הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקות דם

• פותח/ת השרשור Prime
  • פורסם בתאריך

Prime

משתמש פעיל
471
130
נק' מוניטין:
291
471
130
לא יודע למה התוצאות, אני צריך את עזרתכם בפענוח.

כמה נקודות חשובות:

*לא מזריק\לוקח שום דבר, אם כן הייתי עושה את זה, הייתי מבקש פתרונות בהתאם, אבל זה לא המצב כאן
*אני מתאמן 4 פעמים בשבוע כוח, ועוד 4 אירובי באותם ימים, אימונים עצימים אבל לא מטורפים מאוד
*אני בחיטוב, וכבר 2-3 חודשים על AD, שמסתבר באמת אנאבולית... אוכל הרבה בשר ושומן איכותי
*אומנם הטסט' גבוה, אבל החשק המיני שלי ברצפה, מצבי רוח משתנים בקלות, עייפות הרבה פעמים, קושי להתקדם, זקפה חלשה
אני גם אוסיף כי החשק שלי חלש הרבה זמן, עוד לפני הדל פחמימה, רק שהדל פחמימה הטיס לי את הערכים משום מה.
הפרולקטין היה קרוב לסף העליון ב-2 בדיקות קודמות רק שהפעם הוא יצא מעל הנורמה
*התוספים שאני לוקח הם: אומגה 3, ויטמין D 2000IU, כורכומין, מולטי ויטמין, אבקת חלבון, אבץ, ויטמין B6, מגנזיום, קפאין פה ושם
*חשוב לי לציין גם שלפני הדל פחמימה אותן הבדיקות נתנו תוצאות בטווח סביר
*אני יודע שלהתייעץ עם הרופא זה חשוב, אני לא עושה שום דבר על דעת עצמי והכל יהיה דרך הרופאה, אבל אני רק רוצה לקבל
כיוון שאני אדע מה להגיד לה ולא יהיה שם בול עץ שרק עושה מה שאומרים.

תודה ענקית לכל העוזרים

קבצים מצורפים

• Blood.png
    Blood.png
    KB 14.3 · צפיות: 1,568
אני יכול להגיד לפ באופן אישי שאני בצכבי ועשיתי בערך 3 פעמים השנה בדיקת shbg וגם אחת מהן הייתה מסתם רופא משפחה

בוא אני יגיד לך משהו, היה לי רופא משפחה בן *** יופטבאיו*** צריך לחסל אותו, כמה שהם מרתיחים אותי.
הם חבורה של שקרנים שדואגים לאינטרסים שלהם (לא יודע בדיוק מהם).
עכשיו אני עברתי לרופאת משפחה אחרת והיא על הפגישה הראשונה אמרה שהטסט נמוך מאוד (9.5 בערך) ולא תקין לגילי ומיד נתנה לי הפניה לשלל בדיקות ובניהם TEST FREE כן כן, טסט פרי.
אל תאמין לאף מילה שהם אומרים לך במכבי גם אני בקופה הזאת.
חבל רק שאני לא יכול להשתמש בהפניה הזאת בזמן הקרוב מקווה שהיא תיתן לי עוד אחת..

לגבי ההפניה - אתה הולך לפקידה של הרופאה ועם חותמת היא פשוט מחדשת לך את זה לעוד חודשיים
לגבי הTEST FREE - גם כשהוא רשום בהפניה, רק אם הטסט שלך גבולי (מתחת ל10 או מעל ל26) הם באמת מבצעים את הבדיקה, אחרת הם כותבים לך שהם לא מבצעים אותה למרות שהיא רשומה לך בטופס

לגבי ההפניה - אתה הולך לפקידה של הרופאה ועם חותמת היא פשוט מחדשת לך את זה לעוד חודשיים
לגבי הTEST FREE - גם כשהוא רשום בהפניה, רק אם הטסט שלך גבולי (מתחת ל10 או מעל ל26) הם באמת מבצעים את הבדיקה, אחרת הם כותבים לך שהם לא מבצעים אותה למרות שהיא רשומה לך בטופס
אתה רציני? למרות שכתוב על ההפניה? בזיון.. אצלי בבדיקה אחרונה לפני חצי שנה בערך היה 9.5 בערך, אבל בבדיקה הבאה עם כל הכלומיד בטח יצא לי טסט גבוה בנורמה, לא עוזר לי.

אשמח לקבל דעה מכם @Tom @Aviad Barak
בהנחה שאכן לא בוצע שימוש בחומרים אנבוליים תוצאות בדיקות הדם בהחלט מוזרות. הפרולקטין גבוה אך לא במידה רבה. ריכוז גבוה של פרולקטין בדם אמור להביא לפגיעה בפעילות האשכים ועל כן פגיעה בייצור הטסטוסטרון ובייצור הזרע. הייתי מעוניין לראות גם את רמות הגונדוטרופינים (LH, FSH) אך בכל אופן לא נראה שמקור הבעייה קשור בפרולקטין המעט גבוה.
בנוסף כדאי לקחת מדדים עבור TSH ו-FT3, רק כך ניתן להבין את מקור הFT4 הגבוה ולוודא אם ומה משפיע על תפקוד בלוטת התריס.
ההמלצה היחידה שלי עבורך היא לחתוך בכל תוספי התזונה שהוספת, באופן די ברור הם אמורים להילקח בכדי לשפר את בריאותך והרגשתך הכללית אך פוטנציאלית עלולים לפגוע ולכן מאחר ולטענתך אינך חש שיפור בהרגשתך הכללית, עדיף להניחם בצד עד לסיום הבדיקות.

• פותח/ת השרשור
בהנחה שאכן לא בוצע שימוש בחומרים אנבוליים תוצאות בדיקות הדם בהחלט מוזרות. הפרולקטין גבוה אך לא במידה רבה. ריכוז גבוה של פרולקטין בדם אמור להביא לפגיעה בפעילות האשכים ועל כן פגיעה בייצור הטסטוסטרון ובייצור הזרע. הייתי מעוניין לראות גם את רמות הגונדוטרופינים (LH, FSH) אך בכל אופן לא נראה שמקור הבעייה קשור בפרולקטין המעט גבוה.
הכל כאן אמיתי לגמרי, אם הייתי על חומרים הייתי מבקש עזרה בהתאם.
לפי מה שאני רואה בבדיקה רואים שם TSH וגם LH.

החלק הכי מעצבן בכל הסיפור, הוא שעם תוצאות כאלה אני כנראה אמור להרגיש מעולה, לרדת מהר בשומן, לעלות בשריר,
להתחזק ולהיות עם חשק מיני מטורף אבל הכל הפוך.

יש חשיבות מאוד דחופה לטפל בזה מיידית?
זאת אומרת, אני מסיים חיטוב עוד כשבועיים ואז חוזר לאכול פחמימה, אז אני שוקל פשוט להמתין עד שאני אחזור
לתזונה רגילה ולבדוק מחדש כדי לראות איך משפיעה כל דיאטה

הכל כאן אמיתי לגמרי, אם הייתי על חומרים הייתי מבקש עזרה בהתאם.
לפי מה שאני רואה בבדיקה רואים שם TSH וגם LH.

החלק הכי מעצבן בכל הסיפור, הוא שעם תוצאות כאלה אני כנראה אמור להרגיש מעולה, לרדת מהר בשומן, לעלות בשריר,
להתחזק ולהיות עם חשק מיני מטורף אבל הכל הפוך.

יש חשיבות מאוד דחופה לטפל בזה מיידית?
זאת אומרת, אני מסיים חיטוב עוד כשבועיים ואז חוזר לאכול פחמימה, אז אני שוקל פשוט להמתין עד שאני אחזור
לתזונה רגילה ולבדוק מחדש כדי לראות איך משפיעה כל דיאטה
בגלל ה-FT4 הגבוה בעוד ה-TSH בנורמה במשולב עם פרולקטין גבוה יתכן מאוד שהדבר קשור בבעיה מסויימת בבלוטת יותרת המוח. על כך רק MRI יוכל להעיד וסביר שזה יהיה הכיוון לאחר בדיקת דם נוספת.
בינתיים חזור לתזונה רגילה וזנח את התוספים.

• פותח/ת השרשור
בגלל ה-FT4 הגבוה בעוד ה-TSH בנורמה במשולב עם פרולקטין גבוה יתכן מאוד שהדבר קשור בבעיה מסויימת בבלוטת יותרת המוח. על כך רק MRI יוכל להעיד וסביר שזה יהיה הכיוון לאחר בדיקת דם נוספת.
בינתיים חזור לתזונה רגילה וזנח את התוספים.
יש לי באמת הרגשה שזה מכל התוספים. יש לי ארסנל לא קטן שאני לוקח:

אומגה 3 - 7 קפסולות ביום (2.1 גרם)
ויטמין D 2000IU
מולטי ויטמין קפסולה 1
מגנזיום ציטראט 400MG
ויטמין B6 100MG
אבץ 30MG
כורכומין 2000 מ"ג

עכשיו עוד דבר, אם כל הבדיקות היו בנורמה תמיד והכל היה בסדר, למה החשק המיני שלי נמוך כבר תקופה ארוכה?
הטסט טוטאל יצא לי בשתי בדיקות קודמות 22-24 כשגבול עליון 28, אבל בכל זאת חשק שאף לאפס וגם קושי רציני
לעלות במסת שריר

• פותח/ת השרשור
@Tom
עוד דבר שחשבתי עליו:
תראה אני כבר 4 חודשים בחיטוב, מתוכם 3 חודשים על דל פחמימה.
אני מכניס כרגע 2000 קלוריות ביום ו-4 ימים בשבוע עם אימונים יוצא לי בערך 1500 קלוריות יומי (אחרי משקולות ואינטרוולים)
יכול להיות שהגוף שלי פשוט נכנס לסטרס מהדל פחמימה, אימונים והגרעון הזה?

• פותח/ת השרשור
טוב אז חזרתי אחרי בדיקות נוספות.
הייתי הפעם ער שעתיים וקצת במדויק, עשיתי את הבדיקות אחרי יום מנוחה מאימונים

*יש לי פחד ממחטים אז הייתי בלחץ לפני הבדיקה (דופק גבוה ולחץ) אם זה משפיע איכשהו על הבדיקות.
*אני עדיין בחיטוב דל פחמימה (יומיים לסיום), השינוי היחידי שעשיתי זה להוריד את כל הויטמינים שלקחתי חוץ מסקופ אבקת חלבון, אומגה 3 וכורכומין.

בתכלס, זה כל כך גרוע? כאילו אחרי הכל אני עדיין בשלבי התבגרות אז אולי ההורמונים משתוללים?
@Tom
@Moshe

קבצים מצורפים

• BT.png
    BT.png
    KB 10.4 · צפיות: 285
תוצאה שמאפיינת בחור בגיל ההיתבגרות.יכול להיות שהתזונה הזאת גורמת ליצר יותר טסט ואז הגוף ממיר אותו לאסטרוגן וכו

טוב אז חזרתי אחרי בדיקות נוספות.
הייתי הפעם ער שעתיים וקצת במדויק, עשיתי את הבדיקות אחרי יום מנוחה מאימונים

*יש לי פחד ממחטים אז הייתי בלחץ לפני הבדיקה (דופק גבוה ולחץ) אם זה משפיע איכשהו על הבדיקות.
*אני עדיין בחיטוב דל פחמימה (יומיים לסיום), השינוי היחידי שעשיתי זה להוריד את כל הויטמינים שלקחתי חוץ מסקופ אבקת חלבון, אומגה 3 וכורכומין.

בתכלס, זה כל כך גרוע? כאילו אחרי הכל אני עדיין בשלבי התבגרות אז אולי ההורמונים משתוללים?
@Tom
@Moshe

אני לא מבין על מה אתה מתרעם?
אחלה תוצאות. זה רמות קורטיזול בסדר לשעות הבוקר.

תשן טוב, אתה במצב מעולה

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין על מה אתה מתרעם?
אחלה תוצאות. זה רמות קורטיזול בסדר לשעות הבוקר.

תשן טוב, אתה במצב מעולה
חח אני הכי לא מתרעם, הרופאה שנתנה לי את הבדיקות פשוט משתגעת מהתוצאות ומכניסה ללחץ את ההורים שלי,
אז אני מנסה לחפש הסברים או משהו כדי להרגיע אותם וגם באיזשהו מקום להרגיע את עצמי כי הם מכניסים אותי גם ללחץ.

ועוד משהו, יש מצב בגלל שהקורטיזול גבוה ככה בבוקר (שעתיים אחרי היקיצה) האימונים שלי בבוקר צולעים?

חח אני הכי לא מתרעם, הרופאה שנתנה לי את הבדיקות פשוט משתגעת מהתוצאות ומכניסה ללחץ את ההורים שלי,
אז אני מנסה לחפש הסברים או משהו כדי להרגיע אותם וגם באיזשהו מקום להרגיע את עצמי כי הם מכניסים אותי גם ללחץ.

ועוד משהו, יש מצב בגלל שהקורטיזול גבוה ככה בבוקר (שעתיים אחרי היקיצה) האימונים שלי בבוקר צולעים?

האימוני בוקר שלך צולעים מאיזו בחינה? כמה זמן אחרי שקמת אתה מתאמן? האם זה אחרי ארוחה? מה היא כוללת?

תגיד לרופאה שתשתה קצת מים קרים, זה לא תוצאות למות מלחץ בטח לא ששאר הבדיקות מראות שאתה בריא כמו סוס.
בלוטת האדרנל שלך כנראה מספקת לך אחלה ריגושים.

האם יש סיבה שבגינה ניגשת מלכתחילה לבדוק את זה?

• פותח/ת השרשור
האימוני בוקר שלך צולעים מאיזו בחינה? כמה זמן אחרי שקמת אתה מתאמן? האם זה אחרי ארוחה? מה היא כוללת?

תגיד לרופאה שתשתה קצת מים קרים, זה לא תוצאות למות מלחץ בטח לא ששאר הבדיקות מראות שאתה בריא כמו סוס.
בלוטת האדרנל שלך כנראה מספקת לך אחלה ריגושים.

האם יש סיבה שבגינה ניגשת מלכתחילה לבדוק את זה?
אני קם ב-8:30 ומתחיל ב-10:30 \ 11:00 להתאמן. אוכל לפני האימון 2 ביצים + 30 גרם חמאה (400 קק"ל)
צולעים מבחינה שאני מגיע לא בפוקוס בכלל, מרגיש מעופף ועייפות קלה כזאת, זה פוגע לי במשקלים וביכולות באימון
אני מתאמן בשעה כזאת רק בגלל החופש, בתקופת הלימודים הייתי מתאמן ב-15:00 בערך והאימונים היו מטורפים קבוע

הסיבה שהלכתי מההתחלה לבדוק את זה היא בגלל ראקוטן (שסיימתי לפני שנה משהו כזה) ויצאו לי תוצאות לא משהו
אז בהחלטה עם הרופאה אני הולך לעשות בדיקות כלליות+הורמונליות על הדרך כל כמה חודשים. גם אחרי שהתייצבו התוצאות
עם הראקוטן אני מעדיף כל כמה חודשים לעשות בדיקות דם כדי להיות במעקב ולראות איך אימונים\תזונה משפיעים על הגוף שלי

Estradiol (E2 זה הורמון שהוא אחרי לסיום גדילה של העצמות, בן כמה אתה?
ושאלה קטנה הפנים שלך גבריות או ילדותיות? איך היית מגדיר את עצמך לגיל שלך

• פותח/ת השרשור
Estradiol (E2 זה הורמון שהוא אחרי לסיום גדילה של העצמות, בן כמה אתה?
ושאלה קטנה הפנים שלך גבריות או ילדותיות? איך היית מגדיר את עצמך לגיל שלך
וואלה איזה קטע מבאס, אני בן 17 ואני 1.60.. יש משהו שאפשר לעשות עם האסטרדיול?
והפנים גבריות, לסת מרובעת וזקן שגודל מהר בטירוף

אבל נראה שיש הסבר לחשק מיני ירוד, קראתי שאסטרדיול הוא אנטגוניסט לרצפטורים של טסטוסטרון ותכל'ס
לא משנה כמה טסט יהיה בגוף, אם האסטרדיול גבוה הוא בעצם חסר תועלת.
אז מה אני עושה, אולי איזה חוסם אסטרוגן?

@Aviad Barak
@Tom
בבקשה חבר'ה אני חייב עזרה

נערך לאחרונה:
וואלה איזה קטע מבאס, אני בן 17 ואני 1.60.. יש משהו שאפשר לעשות עם האסטרדיול?
והפנים גבריות, לסת מרובעת וזקן שגודל מהר בטירוף

אבל נראה שיש הסבר לחשק מיני ירוד, קראתי שאסטרדיול הוא אנטגוניסט לרצפטורים של טסטוסטרון ותכל'ס
לא משנה כמה טסט יהיה בגוף, אם האסטרדיול גבוה הוא בעצם חסר תועלת.
אז מה אני עושה, אולי איזה חוסם אסטרוגן?

@Aviad Barak
@Tom
בבקשה חבר'ה אני חייב עזרה
אז כן ההורמונים מאפיינים אותך וזה נורמלי לחלוטין
ודווקא הESTRADIOL בגלל שיש לך מעל הנורמה אתה לא גבהת יותר מ1.60
הרופאים בארץ אטומים מאוד ולדעתי הם לא יתנו לך כלום

• פותח/ת השרשור
אז כן ההורמונים מאפיינים אותך וזה נורמלי לחלוטין
ודווקא הESTRADIOL בגלל שיש לך מעל הנורמה אתה לא גבהת יותר מ1.60
הרופאים בארץ אטומים מאוד ולדעתי הם לא יתנו לך כלום
אם הרופאה שלי תתנגד אני אשיג כבר איכשהו את החוסם אסטרוגן, אנסה לפחות להשיג..
אתה חושב שזה יעזור? ואיזה מינון לקחת כדי לרדת רק לנורמה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית