הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לחברה שהתחרו בעבר - תהליך הייבוש לתחרות

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
היי , רציתי לשאול מניסיונכם האישי כמה משקל הורדתם בתהליך הייבוש לתחרות (פאוורליפטנג) + כמה זמן הוא נמשך , איך נראה התפריט (מבחינת הפחמימות והקלוריות) + טיפים\לקחים\דברים שעזרו לכם.

נ.ב זה ריאלי לרדת בשבוע 5 קילו בלי לפגוע בביצועים (לגבר במשקל 80~ קילו)?

היי , רציתי לשאול מניסיונכם האישי כמה משקל הורדתם בתהליך הייבוש לתחרות (פאוורליפטנג) + כמה זמן הוא נמשך , איך נראה התפריט (מבחינת הפחמימות והקלוריות) + טיפים\לקחים\דברים שעזרו לכם.

נ.ב זה ריאלי לרדת בשבוע 5 קילו בלי לפגוע בביצועים (לגבר במשקל 80~ קילו)?

לא ריאלי לרדת 5 קילו בשבוע.
רק אם אתה שוקל 120 ומלא נוזלים ברמה חולנית, ןגם אז קשה לי להאמין שתגיע ל5

• פותח/ת השרשור
לא ריאלי לרדת 5 קילו בשבוע.
רק אם אתה שוקל 120 ומלא נוזלים ברמה חולנית, ןגם אז קשה לי להאמין שתגיע ל5
אתה מגזים , לי כבר יצא לרדת 3+ בשבוע על דל פחמימה והייתי הרבה יותר קטן.

http://fourhourworkweek.com/2008/01/18/how-to-cut-weight/

תקרא, הכל שם, 5 קילו בשבוע למי שבמאסה- אפשרי
בחיטוב הראשון שלי ירדתי 5 קילו בשבוע, בלי שום שיטות דרסטיות פשוט עם דל פחמימה, אני מניח שעם השיטות במאמר הייתי יורד הרבה יותר

אני הורדתי 5~ קילו לתחרות האחרונה, מ77 ל72.3
שבוע לפני פשוט לא נגעתי בפחמימות, שתיתי מלאאא מים.
מהערב לפני השקילה לא אכלתי ולא שתיתי כלום.

• פותח/ת השרשור
אני הורדתי 5~ קילו לתחרות האחרונה, מ77 ל72.3
שבוע לפני פשוט לא נגעתי בפחמימות, שתיתי מלאאא מים.
מהערב לפני השקילה לא אכלתי ולא שתיתי כלום.
לפני שהגעת ל77 קילו הייתה במאסה ארוכה(כמה זמן בערך) ? ועל כמה קלוריות היית לפני "הייבוש" ובזמן ה"ייבוש" ?

20 גרם פחמימה לשבוע
אם לא מספיק העמסת מים (זה כמו שזה נשמע) + תוסיף טיפה מלח על הכל.
גם סאונות (לא להתקלח אחרי סאונה המים נספגים - פשוט תישקל מסריח)

אם אני לא טועה כשחותכים מעל 5% משקל גוף זה כבר פוגע בכוח .....

לפני שהגעת ל77 קילו הייתה במאסה ארוכה(כמה זמן בערך) ? ועל כמה קלוריות היית לפני "הייבוש" ובזמן ה"ייבוש" ?

אני לא מאמין ב"מאסות" ולא סופר קלוריות בדקדוק, אבל אפשר להגיד אני ב"מסה נקייה" כבר שנה בערך עם הפסקות פה ושם.
התזונה שלי לא השתנה דרסטית בזמן הייבוש, אני רגיל לא לאכול הרבה פחמימה (באזור ה120 גרם במקרה הטוב לדעתי).
ולא ספרתי קלוריות בייבוש גם, פשוט חתכתי מהתזונה גם את הפחמימה שהייתי אוכל (מעדני בוקר, שתיתי פחות חלב וכו).

http://fourhourworkweek.com/2008/01/18/how-to-cut-weight/

תקרא, הכל שם, 5 קילו בשבוע למי שבמאסה- אפשרי
בחיטוב הראשון שלי ירדתי 5 קילו בשבוע, בלי שום שיטות דרסטיות פשוט עם דל פחמימה, אני מניח שעם השיטות במאמר הייתי יורד הרבה יותר

האם לאחר מכן כשחוזרים לתזונה רגילה, המשקל חוזר במהרה?

למה שלא לעשות חיטוב קצר לפני התחרות? @אריאל

האם לאחר מכן כשחוזרים לתזונה רגילה, המשקל חוזר במהרה?

למה שלא לעשות חיטוב קצר לפני התחרות? @אריאל
תלוי בכמות הפחמימה בתפריט, בסופו של דבר נוזלים זה משהו שאפשר להוריד/להוסיף אפילו ביומיים(בניגוד לשומן), במיוחד כששוקלים הרבה

תלוי בכמות הפחמימה בתפריט, בסופו של דבר נוזלים זה משהו שאפשר להוריד/להוסיף אפילו ביומיים(בניגוד לשומן), במיוחד כששוקלים הרבה
תוכל לכתוב בקצרה 2-3 דברים שיכולים להוריד את הנוזלים בצורה משמעותית (עד כמה שניתן)? ממש בקצרה.
תודה

• פותח/ת השרשור
תוכל לכתוב בקצרה 2-3 דברים שיכולים להוריד את הנוזלים בצורה משמעותית (עד כמה שניתן)? ממש בקצרה.
תודה
להוריד פחמימות - כל גרם פחמימה סופח 3~ גרם מים (נוזלים).
להוריד נתרן - סופח נוזלים גם כן.
משתנים\מוצריפ טבעים שמשתנים .

אחרי שדחיתי אותו בחודש, התחלתי חיטוב לפני שלושה ימים לא דל פחמימה אבל מעט פחמימה.
מ78 -> 75.5

בתחרות ראשונה לא הייתי חותך גם מ77 ל75. תתרכז בלתת prים. אל תחשוב על נגד מי אתה מתחרה וכאלה. זאת תחרות ראשונה. לך, תרים, תהנה. אם כבר הייתע עושה משהו זה לאכול כמו חמור כי גם ככה אתה לא בגג של הקטגוריה. אבל לקצץ? לא בתחרות הראשונה.

באמת עדיף לא לחתוך לתחרות ראשונה. עשיתי 3 תחרויות ובשלושתן חתכתי, זה תהליך מאוד קשה, גם מנטלית וגם פיזית. קל מאוד לפשל ולפגוע בביצועים (קרה לי).

אבל אענה על שאלתך-
רצוי כמה ימים לפני להוריד פחמימה, לגבי מלח אני לא סגור מתי להוריד.
העמסת מים גם עובד, נגיד 2-3 ימים שותים 8~ ליטר ביום, יום לפני השקילה אוכלים ושותים פעם אחרונה בצהריים בערך (הכל תלוי כמה יש לך לחתוך).
סאונות דווקא זו דרך יחסית הכי קלה לדעתי למי שרגיל ולמי שלא אדיוט להשאר חצי שעה עד שהוא מתעלף (צריך להיות ממש עם היד על הדופק תרתי משמע כי מגיעים למצב לא רחוק מעלפון).
יצא לי לחתוך ביום אחד מ95 ל90 בתחרות האחרונה שלי. כיף זה לא היה.

לגבי אחרי השקילה-
רצוי לדעתי לשתות איזה ליטר וחצי של שתיה מתוקה, ולאט לאט להתחיל לאכול (לא בבום).
יש הרבה שאוהבים לאכול ג'אנק, אני בטזמניה אכלתי כמעט רק ג'אנק (עוגיות שוקולדים וכאלה) ושלשלתי כל הזמן, כולל בתחרות.
אני ממליץ להתבסס בעיקר על אוכל אמיתי, בשר ותפו"א. רצוי כל היום לשתות דברים עם קלוריות, חלב למי שלא רגיש או פשוט שתיה מתוקה.
להרביץ מלח בכמויות, מגנזיום מאוד חשוב בנוסף לקחת (טבליות כן?). שווה לנשנש חטיפים, זה קליל ומכיל הרבה מלח לרוב, הרבה קלוריות.

נקודות חשובות-
לא לחתוך יותר מדי. אין טעם לרדת גרם אחד פחות מהקטגוריה. אני נשקלתי 81.4 בטזמניה וזה היה מיותר לגמרי, הייתי יכול לאכול קצת בבוקר השקילה וזה היה עוזר לי הרבה. שווה לבדוק איזה משקל השקילה, אולי ללכת כמה ימים לפני להשוות את המשקל הביתי לעומת המשקל שתישקל לתחרות (יש הפרשים של יותר מקילו בין משקלים שונים) רצוי לקחת את המשקל איתך לסאונה (קצת מוזר אבל שימותו כולם) ולבדוק שאתה לא מגזים. כמו כן לבדוק אם ירדתי 100 גרם אחרי סשן מסויים בסאונה אולי שווה ללכת הביתה כי אתה לא מתקדם (למרות שלרוב כן מזיעים וכן אפשר להוריד עוד ועוד).

השיטה שלי להעמסה לתחרות וגם האוכל בתחרות עצמה, היה בעיקר תפוצ'יפס
קל להכניס הרבה, טעים, מלא מלח

תפוצ'יפס יכול לעזור, זה גם "טבעי" אני חושב (לא מכיר כלום חוץ מתפו"א ומלח בערך).
אבל אני ממליץ בחום להתבסס על אוכל בעיקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית