נק' מוניטין:
11,185
- 5,953
- 3,737
לא כשהצבא שלנו ממש חלש. אני יודע שאני נשמע רע, אבל הצבא שלנו כל כך לא יודע לתפקד שזה פשוט מפחיד. אני לא הייתי אומר את זה סתם
בקרבי יש חיילים שלא יודעים לירות, בקושי יודעים לבצע מעצורים ו\או לפרוק\לטעון נשק כמו שצריך (סיפורים אישיים). הקצינים אטומים ולא מתאימים בכלל לתפקיד. אני מכיר חייל שעכשיו עבר קורס מכים ומועמד לקצונה, ועשיתי איתו המון מערבים, האדם הזה יצא למערב בלי נשק (למזלו זה הסתיים בטוב) ועוד מספר סיפורים שאני מעדיף כבר לא לספר..
זה מאד תלוי מה שאתה אומר, הצבא שלנו כרגע בונה על "הכמות" ולא כל כך על ה"איכות" שיש לך יחידה של מחבלים של 3-4 אנשים שנתקלים בטנק או ב10-12 חיילים הסיכוי שהם ישרדו הוא קטן, נכון יכול להיות שבגלל מה שאמרת יהרג חייל וזה כבר פאק אבל מבחן התוצאה הוא שהמחבלים ימותו.
ביחידות המיוחדות קיימים חיילים (ואני אישית מכיר כמה) שהם אנשים ברמה מאד מאד גבוהה עם איכויות גם של כושר\סבילות\מנטליות שלא ראיתי אצל אנשים אחרים אי פעם ושם אנחנו באמת הכי טובים , אבל הם עושים משימות מאד מסויימות אגב לדעתי זה ככה בכל הצבאות בעולם אולי חוץ מארה"ב אבל שיש "גיוס חובה" אין מה לעשות זה מה שקורה. אגב אני מכיר חיילי חי"ר פשוטים שהם מקצוענים ונחושים בטירוף אין לגרוע מהם