הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעוניין לקנות כלוב, ספה, מוט ופלטות לבית

• פותח/ת השרשור Hasoi
  • פורסם בתאריך

Hasoi

משתמש מתחיל
80
10
נק' מוניטין:
45
80
10
אהלן חברים, אז בשעה טובה ואחרי דיאטה של חצי שנה בערך הגיע הזמן לעבוד על מסה.
הגעתי למסקנה שעדיף לי כבר לקנות ציוד לבית.

יש לי מספר התלבטויות.

כלוב :

http://www.sportcom.co.il/pl_product~wb-pr11~8~30.htm
41ex4TThC5L._SL500_AA300_.jpg

או

http://www.sportcom.co.il/pl_product~691~8~30.htm

img58152373.jpg

ספה:
התלבטות רצינית, אני לא יודע אם לקנות אחת מתכוונת או שטוחה. באיזה גדלים? האם יש חברה או דגם מומלץ?

מוט: אותו סיפור פה. מוט רגיל או מוט אולימפי?

פלטות: פלטות רגילות או המיוחדות (Bumper Plates)?

תודה רבה!

הכלוב הראשון יותר איכותי אבל טיפה יותר יקר. אז זה מאוד תלוי ברמת הכוח הנוכחית שלך ולאן אתה רוצה להגיע.
הכלוב הראשון אמור להחזיק עד +450 קילו, בזמן שהשני רק עד 200 קילו. אבל מבחינת השקעה לטווח הארוך הכלוב הראשון עדיף.
מבחינת פלטות, אם אתה לא רוצה להרוס את הרצפה אז Bumper Plates עדיף אבל הרבה יותר יקרות אז אתה יכול לקנות 2 כאלו של 20 או 25 קילו לחילופין ואת שאר הפלטות לקנות רגילות. חוץ מזה רוב הפלטות שנמכרות היום הן גם עם קוטר קטן מהסטנדרט, ככה שמבחינת דדליפטים ותרגילים מהרצפה עדיף Bumper Plates.
מוט אולימפי איכותי שוב יהיה יותר יקר ממוט רגיל אבל מצד שני כדי לעבוד כבד ולבצע דדליפטים, הרמות אולימפיות וכולה אתה תצטרך מוט אולימפי אז זה עדיף.
לגבי הספה, בדרך כלל ספות עם שיפוע מתכוונן הן פחות יציבות ומיועדות לעומסים יותר נמוכים אלא אם כן הן איכותיות ואז הן יקרות משמעותית מספה לא נתכווננת. אבל מבחינת כמות התרגילים שספה מתכווננת מאפשרת לעומת ספה רגילה אין ספק שעדיף מתכווננת.

מהמראה של הכלוב הוא דומה מאוד לכלוב השני שלך ככה ששוב זה מיועד למשקלים נמוכים יותר (סביבות 200 קילו גג).
לגבי בניית כלוב איכותי אני לא בטוח שיצא לך יותר זול אבל לבדוק אף פעם לא מזיק.
ופולי זה לא חובה אז זה חבל להוציא עליו כסף, משקל חופשי + מתח ומקבילים + ספה + כלוב זה מספיק בשביל כל דבר שתרצה.
מה גם שפולי איכותי יעלה לך כמה אלפיות...

• פותח/ת השרשור
בנוגע למוט ופלטות, אתה יכול להיעזר בנושא ובתגובות שכאן:
https://www.lbs.co.il/threads/55089/

מהמראה של הכלוב הוא דומה מאוד לכלוב השני שלך ככה ששוב זה מיועד למשקלים נמוכים יותר (סביבות 200 קילו גג).
לגבי בניית כלוב איכותי אני לא בטוח שיצא לך יותר זול אבל לבדוק אף פעם לא מזיק.
ופולי זה לא חובה אז זה חבל להוציא עליו כסף, משקל חופשי + מתח ומקבילים + ספה + כלוב זה מספיק בשביל כל דבר שתרצה.
מה גם שפולי איכותי יעלה לך כמה אלפיות...

תודה לכם על התגובות. רק עדיין לא הגעתי להחלטה האם יש טעם להשקיע במוט אולימפי, מה גם שאני לא בטוח שיש לי מקום להכניס שם 2.2 מטר, ואולי כבר עדיף לקנות מוט 1.8 רגיל ולא להיות מוגבל רק לפלטות אולימפיות מה שמעלה את העלות.

• פותח/ת השרשור
מוט זה הדבר הכי חשוב שאתה צריך להשקיע בו אפילו יותר מכלוב

זה כבר הבנתי, אבל להשקיע במוט אולימפי + פלטות אולימפיות זה כבר יוצא מלא כסף.. אני גם לא ממש יודע אם יש לי בכלל מקום למוט אולימפי.

זה כבר הבנתי, אבל להשקיע במוט אולימפי + פלטות אולימפיות זה כבר יוצא מלא כסף.. אני גם לא ממש יודע אם יש לי בכלל מקום למוט אולימפי.
אם אין לך אפשרות, אל תקנה, תתאמן בחד"כ "ציבורי". הרעיון של לקנות ציוד ולהתאמן בבית הוא להתאמן עם מוט, פלטות וכלוב טובים, או לפחות סבירים+. אם אתה לא קונה ציוד כזה, אתה מפספס את המטרה, ומוט גרוע זה פחות טוב מלהתאמן עם מוט ג'נרי בחדר כושר ציבורי, ברוב המקרים.

• פותח/ת השרשור
אם אין לך אפשרות, אל תקנה, תתאמן בחד"כ "ציבורי". הרעיון של לקנות ציוד ולהתאמן בבית הוא להתאמן עם מוט, פלטות וכלוב טובים, או לפחות סבירים+. אם אתה לא קונה ציוד כזה, אתה מפספס את המטרה, ומוט גרוע זה פחות טוב מלהתאמן עם מוט ג'נרי בחדר כושר ציבורי, ברוב המקרים.

הבנתי אותך. הקיצר נשקיע כסף ונקנה מוט אולימפי ופלטות אולימפיות.. לטווח הארוך זה יותר משתלם. רק ספת כושר נשאר לי לבחור איזו. רגילה או מתכווננת? מבחינת גיוון של תרגילים עדיף מתכוונת לא?

הבנתי אותך. הקיצר נשקיע כסף ונקנה מוט אולימפי ופלטות אולימפיות.. לטווח הארוך זה יותר משתלם. רק ספת כושר נשאר לי לבחור איזו. רגילה או מתכווננת? מבחינת גיוון של תרגילים עדיף מתכוונת לא?
אין שום תרגיל שבו תצטרך משהו אחר משטוחה. אני לא רואה סיבה להשקיע בזה כסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית