עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
HRmax - דופק מירבי(HRmax - HRrest)X%+HRrest
אני חולק עליך באימוני ריצה כל המושגים האלה מאוד משמעותיים בבניית תוכנית אימונים.חחחח בדיוק... זה הכל תיאורטי.. בתכלס לא באמת משתמשים בזה.. אבל אתה חייב לדעת את זה כדי לעבור את המבחנים
אולי לא הבנת למה התכוונתי, כל עוד אתה לא מתאמן ברמת אליטה (מתאמן מקצועי), אין צורך לבדוק צח"מ, סף אנאירובי וכו'... לכלל האוכלוסייה חישוב מהיר של דופק מקסימלי ודופק מטרה בשילוב עם אינטוואלים, יפיק את התוצאות הטובות ביותר.. (כמובן הכל בתנאי שהתזונה טובה).אני חולק עליך באימוני ריצה כל המושגים האלה מאוד משמעותיים בבניית תוכנית אימונים
הבעיה שכל הנוסחאות מכוונות או לדופק מקסימלי (אי אפשר למצוא אותו בלי בדיקת מעבדה) או לבדיקות אחרות שגם הן דורשות מעבדה.. וכל בדיקה כזאת היא כמה אלפי שקליםאני חולק עליך באימוני ריצה כל המושגים האלה מאוד משמעותיים בבניית תוכנית אימונים.
הערה קטנה. הנוסחא לגבי דופק מקסימלי מאוד לא מדויקת ויש שוני רב בין אנשים
לצרכים פרקטיים אפשר למצוא דופק מקסימלי באמצעות מבחני שדה.הבעיה שכל הנוסחאות מכוונות או לדופק מקסימלי (אי אפשר למצוא אותו בלי בדיקת מעבדה) או לבדיקות אחרות שגם הן דורשות מעבדה.. וכל בדיקה כזאת היא כמה אלפי שקלים
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת אחי שיחקת אותה,ש משו קטן לגבי קרבונן שלא ממש הבנתי ,נגיד אני רוצה לאמן בנאדם ומחשב את הדופק שאני רוצה לפי אחוז העצימות אז זה אומר שהוא יתאמן עד הדופק שחישבתי או בין הדופק שחישבתי לדופק מקסימלי??צח״מ = צריכת חמצן מירבית (נקרא גם VO2Max).
צריכת חמצן מרבית מייצגת את ההספק האירובי המרבי והנפח המקסימלי של חמצן שהגוף מסוגל לצרוך ביחידת זמן מסוימת.
צח"מ מחושב ביחידות של ליטרים לדקה לק"ג משקל.
סף אנאירובי - נקרא גם סף חומצות חלב, הוא היכולת לבצע פעילות מרבית מבלי שתהיה עליה חדה בריכוז חומצת החלב בדם. שים לב כי זהו מדד ליכולת אירובית.
חישוב דופק מירבי לגברים: 220 פחות הגיל (גיל-220)
חישוב דופק מירבי לנשים: 226 פחות הגיל (גיל-226)
נוסחת קרבונן היא נוסחה למציאת דופק מטרה (כלומר, טווח הדופק בה ארצה לבצע פעילות).
והחישוב הוא פשוט:
HRmax - דופק מירבי
HRrest - דופק מנוחה
% - אחוז העצימות
בפשטות:
(דופק מנוחה – דופק מרבי) X % + דופק מנוחה
כלומר, בשלב הראשון: מחשבים דופק מירבי, מחסרים ממנו דופק מנוחה.
בשלב השני מכפילים את אחוז המאמץ בתוצאה של השלב הראשון.
ובסוף מוסיפים את דופק המנוחה.
אתה מחשב לו טווח עליון ותחתון, נניח בין 70 ל 80% ומקבל ערך תחתון וערך עליוןקודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת אחי שיחקת אותה,ש משו קטן לגבי קרבונן שלא ממש הבנתי ,נגיד אני רוצה לאמן בנאדם ומחשב את הדופק שאני רוצה לפי אחוז העצימות אז זה אומר שהוא יתאמן עד הדופק שחישבתי או בין הדופק שחישבתי לדופק מקסימלי??
תודה אחי,אז בעצם לי הדופק התחתון והעליון הוא עובד כל האימון,יש עוד משו שאני צריך לדעתכם לדעת לפני מבחן בתורת הכושר? דרך אגב מה זה בלסלבה ריאתית?למישו יש מושג?אתה מחשב לו טווח עליון ותחתון, נניח בין 70 ל 80% ומקבל ערך תחתון וערך עליון
השם ישמור אותנוGiant Set / "סט ענק" - ביצוע של 4 תרגילים (שונים) ברצף לאותה קבוצת שרירים. מטרתו העיקרית היא העמסה גדולה יותר על אותה קבוצת שרירים, והוא מתאים בעיקר למתאמנים מנוסים (פחות למתחילים בגלל העצימות).
מסכים איתך לגמרי!השם ישמור אותנו
אסון, פשוט אסון מה שמלמדים שם
שמע אחי אתה מלך תודה רבה,מקווה מאוד שיהיה מבחן הגון,אפשר לנעול
- אימון פרטלק - נקרא גם "אימון משחקי ריצה", אימון זה מכיל ריצות מהירות מתפרצות במהלך ריצת אימון, אימון של סדרות לא מובנות של אינטרוואלים לאורך הריצה ללא חוקים והגדרות. אימון הפרטלק מסגל את הרגליים לסוגים שונים של קצבים ובמהלכו משפר את המודעות לשמור על קצבים אלה במרחקים שונים. שיטת אימון זו מתאימה לכל מתאמן.
- אימון מחזורי - ביצוע סט בודד בכל התרגילים באימון במספר סבבים. שיטת אימון זו מאפשרת חסכון בזמן (חסכון בזמני מנוחה) ומאפשרת אימון קבוצות בצורה יעילה (כל אדם עושה תרגיל אחר ואז מתחלפים). מתאים בעיקר למתחילים, ילדים, כבדי משקל.
לדוגמא: סקוואט 1X10, לחיצת חזה- 1X10, חתירה - 1X10, כפיפות מרפקים - 1X10... כאשר סיימת עם כל התרגילים, בעצם סיימת "סבב באימון".
- אימון על מחזורי - עובד על אותו עיקרון של אימון מחזורי, כאשר בין סט לסט מתבצעת פעילות אירובית קצרה. אימון מסוג זה מאפשר הוצאה קלורית מוגברת יחסית ל "אימון כוח". כמו כן, שיטת אימון זו מאפשרת שילוב של כוח וסיבולת (אך שים לב כי שתי המטרות לא יושגו ברמה גבוהה).
אימון מסוג זה מתאים בעיקר לאוכלוסיות בהן יכולת ההתמדה נמוכה (ילדים, מתחילים, כבדי משקל).
- Giant Set / "סט ענק" - ביצוע של 4 תרגילים (שונים) ברצף לאותה קבוצת שרירים. מטרתו העיקרית היא העמסה גדולה יותר על אותה קבוצת שרירים, והוא מתאים בעיקר למתאמנים מנוסים (פחות למתחילים בגלל העצימות).