הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות למי שעבר קורס מאמנים

• פותח/ת השרשור Eden21
  • פורסם בתאריך

Eden21

משתמש מתחיל
226
23
נק' מוניטין:
-19
226
23
חברה יש לי מבחן עוד שלושה ימים ואני לא מצליח להבין מהמצגות מה רוצים ממנה אז הנה כמה שאלות שאשמח שתענו לי:מה זה צח״מ ולמה הוא טוב?מה הוא סף אנאירובי ומה זה סף אירובי?איך מחשבים דופק מירבי ומה זה נוסחאת קרבונן ?תודה מראש לעוזרים

צח״מ = צריכת חמצן מירבית (נקרא גם VO2Max).
צריכת חמצן מרבית מייצגת את ההספק האירובי המרבי והנפח המקסימלי של חמצן שהגוף מסוגל לצרוך ביחידת זמן מסוימת.
צח"מ מחושב ביחידות של ליטרים לדקה לק"ג משקל.

סף אנאירובי - נקרא גם סף חומצות חלב, הוא היכולת לבצע פעילות מרבית מבלי שתהיה עליה חדה בריכוז חומצת החלב בדם. שים לב כי זהו מדד ליכולת אירובית.

חישוב דופק מירבי לגברים: 220 פחות הגיל (גיל-220)
חישוב דופק מירבי לנשים: 226 פחות הגיל (גיל-226)

נוסחת קרבונן היא נוסחה למציאת דופק מטרה (כלומר, טווח הדופק בה ארצה לבצע פעילות).
והחישוב הוא פשוט:
(HRmax - HRrest)X%+HRrest
HRmax - דופק מירבי
HRrest - דופק מנוחה
% - אחוז העצימות
בפשטות:
(דופק מנוחה – דופק מרבי) X % + דופק מנוחה

כלומר, בשלב הראשון: מחשבים דופק מירבי, מחסרים ממנו דופק מנוחה.
בשלב השני מכפילים את אחוז המאמץ בתוצאה של השלב הראשון.
ובסוף מוסיפים את דופק המנוחה.

חחחח בדיוק... זה הכל תיאורטי.. בתכלס לא באמת משתמשים בזה.. אבל אתה חייב לדעת את זה כדי לעבור את המבחנים

חחחח בדיוק... זה הכל תיאורטי.. בתכלס לא באמת משתמשים בזה.. אבל אתה חייב לדעת את זה כדי לעבור את המבחנים
אני חולק עליך באימוני ריצה כל המושגים האלה מאוד משמעותיים בבניית תוכנית אימונים.

הערה קטנה. הנוסחא לגבי דופק מקסימלי מאוד לא מדויקת ויש שוני רב בין אנשים

אני חולק עליך באימוני ריצה כל המושגים האלה מאוד משמעותיים בבניית תוכנית אימונים
אולי לא הבנת למה התכוונתי, כל עוד אתה לא מתאמן ברמת אליטה (מתאמן מקצועי), אין צורך לבדוק צח"מ, סף אנאירובי וכו'... לכלל האוכלוסייה חישוב מהיר של דופק מקסימלי ודופק מטרה בשילוב עם אינטוואלים, יפיק את התוצאות הטובות ביותר.. (כמובן הכל בתנאי שהתזונה טובה).

בנוגע לנוסחה לחישוב דופק מקסימלי, אני יודע שהיא מאוד לא מדוייקת, אבל הצגתי אותה כפי שהיא נלמדת בחומר הלימוד של קורס המאמנים.

אני חולק עליך באימוני ריצה כל המושגים האלה מאוד משמעותיים בבניית תוכנית אימונים.

הערה קטנה. הנוסחא לגבי דופק מקסימלי מאוד לא מדויקת ויש שוני רב בין אנשים
הבעיה שכל הנוסחאות מכוונות או לדופק מקסימלי (אי אפשר למצוא אותו בלי בדיקת מעבדה) או לבדיקות אחרות שגם הן דורשות מעבדה.. וכל בדיקה כזאת היא כמה אלפי שקלים

הבעיה שכל הנוסחאות מכוונות או לדופק מקסימלי (אי אפשר למצוא אותו בלי בדיקת מעבדה) או לבדיקות אחרות שגם הן דורשות מעבדה.. וכל בדיקה כזאת היא כמה אלפי שקלים
לצרכים פרקטיים אפשר למצוא דופק מקסימלי באמצעות מבחני שדה.
לדוגמא הדופק הגבוה ביותר שנמדד במרוץ 5 ק'מ פלוס 5 פעימות או 3 פעמים 800 all out
לצורך הנוסחא פלוס/מינוס 5 פעימות זה לא קריטי.
הנוסחא לפי גיל יכולה לטעות גם ב 20 פעימות

• פותח/ת השרשור
צח״מ = צריכת חמצן מירבית (נקרא גם VO2Max).
צריכת חמצן מרבית מייצגת את ההספק האירובי המרבי והנפח המקסימלי של חמצן שהגוף מסוגל לצרוך ביחידת זמן מסוימת.
צח"מ מחושב ביחידות של ליטרים לדקה לק"ג משקל.

סף אנאירובי - נקרא גם סף חומצות חלב, הוא היכולת לבצע פעילות מרבית מבלי שתהיה עליה חדה בריכוז חומצת החלב בדם. שים לב כי זהו מדד ליכולת אירובית.

חישוב דופק מירבי לגברים: 220 פחות הגיל (גיל-220)
חישוב דופק מירבי לנשים: 226 פחות הגיל (גיל-226)

נוסחת קרבונן היא נוסחה למציאת דופק מטרה (כלומר, טווח הדופק בה ארצה לבצע פעילות).
והחישוב הוא פשוט:

HRmax - דופק מירבי
HRrest - דופק מנוחה
% - אחוז העצימות
בפשטות:
(דופק מנוחה – דופק מרבי) X % + דופק מנוחה

כלומר, בשלב הראשון: מחשבים דופק מירבי, מחסרים ממנו דופק מנוחה.
בשלב השני מכפילים את אחוז המאמץ בתוצאה של השלב הראשון.
ובסוף מוסיפים את דופק המנוחה.
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת אחי שיחקת אותה,ש משו קטן לגבי קרבונן שלא ממש הבנתי ,נגיד אני רוצה לאמן בנאדם ומחשב את הדופק שאני רוצה לפי אחוז העצימות אז זה אומר שהוא יתאמן עד הדופק שחישבתי או בין הדופק שחישבתי לדופק מקסימלי??

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת אחי שיחקת אותה,ש משו קטן לגבי קרבונן שלא ממש הבנתי ,נגיד אני רוצה לאמן בנאדם ומחשב את הדופק שאני רוצה לפי אחוז העצימות אז זה אומר שהוא יתאמן עד הדופק שחישבתי או בין הדופק שחישבתי לדופק מקסימלי??
אתה מחשב לו טווח עליון ותחתון, נניח בין 70 ל 80% ומקבל ערך תחתון וערך עליון

• פותח/ת השרשור
אתה מחשב לו טווח עליון ותחתון, נניח בין 70 ל 80% ומקבל ערך תחתון וערך עליון
תודה אחי,אז בעצם לי הדופק התחתון והעליון הוא עובד כל האימון,יש עוד משו שאני צריך לדעתכם לדעת לפני מבחן בתורת הכושר? דרך אגב מה זה בלסלבה ריאתית?למישו יש מושג?

"ולסלווה" (נקרא גם "אפקט ולסלווה") - זהו מצב של שאיפה עמוקה של אוויר לריאות וסגירה של קנה הנשימה מיד לאחר מכן (בעצם מצב של "להחזיק את האוויר בפנים"), בזמן זה מתבצעת התכווצות איזומטרית (סטטית) של שרירי הבטן, פעולה שגורמת לייצוב הגו והארכת שרירי החזה (בעקבות האוויר שנשאף), הדבר משמש להפקת כוח רב יותר.
פעולה זאת גורמת להעלאת הלחץ התוך חזי שמגבירה את הזרמת הדם מהלב, שבסופו של דבר גורם לעלייה פתאומית וחדה בלחץ הדם.

• פותח/ת השרשור
אתה אלוף אחי !סליחה על כל השאלות פשוט אין לנו ספר והמצגות חארטה,תוכל לפרט לי על אימון פרטלק ואת ההבדל בין אימון מחזורי לאימון על מחזורי???גם יש משו שנקרא גיאנט סט(סט ענק) שלא ממש הבנתי מה הוא,תודה רבה

• אימון פרטלק - נקרא גם "אימון משחקי ריצה", אימון זה מכיל ריצות מהירות מתפרצות במהלך ריצת אימון, אימון של סדרות לא מובנות של אינטרוואלים לאורך הריצה ללא חוקים והגדרות. אימון הפרטלק מסגל את הרגליים לסוגים שונים של קצבים ובמהלכו משפר את המודעות לשמור על קצבים אלה במרחקים שונים. שיטת אימון זו מתאימה לכל מתאמן.

• אימון מחזורי - ביצוע סט בודד בכל התרגילים באימון במספר סבבים. שיטת אימון זו מאפשרת חסכון בזמן (חסכון בזמני מנוחה) ומאפשרת אימון קבוצות בצורה יעילה (כל אדם עושה תרגיל אחר ואז מתחלפים). מתאים בעיקר למתחילים, ילדים, כבדי משקל.
    לדוגמא: סקוואט 1X10, לחיצת חזה- 1X10, חתירה - 1X10, כפיפות מרפקים - 1X10... כאשר סיימת עם כל התרגילים, בעצם סיימת "סבב באימון".
  • אימון על מחזורי - עובד על אותו עיקרון של אימון מחזורי, כאשר בין סט לסט מתבצעת פעילות אירובית קצרה. אימון מסוג זה מאפשר הוצאה קלורית מוגברת יחסית ל "אימון כוח". כמו כן, שיטת אימון זו מאפשרת שילוב של כוח וסיבולת (אך שים לב כי שתי המטרות לא יושגו ברמה גבוהה).
    אימון מסוג זה מתאים בעיקר לאוכלוסיות בהן יכולת ההתמדה נמוכה (ילדים, מתחילים, כבדי משקל).

• Giant Set / "סט ענק" - ביצוע של 4 תרגילים (שונים) ברצף לאותה קבוצת שרירים. מטרתו העיקרית היא העמסה גדולה יותר על אותה קבוצת שרירים, והוא מתאים בעיקר למתאמנים מנוסים (פחות למתחילים בגלל העצימות).

Giant Set / "סט ענק" - ביצוע של 4 תרגילים (שונים) ברצף לאותה קבוצת שרירים. מטרתו העיקרית היא העמסה גדולה יותר על אותה קבוצת שרירים, והוא מתאים בעיקר למתאמנים מנוסים (פחות למתחילים בגלל העצימות).
השם ישמור אותנו
אסון, פשוט אסון מה שמלמדים שם

• פותח/ת השרשור
  • אימון פרטלק - נקרא גם "אימון משחקי ריצה", אימון זה מכיל ריצות מהירות מתפרצות במהלך ריצת אימון, אימון של סדרות לא מובנות של אינטרוואלים לאורך הריצה ללא חוקים והגדרות. אימון הפרטלק מסגל את הרגליים לסוגים שונים של קצבים ובמהלכו משפר את המודעות לשמור על קצבים אלה במרחקים שונים. שיטת אימון זו מתאימה לכל מתאמן.

• אימון מחזורי - ביצוע סט בודד בכל התרגילים באימון במספר סבבים. שיטת אימון זו מאפשרת חסכון בזמן (חסכון בזמני מנוחה) ומאפשרת אימון קבוצות בצורה יעילה (כל אדם עושה תרגיל אחר ואז מתחלפים). מתאים בעיקר למתחילים, ילדים, כבדי משקל.
    לדוגמא: סקוואט 1X10, לחיצת חזה- 1X10, חתירה - 1X10, כפיפות מרפקים - 1X10... כאשר סיימת עם כל התרגילים, בעצם סיימת "סבב באימון".
  • אימון על מחזורי - עובד על אותו עיקרון של אימון מחזורי, כאשר בין סט לסט מתבצעת פעילות אירובית קצרה. אימון מסוג זה מאפשר הוצאה קלורית מוגברת יחסית ל "אימון כוח". כמו כן, שיטת אימון זו מאפשרת שילוב של כוח וסיבולת (אך שים לב כי שתי המטרות לא יושגו ברמה גבוהה).
    אימון מסוג זה מתאים בעיקר לאוכלוסיות בהן יכולת ההתמדה נמוכה (ילדים, מתחילים, כבדי משקל).

• Giant Set / "סט ענק" - ביצוע של 4 תרגילים (שונים) ברצף לאותה קבוצת שרירים. מטרתו העיקרית היא העמסה גדולה יותר על אותה קבוצת שרירים, והוא מתאים בעיקר למתאמנים מנוסים (פחות למתחילים בגלל העצימות).
שמע אחי אתה מלך תודה רבה,מקווה מאוד שיהיה מבחן הגון,אפשר לנעול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית