הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ איך החלבון ומה הכמות המומלצת בשבילי?

עמית זהבי

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום, אני מתאמן קרוב לחצי שנה , משקל הגוף שלי 70 קג. 1.70 גובה
החלטתי לאחר בירור להתחיל לקחת חלבון,והזמנתי מהויטה קוסט את החלבון הבא.
מה המנה המומלצת בשבילי? האם החלבון בכלל טוב בשבילי?
האם החלבון יגרום לי להעלה במשקל? (ירדתי קרוב לחמש קילו מתחילת האימונים)
Amount Per Serving % Daily Value
Calories 120
Calories from Fat 20
Total Fat 2 g 3%
Saturated Fat 1 g 4%
total carbohydrate 7g 2%

תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב!

קבצים מצורפים

• 20140705_212624.jpg
    20140705_212624.jpg
    KB 72.5 · צפיות: 161
נערך לאחרונה:
חלבון בלבד לא יגרום להעלה במשקל אתה צריך לאכול יחד אם זה פחמימה עדיף ערך גליקמי נמוך כמה שאתה יכול כדי שהאנרגיה תנוצל בעיקר לשריר ולא שומן

זה בקצרה מקווה שעזרתי ממליץ לך לקראו את המאמר שכתבתי לפני כמה שעות כאן באתר

https://www.lbs.co.il/threads/55943/
בגלל שכנראה תלמד משהוא חדש ובגלל שהמאמר הזה קשור גם להעלה במסה אבל רק צריך לעשות שינוי קטן ואיזה תוספת קטנה שזה לאכול
חלבון ופחמימה ביחד באופן קבוע ובכמות מספקת ההמלצה שלי 500 קלוריות יותר מכמות הקלוריות שאתה צריך כדי לשמור על המשקל

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה להעלות במשקל להפך. פשוט חששתי בגלל משהו שחבר שלי אמר שכמות הפחמימות גבוהה יחסית וזה יכול לגרום לי לשומן.
השאלה אם החלבון הזה יעיל(יחסית כמובן) לאחד כמוני ( 4 /5 פעמים בשבוע,בן 23 אם רלוונטי)
ואחלה מאמר מתומצת בדיוק לפי מה שאני צריך .. תודה!

תודה על המחמאה עמית 😃

קצת קשה לי להבין מה המטרות שלך ולאן אתה חותר דרך אגב כן הגיל משקל וגובה מאוד קריטים בנושא הזה

שמח שיכולתי לעזור!

• פותח/ת השרשור
השאלה העיקרית שלי (,ועזוב את המטרות והכל)היא האם שימוש באבקה הזו תגרום לי להעלה במשקל...?(וזה לא מה שאני מחפש להפך ירדתי 5 קילו בתקופת האימונים ואני שואף עוד טיפה,חבר אמר שיש בזה הרבה פחמימות)
שכחתי להוסיף שלסקופ אחד השורה של הפחמימות :
total carbohydrate 7g 2%

נערך לאחרונה:
אבקה טעימה, חלבון איכותי WHEY 100%

בדיוק סיימתי פח של החלבון הזה. 2 סקופים = 26 גרם.

היה לי טעם שוקולד, אחלה טעם, ערבוב קל.

חלבון בלבד לא יגרום להעלה במשקל אתה צריך לאכול יחד אם זה פחמימה עדיף ערך גליקמי נמוך כמה שאתה יכול כדי שהאנרגיה תנוצל בעיקר לשריר ולא שומן
אם אכנס לדיאטה שמכילה אך ורק חלבון ואצרוך 1,000 גרם חלבון ביום. הצריכה הקלורית שלי תהיה 4,000 קלוריות (בוא נניח שהמאזן הקלורי הנייטרלי שלי הוא 2,500). האם לטענתך לא אעלה במשקל כלל?

אם אכנס לדיאטה שמכילה אך ורק חלבון ואצרוך 1,000 גרם חלבון ביום. הצריכה הקלורית שלי תהיה 4,000 קלוריות (בוא נניח שהמאזן הקלורי הנייטרלי שלי הוא 2,500). האם לטענתך לא אעלה במשקל כלל?
מצטרף לשאלה

מצטרף לשאלה
זו לא ממש שאלה, אלא יותר התקלה.

בכל מקרה, במנה של 40 גרם יש רק 26 גרם חלבון. לא כדאי במיוחד.
מה המנה המומלצת? כמה חלבון שחסר לך. אתה צריך כ-140 גרם חלבון ביום. אכלת 100 היום? תשלים עוד 40 (לא בהכרח מהאבקה, אפשר גם מקופסת טונה, מביצים, מגבינות או מבשר).
האם החלבון טוב בשבילך? למה לא?
האם החלבון יגרום להעלאה במשקל? לא, עודף קלורי יגרום להעלאה במשקל.

לפותח האשכול- כמות החלבון המומלצת היומית מאבקת החלבון שקנית היא 0!
אין דבר טוב יותר מאוכל אמיתי, תוספי מזון הם בסך הכל חיקוי, אוכל זה הדבר האמיתי. אל תתרץ ותאכל באמת, שייק זה לא תחליף לארוחה.

דווקא יש שיגידו להיפך
אינסולין הוא הורמון אנאבולי ודווקא לאדם שנמצא בתקופת מסה ומעוניין בהיפרטרופיה דווקא פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה יתאימו יותר בזמנים מסויימים של היום, כמו למשל אחרי אימון כשמעוניינים להביא למילוי מהיר ואפקטיבי של מאגרי הגליקוגן.
אין דבר כזה שהאנרגיה תנוצל ותנותב לטובת רקמה מסויימת, האנרגיה שאתה מספק לגוף דרך האוכל היא אנרגיה נקודה. זה לא משנה אם היא מגיעה מסירופ גלוקוזה נקי או מלחם מלא ודגנים, בסופו של דבר הכל (פחמימות) מתפרק לתוצר הסופי שהוא גלוקוז, הדבר היחיד שמשנה הוא הדרך שהמזון יעבור עד שהוא יוכל להיות מנוצל להפקת אנרגיה ממנו. העודף נאגר כגליקוגן ושומן.

חלבון ופחמימה ביחד באופן קבוע ובכמות מספקת ההמלצה שלי 500 קלוריות יותר מכמות הקלוריות שאתה צריך כדי לשמור על המשקל
ומה עם שומן? מאזן הורמונלי תקין? תפגע בצריכת השומן ותראה איך רמות הטסטוסטרון שלך צונחות להן מטה מטה... לפי מה שאתה אומר מתאמנים חדשים מסוגלים לחשוב ששומן זה משמין וצריך ״נטו חלבון ופחמימה שתכניס את החלבון לשרירים״.
ההמלצה שלך היא אחלה אבל היא קיצונית מדי ואותו מתאמן שיאמץ אותה יצבור שומן מיותר שיכל להמנע ממנו, מעלים את הפלוס הקלורי בהדרגה...
.

נערך לאחרונה:
דווקא יש שיגידו להיפך
אינסולין הוא הורמון אנאבולי ודווקא לאדם שנמצא בתקופת מסה ומעוניין בהיפרטרופיה דווקא פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה יתאימו יותר בזמנים מסויימים של היום, כמו למשל אחרי אימון כשמעוניינים להביא למילוי מהיר ואפקטיבי של מאגרי הגליקוגן.
אין דבר כזה שהאנרגיה תנוצל ותנותב לטובת רקמה מסויימת, האנרגיה שאתה מספק לגוף דרך האוכל היא אנרגיה נקודה. זה לא משנה אם היא מגיעה מסירופ גלוקוזה נקי או מלחם מלא ודגנים, בסופו של דבר הכל (פחמימות) מתפרק לתוצר הסופי שהוא גלוקוז, הדבר היחיד שמשנה הוא הדרך שהמזון יעבור עד שהוא יוכל להיות מנוצל להפקת אנרגיה ממנו. העודף נאגר כגליקוגן ושומן.

קודם כל אני שמח שהעלת את הנושא ובאמת יש יותר ממה שנראה לעיין בסיפור הזה אז בקצרה את צודקת

עדיין הייתי נותן עדיפות למאכלים שמתפרקים לאט בגלל שברגע האינסולין עולה
1. אנחנו יותר רעבים אחרי תקופה קצרה של זמן
2. לא צריך הרבה אינסולין כדי ליצור מצב אנבולי אז אין יתרון משמעותי לסוכר המהיר

וגם כשה אני ממליץ על סוכרים מהירים בדרך כלל אני יגיד להמאיט בכמות ככל הא

פשר במקום שלוש תמרים לפני אימון (במצב ריק) ל2-1 תמרים

ומה עם שומן? מאזן הורמונלי תקין? תפגע בצריכת השומן ותראה איך רמות הטסטוסטרון שלך צונחות להן מטה מטה... לפי מה שאתה אומר מתאמנים חדשים מסוגלים לחשוב ששומן זה משמין וצריך ״נטו חלבון ופחמימה שתכניס את החלבון לשרירים״.
ההמלצה שלך היא אחלה אבל היא קיצונית מדי ואותו מתאמן שיאמץ אותה יצבור שומן מיותר שיכל להמנע ממנו, מעלים את הפלוס הקלורי בהדרגה...

את שוב צודקת ואני מסכים אתך במאה אחוזים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית