ייעוץ קורטיזול גבוה

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך

Prime

משתמש פעיל
471
130
נק' מוניטין:
291
471
130
היי, לפני מספר חודשים פניתי לאנדוקרינולוג במטרה לעשות בדיקות הורמונליות שגרתיות בגלל
שאני מתאמן ונחשפתי להרבה מידע, אז רציתי לראות מה מצב ההורמונים. בנוסף, אני מרגיש כבר תקופה
ארוכה שאני פשוט לא מתפקד מינית, זקפה חלשה וחוסר בחשק מיני זה דבר שלא אופייני לבן 16.
עשיתי את הבדיקות והתוצאות מוזרות, יצא לי קורטיזול גבוה מאוד, ואני פשוט סובל כבר מעל לשנה
בלי שום פתרון. יש לי סוג של עייפות כרונית, הרגשה כזו לפעמים של בלבול וניתוק מהסביבה, החשק המיני שלי
ברצפה ולמרות שאני מתאמן כמו שצריך - תרגילים מורכבים בדגש על טכניקה טובה ומכניס אוכל איכותי, אני מרגיש
שאני דורך במקום כבר יותר מדי זמן.

כרגע אני מחטב בדל פחמימה אחרי מסה, התוצאות לא רעות, אני 1.70 וירדתי מ-74 ק"ג ל-67 במספר חודשים, למרות שכל הגוף
התחטב יפה, משום מה אני תקוע עם שומן בטני, לאו דווקא החלק העיקש בבטן התחתונה, אלא בבטן ובחזה באופן כללי.
איך שאני רואה את עצמי במראה, מתוך 7 ק"ג ההרגשה היא ש-0 ירדו מהבטן, וכל זאת למרות תפריט טוב, עם משקולות
ואינטרוולים.
האנדוקרינולוגית שפניתי אליה לא עוזרת לי כל כך והיא על תקן "עציץ עם סטטוסקופ", חוץ מהפניות לפה ולשם היא לא נותנת
לי שום פתרונות ואין לה איך לעזור. רק כל מיני תשובות כמו : תאכל נכון, תישן טוב ועוד בלבולי מוח.

איך אני ממשיך מכאן?
תודה רבה מראש.

קבצים מצורפים

• BT.png
    BT.png
    KB 10.4 · צפיות: 948
איך אני ממשיך מכאן?

אני מאוד שמח שעשית את הבדיקה וכל הכבד שבאת ושאלת

זה נכון קורטיזול גבוה מאוד זה מאוד בעייתי. חשוב דרך אגב לדעת כמה דברים נוספים אז בבקשה תענה אלהם

שאלות אלו הם מאוד חשובות שתספר לנו גם

כמה זמן אתה בחיטוב כבר?

ממתי וכמה זמן אתה מרגיש רע (עייפות, חוסר חשק מיני וכו') ?

וכמה טוב אתה ישן?
(ממליץ לך ללכת למעבדת שינה שתדע אם השינה שלך באמת חזקה כמו שהיא צריכה להיות)

והאם יש לך ימים טובים יותר וימים טובים פחות? ( השאלה הזאת פחות חשובה מאחרות אולי כדי שתשים לב אם יש פעמים שאתה מרגיש יותר טוב)

ואיך אתה יודע שהאימונים שלך מתאימים ואתה לא נמצא באימון יתר? (לדעתי זאת הסיבה)

אני לא רופא ואיני ראשי לתת לך המלצות ובגלל זה אני ממליץ להתייעץ אם רופא מומחה בנושא (מומחה!!!)...

בראל משעל מאמן אישי לאורח חיים בריא.

קורטיזול גבוה לא טוב. זה הורמון שקשור לסטרס ולהרס שריר. הקורטיזול שלך גבוה אך לא באופן מטורף ולא באופן מדאיג.
אתה יכול לעשות בירור נוסף לקורטיזול. בירור נוסף כולל איסוף שתן של 24 שעות, ובדיקת דם נוספת.
בדרך כלל גם הקורטיזול בבוקר יותר גבוה מבמשך היום.

זה הורמון שקשור לסטרס ולהרס שריר.

היי אבי אני רוצה להוסיף שההורמון קורטיזול הוא הורמון ששורף גם שומנים והוא מאוד חשוב לאנשים שרוצים להרזות
אז בבקשה תיהיה יותר צנוע אם ההורמון האהוב אלי.

• פותח/ת השרשור
אני מאוד שמח שעשית את הבדיקה וכל הכבד שבאת ושאלת

זה נכון קורטיזול גבוה מאוד זה מאוד בעייתי. חשוב דרך אגב לדעת כמה דברים נוספים אז בבקשה תענה אלהם

שאלות אלו הם מאוד חשובות שתספר לנו גם

כמה זמן אתה בחיטוב כבר?

ממתי וכמה זמן אתה מרגיש רע (עייפות, חוסר חשק מיני וכו') ?

וכמה טוב אתה ישן?
(ממליץ לך ללכת למעבדת שינה שתדע אם השינה שלך באמת חזקה כמו שהיא צריכה להיות)

והאם יש לך ימים טובים יותר וימים טובים פחות? ( השאלה הזאת פחות חשובה מאחרות אולי כדי שתשים לב אם יש פעמים שאתה מרגיש יותר טוב)

ואיך אתה יודע שהאימונים שלך מתאימים ואתה לא נמצא באימון יתר? (לדעתי זאת הסיבה)

אני לא רופא ואיני ראשי לתת לך המלצות ובגלל זה אני ממליץ להתייעץ אם רופא מומחה בנושא (מומחה!!!)...

בראל משעל מאמן אישי לאורח חיים בריא.

1. 3 חודשים בחיטוב
2. זה לא קשור ממש לחיטוב, אני מרגיש ככה גם במסה לפעמים
3. ישן כמו תינוק
4. כן. יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות, אבל overall אני מרגיש שאני לא בשיא שאני יכול להיות לגיל שלי
5. האימונים שלי לא כאלה מטורפים, אימון אצלי נמשך בערך 45 דקות, מחולק ל-AB עם מורכבים וקצת תרגילי עזר, לא משתגע עם הנפח

קורטיזול גבוה לא טוב. זה הורמון שקשור לסטרס ולהרס שריר. הקורטיזול שלך גבוה אך לא באופן מטורף ולא באופן מדאיג.
אתה יכול לעשות בירור נוסף לקורטיזול. בירור נוסף כולל איסוף שתן של 24 שעות, ובדיקת דם נוספת.
בדרך כלל גם הקורטיזול בבוקר יותר גבוה מבמשך היום.
לא גבוה באופן מטורף אבל עדיין גבוה מהנורמה, זה לא היה מדאיג אותי אם לא הייתי מרגיש כמו שאני מרגיש עכשיו

אז סבבה כמו שאני ואבי אמרנו לך לעשות בדיקות נוספות

בדיקת שינה - ישנם דברים שרק במעבדה אפשר לגלות
בדיקות נוספת של שתן ודם

ולך לרופא מומחה לנושא הספציפי

ממליץ גם לבדוק אם עצמך איזה דברים גורמים להרגיש יותר טוב מה פחות ולעשות מין איזה מחקר על עצמך מקווה שעזרתי ובהצלחה

• פותח/ת השרשור
טוב תודה.
יש עוד איזשהן דעות לגבי הנושא? אני אובד עצות
אולי עוד סיבות ללמה אני מרגיש ככה?

טוב תודה.
יש עוד איזשהן דעות לגבי הנושא? אני אובד עצות
אולי עוד סיבות ללמה אני מרגיש ככה?

אתה מרגיש ככה כי אתה מותש ורעב. קח שבוע הפסקה... תאכל טוב. תעשה את הבדיקה שוב ותעדכן אם צדקתי 😃

האמת שאני מרגיש ככה הרבה פעמים גם במסה

אם ממש לחפור אז....

כשאתה "במסה" .... אתה מתאמן קשה יחסית - יוצר גירוי הורמונלי והפרשת טסט ו GH, אתה אוכל הרבה, במיוחד פחמימות - שיחרור אינסולין. כל אלו יוצרים חממה מאוד עייפה לגוף. כמובן שבכדי לגדול צריך לנוח, לישון...
אם אתה משתמש בחומרים אז כל מה שציינתי קורה רק בצורה הרבה יותר אינטסיבית.

• פותח/ת השרשור
מחליט להקפיץ, אולי @יניב ריז יוכל לעזור לי כאן?
אני כבר לא בחיטוב, כרגע במסה... ההרגשה היא בערך אותה הרגשה שתיארתי בהתחלה.
החלטתי לעשות טיפול עצמי באנסטרוזול, הייתי על 1.5 מ"ג בשבוע מחולק למנות של יום כן יום לא (השתמשתי בנוזלי) למשך מספר חודשים.
ההרגשה השתפרה, זקפת בוקר שנעלמה לי לפני שנים (אולי בגיל 12) פתאום החלה להופיע מדי פעם ולמרות שהחשק המיני עדיין לא בשמיים
מדי פעם מראה סימן חיים. אני בן 17 עכשיו, יש זקן שגודל בקצב ממש מהיר, אין שום בעיה עם הקרחה וכו', זקפה יחסית חלשה.

לקחתי הפסקה מהרופאים כי אף אחד מהם לא עזר לי. לא מומחי אנדוקרינולוגיה, לא רופאים פרטיים ולא שום דבר. כולם בלבלו את המוח
שאני סתם במצב נפשי לא טוב ואני הוזה כי הכל בסדר איתי... אבל המציאות בשטח היא שמשהו לא בסדר.
עשיתי גם איסוף שתן של קורטיזול ל-24 שעות וקיבלתי תוצאה מעל הנורמה. בבדיקה של דקסמטזון התוצאה יצאה בטווח הנורמה
אבל הרופאה אמרה לי שזה עדיין גבוה מדי למישהו שלקח דקסמטזון.

יש אולי משהו שאני יכול לעשות? מה יכולה להיות הבעיה?

החלטתי לעשות טיפול עצמי באנסטרוזול, הייתי על 1.5 מ"ג בשבוע מחולק למנות של יום כן יום לא (השתמשתי בנוזלי) למשך מספר חודשים.
ההרגשה השתפרה, זקפת בוקר שנעלמה לי לפני שנים (אולי בגיל 12) פתאום החלה להופיע מדי פעם ולמרות שהחשק המיני עדיין לא בשמיים
מדי פעם מראה סימן חיים. אני בן 17 עכשיו, יש זקן שגודל בקצב ממש מהיר, אין שום בעיה עם הקרחה וכו', זקפה יחסית חלשה.

לקחתי הפסקה מהרופאים כי אף אחד מהם לא עזר לי. לא מומחי אנדוקרינולוגיה, לא רופאים פרטיים ולא שום דבר. כולם בלבלו את המוח
שאני סתם במצב נפשי לא טוב ואני הוזה כי הכל בסדר איתי... אבל המציאות בשטח היא שמשהו לא בסדר.
עשיתי גם איסוף שתן של קורטיזול ל-24 שעות וקיבלתי תוצאה מעל הנורמה. בבדיקה של דקסמטזון התוצאה יצאה בטווח הנורמה

הייתי כמעט בדיוק במצב שלך. לפני זה, למה השתמשת באנסטרוזול והאם החלטת לקחת לפני או אחרי הופעת הסימפטומים האלה?

• פותח/ת השרשור
הייתי כמעט בדיוק במצב שלך. לפני זה, למה השתמשת באנסטרוזול והאם החלטת לקחת לפני או אחרי הופעת הסימפטומים האלה?
יצא לי אסטרדיול גבוה במספר בדיקות וקראתי על המכניזם שאומר כי E2 מוגבר מוביל לפרולקטין גבוה (מה שגם יש לי) מה שמוביל להיקשרות גדולה יותר של SHBG לטסטוסטרון ובכך מקטין את הטסט פרי' בדם. החלטתי לקחת בגלל הסימפטומים כמובן, שהרי אם הם לא היו מופיעים לא הייתי מתקרב לשום תרופת מרשם.

תעלה את כל הבדיקות, כולל האסטרוגן (משום מה נחתך בתמונה שלך), וראה עם יש משהו בולט שיכול לכוון.

הכיוון כרגע לגביך, ברושם ראשוני בלבד, הוא שאתה סובל מרמות דופאמין נמוכות, עם תמונה שמתאימה לדכאון קליני קל.
רמות דופמין נמוכות, יובילו לדכאון. והסטרס מהדיכאון יעלה קורטיזול.
הורדת הפרולקטין ע"י טיפול הורמונאלי, ובכך העלאת הדופמין, בהחלט מוכרת, אם כי יש דרכים הרבה יותר שפויות ורציניות לטפל בזה, וזה ע"י SSRI/MAO... במקום התעסקות עם מערכת HPTA שנראית תקינה על פניו.

יצא לי אסטרדיול גבוה במספר בדיקות וקראתי על המכניזם שאומר כי E2 מוגבר מוביל לפרולקטין גבוה (מה שגם יש לי) מה שמוביל להיקשרות גדולה יותר של SHBG לטסטוסטרון ובכך מקטין את הטסט פרי' בדם. החלטתי לקחת בגלל הסימפטומים כמובן, שהרי אם הם לא היו מופיעים לא הייתי מתקרב לשום תרופת מרשם.

אוקיי, איך אתה ישן? האם היו לך תקופות במהלכן שהלכת לישון בשעות לא סדירות, ישנת יותר ממה שצריך או מעט מידי?
אני אספר לך משהו. הייתי במצבך שלך בדיוק, בדיוק אותם סימפטומים. הייתי גם בגילך ועשיתי מיונים בזמנו לצבא, בתקופה שבין התיכון לצבא. זה היה בזמן תקופת מסה, הקפדתי על מנוחה בין האימונים אבל לא הספקתי לאכול מספיק עד הערב, אז נשארתי ער עד מאוחר יחסית, לפעמים עד 2-3 בלילה, והשלמתי את מה שלא הספקתי לאכול. בסופו של דבר לרוב ישנתי "מספיק" ואפילו יותר ממה שצריך, לפעמים 10 שעות, ולפעמים פחות מהמומלץ, אבל נו טוב... הסתדרתי, לפחות בהתחלה. אחרי זמן מה התחילו לי בדיוק אותם הסימפטומים שאתה מתאר כאן, ממש 1:1, בגלל שכשקמתי הרגשתי לא עירני מספיק כאילו ישנתי טוב, אף על שכן ישנתי מספיק שעות שינה. בדיעבד הסתבר לי שאלו השעות הלא סדירות שבהן הלכתי לישון ולא בגלל כמות השעות. באמצע התקופה הזאת היה לי גיבוש של 4 ימים מהצבא, וגיבושים כמו בגיבושים אין משחקים - קורעים לך את הצורה מבחינה פיזית, אוכלים ארוחות בזמנים קבועים, תיזוזים, ב-10 כבר כולם במיטה ואז השקמה ב-5 לפנות בוקר. אין פלאפונים, אין טלוויזיה, אין כלום... ישנים באוהלים וקמים עם הזריחה. הלילה הראשון היה סיוט (גם בגלל שהקפיצו אותנו באמצע הלילה), הלילה השני כבר היה טוב יותר ובלילה השלישי היה כבר בסדר. כשחזרתי הביתה, הרגשתי כבר יותר טוב גופנית, אבל החלטתי גם להשלים שעות שינה ובשעה 10 בערב כבר התרסקתי על המיטה. בלי שעון מעורר ובלי כלום, קמתי כבר ב-6 בבוקר, עם המורניג ווד הכי "תקין" מזה קצת יותר משנה, קמתי כל כך עירני וחד שהופתעתי אפילו בעצמי... הרגשתי כאילו הגוף מבחינה הורמונלית וכימית נמצא במצב הכי אולטימטיבי שלו. וזה נמשך ונמשך, עד הפעם הבאה שהייתי חסר אחריות ונכנסתי עוד פעם לתקופה של חוסר איזון מבחינת ההרגלים. שים לב, תקופה. זה לא שהקפדתי על איזון ואז בסופ"ש התפרעתי...

עכשיו, בין אם השינה זו באמת הבעיה שלך או לא, קח את המסקנה עצמה - הכל עניין של איזון. אתה צעיר, אתה כנראה גם סה"כ בריא,
הגוף שלך מסוגל לחזור מבחינה כימית והורמונלית למצב האופטימלי שלו. תדחף הרבה מוצרי חלב וסויה, האסטרוגן יעלה. לא תקפיד על הרגלי שינה, בלוטת התריס והאדרנל "ישתגעו", יהיה לך up&downs. אתה תחפש תשובות בעזרת בדיקות דם ובדיקות הורמונליות ואף פעם לא תגיע למסקנה חד משמעית.
והפוסט הזה מכוון לא רק לך, אלא לכל חבריי הפורום פה, בעיקר אלו שכ"כ אובססיבים לעצמם ולתוצאות שלהם שהם שוכחים את הפתרונות הפשוטים, כנראה שלא אוהבים כאן "לחזור לשורשים". לא כל מה שלא מופיע בבדיקת דם הוא לא נכון, ולא כל מה שאין לו רפרנס הוא בהכרח לא נכון. אנחנו רק חושבים שאנחנו יודעים הכל, אבל אנחנו לא. לא מזמן כשהצעתי לבחור פה שלא מצליח להתאושש מסייקל לנסות לאזן את השעות שינה שלו פה, כי לא משנה כמה כלומיד הוא דוחף הוא לא מצליח להתאושש, אנשים פה הסתלבטו על ההצעה שלי, שאולי שינה וקימה עם הזריחה, רק לתקופה קצרה, יתנו קיקסטארט לגוף ויעזרו לגוף שלו לחזור להומאוסטזיס, אולי יש פה משהו עם השעון הביולוגי שמשחק תפקיד חשוב בנושא ההורמונלי והכימי ואולי כדאי רק לנסות, בהתחשב בעובדה שהבחור ער (כמעט כמוני) ב-4 לפנות בוקר. לי זה עשה פלאים, לחבר אחר שהתקשה להתאושש מסייקל "פרופר" שעשה מהתחלה עד הסוף לפי הפרוטוקול. על פניו זה נשמע הגיוני, לא? אה כן, עדיף שיעלה את המינון של הכלומיד, אולי זה יעזור... אני רק יודע שמה שאמרתי, אמרתי מניסיון. מה לעשות שלפעמים קשה להתמיד...

שיהיה בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תעלה את כל הבדיקות, כולל האסטרוגן (משום מה נחתך בתמונה שלך), וראה עם יש משהו בולט שיכול לכוון.

הכיוון כרגע לגביך, ברושם ראשוני בלבד, הוא שאתה סובל מרמות דופאמין נמוכות, עם תמונה שמתאימה לדכאון קליני קל.
רמות דופמין נמוכות, יובילו לדכאון. והסטרס מהדיכאון יעלה קורטיזול.
הורדת הפרולקטין ע"י טיפול הורמונאלי, ובכך העלאת הדופמין, בהחלט מוכרת, אם כי יש דרכים הרבה יותר שפויות ורציניות לטפל בזה, וזה ע"י SSRI/MAO... במקום התעסקות עם מערכת HPTA שנראית תקינה על פניו.
אני מגיב רק עכשיו כי הנחתי שזה יעבור עם הזמן. זה לא עובר.

אני יכול להבין על מה אתה מדבר, אתה מתאר תמונה שהיא כן אופיינית לי. בכמה שנים האחרונות המצב הנפשי שלי היה לא משהו
אם כי התחלתי לשפר אותו בשנה האחרונה. למרות זאת אני מרגיש את כל התופעות האלה שציינתי ולפעמים זה נעלם כשאני במצב רוח טוב
אבל בד"כ ההרגשה שתיארתי בהתחלה בכל זאת נמצאת שם. הקטע הוא שאני ממש לא רוצה להתחיל לקחת SSRI\MAO...
אני לא רוצה להיות תלוי בתרופות וכימיקלים. אין דרך לפתור את זה באופן טבעי? תוספים כלשהם? אולי שינויים מסויימים בחיים?

הנה מה שביקשת (הטסט' סתם דפק קפיצה בבדיקה הזו משום מה.. בבדיקה כמה ימים אח"כ זה ירד ל-24):

BT.png

אוקיי, איך אתה ישן? האם היו לך תקופות במהלכן שהלכת לישון בשעות לא סדירות, ישנת יותר ממה שצריך או מעט מידי?
אני אספר לך משהו. הייתי במצבך שלך בדיוק, בדיוק אותם סימפטומים. הייתי גם בגילך ועשיתי מיונים בזמנו לצבא, בתקופה שבין התיכון לצבא. זה היה בזמן תקופת מסה, הקפדתי על מנוחה בין האימונים אבל לא הספקתי לאכול מספיק עד הערב, אז נשארתי ער עד מאוחר יחסית, לפעמים עד 2-3 בלילה, והשלמתי את מה שלא הספקתי לאכול. בסופו של דבר לרוב ישנתי "מספיק" ואפילו יותר ממה שצריך, לפעמים 10 שעות, ולפעמים פחות מהמומלץ, אבל נו טוב... הסתדרתי, לפחות בהתחלה. אחרי זמן מה התחילו לי בדיוק אותם הסימפטומים שאתה מתאר כאן, ממש 1:1, בגלל שכשקמתי הרגשתי לא עירני מספיק כאילו ישנתי טוב, אף על שכן ישנתי מספיק שעות שינה. בדיעבד הסתבר לי שאלו השעות הלא סדירות שבהן הלכתי לישון ולא בגלל כמות השעות. באמצע התקופה הזאת היה לי גיבוש של 4 ימים מהצבא, וגיבושים כמו בגיבושים אין משחקים - קורעים לך את הצורה מבחינה פיזית, אוכלים ארוחות בזמנים קבועים, תיזוזים, ב-10 כבר כולם במיטה ואז השקמה ב-5 לפנות בוקר. אין פלאפונים, אין טלוויזיה, אין כלום... ישנים באוהלים וקמים עם הזריחה. הלילה הראשון היה סיוט (גם בגלל שהקפיצו אותנו באמצע הלילה), הלילה השני כבר היה טוב יותר ובלילה השלישי היה כבר בסדר. כשחזרתי הביתה, הרגשתי כבר יותר טוב גופנית, אבל החלטתי גם להשלים שעות שינה ובשעה 10 בערב כבר התרסקתי על המיטה. בלי שעון מעורר ובלי כלום, קמתי כבר ב-6 בבוקר, עם המורניג ווד הכי "תקין" מזה קצת יותר משנה, קמתי כל כך עירני וחד שהופתעתי אפילו בעצמי... הרגשתי כאילו הגוף מבחינה הורמונלית וכימית נמצא במצב הכי אולטימטיבי שלו. וזה נמשך ונמשך, עד הפעם הבאה שהייתי חסר אחריות ונכנסתי עוד פעם לתקופה של חוסר איזון מבחינת ההרגלים. שים לב, תקופה. זה לא שהקפדתי על איזון ואז בסופ"ש התפרעתי...

עכשיו, בין אם השינה זו באמת הבעיה שלך או לא, קח את המסקנה עצמה - הכל עניין של איזון. אתה צעיר, אתה כנראה גם סה"כ בריא,
הגוף שלך מסוגל לחזור מבחינה כימית והורמונלית למצב האופטימלי שלו. תדחף הרבה מוצרי חלב וסויה, האסטרוגן יעלה. לא תקפיד על הרגלי שינה, בלוטת התריס והאדרנל "ישתגעו", יהיה לך up&downs. אתה תחפש תשובות בעזרת בדיקות דם ובדיקות הורמונליות ואף פעם לא תגיע למסקנה חד משמעית.
והפוסט הזה מכוון לא רק לך, אלא לכל חבריי הפורום פה, בעיקר אלו שכ"כ אובססיבים לעצמם ולתוצאות שלהם שהם שוכחים את הפתרונות הפשוטים, כנראה שלא אוהבים כאן "לחזור לשורשים". לא כל מה שלא מופיע בבדיקת דם הוא לא נכון, ולא כל מה שאין לו רפרנס הוא בהכרח לא נכון. אנחנו רק חושבים שאנחנו יודעים הכל, אבל אנחנו לא. לא מזמן כשהצעתי לבחור פה שלא מצליח להתאושש מסייקל לנסות לאזן את השעות שינה שלו פה, כי לא משנה כמה כלומיד הוא דוחף הוא לא מצליח להתאושש, אנשים פה הסתלבטו על ההצעה שלי, שאולי שינה וקימה עם הזריחה, רק לתקופה קצרה, יתנו קיקסטארט לגוף ויעזרו לגוף שלו לחזור להומאוסטזיס, אולי יש פה משהו עם השעון הביולוגי שמשחק תפקיד חשוב בנושא ההורמונלי והכימי ואולי כדאי רק לנסות, בהתחשב בעובדה שהבחור ער (כמעט כמוני) ב-4 לפנות בוקר. לי זה עשה פלאים, לחבר אחר שהתקשה להתאושש מסייקל "פרופר" שעשה מהתחלה עד הסוף לפי הפרוטוקול. על פניו זה נשמע הגיוני, לא? אה כן, עדיף שיעלה את המינון של הכלומיד, אולי זה יעזור... אני רק יודע שמה שאמרתי, אמרתי מניסיון. מה לעשות שלפעמים קשה להתמיד...

שיהיה בהצלחה
תודה חבר, אבל אני מרגיש ככה גם כשאני הולך לישון בשעה 22:00 וגם כשאני הולך לישון בשעה 4:00.
אני יודע שאי אפשר למדוד הרגשה ביום אחד שהלכתי לישון ב-22:00, אבל סביבות השנה+- הלכתי לישון גג ב-23:00 עם 9 שעות שינה
וגם אז חוויתי את אותם סימפטומים.

אין דרך לפתור את זה באופן טבעי?
rem_a.jpg

לא יודע אם @יניב ריז יסכים עימי אבל שווה לנסות ..

פעילות רפואית:מיועד לטיפול בדיכאון קל עד בינוני המלווה במצב רוח ירוד, אי יציבות במצבי רוח,
חוסר שקט פנימי, חרדה, מצבי מתח, קושי להירדם ונדודי שינה.

התרופה מופקת מתמצית צמחית. החומר הפעיל הנו תמצית יבשה של הצמח היפריקום
(St. John’s wort). צמח ההיפריקום מוכר כנוגד דיכאון כבר מתקופת יוון הקדומה וכיום
מקובל לטיפול ברפואה המודרנית.
במדינות שונות בעולם ישנן הרכבים שונים של תמציות מצמח זה המשמשים לטיפול
במצבים דכאוניים.
מנגנון הפעילות כולל עיכוב של הספיגה החוזרת (reuptake) של הנורואפינפרין, סרוטונין
ודופאמין מהסינפסה לתוך תא העצב.

מינון ואופן שימוש:ניתן ליטול טבליה אחת של רמוטיב 500 מ"ג – רצוי בבוקר אחרי אוכל או 2 טבליות של 250 מ"גניתן ליטול את 2 הכדורים גם יחד. רצוי ליטול את רמוטיב עם אוכל.

ההשפעה המיטיבה מופיעה בדרך כלל לאחר שבועיים.
שיפור מירבי צפוי לאחר שישה שבועות של טיפול.
האישור למתן טיפול הוא מגיל 12 ומעלה.

תופעות לוואי אפשריות:תופעות הלוואי הנפוצות הן כאבי בטן, יובש בפה, פריחה בעור וסחרחורות.
יש לציין כי שיעור תופעות הלוואי הוא נמוך ותופעות הלוואי בדרך כלל קלות וחולפות.
ככל הידוע כיום אין הפרעות בתפקוד המיני.

אזהרות:אין ליטול תרופה זו יחד עם אחת מהתרופות הבאות:

• תרופות למניעת דחיית שתלים (Cyclosporin and Tacrolimus)
  • תרופות לאיידס
  • תרופות לכימותרפיה
רצוי להימנע משילוב של תרופה זו עם תרופות מקבוצת SSRI מחשש לסרוטונין סינדרום.

אין ליטול את התרופה אם קיימת רגישות לקרינת שמש.
נשים בהריון או מניקות צריכות לדווח לרופא ולהיוועץ בו על המשך נטילת התרופה
בכל מקרה של תופעות לוואי או שאלות נוספות יש לפנות לרופא המטפל.

יש לציין כי התרופה אינה מהווה חלק מסל התרופות של שירותי בריאות כללית.

רפואה שלמה

היי, לפני מספר חודשים פניתי לאנדוקרינולוג במטרה לעשות בדיקות הורמונליות שגרתיות בגלל
שאני מתאמן ונחשפתי להרבה מידע, אז רציתי לראות מה מצב ההורמונים. בנוסף, אני מרגיש כבר תקופה
ארוכה שאני פשוט לא מתפקד מינית, זקפה חלשה וחוסר בחשק מיני זה דבר שלא אופייני לבן 16.
עשיתי את הבדיקות והתוצאות מוזרות, יצא לי קורטיזול גבוה מאוד, ואני פשוט סובל כבר מעל לשנה
בלי שום פתרון. יש לי סוג של עייפות כרונית, הרגשה כזו לפעמים של בלבול וניתוק מהסביבה, החשק המיני שלי
ברצפה ולמרות שאני מתאמן כמו שצריך - תרגילים מורכבים בדגש על טכניקה טובה ומכניס אוכל איכותי, אני מרגיש
שאני דורך במקום כבר יותר מדי זמן.

כרגע אני מחטב בדל פחמימה אחרי מסה, התוצאות לא רעות, אני 1.70 וירדתי מ-74 ק"ג ל-67 במספר חודשים, למרות שכל הגוף
התחטב יפה, משום מה אני תקוע עם שומן בטני, לאו דווקא החלק העיקש בבטן התחתונה, אלא בבטן ובחזה באופן כללי.
איך שאני רואה את עצמי במראה, מתוך 7 ק"ג ההרגשה היא ש-0 ירדו מהבטן, וכל זאת למרות תפריט טוב, עם משקולות
ואינטרוולים.
האנדוקרינולוגית שפניתי אליה לא עוזרת לי כל כך והיא על תקן "עציץ עם סטטוסקופ", חוץ מהפניות לפה ולשם היא לא נותנת
לי שום פתרונות ואין לה איך לעזור. רק כל מיני תשובות כמו : תאכל נכון, תישן טוב ועוד בלבולי מוח.

איך אני ממשיך מכאן?
תודה רבה מראש.

רגע לפני שאתה מתחיל לחפש תשובה, תבקש איסוף קוטיזול בשתן ל-24 שעות.
בדיקה מאוד מדויקת שמראה כמה קורטיזול יש לך במהלך יום שלם, להבדיל מבדיקת דם שהיא כמה קורטיזול היה לך בנק' אחת בזמן.
הרבה דברים יכלו להעלות לך את הקורטיזול לפני הבדיקה, לכן כעת משראו קורטיזול גבוה בדם, יש לך לגיטימציה לבקש איסוף שתן.

אם באיסוף השתן ימצא קורטיזול:

עד 120% מהנורמה- אין משהו מיוחד לעשות וסביר שזה מעצם המעמס האימוני.
מ-120%-150%- יש סיכוי שאתה באימון יתר, ועליך להפחית את תדירות האימונים, ואז לחזור על הבדיקה.

150% ומעלה, או מעל 120% למרות הורדת תדירות אימונים, אז כבר יש כמה תרופות שאפשר להתוות.

לפני שתתחיל טיפול יהיה מאוד כדאי לברר למה הקורטיזול שלך גבוה, שכן קורטיזול גבוה מעל 150% מכניס אותך לרשימה שחורה של כל כך הרבה מחלות מסוכנות, כמו: התקפי לב,אירועיים מוחיים, השמנה, אוסטיאופירוזיס, תחושת דחק נשפית, קשיי שינה, סכרת, יתר לחץ דם, אי ספיקת כליות....

לכן מאוד כדאי לברר מה הגורם, ולשא מדובר בגידול שפיר במוח שמשפעל את בלוטת האדרנל.

רק אז תדע איזה תרופה לקחת....

אם זה ממתח נפשי- יש מבחר תרופות הרגע קלילות.
אם זה מדכאון אז כדאי לשקול SSRI.
אם זה מחיטוב ממושך, כדאי לשקול לעצור חיטוב למסה, ואז לחזור, או להמנע בחיטוב מדל פחמימה.
אם זה אידיופטי- אז יש תרופות שחוסמות את יכות הכליות להפריש קורטיזול.
אם זה גידול- לרוב מסירים אותו.

• פותח/ת השרשור
רגע לפני שאתה מתחיל לחפש תשובה, תבקש איסוף קוטיזול בשתן ל-24 שעות.
בדיקה מאוד מדויקת שמראה כמה קורטיזול יש לך במהלך יום שלם, להבדיל מבדיקת דם שהיא כמה קורטיזול היה לך בנק' אחת בזמן.
הרבה דברים יכלו להעלות לך את הקורטיזול לפני הבדיקה, לכן כעת משראו קורטיזול גבוה בדם, יש לך לגיטימציה לבקש איסוף שתן.

אם באיסוף השתן ימצא קורטיזול:

עד 120% מהנורמה- אין משהו מיוחד לעשות וסביר שזה מעצם המעמס האימוני.
מ-120%-150%- יש סיכוי שאתה באימון יתר, ועליך להפחית את תדירות האימונים, ואז לחזור על הבדיקה.

150% ומעלה, או מעל 120% למרות הורדת תדירות אימונים, אז כבר יש כמה תרופות שאפשר להתוות.

לפני שתתחיל טיפול יהיה מאוד כדאי לברר למה הקורטיזול שלך גבוה, שכן קורטיזול גבוה מעל 150% מכניס אותך לרשימה שחורה של כל כך הרבה מחלות מסוכנות, כמו: התקפי לב,אירועיים מוחיים, השמנה, אוסטיאופירוזיס, תחושת דחק נשפית, קשיי שינה, סכרת, יתר לחץ דם, אי ספיקת כליות....

לכן מאוד כדאי לברר מה הגורם, ולשא מדובר בגידול שפיר במוח שמשפעל את בלוטת האדרנל.

רק אז תדע איזה תרופה לקחת....

אם זה ממתח נפשי- יש מבחר תרופות הרגע קלילות.
אם זה מדכאון אז כדאי לשקול SSRI.
אם זה מחיטוב ממושך, כדאי לשקול לעצור חיטוב למסה, ואז לחזור, או להמנע בחיטוב מדל פחמימה.
אם זה אידיופטי- אז יש תרופות שחוסמות את יכות הכליות להפריש קורטיזול.
אם זה גידול- לרוב מסירים אותו.
כבר עשיתי איסוף שתן של 24 שעות, זו התוצאה
UC.png

אני לא בחיטוב כבר תקופה דיי ארוכה, האשכול הזה ישן מאוד. בנוסף לזה אני גם לא מתאמן הרבה כמו פעם, מתאמן 40 דקות בערך 3 פעמים בשבוע
ולמרות זאת הסימפטומים נשארו. האמת שאני יותר לכיוון המתוח מאשר מדוכא. מה אתה ממליץ לעשות במצב כזה?

כבר עשיתי איסוף שתן של 24 שעות, זו התוצאה
צפה בקובץ המצורף 26396

אני לא בחיטוב כבר תקופה דיי ארוכה, האשכול הזה ישן מאוד. בנוסף לזה אני גם לא מתאמן הרבה כמו פעם, מתאמן 40 דקות בערך 3 פעמים בשבוע
ולמרות זאת הסימפטומים נשארו. האמת שאני יותר לכיוון המתוח מאשר מדוכא. מה אתה ממליץ לעשות במצב כזה?

118 בשתן = 130% מהנורמה.
ככה שלפחות אתה לא מעל 150% שהיה מחייב בירור מקיף, וכולל גם סיכוי לגידול מוחי.

גש לרופא המשפחה שלך ובקש להתחיל ב-SSRI.

קח בחשבון שלוקח לתרופות הללו שבועיים-שלושה להתחיל להשפיע, ולרוב צריך לנסות כל מיני סוגים עד שמוצאים את הסוג שמשפיע עליך הכי טוב.
כמה הקריאטינין בדם שלך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית