הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מסייקל מסה | TRT | PCT

נביעות

משתמש פעיל
383
141
נק' מוניטין:
333
383
141
שלום לכולם,
אני לקראת סוף השבוע השמיני של סייקל מסה, הראשון שלי. הסייקל בסיסי ונראה ככה:

1-10 Testosterone enanthate 500mgs/week
1-3 Dianabol 30mgs/ED
turinabol 40mgs/ED 6-10
3-10 HCG 500iu/week

pct
12-16 Nolvadex 40/40/20/20
Clomid 100/100/50/50 12-16

התחלתי את הסייקל במשקל של 79 ק"ג 12% שומן ונכון לעכשיו אני שוקל 92 ק"ג ומעריך את עצמי באזור ה 16%.
עוד כשבועיים אני אמור לסיים את הסייקל להמתין שבועיים ולהתחיל PCT מסודר, כרגע מהאופן שאני מרגיש אני ארצה להיכנס לסייקל חיטוב.

השאלה שלי היא כזאת, מכיוון שזהו הסייקל הראשון שלי האם יהיה לנכון לא לבצע PCT ולהמשיך זמן מה במינון TRT ואז לעבור לסייקל חיטוב? האם יש היגיון בדבר ? יתרונות מול חסרונות יתקבלו בברכה.

תודה

יש הגיון - אתה רוצה להמשיך להפציץ, וזה מה שקורה כשמתחילים עם חומרים. אתה מכוון למה שנקרא בלאסט אנד קרוז.
בדרך הזאת, אתה לא מאושש את מערכת ההורמנלית שלך אלה פשוט מתאושש מהסייקל. לאורך זמן אתה כן תאושש את הרצפטורים ואז תגיב טוב יותר בסייקל הבא. כמו כן, הסיכוי לשמר את ההישגים שלך בצורה הזאת לפי דעתי יותר טובה.

לעומת זאת - PCT מסודר גם יאושש את הגוף שלך הומונלית, גם את הרצפטורים, גם תאבד את כמות הנוזלים שהעלית מהאנטט והדיבול (תוך שבועים כבר תראה שינוי משמעותי). בזמן הזה אתה יכול לחטב, אבל גרעון קלורי וטסט יחסית נמוך יגרום לך לאבד מסה שזה אתה רק הרווחת (לדעתי), אבל אולי עם קצת קלן תצליח לשמר משהו.

בקיצור מבלבל ולא עזרתי הרבה...
עצתי הסופית והלא טובה 😃 - קורז לחודש... וסייקל חיטוב אם ממש חשוב לך... אחרת עוד סייקל מסה 😃 אבל אני בקטע של בלאסט אנד קרוז.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההתייחסות. אם בזמן ה pct אני לא אחטב ואשמור על מאזן ניטרלי + קלן, האם אתה עדיין צופה איבוד שריר משמעותי?

תודה על ההתייחסות. אם בזמן ה pct אני לא אחטב ואשמור על מאזן ניטרלי + קלן, האם אתה עדיין צופה איבוד שריר משמעותי?
@Simon357 נתן לך תיאור מצויין. קח בחשבון שהתאוששות מפיצוץ ושיוט, גם כזה המכיל שני פיצוצים נדרש להיות יותר אגרסיבי.
ייתכן ועדיף ולו מאחר ומדובר בסייקל ראשון, כזה שההתאוששות ממנו יותר נוחה ומהירה, לבצע pct בכל זאת. תוספת קלן תאפשר לאכול יותר במהלך ה-pct ללא השמנה, אך לא תמיד היא מתאימה.
מדובר בסייקל ראשון ולכן אני חושב שכדאי לשמור אותו פשוט. PCT סטנדרטי, התאוששות נוחה, מנוחה של מספר שבועות והתחלת חיטוב.
מבחינת השריר, קיימת ירידה מסויימת עקב יציאת הנוזלים, חלקם תוך-תאיים ולכן בסה"כ קיים אובדן שריר מסויים. אובדן שריר מעבר לשציינתי תלוייה כבר בהתנהלות עד לסייקל הבא.
חשוב מאוד, אם תבחר באופציית ה-PCT, לבצע בדיקות דם. רצוי אחת בתחילת ה-PCT, אחת בסיומו ועוד אחת כשלושה שבועות לאחר מכן.

• פותח/ת השרשור
בסדר גמור, אני אבצע pct סטנדרטי. למען האמת מסקרן אותי מאוד כמה שריר הולך "לאיבוד" אחרי הסייקל.
שאלה נוספת בבקשה, כמה קלוריות לקג צריך לאכול ב pct? חלבון/פחמימה/שומן יחס של גרם לקג ?
תודה

בסדר גמור, אני אבצע pct סטנדרטי. למען האמת מסקרן אותי מאוד כמה שריר הולך "לאיבוד" אחרי הסייקל.
שאלה נוספת בבקשה, כמה קלוריות לקג צריך לאכול ב pct? חלבון/פחמימה/שומן יחס של גרם לקג ?
תודה

אם מטרת ה PCT היא לשמר את התוצאות לא הייתי מתרחק ממה שאכלת בזמן הסייקל, זאת בתקווה שהתאבון לא ירד כשהחומרים יעזבו את הגוף. אם תצליח לאכול ולהתאמן 80 אחוז ממה שנתת בסייקל, תצליח לשמר הרבה. אבל מה שאני מתאר לך דורש עקומת למידה, וההיכרות שלך עם הגוף שלך תאמר לך בדיוק כמה לאכול ואיך בתקופות כאלה כך שלא תשמין, ואפילו תהיה במגמה חיובית.

לגבי המשקל שתאבד - זה די אינדיוודואלי. הגוף שלך אוגר נוזלים בהתאם לגנטיקה ולתזונה שלך (כמובן תלוי חומרים בנוסף). יכול להיות שתרד בצורה קיצונית ויכול להיות שלו. בהערכה גסה 3 קילו אם באמת התאמנת חזק ואכלת נקי ורוב העליה שלך הייתה מסה של שריר ונוזלים במינימום שומן.

בקיצור - תלמד את הגוף שלך, זה חלק מהתהליך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית