הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע לשתות שתן - בריא או לא בריא?

דוברת

משתמש מתחיל
60
13
נק' מוניטין:
45
60
13
לשתות שתן – בריא או לא בריא?
מאת גיא שלמון

אחרי שנתקלתי בפרסומים הללו שוב ושוב, במקומות שונים, איני יכול שלא להתייחס לסיפור הזה. בטח כשזה עולה כאן בפורום שלנו. מה גם, כשאני קורה את התגובות כאן אני מרגיש כאילו הרוב כמעט משתכנע בעניין. אז רגע לפני שאתם "מרימים כוסית לחיים" עם כוס שתן היום בערב שישי... כדאי "שאעצור את הסוסים" (ביטוי של להרגיע את ההתלהבות ) ואכתוב תגובת נגד...

אני מכבד את הגברת בסרטון על שבחרה לחיות את חייה לפי תפיסת עולם אלטרנטיבית שרואה רק את "מחצית התמונה" ולא את "התמונה בשלמותה". זו הבחירה האישית שלה ועל כן איני שופט אותה. טוב לה אז שתהנה (אומנם זו תפיסת עולם לא חדשה ברפואה האלטרנטיבית, אך היא שנויה במחלוקת ועיקרי טענותיה אינם נכונים לכולם).

מה שאיני מכבד אצלה, זה את הרצון והצורך שלה להתראיין על כך בכל מקום אפשרי על מנת לשכנע את כל הקהל הרחב, ללא הפרדה בין חולים לבריאים, לנהוג על פי תפיסה זו... ובעצם לשתות שתן כל יום.

אפשר להסכים עם הגברת שאצל אדם בריא (!!) בדרך הכלל השתן אינו רעיל... אבל האם זו סיבה לשתות אותו? והאם עצם היותו "לא רעיל" הופכת אותו "למשקה" בריא?

יתרה מזאת, כיצד נגדיר מי הוא אדם בריא? האם באמת כולנו מודעים בכל רגע נתון למצב הבריאותי שלנו בגוף? לכמות חומרי הפסולת שהגוף שלנו מנסה להיפטר? לכמות החיידקים המצויים בנוזלים שלנו? למצבי דלקת או זיהום? והאם יהיה זה נכון להמליץ לכל אדם בקהל הרחב (שחושב שהוא בריא, אך לא ממש בריא) לשתות את השתן שלו? חברים, הגברת טועה כאן בגדול.

מה שהגברת (וכמוה רבים הדוגלים בתפיסה האלטרנטיבית הזו) אינם לוקחים בחשבון... זה את הדברים הבאים:

1. אומנם מזה זמן רב, בתרבות רפואה אלטרנטיבית עתיקת יומין, נהגו להמליץ על שתייה של שתן כטיפול או כתרופה למגוון רחב של מחלות: אסטמה, דלקת פרקים, אלרגיות, אקנה, מיגרנות, קמטים בעור ועוד ועוד... אבל עדיין ברפואה הקונבנציונאלית המודרנית אין ראיות קליניות רפואיות התומכות בשתן כטיפול יעיל לכל אחד ממחלות אלה. אומנם מחקרים מדעיים הראו שיש לכמה מהרכיבים בשתן פוטנציאל של תכונות ריפוי או הזנה, אך הרכיבים הללו נבדקו כל אחד כשהוא מבודד בעצמו, ולא כשהוא נמצא יחד עם כל שאר החומרים הנפלטים עם שתן. מן הראוי לציין, הטענה שלשתיית שתן יש לכאורה תכונות ריפוי עדיין לא אושרה על ידי מחקר קליני קפדני.

2. תפקיד הכליות הוא להפריש נוזלים עם מומסים שונים שהגוף נאלץ להיפטר מהם. גם כשמדובר במומסים תזונתיים (מינרלים, ויטמינים וכדומה) עדיין הצורך של הגוף להיפטר מהם עומד בעד עצמו, אחרת הגוף לא היה נפטר מהם באמצעות נוזל השתן. כחלק מהבקרה הפיסיולוגית היום יומית, הגוף חייב לשמור על איזון כמות הרכיבים בגופו, ולכן עליו לנסות לשמור על רמות נורמאליות (שאינן עודפות בזרם הדם) באמצעות פליטת הכמות העודפת עם השתן החוצה (לסלק את מה שהוא אינו יכול או רוצה לאחסן) אז למה להתעקש ולהחזיר אותם פנימה???

3. השתן אינו מכיל רק נוטריאנטים עודפים (חומרי תזונה חיוניים בעודף), אלא הוא מכיל גם תוצרי הפרשה של רקמות שונות שהיעד שלהן הוא אל מחוץ לגוף בלבד. כמעט לכל רקמה יש מטבוליטים (תוצרי פירוק המאפיינים אותה) שעליהם להיפלט החוצה מן הגוף... ואין להם שום תרומה בריאותית או תרומה פיסיולוגית אם נחזיר אותם חזרה. בחלק מהפעמים החזרתם לגוף אפילו עלולה לעורר תגובת נזק.

4. הגברת הנכבדה לא לוקחת בחשבון את העובדה שחלק מחומרי הפסולת הרעילים בגוף נקשרים לחומרים מסיסי מים (לדוגמה לנשא גלוקורונולקטון שתפקידו לסלק רעלים עם השתן) על מנת לפלוט אותם החוצה מן הגוף....והשתן הוא המקור לפליטתם. חומרים אלה מצויים בשתן. גם אם כמותם קטנה, מה ההיגיון לשתות אותם חזרה?

5. בעידן של מזון מעובד/ מזון מתועש/ מזון עשיר בכימיקלים מזיקים המוספים לאוכל... השתן הוא המפלט הטוב ביותר שלנו בכדי להתגבר על סילוק החומרים שאינם אמורים להימצא בגוף שלנו. לדוגמה, להיכן "הולכים" לדעתכם כל הממתיקים המלאכותיים שלא עברו מטבוליזם בגוף, אם לא דרך השתן? כמוהם, גם חומרים אחרים שאינם טבעיים או רצויים לנו.

6. הגברת הנכבדה בסרטון "שכחה" לספר לקהל...שהאגודה הסינית לריפוי בשתן מזהירה כי לשתיית שתן עלולות להיות גם תופעות לוואי שליליות הכוללות: שלשול, עייפות, חום וכאבי שרירים... ושהסימפטומים הללו יגדלו עם הגברת כמות שתיית השתן.

7. כל הטענות בדבר בריאות השתן אינן נכונות כלל כאשר האדם נמצא בזמן מחלה, זיהום או דלקת. הכיצד אפשר להמליץ לאנשים, במידע תקשורתית רחבה, לשתות שתן כשאולי חלק מאנשים סובלים מאחת התופעות הללו. בעיניי זה חוסר אחריות וחוסר מקצועיות לצאת בפרסום כזה לכלל הציבור.

8. אז מה אם יש מינרלים, אלקטרוליטיים וויטמינים בשתן (למעשה הם נפלטים עם השתן מהגוף) שחובבי התפיסה האלטרנטיבית הזו רואים בהם יתרון טיפולי? למה לא נמליץ במקום זאת למטופלים לצרוך את הרכיבים הללו ממקור יותר נקי, ממקור של מזון, ללא שאר חומרי הפסולת בשתן.

אמשיל לכם את זה לדבר הבא: תנסו לדמיין שיש לפניכם כוס מלאה בנוזלי ביוב, עם חומצות אורגניות חזקות, חומרי שימור וצבעי מאכל... אל הכוס הזו נוסיף מעט ויטמין C ממקור חיצוני, נוסיף גם כמה מינרלים ואולי אפילו תוסף אומגה 3 ועוד רכיב תזונתי שהכי הכי עושה לכם את זה עכשיו. האם בהסתכלות על כל התמונה (על כל המשקה בכוס) אני יכול לטעון שהמשקה הזה בריא לכם כי הוא עתיר בוויטמינים ורכיבים חיוניים? האם עליי להתעלם מהחומרים המזיקים רק כי יש שם חומרים מזינים?

9. אומנם נוזל השתן אינו רעיל ברמת סכנת חיים (שתן של אדם בריא!) אבל, בשונה מכפי שהעניין מוצג בסרטון, אין להתייחס לשתן כאל "משקה בריאות". המקרה היחיד שהייתי מציע בו לשתות שתן הוא רק במצב המצריך הישרדות, כשאין בסביבה מקור אחר של צריכת נוזלים.

10. בואו נבהיר דבר אחד. הגברת הנכבדה אינה היחידה ששותה שתן. היא בוודאי גם לא הראשונה. בעולם קיימים מטפלים אלטרנטיביים רבים הדוגלים בגישה הזו של שתיית שתן יום יום. מה שמדאיג אותי יותר זו העובדה הבאה:

תראו לאן הגענו... לשתות שתן זה בריא... אבל אם חלילה (בטעות) תשתו חלב... "יתלו אתכם על העמוד הכי גבוה בעיר". במילים אחרות, שתן זה בריא, אבל חלב??? חלילה וחס...

נ.ב
לסיום משהו קטן להומור.

באחד הפוסטים היא כתבה כך:
"שלום לכולם, שמי שאקטי מאי, אני בת 52 ובמשך 30 שנה אני שותה שתן בכל בוקר. זה 30 שנה שאני לא רשומה אצל שום רופא משפחה!! אני פותחת סדנה בתרפיה של שתן ביום שבת, מחיר: 150 ₪. חמשת הנרשמים הראשונים יקבלו זיכוי של 30 ש"ח לסדנה הבאה אליה יירשמו".

אז כתבתי שם תגובה:
שלום לכולם... שמי "מושיקו פופיקו"... אני בן 51.... במשך 30 שנה אני מעשן יום יום... ולא תאמינו... אני חי!!! לכן אני ממליץ לכולכם לעשן. מחר אני פותח סדנת תרפיה באמצעות עישון. חמשת הנרשמים הראשונים יקבלו זיכוי. בהצלחה!?!?!?

אני באמת קראתי הכל עכשיו (משמרת לילה, זמן פנוי...)

בטח כשזה עולה כאן בפורום שלנו. מה גם, כשאני קורה את התגובות כאן אני מרגיש כאילו הרוב כמעט משתכנע בעניין.
חשבתי לרגע שמדובר בפורום הזה אבל כנראה שלא, כי כאן ראיתי שפרסמו את הנושא ולא היו תגובות תומכות...

שתן זה בריא, אבל חלב??? חלילה וחס...
באמת לאן הגענו 😳

במשך 30 שנה אני מעשן יום יום... ולא תאמינו... אני חי!!! לכן אני ממליץ לכולכם לעשן.
חשבתי על זה גם, הגיון דומה

גם אם כן השאלה אם זה שווה את זה ביחס לשתייה של דבר מגעיל....
אם יש שם ויטמינים, זה כנראה עודף שלהם אם הגוף רוצה להיפטר, וגם אם לא אז אני אעדיף לקחת מולטיויטמין במקום לשתות את הגועל הזה

גם אם כן השאלה אם זה שווה את זה ביחס לשתייה של דבר מגעיל....
ברור שלא
זה בטח איזה פאטימה אור שמש (שם חדש) שחושבת שהכל צריך להיות טבעי ומנסה לקבל צומי ושותה שתן במקום לקחת כדור של מולטי ויטמין....

ברור שלא
זה בטח איזה פאטימה אור שמש (שם חדש) שחושבת שהכל צריך להיות טבעי ומנסה לקבל צומי ושותה שתן במקום לקחת כדור של מולטי ויטמין....
היא בטח גם משתינה בקפה במקום להוסיף חלב, כי חלב זה לא בריא כידוע אה בעצם קפה זה גם לא בריא, היא משתינה בתוך התה ירוק אורגני שלה

היא בטח גם משתינה בקפה במקום להוסיף חלב, כי חלב זה לא בריא כידוע אה בעצם קפה זה גם לא בריא, היא משתינה בתוך התה ירוק אורגני שלה

אם לא היינו אוכלים כל מה שלא בריא כמעט ולא היה מה לאכול...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית