחתית ועם המרפקים תדחוף את הברכיים חזק החוצה על מנת להרגיש איך זה צריך להיות - ואז תיישם כשהמוט על הגב בלי המרפקים.

מה הכוונה מהסס בתחתית?
כמו שזה נשמע. מהסס.
אל תעצור בתחתית.

• פותח/ת השרשור
החוצה זה לצדדים. חזק יותר ממה שאתה עושה כרגע. לפני שאתה מתחיל שב בלי מוט בתחתית ועם המרפקים תדחוף את הברכיים חזק החוצה על מנת להרגיש איך זה צריך להיות - ואז תיישם כשהמוט על הגב בלי המרפקים.

כמו שזה נשמע. מהסס.
אל תעצור בתחתית.
אוקיי
אתה יכול בבקשה לעזור בלוג שלי? אני בהתלבטות כרגע

בסקוואט הבעיה העיקרית שלך היא שאתה לא יושב אחורה מספיק... שאר הדברים נובעים מזה (ברכיים גולשות קדימה, אין באונס מההאמסטרינג וכו)

העלייה לא רעה, תסתכל למטה ולא למעלה אחרת יכאב לך הצוואר, אל תעשה את התנופה הזאת לפני ההרמה, תחשוב על הhips בניתוק ולא על ליישר את הגב, אלא לדחוף את הרצפה עם העקבים

הירידה לא טובה, קודם כל תרד עם הגב ואז תכופף ברכיים שלא תעשה סללום עם המוט ותשאיר DNA של הברך על המוט, ותרד הרבה יותר מהר לא צריך לרדת מבוקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית