איפה ניסגר?ניסגר חבר , ניסגר
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איפה ניסגר?ניסגר חבר , ניסגר
הם השמאל הקיצון,איתם הבעיה העיקריתאלה שמצלמים בהפגנות נגד צה"ל
הם השמאל הקיצון,איתם הבעיה העיקרית
ומבחינתי,דינם כדין מחבלים ואפילו יותר גרועים
לראיה,תן מבט בסרטון הקודם שהעלתי.
רק לציין,אין לי בעיה לשמוע דעות שמאל (כל עוד זה נערך בדיון מתורבת,כדוגמה פה)בתור שמאלני אני מסכים אתך 100%, השמאל הקיצוני עושה לנו נזק בלתי הפיך בהסברה ובתחומים רבים אחרים.
אתה עושה הכללות מגעילות, זה כמו ששמאלני יגיד שכל הימניים קיצוניים וחושבים אותו
הדבר, זה לא ככה לא?
אתה מציג פה מקרים של מפגרים שפשוט אתה דוחף להם את השמאל לתמונה רק כי הם מפגרים (לא חסרים גם ימניים כאלה, חלאס כי אני גם יכול להביא פה ציטוטים מבחילים של
אנשים מהימין).
יש מספיק שמאלנים שמשרתים בצבא, ומה בדיוק גרוע בזה שיש להם דעות שונות משלך? אני לא מבין אתה חי בדיקטטורה שכולם צריכים לחשוב אותו הדבר, וכולם צריכים
להשתחוות למנהיג? אתה חי בדמוקרטיה, יש דעות שונות משלך, תתמודד. הדעות מאוד מגוונות בשמאל, לעומת מה שאתה חושב.
תציג לי את ההפגנות של השמאל מרכז, ואז דבר איתי כי לא שמעתי כמעט על מקרה כזה למעט הפגנות על חופש דת ומדינה.
המפלגות שמייצגות את השמאל מרכז אם אתה לא יודע הן מפלגת העבודה ויש עתיד.
"או שאתה בכלל מאמין שחנין זועבי תביא לך את הישועה ?!" 😵😣,
שמור על עצמך בשירות.
לגבי סיירת מטכ"ל אני לא יודע, יש לי חבר בשייטת, ועם טייסים יצא לי לעבוד בשירות הצבאי שלי. ולא
באמת שמתי לב למוצא שלהם אם כבר ציינת את זה.
הם השמאל הקיצון,איתם הבעיה העיקרית
ומבחינתי,דינם כדין מחבלים ואפילו יותר גרועים
לראיה,תן מבט בסרטון הקודם שהעלתי.
אני לא מאמין שבגלל המצב בחוץ אני אשכרה תוהה עם עצמי אם ללכת לחדר כושר או לא. בחיים שלי לא
קרה לי דבר כזה.
זוהי ההודעה האחרונה שאוכל לכתוב בימים הקרובים , לכן בוא נסגור את זה בכך שחבל שאתה לא קורא את כל הפוסטים לפני שאתה מגיב.
קודם תודה למי שהגיב , זה נחמד לדון בנושא הזה בצורה בוגרת אפשר לומר , ותודה לכל האיחולים בעז"ה יהיה טוב מקווה שגם לכל עם ישראל .
בד"כ אני לא מגיב בפורום הזה בכלל אלא רק קורא פוסטים מלבד פעם או פעמיים שנעזרתי בו בכדי למכור אבקה או לבקש עזרה בנוגע לאימונים .
בנוסף כפי שאתה יכול לראות בפוסט הקודם , התנצלתי על ההכללה הקולקטיבית , אך אני עדיין עם האמונה והדעות שלי ודבר לא ישנה אותם כי זאת האמת.
אתה יכול להגיד שימנים קיצוניים חושבים כמו ימנים , אבל זה לא יגעיל אותי כמו שאני יכליל אותך ביחד עם שמאל וקיצוני.. ולמה ? מפני שהשמאל הקיצוני הוא הרבה הרבה יותר גרוע מימין קיצוני , כמה רמות מעבר.
כמו שכבר ציינתי , ובנוסף כמו שnlr666 רשם , בעיניי השמאלנים הקיצונים!!! הרבה יותר גרועים ממחבלים , ואף למרות היותם יהודים ובנוסף לזה שאני מאמין ב "ואהבת לרעך כמוך" באותה מידה אני מקווה שכל שונאי ישראל יושמדו.
מקרים של מפגרים ? מצטער להודיע לך אבל כל השמאל הקיצוני זה חבורה של אנשים מפגרים פשוטו כמשמעותו.
בכל צד יש אנשים שעוברים את הגבול והקו האדום , אם זה שמאל קיצוני ואם זה ימין קיצוני ולכן גם יש ימין/שמאל ומרכז .
אנחנו חיים בעידן מודרני כמו שאמרת ללא דיקטטורה , מדינה דמוקרטית לחלוטין , תראה לי עוד מדינה שנותנת לחברי כנסת ערבים להתבטא ככה כנגד המדינה ולא עושים להם כלום .
גם אם אתה אומר שהדעות בשמאל מגוונות זה מתקבל על הדעת, אבל תדע להבחין בין מיעוט לרוב.
יכול להיות שאני אומנם קטן ממך בגיל ועם פחות ניסיון בחיים , אבל דבר זה לא מעיד על זה שיש לך יותר ידע או הבנה ממני.
אני קורא המון על הקמת המדינה , על שרים בממשלה , על כל הפעולות מאז קום המדינה .
לא נולדתי ימני , נולדת בבית שבו הייתה לי את החופש לבחור בין ימני לשמאלני , בין דתי לחילוני וכולי.. ובחרתי בימין כי בעיניי זה האמת .
שמאלנים הם אנשים שאוהבים להתייפייף והם פשוט צבועים , ככה אני חושב וזו זכותי [ פה אני לא מכליל - פשוט זה האמת בנוגע לרוב השמאלנים יכול להיות שיש מיוחדים יוצאי דופן ] .
אתה יכול להביא לי ציטוטים מבחילים מהימין , אבל זה לעולם לא ישתווה למה שהשמאלנים קיצוניים עושים.
שאלה כנה ואמיתית אלייך , בכמה הפגנות של שמאל מרכז באמת היית בחייך ?
האם באמת הנושאים העיקריים שעליהם דובר זו דת ומדינה-כלכלה ?
המפלגות שמייצגות את השמאל מרכז הם העבודה ויש עתיד
ובנוסף יש כאלה שמזדהים עם ציפי לבני אשר מייצגת את מפלגת התנועה.
אם כבר אנחנו מדברים על מפלגות , אז אפשר להרחיב את הדיון ולפתוח את זה .
מפלגת יש עתיד ? לא חושב שיש עתיד איתם , יאיר לפיד נחל כישלון..רוב מצביעיו הם לא רק "שמאל מרכז" כמו שאתה אומר
אלא רובם זה מרכז ויש אף מרכז שמאל/ימין , חבל שאתה זורק דברים מהאוויר ולא בודק , קורא סקרים ומדדים .
אנשים הצביעו לו רק בגלל ההבטחה שלו לשנות את הכלכלה בישראל , לדאוג לישראלים הצעירים למעמד הבינוני .
הוא אולי עשה שינוי או שתיים שהיו טובים , אבל על זה באו גם הרבה טעויות .
שאלה נוספת , בתור שמאל - מרכז האם אתה מאמין שצריך להחזיר את הארץ לגבולות 67 ? או 46 ?
אני שואל כי מר יאיר לפיד הנכבד , מאמין שיש להחזיר את הגבולות ל 67 מפני שהוד רוממתו מתגורר בתל אביב , ולכן הוא חושב שכל שאר המקומות ואם זה השטחים ואריאל וכדומה..הם מקומות שיש לעשות עליהם חרם ולא לקבל אותם , מקומות שצריך להחזיר כי הם "לא שלנו" בכלל - פשוט בושה וחרפה.
הארץ הזאת היא שלנו ושל אבותינו , ושום דבר לא יזיז אותנו מכאן.
ואותו סיפור בנוגע להרצוג , שחושב שהוא יכול להפוך את העולם למקום טוב יותר אם הוא ייתן יד לשלום ולערבים ויחזיר להם שטחים וייענה לכל דרישותיהם.
ציטוט :
בערב חג הפסח התכנסה סיעת העבודה וחברי הפורומים המדיניים של המפלגה במכון למחקרי בטחון לאומי ליום עיון מדיני מקיף.
את הערב סיכם יו"ר מפלגת העבודה בוז'י הרצוג בראיון לדב וייסגלס.
הרצוג התייחס למהלך המדיני הכושל ואמר כי הוא מאמין שאבו מאזן הוא פרטנר לשלום.
"יש להכיר בכך שישנו עם פלסטיני ועם ישראלי ועליהם לחיות זה לצד זה"
בנוסף הוא טען : "הביטוי מדינה יהודית הוא מוטעה לחלוטין"
אם אנחנו לא מדינה יהודית אלא ישראלית , אז מה נישאר מהזהות שלנו ? אני שואל אותך .
ציטוט מתוך הפייסבוק שלו מלפני 15 שעות :
קשה לדבר על שלום ביום כזה כאשר מרבית אזרחי ישראל תחת אש אבל דווקא ביום כזה ודווקא תחת המצב אנחנו מחויבים להגיד שיש טובים ויש רעים.
ברעים, אלה שמאיימים על שלום אזרחי ישראל ויורים עלינו טילים, אנו נכה ככל שיידרש עד שנחזיר את השקט. ועם הטובים, הכוחות המתונים בעולם הערבי אנו נמשיך לדבר ולייצר קואליציות ולעצב את המציאות במזרח התיכון למען עתיד מדינת ישראל.
הוא מאמין באבו מאזן , שמגנה את ישראל בגלל ההתקפות ולא גינה אפילו לא פעם אחת את התקפות הטילים כי הוא מפחד שהפלסטינים ייכעסו עליו כמו שקרה עם החטופים.
צריך להתעורר ולראות מה קורה בעולם הערבי מתחוללת מהפכה מתמשכת , שלום יהיה רק בחלום .
הדבר הגרוע מהכל הוא , שארגון אש"פ = ארגון שחרור פלסטין שהוקם ב1946 לפני שהיו בכלל שטחים כבר אז דרש להחזיר "שטחים כבושים" בזמנו זה היה חיפה יבנה עכו ועוד קיבוצים ומושבים , יישובים יהודיים עיבריים.
ומפלגות השמאל מרכז תמכו בזה , כמה צביעות יש בשמאל כמה התייפייפות.
אותם אנשים שאמרת שמייצגים אותך בכנסת אלו הם דעותיהם , ואם אתה טוען שלא ואומר לי "דבר איתי..." אז אני נאלץ לבשר שלך שאתה צריך לפקוח את עינייך ולהאזין יותר לחדשות , לקרוא ולהבין במי אתה בוחר ומאמין.
הפלסטינים לעולם לא ייסתפקו בגבולות 67 הם תמיד יידרשו יותר.
על ציפי ליבני אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר , כמו שנתניהו אמר "היא מייצגת את עצמה" אמת לאמיתה .
שיהיה לך בהצלחה בדרך שלך ובאמונה שלך כל אחד והדרך שלו ודעתו , בסה"כ שיהיה רק טוב לכל עם ישראל בעז"ה 😃
כמו שאמרתי לך גם אם הבאת דוגמא אחת טובה של טייסים זה לא מעיד על כלל צה"ל , בצבא לא עושים סקר מי ימני ומי שמאלי כדי לבדוק.. אבל כן אפשר לראות ולדעת ביחידות השונות .
האמת היא שיש מיעוט בקרבי שדוגל בשמאל-שמאל מרכז.
אמת , אני שמח שהיה תדיון הזה והכרתי דעות כמו של thereffect ו saaravi .
ושוב עם הכללתי יתר על המידה התנצלותי הכנה .
ההפך תלך למכון , לא לתת לטילים לשבור את מצב הרוח ואת השיגרה היומית שלנו
זה מה שהם רוצים וזה מה שלא יקרה .
שיהיה לכולנו יום שקט וטוב והצלחה לכל עם ישראל 😃
אז תדע שלפי מחקרים עדכניים וגם בהחלט ניתן לראות את זה בישראל - קיימת מגמה של התחרדות בקרב האוכלוסיה (ואף סתם התקרבות לדת).בנושא דת ומדינה, אני אתאיסט ואני חושב אחרת לגמרי. אני חושב שלדת אין עוד הרבה זמן עד שתפסיק להתקיים בעולם.
יש כבר הערכות שעוד עשרות שנים ספורות הדת כמעט תחדול להתקיים
זה שימוש מגוכך בסטטיסטיקה, המגמה של ה״התחרדות״ היא בגלל שהחרדים מולידים יותר ילדים ולא בגלל שאנשים מתקרבים לדת. את האמת שלא בדקתי את זה לעומק אבל אני די בטוח שהרוב החילוני והמסורתי מתרחק מאוד מהדת בשנים האחרונות.אז תדע שלפי מחקרים עדכניים וגם בהחלט ניתן לראות את זה בישראל - קיימת מגמה של התחרדות בקרב האוכלוסיה (ואף סתם התקרבות לדת).
כל שנה אחוז הילדים שהולכים לחינוך החרדי/דתי רק גדל אחרי כמה שנים טובות שהוא היה בדעיכה.
לאט לאט המדינה שלנו הופכת ליותר דתית וכך עוד הרבה מקומות בעולם.
לי אישית אין לי בעיה כלל עם אנשים מאמינים, חוץ מהכפייה.
אז תדע שלפי מחקרים עדכניים וגם בהחלט ניתן לראות את זה בישראל - קיימת מגמה של התחרדות בקרב האוכלוסיה (ואף סתם התקרבות לדת).
כל שנה אחוז הילדים שהולכים לחינוך החרדי/דתי רק גדל אחרי כמה שנים טובות שהוא היה בדעיכה.
לאט לאט המדינה שלנו הופכת ליותר דתית וכך עוד הרבה מקומות בעולם.
לי אישית אין לי בעיה כלל עם אנשים מאמינים, חוץ מהכפייה.
אחת הסיבות לקרע הגדול בין החרדים (ואפילו דתיים לאומיים, שרובם יותר ציונים מכל מי שנמצא בפורום הזה) לחילונים היא התפתחות דת האטאיזם וההסתה משמאל(לא שמאל מדיני אלא שמאל דתי) אני מניח שאתה מכיר את הקבוצה בפייסבוק ״הקוף הכופר״. רק אתמול מישהו מהחברים שלי בפייסבוק עשה לזה לייק וזה הופיע אצלי וזה פשוט עמוד שמלא בשנאה, גזענות והפצת שקרים רבים בנוגע לדת ולמאמינים. לדעתי, התפקיד שלנו בתור חילונים הוא לא להרחיק את הדתיים וללבות לשנאה אלא לקרב אותם לתרבות הישראלית ולחברה. (הידעת, מתוך כל הישראלים שזכו בפרס נובל, אחוז הדתיים שזכו גבוה מאחוז הדתיים באוכלוסייה, אז להכליל על דתיים שהם בורים, מנותקים מהעולם ומהמדע זה פשוט שקר שאתה מאמין בו בגלל התקשורת והרשתות החברתיות)ברור שזה קורה כאשר מנתקים את הילדים מהעולם (לוקחים להם את האינטרנט בחשש שהם ישכילו ויבינו שהם עברו שטיפת מוח מילדות).
בארץ זה יותר בעייתי באמת בגלל התופעה של התנתקות מהאינטרנט מהמגזר החרדי.
וזה באמת בעייתי ומעלה חשש.
בעולם המגמה דווקא פועלת לטובת האתאיזם, תסתכל על מדינות אירופה, אמריקה ואסיה. בהודו האתאיזם תופס תאוצה בלתי נתפסת, במדינות ערב מתחילים אפילו לראות קבוצות של אתאיסטים מפיצים מידע (מרחם עליהם אם יתפסו אותם 😕).
וכמובן שאין בכלל בעיה עם מאמינים, אני נגד כפייה מכל הצדדים. אני בעד להפיץ מידע ולחשוף אנשים למדע, ולא להכניס להם בכוח דברים לראש.
אני לא אתייחס להכל, אבל אתה שוב פעם יוצר סוג של הכללה בכך שכל השמאלנית מתיפייפים וכו'.זוהי ההודעה האחרונה שאוכל לכתוב בימים הקרובים , לכן בוא נסגור את זה בכך שחבל שאתה לא קורא את כל הפוסטים לפני שאתה מגיב.
קודם תודה למי שהגיב , זה נחמד לדון בנושא הזה בצורה בוגרת אפשר לומר , ותודה לכל האיחולים בעז"ה יהיה טוב מקווה שגם לכל עם ישראל .
בד"כ אני לא מגיב בפורום הזה בכלל אלא רק קורא פוסטים מלבד פעם או פעמיים שנעזרתי בו בכדי למכור אבקה או לבקש עזרה בנוגע לאימונים .
בנוסף כפי שאתה יכול לראות בפוסט הקודם , התנצלתי על ההכללה הקולקטיבית , אך אני עדיין עם האמונה והדעות שלי ודבר לא ישנה אותם כי זאת האמת.
אתה יכול להגיד שימנים קיצוניים חושבים כמו ימנים , אבל זה לא יגעיל אותי כמו שאני יכליל אותך ביחד עם שמאל וקיצוני.. ולמה ? מפני שהשמאל הקיצוני הוא הרבה הרבה יותר גרוע מימין קיצוני , כמה רמות מעבר.
כמו שכבר ציינתי , ובנוסף כמו שnlr666 רשם , בעיניי השמאלנים הקיצונים!!! הרבה יותר גרועים ממחבלים , ואף למרות היותם יהודים ובנוסף לזה שאני מאמין ב "ואהבת לרעך כמוך" באותה מידה אני מקווה שכל שונאי ישראל יושמדו.
מקרים של מפגרים ? מצטער להודיע לך אבל כל השמאל הקיצוני זה חבורה של אנשים מפגרים פשוטו כמשמעותו.
בכל צד יש אנשים שעוברים את הגבול והקו האדום , אם זה שמאל קיצוני ואם זה ימין קיצוני ולכן גם יש ימין/שמאל ומרכז .
אנחנו חיים בעידן מודרני כמו שאמרת ללא דיקטטורה , מדינה דמוקרטית לחלוטין , תראה לי עוד מדינה שנותנת לחברי כנסת ערבים להתבטא ככה כנגד המדינה ולא עושים להם כלום .
גם אם אתה אומר שהדעות בשמאל מגוונות זה מתקבל על הדעת, אבל תדע להבחין בין מיעוט לרוב.
יכול להיות שאני אומנם קטן ממך בגיל ועם פחות ניסיון בחיים , אבל דבר זה לא מעיד על זה שיש לך יותר ידע או הבנה ממני.
אני קורא המון על הקמת המדינה , על שרים בממשלה , על כל הפעולות מאז קום המדינה .
לא נולדתי ימני , נולדת בבית שבו הייתה לי את החופש לבחור בין ימני לשמאלני , בין דתי לחילוני וכולי.. ובחרתי בימין כי בעיניי זה האמת .
שמאלנים הם אנשים שאוהבים להתייפייף והם פשוט צבועים , ככה אני חושב וזו זכותי [ פה אני לא מכליל - פשוט זה האמת בנוגע לרוב השמאלנים יכול להיות שיש מיוחדים יוצאי דופן ] .
אתה יכול להביא לי ציטוטים מבחילים מהימין , אבל זה לעולם לא ישתווה למה שהשמאלנים קיצוניים עושים.
שאלה כנה ואמיתית אלייך , בכמה הפגנות של שמאל מרכז באמת היית בחייך ?
האם באמת הנושאים העיקריים שעליהם דובר זו דת ומדינה-כלכלה ?
המפלגות שמייצגות את השמאל מרכז הם העבודה ויש עתיד
ובנוסף יש כאלה שמזדהים עם ציפי לבני אשר מייצגת את מפלגת התנועה.
אם כבר אנחנו מדברים על מפלגות , אז אפשר להרחיב את הדיון ולפתוח את זה .
מפלגת יש עתיד ? לא חושב שיש עתיד איתם , יאיר לפיד נחל כישלון..רוב מצביעיו הם לא רק "שמאל מרכז" כמו שאתה אומר
אלא רובם זה מרכז ויש אף מרכז שמאל/ימין , חבל שאתה זורק דברים מהאוויר ולא בודק , קורא סקרים ומדדים .
אנשים הצביעו לו רק בגלל ההבטחה שלו לשנות את הכלכלה בישראל , לדאוג לישראלים הצעירים למעמד הבינוני .
הוא אולי עשה שינוי או שתיים שהיו טובים , אבל על זה באו גם הרבה טעויות .
שאלה נוספת , בתור שמאל - מרכז האם אתה מאמין שצריך להחזיר את הארץ לגבולות 67 ? או 46 ?
אני שואל כי מר יאיר לפיד הנכבד , מאמין שיש להחזיר את הגבולות ל 67 מפני שהוד רוממתו מתגורר בתל אביב , ולכן הוא חושב שכל שאר המקומות ואם זה השטחים ואריאל וכדומה..הם מקומות שיש לעשות עליהם חרם ולא לקבל אותם , מקומות שצריך להחזיר כי הם "לא שלנו" בכלל - פשוט בושה וחרפה.
הארץ הזאת היא שלנו ושל אבותינו , ושום דבר לא יזיז אותנו מכאן.
ואותו סיפור בנוגע להרצוג , שחושב שהוא יכול להפוך את העולם למקום טוב יותר אם הוא ייתן יד לשלום ולערבים ויחזיר להם שטחים וייענה לכל דרישותיהם.
ציטוט :
בערב חג הפסח התכנסה סיעת העבודה וחברי הפורומים המדיניים של המפלגה במכון למחקרי בטחון לאומי ליום עיון מדיני מקיף.
את הערב סיכם יו"ר מפלגת העבודה בוז'י הרצוג בראיון לדב וייסגלס.
הרצוג התייחס למהלך המדיני הכושל ואמר כי הוא מאמין שאבו מאזן הוא פרטנר לשלום.
"יש להכיר בכך שישנו עם פלסטיני ועם ישראלי ועליהם לחיות זה לצד זה"
בנוסף הוא טען : "הביטוי מדינה יהודית הוא מוטעה לחלוטין"
אם אנחנו לא מדינה יהודית אלא ישראלית , אז מה נישאר מהזהות שלנו ? אני שואל אותך .
ציטוט מתוך הפייסבוק שלו מלפני 15 שעות :
קשה לדבר על שלום ביום כזה כאשר מרבית אזרחי ישראל תחת אש אבל דווקא ביום כזה ודווקא תחת המצב אנחנו מחויבים להגיד שיש טובים ויש רעים.
ברעים, אלה שמאיימים על שלום אזרחי ישראל ויורים עלינו טילים, אנו נכה ככל שיידרש עד שנחזיר את השקט. ועם הטובים, הכוחות המתונים בעולם הערבי אנו נמשיך לדבר ולייצר קואליציות ולעצב את המציאות במזרח התיכון למען עתיד מדינת ישראל.
הוא מאמין באבו מאזן , שמגנה את ישראל בגלל ההתקפות ולא גינה אפילו לא פעם אחת את התקפות הטילים כי הוא מפחד שהפלסטינים ייכעסו עליו כמו שקרה עם החטופים.
צריך להתעורר ולראות מה קורה בעולם הערבי מתחוללת מהפכה מתמשכת , שלום יהיה רק בחלום .
הדבר הגרוע מהכל הוא , שארגון אש"פ = ארגון שחרור פלסטין שהוקם ב1946 לפני שהיו בכלל שטחים כבר אז דרש להחזיר "שטחים כבושים" בזמנו זה היה חיפה יבנה עכו ועוד קיבוצים ומושבים , יישובים יהודיים עיבריים.
ומפלגות השמאל מרכז תמכו בזה , כמה צביעות יש בשמאל כמה התייפייפות.
אותם אנשים שאמרת שמייצגים אותך בכנסת אלו הם דעותיהם , ואם אתה טוען שלא ואומר לי "דבר איתי..." אז אני נאלץ לבשר שלך שאתה צריך לפקוח את עינייך ולהאזין יותר לחדשות , לקרוא ולהבין במי אתה בוחר ומאמין.
הפלסטינים לעולם לא ייסתפקו בגבולות 67 הם תמיד יידרשו יותר.
על ציפי ליבני אני אפילו לא רוצה להתחיל לדבר , כמו שנתניהו אמר "היא מייצגת את עצמה" אמת לאמיתה .
שיהיה לך בהצלחה בדרך שלך ובאמונה שלך כל אחד והדרך שלו ודעתו , בסה"כ שיהיה רק טוב לכל עם ישראל בעז"ה 😃
כמו שאמרתי לך גם אם הבאת דוגמא אחת טובה של טייסים זה לא מעיד על כלל צה"ל , בצבא לא עושים סקר מי ימני ומי שמאלי כדי לבדוק.. אבל כן אפשר לראות ולדעת ביחידות השונות .
האמת היא שיש מיעוט בקרבי שדוגל בשמאל-שמאל מרכז.
אמת , אני שמח שהיה תדיון הזה והכרתי דעות כמו של thereffect ו saaravi .
ושוב עם הכללתי יתר על המידה התנצלותי הכנה .
ההפך תלך למכון , לא לתת לטילים לשבור את מצב הרוח ואת השיגרה היומית שלנו
זה מה שהם רוצים וזה מה שלא יקרה .
שיהיה לכולנו יום שקט וטוב והצלחה לכל עם ישראל 😃
אחת הסיבות לקרע הגדול בין החרדים (ואפילו דתיים לאומיים, שרובם יותר ציונים מכל מי שנמצא בפורום הזה) לחילונים היא התפתחות דת האטאיזם וההסתה משמאל(לא שמאל מדיני אלא שמאל דתי) אני מניח שאתה מכיר את הקבוצה בפייסבוק ״הקוף הכופר״. רק אתמול מישהו מהחברים שלי בפייסבוק עשה לזה לייק וזה הופיע אצלי וזה פשוט עמוד שמלא בשנאה, גזענות והפצת שקרים רבים בנוגע לדת ולמאמינים. לדעתי, התפקיד שלנו בתור חילונים הוא לא להרחיק את הדתיים וללבות לשנאה אלא לקרב אותם לתרבות הישראלית ולחברה. (הידעת, מתוך כל הישראלים שזכו בפרס נובל, אחוז הדתיים שזכו גבוה מאחוז הדתיים באוכלוסייה, אז להכליל על דתיים שהם בורים, מנותקים מהעולם ומהמדע זה פשוט שקר שאתה מאמין בו בגלל התקשורת והרשתות החברתיות)
[ואם זה לא ברור מהתגובה שלי או שזה נשמע אחרת, אני לא חרדתי, לא דתי ואפילו לא מסורתי, אני חילוני אבל אני פשוט לא יכול לסבול את הכפייה וההסתה ה״אטאיסטית״]
הייתה לי הרגשה שעשית לייק לדף הזה מתוך שאר התגובות שלך. תכנס לדף הזה ותסתכל בפוסט הזה מאתמול:לא הכללתי את כל הדתיים שהם בורים, התכוונתי שהחרדים הם בורים ואין מה לעשות, אצלם במגזר ההתנתקות מהעולם באמת קיימת וזה תופס אצלם תאוצה בעקבות התעמולה במגזר והמלצות מטעם הרבנות.
הכפייה וההסתה האתאיסטית הרבה פחות מורגשת מהכפייה וההסתה החרדית (וגם ממאמינים מזרמים אחרים). קיימת בארץ כפייה דתית, לא כפייה חילונית.
המסיתים האתאיסטים זה אחוז קטן מאוד וקיצוני, לרוב אתאיסטים שומרים את דעותיהם לעצמם מחשש לתגובות קרוביהם או מתוך כבוד לאמונה של האחר.
נ.ב עשיתי לייק לדף הזה "הקוף הכופר" בשביל לראות אילו דברים הם מפרסמים. לרוב הם מפרסמים דברים שצוחקים על הדת, אבל לא נתקלתי בפוסט גזעני. היו להם כמה פוסטים לא מתאימים, וכן הם אכלו בראש על זה בתגובות כשזה קרה.
הייתה לי הרגשה שעשית לייק לדף הזה מתוך שאר התגובות שלך. תכנס לדף הזה ותסתכל בפוסט הזה מאתמול:
״שני צעירים חרדים מבית שמש ודודם מירושלים הם החשודים בשריפתו בחיים של הנער החף מפשע.
אני לא מבין מה הבעיה עם זה? הרי ידוע שלמאמינים יש מוסר מדהים ולאתאיסטים אין מוסר כלל, וידוע שבתנך יהוה רוצח ומצווה לרצוח על ימין ועל שמאל, וידוע שבהלכה הגויים מורדים לדרגת בעל חיים טמא, אז מה הפאקינג בעיה?״
אחרי זה תקרא את התגובות ותסתכל על התגובה שלי(Ofri Wienner). בניגוד למה שהם כותבים בפוסט עצמו, כל הרבנים גינו את הרצח ואמרו שלמחבלים משני הצדדים מגיע עונש מוות. אחרי שכתבתי את התגובה הזו מיד התנפלו עליי בטענות שאני משקר, ואז הבאתי כארבעה ציטוטים של רבנים שונים שגינו את הרצח, אחר כך ביקשתי מהאטאיסט שהגיב לי שיראה לי דוגמא לרב שקרא לרצח נוסף או שיבח את הרוצחים וכמובן שהוא השתתק ולא הגיב לי. זוהי דוגמא לשקר גס שמוביל לגזענות(חרדים קוראים לרצח -> חרדים הם אנשים רעים והדת היהודית ברברית), כמובן שהטיעון לא תקף כאשר החרדים מגנים את הרצח, אבל מי הם שיתנו לעובדות לבלבל אותם, הם הרי אטאיסטים ״משכילים״, ״רציונליים״, ״לא גזענים״ ובטח ש״מסתמכים רק על עובדות״.
אין לי בעייה באופן כללי עם אנשים שלא מאמינים או אתאיסטים, ואפילו רוב החברים שלי כאלה, אבל עם אדם שמשקר על מנת לבצע כפייה אתאיסטית, ובטח ובטח עם אדם שמעודד גזענות (לדוגמא נגד דתיים) יש לי בעייה.
לדעתי הריחוק של החרדים מהחילונים נובע לא רק מהצד החרדי, אלא גם (ובעיקר) מהצד החילוני שמחפש איפה אפשר להסית ולעורר שנאה לדת, במסווה של נאורות. נ.ב. התנועה האתאיסטית היא תנועה בעלת מאפיינים של דת שכוללים תחושת עליונות, תחושת שליחות, כפייה ועוד..
כשמסתכלים על העולם בימינו(תדמיין שאתה צופה בו מבחוץ) רואים שמתפתחות המון קבוצות של אתאיסטים. המצב הזה מקביל לאירופה של המאה ה-19 שבה התפתחו קבוצות לאומיות ולאומניות שקראו לעצמאות מדינית ואחדות מדינית. הקבוצות האלו לא הגדירו את עצמן בתור תנועות, ובטח שלא בתור תופעה עולמית, אבל במבט היסטורי רואים שהן היו כאלה. אותו דבר לדעתי יקרה עם האתאיזם. האתאיסטים לא מגדירים את עצמם בתור תנועה אבל אני די בטוח שבדיעבד הם כן ייחשבו ככאלה.הדף הזה בהחלט מפרסם דברים לא ראויים לפעמים כמו שכתבתי מקודם, אולי אשים לב יותר לפוסטים ואבקר בתגובות את מה שהם מפרסמים.
ואני מסכים אתך, אני גם נגד כפייה מכל הצדדים.
אבל עצם העובדה שרשמת "התנועה האתאיסטית" זה מראה על חוסר ידע של משמעות המילה אצלך. אתאיזם זה פשוט אי אמונה בקיום כוח עליון, זו לא תנועה. תאיזם= אמונה בקיום כוח עליון, אתאיזם= אי אמונה בקיום כוח עליון. זה הופך את הטענה שלך לשגויה. וגם קבוצות אתאיסטיות לרוב ממש לא כופים על אף אחד את האתאיזם (ראה דוגמה- אתאיסטים נעים להכיר, זו קבוצה בפייסבוק עם יותר מ-8000 חברים שמדברת על האתאיזם בקבוצה סגורה ודנה על הפצת מידע של הדרוויניזם ולהוכיח דברים שגויים שכתובים בתנ"ך, הם ממש לא כופים על אף אחד).
כמובן יש קיצוניים, אבל הם קומץ ממש אבל ממש קטן, שרובנו ממש לא בעדו.